1 yılÖğretmenim sen hangi meslekte mutluysan onunla hayatına devam et. Her gün işiyle baş başa olan sen olacaksın. Eşin belki öneri olarak söylemek istedi lakin biraz kelimelerini seçerken mutluluğunu göz ardı etmiş görünüyor. Kıymetli bir mesleğin var. Artık ekonomik kazancın bol olması çok mühim değil, insanlar mutlu olmak istiyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılBence kendisi de tekrar okuyup ya tıp ya da yazılım mühendisliği okusun. Elektrik mühendisliğini bıraksın beğenmedim mesleğini. Ona böyle söyleyin. Ha tıp okursa da ihtisasını ya plastik cerrahi ya da cildiye üzerine yapsın. Başka bölüm istemiyorum. Bunlar olmazsa da yazılım mühendisliği okusun elektrik mühendisliği olmaz. Bıraksın elektriği falan. İletin kendisine kendisi bunları yapacaksa siz de mesleğinizi değiştirirsiniz. Sanki kendisi çok matah da atanmış bir öğretmenin mesleğini beğenmiyor!
54 Yorumla- 1 yıl
:)) olur olur:)) haklısın👌
- 1 yıl
Ne gibi bir kıymeti varmış bu kocanın anlamadım ne ukala bir koca bu ya altı üstü elektirik mühendisi bir adamın seni neden bu kadar aşağılamasına izin veriyorsun… Be kazanıyormuş ayda bir iki milyon falan mı? Ben bu şekilde kazanan insanları gördüm bu üslupta konuştuklarını görmedim. Sanırım kendi içinde bir eziklik yaşıyor bu ezikliği de karşısındakini ezerek geçirmeye çalışıyor. Az kazandığının farkında olduğu için ezikliğini seni ezerek bastırmaya çalışıyor..
- 1 yıl
@nptt95 yazılımcı misin
1 yılÇok kötü kalpli ve negatif insanlar doluşmuş buralara. Siz mesleğinizden memnun değilseniz ve eşiniz hukuktan bahsediyorsa demek ki sizin de bir ilginiz olmalı ki konuşuyor. Hiçbir şey için geç değil ayrıca başka öğrencilerin kontenjanı doluyor falan da demişler bu senin hayatın başkalarını düşünmek zorunda değilsin. Git ve cesurca kararını ver eşin de seni destekliyorsa ne mutlu
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı.
1 yılBu saatten sonra geç artık hukuk için hukuk mesleklerine giriş sınavı geldi avukatlık için stajını başlatma sınavı var bunun mülakatı var ayrıca kpss sınavı var özelden çalışacak halin yok herhalde o kadar sınavı geçen kişinin yani sonra savcılık hakimlik için adli yargı test sınavlarına falan giriyorsun ayrıca yine mülakatı var uğraşma derim
23 Yorumla- 1 yıl
Ne öğretmenliği okudunuz öğretmenlik alanınız nedir?
Soran1 yılİngilizce öğretmeniyim
- 1 yıl
Dildensiniz hukukla alakanız yok zaten bence olmayın sayısalcılarda mesela hukuk falan yazıyor ama sayısalın hukukla alakası yok o kadar fen bilimleriyle fizik kimya biyolojiyle falan uğraş kalk hukuk yaz sonra hukuk kamu sınavları ile uğraş bence eşit ağırlık ve sözelciler daha avantajlı hatta sözelden hukuk okuyanlara kanım daha çok ısınıyor benim sayısal hukuk yan yana bile gelemez gelmemeli öyle dünya yok
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım! Eşinizin düşünceleri seni düşündüğü ve endişelendiği için böyle söylüyor. Ama bu karar önemli ve senin hayallerini de içermeli. Öğretmenlikten vazgeçip yeni bir alan mı seçmek istiyorsun? Kendi iç sesini dinlemek en önemli olan. Birlikte oturup, hem kariyer hem de mutluluğun için en doğru yolu beraber karar vermek güzel olur. Unutma, senin mutlu ve huzurlu olman, herkesin huzuru demek. 😊💖
01 Yorumla- 1 yıl
Eşin saçmalamış. Memurluğu bırak, 4 sene daha oku ve stres yükü daha fazla olan bir işe başla. Önemli olan senin sevdiğin işi yapman.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
1 yılDevlet memuru musun özel sektörde mi çalışıyorsun özel sektörde çalışıyorsan sonuna kadar haklı sonuçta öğretmensin hiçbir kaybın yok sınavı kazanamazsan özelden devam edersin ama avukat olabilsen daha kariyerli bir işin ve geleceğin olabilir
12 Yorumla
Soran1 yıl3 yıldır devlette görev yapıyorum
- 1 yıl
Ozaman asla girme böyle bir riske ne demek istifa edip özele dönmek senin kariyerin sağlam sakın böyle bir hata yapma
1 yılAvukat zor iş ve yorucu. Ben o yüzden avukatlığı bırakıp başka bir mesleğe geçiş yapmıştım. İnan ki o geçiş süresi hiç kolay olmadı. Ben başka bir mesleğe geçiş yaparken çok yıpranmıştım. Sen benim düştüğüm hataya düşme. Mis gibi mesleğin var, mesleğine devam et.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılbuna iyi gülerler. kocanız delirmiş herhalde. ne haddine size hangi mesleği yapacağınızı söylemek hem de kendi seçtiğiniz bir meslek elinizde varken. üstelik hukuk vs. her yer mezun dolu. evrak işleri, mahkemeler, tuğla gibi kitap ezberleri vs. neden bu stresin altına giresiniz hem de kendi hayaliniz bile değilken. eşiniz ne iş yapıyor çok merak ettim açıkçası.
