21 yaşındayım yıl başında girmeyi düşünüyorum işe ama insan emeğinin karşılığını alamayınca çalışmak mantıksız geliyor
Evet çalışmaya değmez
Hiç yoktan iyidir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Okursun elinde bir diploman olur ama seni işe kabul görmezler o zaman ben bunun için mi bu kadar sene okudum diyebilirsin
Sonuna kadar da haklısın
Ama hem okumayıp hemde maaşlar az çalışmaya değmez dersen o zaman haksizsin
Gelmişsin 21 yaşına koskocaman adam olmuşsun kim bakacak sana annen baban mi
Hadi diyelim ki baktılar çalışmadım nereye kadar çalışmayana ekmek yok maalesef
Ha ben çalışmam yanlış yollara dalarım dersen sen bilirsin sana bu kadar yüklendim
Çünkü bir tanıdığım da böyle o işin maaşı az bu iş zor maaşı az hangi iş kolay ki
Git çalış hiç yoktan iyidir bugün calismazsan yarın daha büyük sıkıntılar çıkar
Eger asgari ücretten daha fazla kazanack imkanin varsa, asgari ücrete calismak zorunda degilsin
Asgari ücret emeginin karsiligi zaten, verdigin emeginin karsiligi okadar. Yani asgari ücret keyfe göre belirlenmiyor, Asgari ücret, işçinin bir iş günü çalışması karşılığında ödenmesi belirlenen en düşük ücrettir. Asgari ücret, işçi ve ailesinin ekonomik ve sosyal hayatlarını en iyi şekilde yaşayabilmelerini sağlayacak kadar olmalıdır.
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ortak belirliyor.
Yani isverenin asgari ücreti yüksek tutup, zararina is yapmasi mümkün degilse, yüksek kar yapip asgari ücreti ISVERENIN düsük tutma sansida yok.
Asgari ücret, PARA AKAN BIR NEHIR, oaradan hadi busefer aylik 5 bin dolar yapalim deme sansi yok.
Kölelik ama çalışmayıp bedenini satmaktan ya da kendine acındırmaktan iyidir. Ben eşimi bu köleliğe mecbur bırakmam. Evinde yatsın. Ama bir erkek ailesi için şerefiyle çalışmalıdr.
mesleğin var ve başlangıç ücreti olarak giriyorsan yükselme şansın varsa kabul edilebilir, onun harici farklı şeyler denemeni öneririm cidden youtuberlık falan yapmayı dene
Cevap
3Cevap
Döner sandalye üzerinde iş arıyor arkadaş sanırım 🙂
Sadece emeğinin karşılığını istiyor. Ve bu türkiye gibi bir ülke'de pek mümkün değil.
Bakalım yarın ki toplantı da ne olacak hanımefendi
hiç yoktan iyidir diye diye bu hale geldik zaten bu düşüncedeki insanlar yüzünden sürünüyoruz kısacası 😂😂
Kölelik olarak nitelenebilir, ancak esasen kişilerin kendi tercihidir asgari ücretle çalışmak. Hayatı boyunca kendine yatırım yapmamış insanlar eninde sonunda mecburen asgari ücretle çalışıyorlar...
hic coktan iydif bende az maasli calisiyorum is bulmak kolay degil yavas yavas daha fzla kazanirsin ilerde
Hiç çalışılmamasından sa az ücretle çalışmak daha iyidir.
Hiç yoktan iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?