Özel sektör köleliği?

Arkadaşlar, çırak olarak çalışıyorum. 7'de çıkıyorum, 8'de evde oluyorum. Gün boyu sabahtan akşama kadar kapalı cezaevi gibi, Allah kahretsin, valla işkence. Bu sırf okulum bitsin diye bekliyorum, bu yıl bitiyor. İş yerine 45 gün kadar daha gideceğim, sonra bitiyor. Sadece iş günleri de, anasını avradını, 45 gün bile geçmiyor. Adam diyor ki kendini ise ver, kendimi işe veremiyorum, anasını satayım, nasıl vereyim? Zaten kendimi topyekun vermişim. Allah, bu düzeni bozmamıza yardım etsin. Yahu, çekilir mi bu? Ulan, aldığın para da bir şeye benzemiyor. Okul bitince, nah gelirim özel sektöre. Valla, Allah kahretsin, yahu anam babam da gidiyor işe, Allah onlara bol bol sabır versin de ben yokum. Mesleğim iyi sayılır ama kalsın. Kafeste yaşayan bir muhabbet kuşu gibi yaşamam, çalışmam daha iyi. Ulan, moto kurye ol, ne bileyim, garson ol, yahu gider tarlada çalışırım, yevmiyeye giderim. Allah kahretsin, böyle düzenin içinde, bu düzene nefret var. Nefret, bu nefret varken ben bu düzenin çarkına alet olamam. Asgari ücretle çalışan bir fabrika işçisi ile standart bir dilenci, bakın hangisi daha güzel yaşıyor. Bence dilenci daha iyi yaşıyor. Valla, Allah yardım etsin bize, insanların hayatını çalıyorlar. Zaman akıp gidiyor, en güzel yaşlarımızı bomboş vakit satarak geçiriyoruz. Yazıklar olsun be! Akşam akşam içimi döktüm ama işe gideceğim okulum bitene kadar, sonra bir daha, Allah düşürmesin özel sektöre.

Özel sektör köleliği?