21 Yorumla
Cevap sahibi1 yılkocan hasta bence çok takma kafaya dediklerini.
- Eğitim & Kariyer konusunda 632 cevap paylaştı.
1 yılPeki aktif öğretmenlik yapıyor musunuz şu an? Bir de hangi seviyedeki öğrencilere hitap ediyorsunuz? Üniversite öğrencisi mi? Yoksa üniversite mi?
14 Yorumla
Soran1 yılDevlet lisesinde öğretmenim.
- 1 yıl
Bence eşini dinleme sakın o hatayı yapma şu an mis gibi bir işin var eğer çok okumak istiyorsan başka bir bölüm yerine benim sana tavsiyem yüksek lisans veya doktora yap kendi alanında akademik olarak yükseltip akademiyen ol sonra doçentlik ve profesörlük böyle daha mantıklı bana kalırsa
Soran1 yılBoğaziçi Üniversitesi İngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum yüksek lisansımı da orada yaptım ama doktoramı yarıda bıraktım daha doğrusu ilk dönemde bıraktım. Üniversitede kadro bulamayıp işsiz kalırım kaygısıyla KPSS ile devlete atandım 3 yıl önce.
- 1 yıl
Helal olsun size hocam tebrik ederim burada sizin gibi eğitimli ve donanımlı bir insanla karşılaşmak oldukça zor 😊 Keşke doktoranızı devam ettirebilseniz benim bildiğim kadarıyla devam ettirebilirsiniz öyle bir şey var tabi eğer aynı şehirde öğretmenseniz yoksa gelip gitmek şu bu biraz yorar sizi ancak değer diye düşünüyorum ben
1 yılBöyle saçmalık mı olur? Bence o adam fazlasıyla narsist!!! Sen okumuş öğretmen olmuşsun. Ona ne be? Neyin düşünmesiymiş. Bunca emeğin var demiyor, daha da emek ver hukuk oku diyor, İngilizce öğretmeniymişsin. Ne kadar güzel... Keşke bende İngilizce öğretmeni olsaydım ve benim gibi düşünen çok insan vardır eminim,
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBranşın ne, haklı değil dinleme onu ne güzel işin var sınav stresiyle 4 yıllık okula git gel stresiyle mi uğraşcan
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılUmursama onu doğru bildiğin yoldan git
Soran1 yılİngilizce öğretmeniyim
Öğretmenlik güzel meslek. Seviyorsan devam et.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSelam🙋♂️ Eşiniz diyor ise aranızda değerlendirme yapabilirsin sizin içinde hayırlısı olsun
mutluluklar dilerim 😊
Bu arada birine burada sinirden küfür ettim burada biri var küçük kızları yoldan çıkarıyor bir an o sandım tatlım dedim özür diliyorum yanlışlıkla söyledim art niyetim yokdur.
Kalın sağlıcakla 😐
00 Yorumla
4 ayEşin senin geleceğin için endişeleniyor tabii, ama öğretmenlikteki doygunluğunu da unutmamak lazım. Kendi için neyin daha anlamlı olduğunu düşünmen en önemlisi; çünkü memnuniyet uzun vadede daha değerli.
00 Yorumla
1 yılKendi de calisiyorsa bir sekilde kazanc yeter sanirim. Kira olynca bir tık daha zor. Ama bunun icin hukuk okumak vs zor bir karar. Ben olsam o topa girmezdim. Derdi cok paraysa o da is degistirsin :)
00 YorumlaNe çılgınlar var ya 😅
Hayatı yaşamak yerine yeniden sıfırdan başlamak
Hayat geçiyor en güzel günler bitiyor
Gerek var mı düşünmek lazım
Seni böyle de beğenmiyorsa yarın doktor ol dese doktor mu olacaksın00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 388 cevap paylaştı. Okuma. Şu an en iyi konumdasın. Sakın yapma. Ben yaptım. Pişmanım. Şu an atanamayan sayısız kişi var. Savcı olup atnamayı bekleyenler var. Şu an öğretmenlik en iyisi. Çoğu zaman tatil zaten. Hukuk kolay kazanılmıyor.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 993 cevap paylaştı.
1 yılo kadar kolaymı saıyoo ne güzel mesleğin var ne gerek var bu saatten sonra:)
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 561 cevap paylaştı.
1 yılHukuk fakültesi mezunu kaynıyor ortalık..
Harcadıgınız zamana yazık10 Yorumla
1 yılAdam haklı sonuna kadar oku hayatını kurtar kazanirsan biraz daha sabret avukat ya da savcı olana kadar mesleği eline alınca buna tekmeyi vur yeni bir aşko ile hayata devam 😂😂
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılDevlette öğretmensen gerek yok hukuk ayrıca zor ve yorucu olur senin için Öğretmenliği bence hiç bir mesleğe değişmem tatillerin çalışma saatleri daha uygun
00 Yorumla
1 yılEğer öğretmenlikte mutluysan bırakmanı tavsiye etmem ama eğer hukuk okumak gibi bir hayalin varsa bence geç olmadan bu hayalini gerçekleştirmeye bakmalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYakın arkadaşlarım hep avukat açıkçası sadece ismi var. Bir yere gelmek çok zorlayıcı bir süreç. Ne güzel İngilizce öğretmenisiniz sıkı bir çalışmayla rahat atanırsınız.
12 Yorumla
Soran1 yıl3 yıl önce atandım görevdeyim.
Cevap sahibi1 yılEşiniz bence eleştirmek için eleştiriyor. Ben açıkçası dediğim gibi çevremde hem çok yakın arkadaşlarım avukat ve kesinlikle İngilizce öğretmenliğini tercih ederim. Yine de sizin tercihiniz tabiki
1 yılOkuyabilirsin ama bu geleceğini kurtaracağını anlamına gelmiyor ülkede hukuk okumayan neredeyse bir annem kaldı Bir de rahmetli babaannem 😂😂
11 Yorumla- 1 yıl
İyiydi😄😄😄
Elindeki diploma ile idari yargıç, hakim, savcı, avukat olabilirsin zaten 2018'de çıkan ve yürürlükte olan khkya göre zaten
#Hükümdar00 Yorumla
1 yılOku oku ömür geçiyor zaten işin gücün var neden istifa edesin ki hadi ettin hukuk kolay bir bolummu ki okumak zahmet emek sabır istiyor
00 Yorumla
1 yılHukugu da her şeyi aynı her yer de işsizlik olucak hiçbir yer de işsizlik olmayacak diye bir kaide yok her meslekte olucak
00 YorumlaUlkede cok sayida öğretmen var.
Sen de atanamayan öğretmen diye durum yapmayasin diye demiştir02 Yorumla
Soran1 yıl3 yıl önce atandım
1 yılEşin saçmalamış. Memurluğu bırak, 4 sene daha oku ve stres yükü daha fazla olan bir işe başla. Önemli olan senin sevdiğin işi yapman
00 Yorumla
1 yılElinde Olan mesleğinden vazgeçme sakın okumuşsun atanmışsın neden tekrardan başa dönesin aşırı saçma eşin çok saçma düşünüyor
00 YorumlaSen ne istiyorsan onu iki başkası sana karışamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOkumak istiyorsan sen gir üni sınavına oku diyemiyor musun? Bazı bölümler sevmeden istemeden, sadece iyi bir geleceği var diye okunmaz, o kafanıza sokun bunu.
00 Yorumla
1 yılDestek vermesi lazım sana köstek oluyor o kadar emek vermişsin öğretmen olmuşsun boş konuşuyor o
00 Yorumla
1 yılKimsenin aklına bakma bence öğretmenliği bırakırsan ya o da seni yarı yolda birakirsa
00 Yorumla
1 yılHukuk okumayanlarn gelecg olmuyor mu bı meslek kucultmeleri eksikti
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 680 cevap paylaştı. Mesleğini seviyorsan mesleğini icra et hukuk okumaya gerek yok
00 YorumlaAtanmış olduğun halde bunu diyor ise art niyet ararım ben bunda
04 Yorumla- 1 yıl
Öğretmen çok havalı gelmiyor herhalde gözüne hukuk daha havalı
- 1 yıl
Amaç ne ki
1 yılHukuk mu kaldı ya çoğu işsiz asgari ücretli çalışıyor kocanın kafası 2010 da kalmış
00 Yorumla
1 yılne de olsa bu ülke de eğitim ve adalette çok iyiyz bence her ikisi de oku
00 Yorumla
11 ayHukukta is çok muymuş
Herkes avukat şu an. Stajyerlik bitiyor yine düşük maas.. en azindan öğretmenliğin ataması var
Atanmamissan 5 sene hukuk okuyacağına 1 2 sene kpss çalışsan atanirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence kocanın hayalindeki eş avukat hakim falandı onun icin diretiyor. Neden hukuk mesela neden sağlık v. s değil? Çok sinsice
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAtanmışsın hiç uğraşma yığınla atanamayan öğretmen varken bunu yapman risk. Ayrıca hukukta da bölüm tercihi önemli. Tercih senin
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. hayat senin hayatın sen daha iyi bilirsin kime ne
00 Yorumla
1 yılArkadaş cidden size rahat batıyor 😅
40 YorumlaÖğretmenlik bir kadın için daha uygun bir meslek ve çok güzel. Yeşil pasaportun var ne güzel işte. Rahat meslek. Avukatlık öyle rahat değil bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayÖğretmen olarak atandin mi Özelde mi çalışıyorsun?
01 Yorumla
Cevap sahibi2 ayNaptin
Gizli Üye(25-29)1 yılHukuk okuyuncada artık bi şey olunmuyor bu memlekette
00 Yorumla
1 yılÖğretmenlik atamaları hukuk atamalarina göre daha iyi ve ayrıca elinde mesleğin varken hem emekli olduğunda da maaşını guzel degerlendirebilecekken 6 yilini boşa hukuk okuyarak mahvetme
00 Yorumla
1 yılAsla bunu düşünmenizi istemem hukuk çok riskli bir karar olur öncelikle fakültede okuma döneminiz sonra iş bulma staj büro açma derken psikolojiniz kaldırabilirse buyrun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır hukuk önü açık değil eğer işini seviyorsan kendin istemiyorsan gerek yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHaklı ama bu yaştan sonra zor olur öğretmenlik yap ama hukukta oku
00 Yorumla
1 yılHangi gelecek ne geleceği seni alan adam senin geleceğini garanti altına alamıyorsa bu zavallı’nın yönlendirmesiyle mi hareket edeceksin
00 YorumlaEşinin mesleği nedir
32 Yorumla
Soran1 yılElektrik mühendisi
1 yılSen ne istiyorsan onu yap onane
10 Yorumla
1 yılİşini seviyorsan bence bırakma
10 Yorumla
1 yılsakın hukuk okuma. kafayı yersin
10 Yorumla
1 yılHayır atandım mi bu arada
Hukuk daha sıkıntılı olabilir
01 Yorumla- 1 yıl
Atandin mi
1 yılöğretmenlik daha iyi internetten bile öğrenci bulursun para kazanırsın
00 Yorumla
1 yılHukukcularin iş bulabildiklerini zannetmen baya tatlı...
00 Yorumla
1 yılAtandın mı? Hukukçuların geleceğinin kurtulduğunu kim söyledi
00 Yorumla
1 yılAtanamadıysan eşin haklı seni düşünüyor ama mesleğini yapıyor isen sakın bu hatayı yapma derim
00 Yorumla
1 yılGozgore göre atanamayacagin bir meslek seçmek sizin s*lakliginiz. Sizin yüzünüzden sınav senesi öğrencileri madur oluyor. Siz 2 3 üni okuyun diye kontenjanlar doluyor ogrenciler alınmıyor. Git kendi okudugun bölümden paşa paşa iş bul.
12 Yorumla
Soran1 yılNe alakası var ben 3 yıldır görevde olan atanmış bir öğretmenim.
- 1 yıl
Eşiniz doğru demiş ama hukuk dada çok bişey yok ve size yön vermesi saçma bence başka öğrencilerin hakmina girip yks çalışmayın. En iyisi para biriktirin veya özel ders verin sosyal medya YouTube kanalı flan açın.
Eşin ne iş yapıyo. Ben avukatım sorun varsa sor
23 Yorumla
Soran1 yılElektrik mühendisi eşim
Gizli Üye(25-29)1 yılDoğru söylüyor ama hukuk değil hemşirelik falan oku
04 Yorumla
Soran1 yılHemşirelik öğretmenlikten daha zor ve yorucu bir bölüm değil mi
Cevap sahibi1 yılDaha garanti bir meslek ama yurtdisina falan gidersin
Soran1 yılBoğaziçi Üniversitesi İngiliz dili ve edebiyatı mezunuyum yüksek lisansımı da orada yaptım. Yurt dışındaki üniversitelerden kabul aldım ama gitmedim. Şu anda 150 160 bin arası kazanıyorum okul+özel derslerle.
Cevap sahibi1 yılBence git 😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılSevecek misin o mesleği o var
00 Yorumla - Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler