+1 yılDostum ne gerek var 16 yıl okumaya daga çık 1 sene in dagdan herşey hazır masa başı İş, Ev. Adil olan bu degilmi? Bu Ülkede kötüler kazanıyor. Onlarca askerimizi şehit edenler kazanıyor. Bakan çocukları askere neden gitmiyor? Büyük hırsızlık yapanlar neden serbest Karnı aç bir çocuk ekmek çalmış. Baklava canı çekmiş çalmış neden 10 larca sene hapishanelerde kaliyor. Ülkemizde neden o kdr evsiz aç insan var iken bu insanları neden kalkındıramıyoruz. Neden dışarı yardım yapılıyor. Suriyelilere kapılar açılıyor. Türkmenlerimize niye açılmıyor? Bu ülkede Adalet diye bir şey yok. İmkanımız olsada başka Ülke'lerde okusak.
61 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİlkokul ve ortaokulun başlarında derslerimi fazla sallamazdım. Babam "okumazsan seni sanayiye veririm" derdi. Bende "hayır, verme" deyip ağlardım. Sonra ortaokulda 3 sene taktir aldım, elektroniğe merakımdan dolayı meslek lisesi taktir teşekkürle geçti. Sonra 2 yıllık odtü elektronik bölümünü kazandım. Çocukluktan beri ki merakımı ve son 10 yıldır ki becerimi gördükçe keşke babam beni sanayiye verseymiş diyorum :) şimdilerde de sanayiye gitmek için bahane yaratıyorum :)
22 Yorumla- +1 yıl
Odtüde 2 yıllık bölüm mü var? Meslek yüksek okulu yok odtüde
- +1 yıl
2002'te ilk kez açılmıştı. 5 sene mi ne faaliyet gösterdi. Fazla dayanamadı. Sizin yaş yetmiyo olabilir :)
+1 yılBence okumak. Çünkü bazi insanlar günümüzde okuyan insanlara tapılası insanlarmis gibi bakiyolar. Diploman olduktan sonra her yerde sözün geçiyor. En basitinden evlenmek istesen bile kizlarin hepsi günümüzde okuduğu için okuyan insanlarla evlenmek ve evlendirilmek isteniyor arkadasim. Yine de karar senin. Bu konuda Yaralıyım o yüzden okuyabildigin kadar oku
03 Yorumla- +1 yıl
Okumayıp 14 yaşlarında sanayiye giren bir çocuk düşün 4 yıl uğraşıp usta oluyor kendi dükkanını açıyor şimdi araba tamir ettirmesi o kadar pağalı ki 5 dk lık işten 150 lira para alıyor ustalar bir sanayide usta olan çocuğu düşün bide 15 sene 4 duvar arasında hocayı dinleyip anlayıp anlamadığı meçhul bir öğrenci düşün ilerde sanayideki çocuk aylık 7 bin maaş alınca kızlar okuyanımı tercih eder sanayideki ustayımı :)
- +1 yıl
- +1 yıl
@OldTrafford öyle her önüne gelende avukat hakim olamıyor 1000 kişide bir kişi öbürleri anca senesi yılı boşa heba oluyor bence meslek öğrenmek daha mantıklı
Aslan gibi Soru... Bu devirde Meslek ögren okuma.. babacıgın zenginse oku ülkede kalacaksan ve fakirsn aslaaaa okumaaaa! okuma sürünürsün üstüne bir de eşşşek gibi yüklenir bilgiler.. cehalet mutluluktur.. düşmanıma bile ogutlediğim iki şey var 1) okuma 2) vaktini harcama vaktini harcayanı düşman bil... aman okumayın evladım
22 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
Kardeşim gerekirse kit limon sat ama kendi işini yap kendini ticaret alanında geliştir ve paranın nasıl kazanıldığını 0 dan yükselmeyi öğren kimseye kölelik yapma patronların umrunda olamzsın bende patron olacam Allahın izniylede hiç bir patron işçisini önemsemez onlar için sen sadece kendilerine çalışan ve para kazandıran birer robotsun bunun böyle olduğunu bil ona göre hareket et he bu benim umrumda değil ben başkasının altına çalışabilirim yapım uygun diyosan da yolun açık olsun patronlarada işçi lazım nede olsa. Ama ilerde çocuğum olursa biraz büyüdüğünde ilk öğreteceğim şey ne yapıp edip kendi işini kurması olacak girişimci ruhlu ol bişeylere giriş gerisi kendiliğinden gelecektir. Yolun açık olur inş
11 YorumlaCagdan geri kalmayacak öğrenim görmen yeter. Şu ara bende bu soruya takintiliyim. Okuyosun noluyor. Ise girmek bir dert aileden ayrı kalmak bir dert maddi olarak tatmin olamamak bir dert. Şimdiki aklım olsa ortaogretimden sonra direk otomotiv sektörünün öncülerinden birinin yanına çırak olarak girip 4 yılda ustalasip bir dükkan açıp keyfime bakmak olurdu. Dersanelere Ünv harclarina vereceğim miktara çok güzel bir dükkan acabilirdim. Git bir ustanın yanına selam ver arabaya elini atsın 50 lira diyor. Benim 8 saatim 100 lira adam 10 dakkada yarısını cebine atıyor. Al sana düz mantık
12 Yorumla- +1 yıl
Yani :) okumakla vakit harcayan adam para kaybederken dediğin gibi çalışan ise tam tersine kazanıyor ve yeterli sermayeye ulaştığında kendi işini kuruyor, ben şimdi bir şirkette veya devlette çalışarak allah bilir kaç yaşımda hangi sektörde kendi işimi kuracağım ki o işin de yürüyeceği kesin değil :)
cok istedim oyle ama sağlık sorunlarimdan dokayi fazla calismadim simdi ne yapmak istersen diye sorarsan calisip kazanmasi zor ama okumasi ondan daha zor vir üniversite hayati istememistim ben nefret ediyorum egitimden okumaktan bilmem neden çünkü bunlarin hic birisi beni bir yerlere getirmedi cocuklugum dersanelerde gecti hep boyum kisa kaldi saçlarım dokuldu sinir sitresten migren hastasi oldum ulser oldum ama hic biri de degmedi beni istedigim bolume yarim puanla sokmadilar lanet olsun bu ulkedeki egitim sistemine hakkim cocuklugum gencligim haram zikkim olsun
23 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMalesef hayal dünyasında yaşamaktasın.
Akşama kadar günde 15 saat it gibi çalışıp 850 lira maaş ile geçinmen gerekecek.
şu an belki diyorsundur iyi para. Peki ya yarın?
Ev kirası, su, elektrik, doğal gaz, kişisel ve mutfak harcamaları.
Sevdim ben bu işi deyip aralıksız 24 saat çalışsan bile geçinmen hemen hemen imkansızdır. Ailen bu gerçeği bildiğinden seni okutup kendini kurtarmanı bekliyorlar.
Beynini kullanarak yaptığın iş, fiziksel olarak yaptığın işten çok daha iyidir. İnsanı daha az yıpratır.
Bence sen dersler zor geldiğinden farklı yerlere gözünü kaydırmaktasın.22 Yorumla- +1 yıl
Efendim ayıp olmasın da 25 26 yaşına kadar çalışıp biriktirdiğin para aylık on bin oldum 5-6 yılda 650 bin 750 bin cepte oluyor bence çalışmak daha mantıklı yani okuyup meslek sahibi olasıya ohoo calisir evimide alırım arabamida. Okumak bu ülkede mantık işi değil
+1 yılMarangozluk değil ama sanayide araç tamir ustalığı gayet geçerli olacak özellikle ileri ki dönemde. sanayide arkadaşım çırak bulmakta zorlanıyoruz demişti bunun anlamı o meslek için ileride çok büyük ihtiyaç olacak ve ustalar güzel parlar kazanacak demek.
41 Yorumla
+1 yılSana şöyle söyleyeyim. En azından 2 yıllık bitirmek iyidir mesleğin üzerine. Kendimden örnek vereyim. Liseyi normal olarak okuyamadım. Açıktan okuyarak bir yanda da çalıştım. 2 yıllıkta açıktan meleğime yazıldım hala okuyorum. Bana ne faydası oldu dersek 8 yıldır meslek öğrendim ve vazgeçilmesi zor bir usta oldum. aylık 2500-3000 civarı maaş alıyorum ve lise mezunu olarak bu maaşı alıyorum. Biraz yorucu ama idare ediyor insan. 2 Yıllık bittikten sonrada dgs ile Mühendislik okumak istiyorum. Hem meslekte iyi hem okumuş olmak paha biçilemez diye düşünüyorum. :)
11 YorumlaKesinlikle okumak derim ben, Okulu bırakıp açıktan başlamamın üzerinden yaklaşık 2'yıl geçti ama emin olabilirsin'ki doğru dürüst ve ortamı iyi bir iş bulmak çok zor en iyisi kendi işini kurmak tabiki buda gerekli sermaye ister, Eğer illa bırakıcam diyorsan sermayen olmadan kendi iş planın olmadan bırakma derim, Ben bile kendi işim için sermayemi henüz yeni toparladım e-ticaret sitesi açacağım yakın zamanda.
13 YorumlaHerkes masa başı iş yapmak zorunda değil zaten öyle olsa hayat devam etmez. Neye heves ediyosan kendini neye yatkın görüyorsan o işi yap derim sonuçta yapabildiğin ve sevdiğin her işte yükselme ve para kazanma şansın var, hayatını kendin belirle derim :)
21 YorumlaHer ikisini bir arada yaparsan kalite ortaya cikar. Sadece okuyanlar basarili degildir. Sadece calisanlarda ilerleyemez. Mesela hukuk sec okurken avukqt yaninda calis. Mesela marangozluk yap bununla ilgili egitim al. Mesela muhendislik sec bir yandan da calis. Ya o ya bu gibi bir dunya yok.
11 Yorumlameslek lisesi okuyup 2 yıllık üni oku meslek bilip + o işin tekniğini işleyen birisin zaten senin kafa 90 larda kalmış sadece el işine değer kalktı ortadan zor bişey yok ailen zorluyo değil senin işine geliyo şu an okumak bırakta git bir atelyeye zor bişey değil laf olsun torba dolsun işte bu şunun kafası doktor bankada memur olamadın ya kendini avutmak için salladığın bişey yoksa 8-5 çalışmak isteyen kim var şu ülkede asgari ücret belliyken
11 Yorumla
+1 yılKesinlikle meslek. Çünkü lise ve üniversite ortamı çok farklı. Aynı yaş gurubundan ortamlar olur ve baba parası yemek içinde bahanen. Askını hayatını her seyi bulursun okulda. Para kazanma derdine düşünce anlıyorsun okulun değerini. Okulda şamata gırgır. Gençliğini çalışarak geçireceğini okuyarak geçir. Kac defa geleceksin dünyaya. Diyorum ki oku. Üniversite de bitir oh en kral iş ve yüksek seviyeli insanlar. Yönetilme kardeşim yönet.
11 YorumlaBence önemli olan bir insanın idealinin peşinden gitmesi yani idealinde ki iş bazen okumayı, bazen sanayide çalışmayı bazen bir şehirde bulunmayı bazende torpil ve sermaye gerektirir Eğer emeğe zanaata önem veriyorsan bir dükkanda ustanın yanına girer zamanla usta gibi olursun ama eğer yönetici olmak ya da ne biliym işin ticaret veya işletme boyutunda olmak istiyorsan okursun.
11 YorumlaOkursan bilgili kulturlu olursun ufkun genisler rahat bir isin olur standart calisirsin bunu elde etmk icin de kpssye deli gbi asılcaksn cunku özel sektor beter insani kullaniyo ama meslek dersen ustalasip kendi is yerini acabilirsin tabi bu da sermaye gerektiriyo yani ya okuyp kpssye deli gbi calisip rahat bir memur olup standart maas alicaksn ya da usta olup semayen olcak daha yuksek gelirin olcak
25 Yorumla
+1 yılTeknik okul oku ya da mühendislik oku. Alaylı yetişmek iyi sonuçlar getirmiyor. Gelecekte daha da az itibar görecek.
Saha tecrübesi önemli, okuyup da saha tecrübesi yine edinebilirdin.
Güncelleme üzerine: Bir işçi olarak bağımsız çalışmam zor. Patronun emrinde çalışacaksan da belki kazandığının %5'ini verecek sana.11 Yorumla
+1 yılGünümüz Türkiyesinde okusan da büyük ihtimalle bir marangoz veya çırağı olacaksın.
O yüzden özendiğin mesleğin püf noktalarını ve tekniklerini öğrenmeye bak. İnsan sevdiği işi yaptıkça mutlu olur. Ben üniversitede uluslararası ilişkiler okuyorum umarım istediğim gibi uluslararası çalışırım :)11 Yorumlaben liseye başladığımda hem okul hemde sanayide çalıştım hastayım ustamın ağzında sigara yanarken motorun üstüne yatıp konuşurken soğukta dumanla birlikte hareket eden sigaraya davranışa liseye başladım başlayalı çalışıyorum motor okuyorum ve sanayidede çalıştım şu an yetkili serviste lise sonum, kesinlikle okumak gereksiz merakın varsa bu işe gir ben rüyamda bu mesleği görürdüm bu meslek için sevgiden gözyaşıda döktüm.
11 Yorumla
+1 yılşimdi akşama kadar masa başındayım say çok yemek yiyorum ve ben değil sadece arkadaşlarımda öyle ama bir kilo bile almıyoruz kıçımız yayılmış olabilir ama beyinde çalışıyor bende saha işlerini çok seviyorum ama şuanda işimiz bu ve gerçekten kazma kürek çalışsam bu derece yorulmam sen hiç beynini bilgini kullanarak masa başında para kazandın mı genç adam her masanın başı sonu farklıdır
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger sabit bir yasantim olsun devlet su kadar memura su yasa cikardi vs. aldiginda sadece cenemi yorayim diyorsan okursun abicim baskalarina hizmet edersin. omrun hep oyle gecer. ama kendi osoyin patronu oldunmu karisanin olmaz. sinirin olmaz. sen ne kadar iyiysen iste musterin olursa paranda o kadar olur havanda. bunu sana saglikciligi birakip mutaitlik yapan birisi olarak soyluyorum. eger bir iste kendini gelistiririm diyorsan okul mokul bosver kardesim
11 Yorumla
+1 yılAh be kardeşim ya :) bence böyle bir eğilimin varsa ve gercekten bünyen kaldırırsa git gir ama ileride kafani vurursun abimden biliyorum.. ve bende cok çaliştım sanayıde ama yok ya mekanik seviateydım ramazanda olmuyor ya işi hemen kapıp usta olmanı bekliyorlar 1 haftada.. yanı oyle avare biri olsam hadi neyse de garıp ya ıyı dusun kardeşim..
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen kardeşim abim 12 yaşında başladı şimdi usta oldu
Sanayiye bir arabayı götürüyorsan adam hiç bir şey yapmazsa 3 bin fatura çıkarıyor. Kesinlikle bu devirde meslek sahibi olmak her şeyden daha iyidir. Bir berber ayda 4 bin kazanıyor. Millet öğretmen oluyor özel okulda 1000 tl alıyor
21 Yorumla
+1 yılOkumak artık çok ônemli. bir isci bile alsalar meslek lisesi cikislilara isi bilene ôncelik verirler. İyi sirketler. Ama hersey diplomaylada olmuyo. Binlerce diplomasiz issiz var. İnsallah bizde onlardan olmayiz
11 YorumlaOkuyup çalıştığın yerde de üretim yapan meslekler var. Hatta o diploma olmadan sana üretim yaptırmazlar neredeyse. Malum işsizlik. Oku oku, zarar gelmez. İşi her türlü öğrenirsin.
13 Yorumla
+1 yılBenim bir inancım vardır, bu hayatta en az 1 konuda, seni diğer insanlardan daha öne çıkaracak bir özelliğin olacak. Mesleğin olmasa bile bundan değerlisi yoktur.
11 Yorumlasaniye degil sanayi:-) :-) :-)
ben ihl mezunuyum ve kismetse ogretmen olacam, ama kendi imkanlarimla pc ve elektronik alaninda baya gelistim. istersem dukkan acarim paraya para demem:-)
ikisi de olur kardes. hangisi canini isterse,12 Yorumla
+1 yılduruma göre değişir kendi işini kurucaksan okumayabilirsin ama liseyi bitirdin heralde bence kesinlikle liseyi bitir eğer kendi işini kurabileceksen üniversiteye gerek yok
12 Yorumla- +1 yıl
:))
+1 yılmesleğinin patronu olabilecksen elbette bir iş kur. ama sacede işçi olarak kalacaksan bence oku. en azından daha rahat bir hayat geçer diye düşündüm.
11 Yorumla
+1 yılEğer kendi isini yapma imkanin varsa okuma. Git meslek öğren. Onun dişinda okumamak iyi sonuçlar dogurmuyor. İnsaat mühendisi olursan 10 alirsin amele olursan 3.
Kapitalizm gerçekten kotu.12 Yorumla- +1 yıl
Tek yol devrim
Keske diplomayla adam/bilir kisi olunsaydi. Sen yillarini verirsin ve her seyiyle ogrenirsin o isi ama diplomali bir cahil senin onune gecer.
12 Yorumla- +1 yıl
evet böyle durumlar var ama profosyonel iş hayatında anlayıp olaya mükemmel derecede hakim olanların çoğu konun eğitimini almış oluyor mia :))) okumuş diplomalı cahiller yok mu ondan da dolu var sende haklısın
+1 yılSistem böyle. Senin benim dememle değişmez hiçbir şey. Dünya şeklini almış bir kere. İnsan ne öğrenmesi gerekiyorsa onu bulur ve öğrenir eğitim aldatmacadır
11 YorumlaMeslek lisesinden ciktim rahatim. Elimi atsam iş var. Bende aile zoruyla üniversite okuyorum. Bana kalsa lise çıkış işe gircektim.
12 Yorumla
+1 yılBende bir deniz kenarında mütevazı bir evde yaşayıp balık tutarak ve avlanarak yaşamımı sürdürmeyi isterdim hep
41 YorumlaBizi avrupa birliğine almazlar din düşmanlığı var bize karşı canlı bomba bile başörtülüydu ve Diana ramazova yüzünden darbe yedik
13 Yorumla
+1 yılSelamlar herkese hayırlı işler 8 yaşından beri yaz tatillerinde cumartesileri falan babamın lokantasında çalışıyorum şu an 18 yaşındayım okumak üniversite ortamlarını yaşamayı gerçekten istiyorum ama şimdiden çalışmaya başlayıp paramı biriktirip gıda üzerine bir dükkan açmak çok mantıklı geliyor çünkü üniversite okuyan insanlarla konuştum çoğu kişi mesleğin varsa okuma iş bulabileceğin garanti değil aldığın maaş doyurucu değil gibi cümleler kullanıyor sizce 2 sene dişimi sıkıp çalışıp dükkan mı açmalıyım yoksa 4 yıl okuyup diploma sahibi mi olmalıyım
00 Yorumla
+1 yılOku kardes oku, mavi elbise giyipte kendini yillarca harcama, oku ufkun acilir
11 YorumlaBence herkes okumalı diye bir şey yok. Hangisine yatkınlığın varsa onu seçmelisin.
11 YorumlaKişiden kişiye değişir. Herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok. Marangozluk da güzel meslek.
11 Yorumla
+1 yılbabanızdan öğrenebileceğiniz güzel bir işiniz ve büyük bir sermayeniz varsa mesek örenme
11 Yorumlabn cnc tornacıyım elin işinde emek yapıp mılletın verecegı 3 kurusa bakacaksan (onuda ay basında verebilecekleri bir ihtimal tabi) ögrenme kardeşim git okulunu oku coookk pisman olursun sonra
13 YorumlaHer okuyan masa başı mı çalışacak güzel kardeşim. Ona göre okursun o zaman.
11 Yorumla
+1 yılBelki yuzde ondan daha da az kazanicaksin ama daha az calisarak ve daha az yorularak cok daha fazla kazanicaksin sanayiden
11 Yorumla
+1 yılsen sımdıden muhasebesını tutmussun... bırak akısına dunya dondukce sende yaşadıkca açılırsın anlarsın sımdıden fazla kafa patlatma
11 Yorumla
+1 yılbence meslek ögrenecen hersey okumak değil ortalık bisürü diplomalı paçoz dolu
11 YorumlaHem okuyup ayni zamanda yapbaliyosan meslek öğrenmek iyidir ;) :)
12 YorumlaTabiki okumak okuyunca zaten güzel bir mesleğin olur
12 Yorumla
+1 yılBen mesleknogrenirken okudum halada okuyorum meslegim elimde ALLAHA sukur
11 Yorumla
+1 yılokumayanlar okuyanlardan daha fazla para kazandığı bir ülkede yaşıyoruz
11 Yorumla
+1 yılKendi işini kurma imkanın varsa meslek öğrenmek daha mantıklı.
12 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim :)
Eğitim & Kariyer konusunda 834 cevap paylaştı. Okumak daha önemli herkes Üniverste hayatını yaşamalı bence
11 Yorumla
+1 yılKafanı kullan sakin bulaşma git kafede is bul ama mobilya marangoz işine bulaşma
11 Yorumla
+1 yılFrederick Winslow Taylor Amerikalı bir makine mühendisi, endüstriyel verimliliği artırmak için sistematik bir şekilde çalışan ilk kişi yani hem mühendis hem işçi
05 Yorumla- +1 yıl
Hahhaha komik şey
- +1 yıl
Aklıma bu geldi örnek vermek istedim wolfkan
+1 yılpaara nerden geliyorsa onu yapmak lazım okumak şart değil
11 YorumlaMeslek lisesine gec okurken meslek ogren kardesim bende oyleyim otomotiv okuyorum
11 Yorumla
+1 yılKendine güveniyorsan git sanayiye. Güvenin yoksa da okuyup mesleğini eline alacaksın.
11 Yorumla
+1 yılKuaförlukte güzel para var. Keske ogrenseydim küçükken
11 Yorumla
+1 yılOkumak bro ama bos zamanlarında da bir meslekle ugrasabilirsin
12 Yorumla- +1 yıl
Sana kalmış hangi meslekte iyiysen
+1 yılöğrendiğin meslek iyi bir meslekse tabii ki meslek 16 yılda hayat kazanır bir insan
11 YorumlaSeninle aynı işi yapıp sırf okul okudu diye senden daha fazla maaş alan biri ile çalışmayı sindirebilecek misin?
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılişçi 1000 lira kazanır. sende nasıl bir beyin var. ben ders çalışamıyorum kafam basmıo demiosnda hammal olmak istiosn
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılIscinin maasi ne kdr olablirki en fzla. amalkik sdece yuk tasimak dgldr. vasifszlikta hammalliktr
Cevap sahibi+1 yılhe he tabi alıyor
- +1 yıl
Bir hakim 10 000 Tl ile başlar. Meslek yapin aynen.
Bence o kadar okuyup atanamayanları görüp BİM kasiyerlerini görüyorsa bu öğrenciler ortaokulu bitirdikten sonra mesleğe atılmalı çünkü lise mezunu olacan üni bitirecen derken olacak yaşın 20 üstü o yaştan sonra hangi usta seni çırak olarak alsın iş öğretsin bence şimdiden çırak olarak işe başlayıp o yaşlarda usta oluruz sonrada kendi dükkanımızı açarız şimdiki ustalar işi bilen elrman arıyor bilmeyenin yüzüne bakmıyor
00 Yorumla
+1 yılDuruma bağlı. Ben Avrupadayım ve son sene Hukuk öğrencisiyim. Avukat Hakim Doktor Psikolog Kimyager olmak istiyorsan üni yapmalisin yani okumak, bu işlere öyle meslekle edinemesin.
Şimdi soru 10 saat bir taraflarini yirtarak kaportaci insaatci tesisatci olmak mi istersim, baronda oturup dava imza muvekkil gibilerden paralari sicak koltuğunda cebine mi atmak istersin.00 Yorumla- Devamını Gör (60)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar