Bak güzel kardeşim,
İster abla tavsiyesi de ister arkadaş ne diyosan artık. Öncelikle sınavda başarılar Allah yardımcın olsun.
Ben kendimi anlatcam sana ilk olarak. Lise birinci sınıftayım. Dersler rezalet falan. Dedin edebiyat okucam sözel seçicem. Seçtim söZeli lise ikide. Herneyse geldim Son sınıfa. üniversite hazırlığı falan. Bölüm araştırıyorum atamalar nasıl kaç puan kaç soru çözmem lazım vs diye. Bakıyorum edebiyat falan okusam atama yok bişey yok. Binlerce öğretmen açıkta. Sözelde tercih edilecek düzgün bölüm yok zaten. bir de dedim ben öğretmenlik yapamamKi zaten. Ne Uzayacaksın ne kısalacaksın. Öğretmenlik kutsal meslek ama doğama aykırı. Dedim ben yayapamam, daha idealistim yönetici kadrosunda yer almalıyım. Sözelciyim matematik görmemişim napcam diyorum. Eski bir hocam var onunla konuştum boş bulduğu vakitlerde beni çalıştırmaya bbaşladı. Kendime nasıl güveniyorum ama. Mat yapanların senden ne eksiği var anasının karnındamı öğrendi falan diyorum. Soranlar oluyo hukuk ya da siyaset bilimi istiyorum falan diyorum lys mat çalışıyorum millet bana nasıl gülüyo alay ediyolar falan. Görmen lazım. Herneyse 12. Sınıfta dershaneye gitmeden ygs de dershaneye giden arkadaşlarımı ikiye katladım resmen. Lys ye falan girdik. İlk sene olmadı. Dedim bir sene daha hazırlanıcam. İkinci senemde dershaneye gittim. Ve çalışmayla azimle istediğim bölümü kazandım. Hemde izmirde ve siyaset bilimi.
Şimdi gelelim sanaaa.
Matematikten ümidim yok deme. Gerekirse bir sene daha çalış. Sağlam bir gelecek için bir sene çok büyük bir kayıp değil. Kimsenin ne dediğine aldırma. Sen iste herşey gelir. Bol bol deneme çöz normal test yerine deneme daha faydalı olur. ve kasma, heyecan yaparsan baştan biter bu iş. Rahat ol Rabbim yardım edecektir212 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel ve samimi yazdın Allah razı olsun ama benim ilk girişimde kazanmam gerek nedeni annem ve babam evlenicek kazanıp bir an önce istanbuldan gitmek istiyorum dır dır edicekler kazanamazsam biliyorum babam zaten sen yapamazsın diyor onu haklı çıkartmaktan korkuyorum sınıftakiler hedefime gülüyor moralim baya bozuluyor aldırmıyorum diyorum ama beynimi yiyor resmen bu sınav :/
- +1 yıl
Öncelikle sabırlı ol. Bak kimsenin ne dediğine aldırma. Lise sonda millet harıl harıl lys tarih coğrafya çözerken ben mat2 çalışıyordum. benimle alay ediyorlardı şimdi ben hepsinden daha iyi bir şehirde ve daha iyi bir bölümdeyim. Otur güzelce çalış. Bak bu senin geleceğin. Bütün bir hayatın bir sene nin üstünde. Hayatını mahvetme kim ne derse desin
En İyi Cevaplar
1 sene önce aynı sorunları bende yaşadım. Ygs' den çıktıktan sonra keske test çözmek yerine deneme cozseydim dedim. Sınav bir bütündür. Sadece çalışmakla olmaz. Zaman kontrolu yaPmalisin. Çünkü herkesn yasadigi tek sıkıntı budur halbuki sorular yapılır. Panik yapan biriysen sana tavsiyem Günlerini hep ayni sekilde sürdürmen. Sabah oglen aksam 1 sene boyunca ayni şeyleri yapıcaksın. Ve her aksam geldiginde ne cozsem ya demek yerine rehber hocandan her hafta bir program al. Uymaya çalış. Bu senin kurtarıcn olucak. Neden dersen? Herkes kafasina gore calisirken konulari kaciricak ama sen eksiksiz ilerliceksin. Sevgili mevzularina hic girmemeni tavsiye ederim yapacagn en büyük hata olur. Asla ama asla panik yapma doğru yolda ilerledgni bildikten snra sknti olmaz. Kimsenin ağzına bakma bide. Gunde 100 soruyla basla her hafta 25 30 artır. Ben bunlari tecrube ettm ve kimse boyle öğüt vermedi. Dedikleri tek sey cok çalışın oldu. Sınav mantık , şans zeka ve calsmaktan ibarettir. Sen elinden geleni yap. Çünkü pisman oldugun bir yere gitmeni istemem arkadasim. Yolun acık olsun
21 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler dikkate alıcam :)
+1 yılMerhabalar.
Aşağıda bir çok yorumdan olumlu cevaplar almışsınız. Çok iyi açıklama yapanlar var. Ben de siz ve sizinle aynı durumlarda olan kişilere tavsiyeler vermek istedim.
Öncelikle "sadece test çözersen halledemezsin" algısını kafamızdan ışık hızıyla uzaklaştırmak gerekir. Peki sadece test çözerek üniversite sınavını kazanmak mümkün müdür?
Cevap : Evet kazanabilirsiniz. Soru çözümünde konuya hakim değilsek mutemelen çok fazla yanlışımız olacaktır. Bu ilk başlarda çok doğal bir şeydir. Fakat her yanlışın doğru cevabını arayıp, sorguladığımız zaman zaten konuya yavaş yavaş hakim olmuş oluruz. Ne kadar çok soru çözersek o kadar daha iyi konuya hakim oluyoruz. İkincisi zaten ÖSYM hemen hemen aynı tip soruları sormakta. Buradan bile bir şeyler yapabilirsiniz.
Peki bu yol doğru bir yöntem mi?
Sözel dersler için çok doğru bir yöntem değildir. Çünkü sorular içersinde döngüler belki ufak da olsa bir detayı kaçırmamıza neden olabilir. Bu da çıkabilecek soruda fikir sahibi olmamızı engeller. Onun için mantıklı olan konu çalışmaktır diye düşünüyorum. Özellikle son zamanlardaki modüler konu anlatımları sorulardan sentezleyerek gereken bilgileri aktarmıştır. Çok fazla detaydan kaçınıl bu da sınava yönelik nokta atışı olabiliyor.
Sayılsal dersler için konu çalışmak basittir. Zaten kısa bir konu vardır ve siz orada sürekli soru çözdüğünüzde bir şeyler elde edersiniz. Burada ne kadar çok soru tipi ve çözüm yöntemiyle (kas yapma) karşılaşırsanız o kadar iyi sonuç çıkarabilirsiniz (müsabaka maçları).
Umarım yardımım dokunmuştur.
Hoşça kalın.34 Yorumla- +1 yıl
Konuları çalıştığım halde yapamadığım tarih ve coğrafya soruları var. Sadece dershane kurs olmadan yapabilir miyim matematikte berbat ya onu dedim :)
- +1 yıl
Konuları çalıştığınız halde yapamıyorsanız önerim size kaynak değiştirmeniz. O da olmazsa metod öğrenmeniz. Gerçekten bir şeylerin üzerine ciddi adımlarla gittiğinizde yapamayacağınız bir şey yok. Dershane ve kurslar yararlıdır fakat olmadan da kazanan o kadar çok kişi vardır ki neredeyse dershanenin ve kursun gereksiz olduğunu ispatlayabilir.
Matematik konularında temeliniz yoksa sıkıntılarınız çok olacaktır. Bir hocaya ihtiyacınız olacaktır. Onun dışında karamsar olmayın abartıldığı kadar zor bir şey değildir. Tek engel kafamızdaki olumsuz düşünceler. Onu hallettiğiniz zaman gerisi daha kolay efenim. - +1 yıl
Çok teşekkürler efenim :)))
- +1 yıl
Rica ederim. Unutmayın; taşı kıran suyun şiddeti değildir, suyun akıcılığıdır.
Başarılar.
ygs için ne yapacağını pek bilemem paragraf için kitap + soru derler genelde lys benim puanlar iyidir ama ygs de 196 geldi herkes dalga geçti üstüme geldi baktım 260 alan açmış üniversite beğeniyor kendine moralim bozuldu yeter l*n dedim neymiş bu okumak dedim ve günde 4 saat düzenli çalıştım duvarlar kağıtla doldu strateji yaptım kendime ve çoğunlukta edebiyat çalıştım biliyosun en çok ondan geliyo türkçe için konuyu yalayıp yuttum her bir bölgesini okuduktan hemen sonra onla ilgili 200-300 soru çözdüm sonra böyle böyle konular bitti busefer genel test çözümü yaptım sınava kadar her üniteden 2 şer 3 er test 400-500 soru çözmeye devam ettim diyeceksin 400-500 nasıl çözdün sallama edebiyatta eserleri şairleri bilirsen soruyu okumadan şairi gördüğün anda cevabı yapıştırıyon cevap anahtarına ihtiyaç bile duymuyosun çok eğlenceliydi o şekilde test çözmek seri seri hıp hızlı sonra puanım 196 dan 260 küsür TM1 280 küsür TM2 290 küsür TM3 olmuştu alay edenler giremediler ciddi diyorum dershanede olsun ailem olsun çok şaşırmışlardı çünkü son 2 ay kala lys ye sadece çalışmıştım
19 Yorumla- +1 yıl
azmine hayran kaldım sınıftaki arkadaşlarımda hedefime gülüyor açıkçası moral pert durumda.
- +1 yıl
Tüm enerjimi emiyorlar ya
- +1 yıl
İlk girdiğimde kazanmam gerekiyor kazanamazsam hayat biter benim için ikinci olmamalı
- +1 yıl
380 almam gerek lys ye girmeyeceğim sadece ygs :/
- +1 yıl
kardeş merhaba lütfen bana mesaj atarmısın çok dardayım mesaj atamıyorum sana emre 0101
- +1 yıl
@emre0101 mesaj atmanı istiyor sanırım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
218Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. kazanan tüm sözelciler zaten türkçe ve tarihi yapar.. Onları geçmen için matematiğini geliştirmelisin.
13 Yorumla- +1 yıl
matematik özürlüsü olmak böyle bir şey sanırım :/
- +1 yıl
Üzülmekle bitmiyor bitse yine iyi saçma sapan denklemleri çözüyolar ben bakıyorum aval aval
+1 yıltest çözmek önemli tabi ki ; çünkü sınav test şeklinde oluyor.
Ancak, sınava yakın, kaliteli bir yayınevinden çözmelisin, yoksa çok faydası olmayacaktır.
Türkçe ve tarih için;
***bilgi sorularında konu anlatımını bilmen şart.
***diğer yorum sorularında ise sorunun mantığını anlamalısın.
***düzgün kaynaktan konu anlatımı + çözümlü soruları kavramalısın.
***ardından kendin defterine püf noktaları renkli kalemlerle not al, her zaman kitap açmazsın, unuttuğun konulara, noktalara o defterden bakarsın.
***ardından da test çözmeye başlayabilirsin.
***yaz günleri çok önemli, o zaman 12. sınıfın konularına da bakabilirsin.
Zaten şimdiden dert edindiysen, büyük ihtimal kazanırsın,
2015 #YGS ye 25 gün kalmasına rağmen hiç çalışmayanlar var maalesef.
#başarılar26 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim abi çok sağol :)
- +1 yıl
ne demek yaparsın sen ;)
- +1 yıl
@1-FLOKİ-1
ben 2010 da girdim sınava
o zaman; sınav, güvender, körfez felan kaliteli idi,
ancak şimdiki yayınları pek bilmiyorum, onu da siz araştırabilirsiniz..
Eğitim & Kariyer konusunda 387 cevap paylaştı. Dersleri kavramana bağlı.
Dersleri hemen kavrayıp, aklına kazıyorsan ve sınav stresi denen şeyle başa çıkabiliyorsan tabi ki yapabilirsin.
Ben de sözelciydim, matematikten senin gibi kaçıyordum.
Benden sana tavsiye, kaçma.
Üzerine git, yoksa ileride çok sıkıntı çekeceksin.
Üniversite sınavıyla bitmiyor herşey.
Asıl ondan sonra, mezun olduktan sonra sınavlar başlıyor.
Onun için matematiği boşlama derim ben.
En azından temel konuları ve basit işlemleri öğren.
Şimdiden başarılar dilerim, inşallah dilediğin bölümü kazanırsın.02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl üstüne gitmeliyim ne yapsam da olmuyor çözemiyorum matematikte soruları çok zor çok.
+1 yılKonuları çalış tabiki öncelikle daha sonra o konularla ilgili testler çöz
Sözelde cografya eleyici oluyor çünkü çoğu sözelci coğrafyayı yapamıyor.
Türkçe en önemlisi Türkçeden iyi net yapılmazsa devamı gelmez. Edebiyatta da dil anlatım sorulmaya başlandı. Geçen senenin sorularını göremedim internette yoktu ama genel olarak edebiyat kısmında da dil anlatım paragraf var.
Tarih ne kadar çalışırsan çalış bir yerler unutuluyor konu bilinmiyor gibi geliyor. Sorulara ağırlık ver.
Mutlaka çıkmış soruları çöz emin ol benzerlerini göreceksin heleki tarihten.
Fem, güvender bu konuda başarılı yayınlar12 Yorumla- +1 yıl
Coğrafya baya zor ya
- +1 yıl
İşte bu yüzden eleyici olan coğrafyadır. Mesela ben de sözelden bölüm istiyordum eşit ağırlık çıkışlıydım tarihim çok iyi değildi matematik ile açığı kapattım bir de coğrafyam iyiydi öyle eledim sözelcileri :/
Sozelcisin ama matematigin ne kadar fark attirdigini biliyor musun? Ben dilciyim ama cozdugum matematikle geldim bu bolume. Ama imkansiz diye bir sey yok. Ben de cok caliamazdim lisede. Bana hadi kizim artik ders calis derlerdi. Sonra bir calismaya basladim, artik bana hadi kizim ara ver demeye basladilar. Herkes gezerken sen calis. Dogum gunlerine partilere gezmelere sinemaya gitme. Sonraki sene universitede keyfinin kahyasi ne derse onu yaparsin. Ben universite sinavinda derece yaptim. Istanbuldayim su anda ve diledigimce geziyorum. 1 yil diye dusun. 1 yil calisacagim sonra istedigim yerde olacagim. Kolay gelsin ve emin ol basarirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim. ❤
+1 yılBenim 1 aydan az sürem kaldı. Bir de öyle düşün :D Ama asla test çözerek olmaz. Zaten 1 senede sen de şaşıracaksın ne kadar ilerlediğini görünce. Sen TM'sin sanırım. Yapman gereken Türkçe, Tarih konu tekrarı+soru, mat soru ve fene de biraz bakman lazım. Rakiplerin zaten hepsini yapacaklar. Önemli olan senin hepsini yapabilmen olacaktır. Ha bu arada sakın kendini kaybetme. Ben yaşadım bunu. Arada git gez eğlen. 1 senen yok bu arada. Strese girme. Hayat acıdır. Ne getireceğini bilemezsin. Tekrar girmek zorunda kalabilirsin. Umarım bu olmaz ama unutmaman gereken bir şey daha var ki hayat acı olduğu kadar tatlıdır da bir bakmışsın Türkiye sıralamasında ilk 1000'desin ;) İyi şanslar dilerim.
11 Yorumla- +1 yıl
Sağol kuzum :)
Sen ts öğrencisisin.. Tm deneme sakın şansını çnkü zaman kaybından ötesi değil.. Tecrübeyle sabit.. Bol bol konu anlatımı dinle tarihten ve zorunlu olduğun için değil. Geçmişini öğrenmek istediğin için dinle.. O zaman hem seversin hemde büyük bir keyifle güzel sonuçlar alırsın. Türkçede de konuları önce iyi bir oku üstlerinden geç ardından çözümlü testlere geç... Onları cevaplarına bakmadan çöz. Hatalarını gör hata yaptığın konulara geri dön bir daha oku anla o konu ilgili testler çöz. Ya şimdi bilmeden oturur sırf test çözersen sana bir katkısı olmaz. Hızın artar ama yanlış yapma hızın artar :D Önemli olan doğru yapmak. Bu yüzden konuları iyi bilmelisn.. Ben henüz ünv. de hazırlık okuyorum yani geçen sene girdim sınava.. Dediklerimi dinlersen ki bunları çok söyleyen vardır eminim kendimden biliyorum :D kazanırsın. Kulak asmaz düzgün çalışmazsan sınavdan sonra çok pişman olursun.. Ciddi söylüyorum. O yzden çalış ve bundan zevk al.. Üniversite çok güzel :) çalış gel.
12 Yorumla- +1 yıl
Çalışıp geleceğim :D
+1 yıl1 senen var ve umudun yok mu...
Koca 1 sene l*n . Ben sözelleri gerçekten anlamıyordum, hala anlamıyorum. Tarih, türkçe bunu herkes bi' şekilde yapıyor ve herkes emin ol üniversite kazanıyor. Tüm soruları sallasan bi' şekilde baraj geçilir ve bi' yere yerleşirsin ama 4 sene bi' anadolu şehrine gidip üniversite hayatı yaşayamadan geçip gider ,4 yıl sonunda da herkes gibi bi' diploman olur. Ama aynı zekada ve yetenekte olduğun kişiler sırf biraz daha fazla kastığı için rahat eder.
Ygs matematikte en az 10 soruyu lise eğitimi almış herkes ''doğru'' yapabilir. Çünkü kolaydır , kolay olduğu için de sadece dikkat ölçülür. Ama kolayca yapılır.
Bence en çok çıkan ve en kolay konuları bi' listele ve onları hallet ilk aşamada , çıkmış soruları falan çöz. O zaman da 15 soru zaten cepte olur.
Kişisel algılama ama sözellerin geneli çok rahat insanlar. Oku ve geç tek işiniz bu , üstüne az koymak bile zor geliyor.01 Yorumla- +1 yıl
Ben rahat değilim olamıyorum korkuyorum
+1 yılkesinlikle test çözmek süper olur zaten benim tarih edebiyat paragraf özelliklede tarih kötüydü bu dersi soru bankalarında öğrendim yine edebiyat ezber yapmayı sevmezdim kitabın arkasından işaretledim edebiyatta dogru cevapları
yanlıs cevapları ise üstüne karaladım görünmez yaptım 3-4 soru bankasında bu yöntemi izledim edebiyatı hallettim
tarih herbir sorunun altına yorum yazdım üşenmedim cok faydalı oldu
örnein bir bölgede tarım yapılmısssa yerlesık hayata gecilmiştir yorumu
ya da saban orak varsa felan öyle seyler yazardık tarıma geçilmiştir diye..
ne günler di yaa :)
Allah gönlüne göre versin dostum06 Yorumla- +1 yıl
Amin çok teşekkürler babamı yanıltmak istiyorum. :))
- +1 yıl
rica ederim dostum o derdi gelde bana sor öyle cok baskı yaptı ki bana varya hayattan bezdirdi beni bilirim ne hissettiğini :)
- +1 yıl
inşş yanıltırsın babanı ben yanılttım sıra sende :)
- +1 yıl
İnşallah destek için teşekkürler :)
- +1 yıl
rica ederim allah kolaylık versin :)
- +1 yıl
Amin cümlemize :)
+1 yılSadece test çözerek sınavı kazanamazsın alt yapın olması lazım bilgin yoksa testi nasıl çözeceksin? Bilgin varsa zaten hiç konu çalışma bile otur full test çöz konu çalışmak zaten o sıra ahmaklıktır. Ben laylaylom bir öğrenciydim ailemin zoruyla bir yerlere geldim dürttüler de bir yere geldik şu an aklımız başımıza geldi şu kpss verdiğim emeği şu an ygs lys verseydim :) Röntgenci değil de RADYOLOG OLURDUM :) onun için ailen sana ders çalış çalış dediği zaman sen off püff diyeceksin çünkü hepimiz dedik aradan zaman geçti dank etti kafana hele bir de dershane sınıfındaki samimi arkadaşların üniversiteyi kazanıp gittiği zaman senin sonuç açıklanıyor kazanamadı diye acayip insana koyuyor. 18 19 yıllık kardeşin gibi gördüğün insan artık başka bir şehirde ve sen gene buradasın boşluğu düşüyorsun. Onun için otur dersini çalış ister abi tavsiyesi düşün ister herhangi biri olarak.
Mesajın kapalıydı bir olay anlatacaktım. Bu detaysız geçtim :)05 Yorumla- +1 yıl
Bana kimse otur çalış demiyor kendim çalışıyorum kendi harçlıklarımla test kitabı ya da okuma kitabı alıyorum sıkıntı çıkarmamak için dershaneye gitme şansım yok kendim başarmam lazım babam yapıcağıma inanmıyor arkadaşlarımda hedefime gülüyor üzülüyorum şu an annemle yaşıyoruz kardeşimle beraber annemde evlenicek babamda benim ayaklarımın üstünde durmam lazım kimse bana bakmaz biliyorum
- +1 yıl
tek başına mücadele etmek zordur. İmkansız değildir istemek ve azimle alakalı emin ol dershanenin de pek bir faydası yok anlatıp anlatıp geçiyorlar herşey öğrencinin kendinde bitiyor sen azimliysen sen hırslıysan başarırsın. Elinin altında internet var internetten videoları takip edebilirsin eksil kaldığın soruları konuları faceden arkadaşlarınla sorup öğrenebilirsin. önce tedbir sonra tevekkkül demişler. Sen elinden geleninin fazlasını yap yüce yaradan yarı yolda koymaz dara düşeni amansız bırakmaz.
- +1 yıl
İnşallah ya yaptım demek istiyorum bu benim için çok önemli Allah utandırmasın elimden geleni yapıcam tavsiye ve destek için sağol :)
- +1 yıl
sınava 1 sene var önünde koskaca 12 ay 365 gün öğrenciyiz işimizin adı ne oturup ders çalışmak varken ama işte o kafayla bu kafa arasında dağlar kadar fark oluyor kazık yedikçe öğreniyor insan... hayırlısı olsun senin için
- +1 yıl
Teşekkür ederim :))))))
+1 yılBak arkadaşm benm lise hayatm tabiri caizse b*k gibi geçti..4 yıllık lise hayatmda 3 farklı lisede okumak zorunda kaldım..1-2-3 . sınıflarsa karnemse hep 1 vardı.. sayısaldım ve hayatm boyunca matematiğim hep süper olmasına rağmen matematiğim bile 1 düşmüştü.. lise 3ün 2. dönemi çalışmaya bir başladım.. o başlayış 1.5 yıl sürdü.. ama öyle gece gündü değil.. gezdin tatil yaptım pc de oynadm.. ama belirlediğim konu ve testleri plana uygun olarak günlük çözdüm.. yazın ise günde 7-8 saate yakın çalıştım.. sıralamam 25 bindi össye girdiğimde.. simdi ytü inşaatta okuyorm.. o yüzden simdi baslarsan çalışmaya çok rahat iyi yerlere gelirsin.. sözelsin bence sözelde bilgi konularını biliorsun konu çalışmana gerek yok.. hep test söZelden.. ama ygsnin iyi geçmesini istiosan normal bir matematik biraz fen çözmen şart bunun için de konu çalışıp test çözmen gerwkli.. sıkı çalış @besiktasasigikiz , sayısalda sorun olursa da istediğin zaman yazabilirsin yardımcı plurum seve seve
01 Yorumla- +1 yıl
Bu sene sözeli halledip diğer sene matematik e başlamayı düşünüyorum açıkçası. destek için teşekkürler.
Mümkün fakat testlerde yaptığın yanlışları ya da yapamadığın yani boş bıraktığın soruları çok iyi analiz etmen lazım. Sonuçta senin çözdüğün testlerden çok da farklı olmayacak sınav. Özellikle deneme sınavı şeklinde olan testlere çok daha fazla dikkat etmen lazım.
Analizi ise şöyle yapmalısın, testleri kontrol ettikten sonra doğru olmayan soruları tekrar çözmeyi dene. Ardından hala çözemiyorsan hocalarına sor. Tekrar yanlış yaptığın üniteden sorular çöz. Yine aynı yanlışları yapıyorsan konu çalış bir kez daha. Eğer yanlışlar farklı ise bir önceki teste bak. Soru tiplerini karşılaştır. Hatalı olduğun sorular sana nerenin eksik olduğunu gösterecek sonuç olarak. Hata yapmaktan korkma, hatalarını kapatmaya odaklan.01 Yorumla- +1 yıl
Deneyeceğim çok teşekkürler.
Ben meslek lisesi mezunuyum :)
Dersleri zar zor verir sinif gecerdim :)
Son sene deliler gibi calistim gece mi gündüze kattim.1 yil evden disari cikmadim surekli internetten testler bulur cozmeye calisirdim
Konu anlatimlarna bakardim videolari izlerdim :))
11. Sinifin basinda denemelerden 250 alamayan ben Universite sinavindan 420 alarak Akdeniz Universitesi Mimarlik Kazandim :))
Sen yeter ki iste kendine bir hedef belirle :))
Unutma imkansiz diye birsey yok..9635 Yorumla- +1 yıl
Hedefim var ama arkadaşlarım gülüyor rüyanda görürsün falan hepsinden nefret ediyorum
- +1 yıl
İlk olarak babama göstericem o kartı destek için teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Moral oldu yazdıkların tekrar teşekkür ederim :)
- +1 yıl
- +1 yıl
Benim ki inat gibi birseydi :))
Hocalar sizden bir b. k olmaz diyordu :))
Sirf onlara inat calistim :))
Bazi arkadaslarla iddaaya bile girdim :))
Cok şükür kazandim okuyorum şu an :)) ama cidden mimarlik zor :)) Insallah bitiririm.
@sevimlibağyan - +1 yıl
- +1 yıl
Sen ksde yaşıyorsun
Okuldan fazla Ksye gidiyorsun
Biraz zor bitirirsin:) - +1 yıl
puanlarım hep 300 290 280 en fazla 305 falan yaptım, türkçede 35 net aşagısına dusmuyorum rekorum 38 net, tarıhte 12 netten asagı dusmedım cografya sallantılı, matematık 5 net :D son sınavdan 8 yaptım dıger 2 sınav açıklanmadı, önümde 1 ay bıle yok sımdı açıkları ykapamak ıcın nasıl bı calısma onerırsın? bol bol deneme cozuyorum artık konu anlatımı takılmıyom fazla, denemelerden yapamadıgım soruların konularına donuyorum donuyosam
- +1 yıl
- +1 yıl
arkadaşım inan üniversitede bir şey yok boşver kendini daha çok mutlu olabildiğin dertsiz tasasız birşeylerle uğraş hayatın tadını çıkart :)
- +1 yıl
görende tıp kazanmış sancak hahahah gece gece...
- +1 yıl
Sen akdenizde mimarlık mı okuyon helal len :D
- +1 yıl
Sen git baska yerde baskasini kiskan
Yorumu mu kirletme
@TrypanosomaZ - +1 yıl
Meslek lisesinden mimarlık kazandıysan günde çok fazla ders çalışıyordun demektir :) , onu herkes beceremez
- +1 yıl
mimarı kıskancaksam yaşamıyım hade eyvallah
- +1 yıl
heyecan en büyük problem onu yenmen lazım bildiğini unutmana bil sebep oluyor
+1 yılKonuyu temelden çalisirsin sonra testlere yuklenirsin zaten konu anlatimi 10 sayfa birseydir ama testlerde ogrenirsin dolanbacli yollarini bende sozelciydim tarihim iyi derdim noktasina kadar ezberletirdi hoca dusun. Testlerde cevaplayamazdim yahu tek maddelik cevap iste nasil 1 2 ve 3 dogru cikar dedim kendimle kavga ederdim sonra alisiyorsun. Dershane sonuclarina bakma cunku orda hep fazladan puan verirler ve kolay sorulur ama gerceginde neler olcagini bilemezsin sen videolar ve ders anlatimi yaptiktan sonra derslere yuklen..
00 YorumlaÇok fazla test çözerek bütün soru tiplerini görmüş olursun bu tabi ki bir avantaj.
Bu soruların sınav seviyesinde olması çok önemli.
Yanlışların sonucu eksiklerini kapatıcağın için bu da kendinden emin olmanı sağlayacaktır.
Soru tiplerine aşina olucağın için daha rahat odaklanırsın ve hız kazanırsın.
Bu sınav da zeki kişiler yüksek puan alır diye bir şey yok çok çalışan bu işin mantığını püf noktasını anlayan bazı konular için gerekli ezberini yapan ve sağlam bir psikolojiye sahip olan ki en önemlisi de bu herkesin iyi puanlar alabileceği bir sınav.
Başarılar dilerim :)02 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim kuzum <3 ^^
YGS MATEMATİĞİNDEN HİÇ KORKMA HEPSİ MAT-1 KONUSU ÇOK RAHATLAR SADECE BİRAZ BİLGİ VE DİKKAT İSTİYOR. SANA TAVSİYEM GÜZEL BİR YARDIMCI SET ALMAN OLUR. ALTTAKİ SETLERDEN BİRİNİ ALMANI TAVSİYE EDERİM. BEN YİĞENİME ALDIM , ÇOK DA MEMNUN BAZEN DENK GELİP BENDE İZLİYORUM. GAYET BAŞARILI SETLER.
SADECE YGS SETİ
www.goruntulumarket.com/ygs-sinavina-hazirlik-seti-9-ders-154-dvd-ve-ygs-deneme-seti
YGS - LYS SETİ
www.goruntulumarket.com/universiteye-hazirlik-goruntulu-egitim-seti-276-dvd-rehberlik-kitabi01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :)
Matematik okadar kolayki inan bende senin gibi mat i bosveririm diyodm est agliga gcym flan cunku 4 islemi dahi blmiyordm ama cvremdeki bazi kisileri gornce onlar mat iyi yapydu ve bnde neden ben yapamayayimki dedim ilk once antremanlarla matematk kitabyla islemimi gelstrdm ve bol konu soru calstm ve smdi en zor zaman denemesidir diye dsnyrm ordan matta 1 2 yanlisim oluyo bnce matematigi adam akilli calsirsan hukuk kaznrsin cnku esit agrlkcilar zaten sosyal ve trkce yapan insanlardir sen ilaveten mat ekleynce rakplerinin cognu gecms olysun :) umarm yardmci olmsmdr :)
07 Yorumla- +1 yıl
Aldım o kitabı ama ilerleme yok aşağıda bir kişi dedi sorun bende sanırım. :/
- +1 yıl
Sacmalama pes etme bence daha vaktnde var bnce sen bu tatili denizi hayal etme otur mat cozz cok faydali olacaktir ustune ustune git sonra o sana acilacaktir bak klise gibi gozkyo knsmalar ama gercek bu ben bizzat yasadm cnku benm gibi biri basarmissa herks basarir bence cnku ben matematk sorlarna bakarken bana kfr edyolarmis gibi gorrdm :) :)
- +1 yıl
Olmuyor olmuyor tüm kapılar yüzüme kapanıyor sanki babam haklı çıkacak işte bu olmamalı
- +1 yıl
Babanin ne dedigini onemse ama fazla takma takilyodur o sana hirs yapma hic bir zama.
hirs sebebi hasarettir kendine guvenmelisin arkadas. bide reklam gibi olmasin ama femden iyi kaynak yoktur turkiyede adamlar isi biliyo bosuna kaynak arama onlari coz :) insallah basarirsin babanida hem gururlandirir hem de utandirirsin :) - +1 yıl
İnşallah teşekkür ederim
- +1 yıl
Olur yollarım :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkçe paragrafları filan yapabilirsin kendini geliştirerek ama şu dil bilgisi konuları sıkıntı oluyor.
Tarih coğrafya din kültürü felsefe bunları 1 senede çok çok rahat halledebilirsin.
Bende aynı senin durumundayım matematik yok gideceğim yere sözelden gitmeyi düşünüyorum bu sene çalıştım ama eksiklerim var sözel kısımdan. Seneye kadar günlük 150-200 soru çözerek sosyal kısmını fulleyip türkçeden 30 netin altına düşmemeyi hedefliyorum. Tabi seneye kadar matematiktenda gelişme gösterebilirim çünkü problemlerden 10 tane çıkıyor o konuya yüklenebilirsem olabilir.
Çalışırsak herşey olur01 Yorumla- +1 yıl
İnşallah olur. :)
Testler eksiklerini gormen icin cozulur. Testlerdeki ekiklerini kapatiyorsan zaten bir yandan eksik oldugun yerleride konu olarak calismis oluyorsun hem sinava daha yakin bir calismadir. lk bir konu anlatimdan tum konulari bitirip sonrasinda farkli kaynaklar ile basarabilirsin. Zaten sinavda basarili olmak icin bol bol test oneriyorlar. O yuzden tabi ki de basarirsin.
03 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :D
- +1 yıl
Yukarida bir cevabini gordum yapamazsin falan demisler sana o diyenler herkese diyo banada her konuda surekli diyolar ve guvenimi kaybedip vazgeciyorum sonra da olmuyo bisey benden
sen kimseyi dinleme hepsi bos soyleniyo insan istesin yeterki ve dogru ilerlesin Allahin yardimiyla olur sakin onlara yenilme yorulacaksin ama bosver İnsallah bu surecin kolaylikla ilerler kolay gelsin Basarilar :) - +1 yıl
Çok sağol :* ❤❤
+1 yılYapabilirsin. İnan bana ben sayısal olduğum halde tarih sorularını çözebiliyorum. Sadece yorumlama yaparak bile sonuca varabiliyorum çünkü sorularda sadece verilen bilgiyi ele almamızı istiyor. Ve Tarih, Edebiyat, Coğrafya konuları sorularla öğrenilen dersler bence.
02 Yorumla- +1 yıl
Sağol :)
- +1 yıl
Rica ederim. Başarılar dilerim..
Bende sozelim.. Denemeye basladim 10 gun falan oldu ilk gunler bir denemeden 35 net ciksrtiyodm.. Simdi sadece turkceden 35 sosyalden en az 25 matematiginde problemleri falan kolay ve ilk sorulari kolay ondanda en az 6 net yapiyorm ki gitgide gercekten yukseliyorum.. Bence konuyu birak cnku zamanimiz az kaldi dene kendini surekli 75 net falan yapmaya calisiyorm suanda en fazla 68 falan yaptm ben
01 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcın olsun
kardesim ben dersaneye gittim türkçeyi fulledim sosyali yarıladım fen ve matematik sıfırdı esitagırlıkcıyım. matematik gene sıfır cıktım :D:D şu an uşak üniversitesinde dış ticaret bölümü okumaktayım. demem o ki bir sürü test kitabı al nettede ders videoları mevcut. aç izle. deli gbi calış. iyi yerlere gelirsin Allahın izniyle :)
02 Yorumla- +1 yıl
Matematik benimde öyle olacak işte
+1 yılbana matematiken ümidim yok diyen hiç bir arkadaşım KPSS'yi kazanamadı...
haberin olsun...
benimde pragraf sorusu yeteneğim sıfırdı...
sonra öğrenmem gerek dedim :)
bu gün elektrik elektronik mühendisliğindeyim ;)
anlıycan emek harca Evvel Allah'ın izni ile katledersin matematiği ;) korkma yılma ve zevkle uğraş...03 Yorumla- +1 yıl
ya deme öyle kazanamadı mı ben ne yapıcam o zaman :/
- +1 yıl
aaa ben naptıysam onu :) korkmak yok bir kere ;)
ben çok kitap okumadım... paragraf konusu türkçe dil bilgisi tarih yok...
aldım önüme Evvel Allah'ın izni ile yerim l*n sizi dedim bakma gözüm hep korkuyodu...
çünkü bissürü not var ve hep okumam lazım... ne kadar okursan o kadaröğreniyosun...
ama ne okudum ama ne yazdım... gayretimin sonunda mühendislik geldi ;)
Elektrik elektronik mühendisliğinin de puanı baya yüksekti ben asla olamam derdim ;)
asla demiyceksin ;)
zaten Allah diyen yol alır ;) - +1 yıl
Abi olmuyor 1. sınıftan beri yapamadım matematik dersini 3 senedir matematik görmüyorum nasıl yaparım ki?
Bilgi düzeyinle alakalı bir durum. Kendimden örnek vereyim; ben hiç çalışmadan sınava girmiştim ve 392 puanla Arkeoloji'ye girmiştim. Üstelik 23 yaşında girdim, askere gitmemek için, liseden beri kitap yüzü görmemiştim. Bu sene tekrar gircem, hiç çalışmıyorum yine, bakalım n'olacak :D
08 Yorumla- +1 yıl
abi gözünü seveyim 392 nerene yetmiyor ya :(
- +1 yıl
ben 392 alsam alekte movik movik olurdum herhalde :)
- +1 yıl
Ama yetmiyor işte. Tabii benim hatam var, gittim Fen-Edebiyat Fakültesine. İş için gidiyorsan uğrama Fen-Edebiyat Fakültelerine, yanından bile geçme. Benim başka fakültelere de puanım yetiyordu ama Arkeoloji havalı bir bölümdü o sıralar benim gözümde :D Ha bir de üniversiteye gidiş amacım da askere gitmemekti tabii, o yüzden üstünde durmamıştım.
- +1 yıl
Benim bölüm için yeterli okulda verse Allahım herkesi şaşırtmış oluyorum :D
- +1 yıl
Sağol varol :)
Birsey diyim mi bnde sozelxiyim evet matematigi birakip o derslere odaklandim konulari hala biliyorum testte illaki farkli birsey cikiyor karsina fulleme sansin yok matmarik ve fenden de yapmalisin cidden. su an bir yere yerlesmedim mi yerlestim. tarih okuyorum okurken girdim lys tarihinde 8 yanlisim cikti okulun etkisinden dolayi o da. ben bir hata yaptim sen yapma
03 Yorumla- +1 yıl
korkuyorum bıktım lanet olsun ya
- +1 yıl
Sağol.
Test coz cozemediklerini baskalarina cozdur mutlaka. Boylece tekrarda yaparsin .. matematikte de mesela x konusundan test çözeceksen internetten x konusuna bak defterinden kitabindan oku bazi formulleri kagida yaz koy onune sonra matematiginde gelisecek.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :)
+1 yılbence kesinlikle test yöntemini öğrenmen konu çalışmandan daha iyi gelicektir ben sayısalım ama hani sonuçta sbsye hazırlandık ki ben ortaokulda hiç sosyal yapamıyordum ama bayağı test çözerek ve özet konu çalışarak bunu hallettiğimi hatırlıyorum bu arada sakın yanlış anlama sözele kolay demiyorum sadece örnek vermek istedim yoksa her alanın kendine göre zorlukları vardır :)
bu arada ygs ye de az kaldı hiç çalışma isteğim yok napabilirim? :(01 Yorumla- +1 yıl
Hedefini düşün arkadaşlarının sonuçları açıklandıktan gururlana gururlana kazandığın yeri söylemeyi hayal et :)
+1 yılsözel dersler için çok soru çözmenin yanında çok fazla kitap okumak da gerekir. bir de hızlı okuma teknikleri için eğitim alabiliirsin, işin kolaylaşır.
matematik için de antrenmanlarla matematik setini öneririm.
konu çalışmadan olmaz yalnız sadece test çözerek.00 Yorumla
+1 yılhiçbir şey yapmadan bile kazanılıyo artık üniversite sadece test çözerek iyi yerleri kazanna arkadaslarım var. ben hiçbir şey yapmadan kazandım iyi bir yer mi hayır dumlupınardayım üniverite iyi ama bölüm kötü. seninde sıkı calısmayla iyi bir okul ve bölüm kazanabilcegini düşünüyorum test cözmeye devam
01 Yorumla- +1 yıl
Çalışmaya tam gaz devam sağolasın.:)
Konu anlatımı takviyesi yapmazsan 50.000 test çözsen de işe yaramaz. Bildiğini hep bilir, yanlışı hep yanlış yaparsın. Cep kitaplarından edin. Kısa kısa çalış. Bol test çöz. Yanlışlarını tespit ederek o konuya çalış ve doğrusunu öğren. Sonra tekrar o konuyla ilgili testler çöz.
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
+1 yılBen de bu sene sınava giricem ama sayısalım ben bence sözel isen zaten en mantıklı şey test çözmek çünkü elin test çözmeye alışır ve sınava daha iyi hazırlanırsın zaten konu anlatımları testlerle pekişiyor 1 sene varsa önünde daha da iyi olur senin için tüm eksilerini kapatırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen test çözerek sadce anadolu Ünv Edebiyat bölümünü kazandım.. kitap çok okurdum. Bnde sozelciyim.. ama ben günde 1000 soru ćozerdim öyle 350 300 soruyla olcak is değil sadece teste yonelceksen kimseyide dinleme özellikle rehber öğretmenlerinin verdiği o saçma programları
11 Yorumla- +1 yıl
Çok sağol.❤
+1 yıl@Rusasigi gibi bende Meslek lisesi çıkışlıyım. Hiç bir sınava çalışmayıp. 2'nin üzerinde not alamazdım. Hayat o zamanlar bize güzeldi ^^ Sınava 1 hafta kala bir ders çalışmak lazım dedim. Ege Üniversitesi Uluslar Arası İlişkileri kazandım. Cidden bazen bana olduğu gibi şans faktörünü dikkate alman gerekebilir. Şimdiden başarılar ^^
01 YorumlaSözel seçeceksen Matematik, Geometri ve Fen'e hiç dokunmadan da iyi bölümlere gelebilirsin. Ben sayisallara hiç elimi sürmedim. Tarihim kötüydü ama Türkçe'den 36 netim vardı. Şu an Ege'de Gazetecilik okuyorum. Ki daha iyisini yapabilirsin. Ben bu şekilde düşünüyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
Bölümün harikaymış bende çalışıyorum hayırlısı olsun :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim.❤
daha yeni görmüş geçirmiş lisede ezilmiş lysde patlama yapıp tüm sınıfa kapak yapmış biri olarak sevdiğin iyi yaptığın dersi en ince ayrıntısına kadar aklına sok. ümidin olmadığı derslerdede iyi olduğun konulara çalış gerisine bakma
Asıl sorun teste gelirsek matematiği bile özet çıkartıp okuyarak yapmaya çalıştım hiç anlamam01 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim.:))
şimdi sana tavsiye test manyağı olmana gerek yok strateji konuşuyor sınavda önce konularını bitir her cumartesi pazar ygs lys sınavları ile aynı zamanda denemeye başla bitir. Yağlı yiyeceklerden kaçın hatta sınav günü sabahına kadar kahvaltın aynı olsun 3 haşlama :) patates tavuk yumurta cidden tok tutar ve hafızana iyi gelir sonra soru çözerken karşında saat olsun ve her soruyu 1 dk ya sığdır bu bnde çok işe yaradı hm istediğim bölüme gittim hmde en iyi ünilerden birindeyim umarım başarırsın ;)
01 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel :))
+1 yılSeni anlıyorum bende aynı durumdayım ama tek seçenek çalışmak başka hiç birşey olmuyor yani sınava kadar çalışıcam sene başında hirsliydim ani hukuk felan bile gelsin diyordum:) ama beklentilere gerçekler uymuyor sana tavsiye edebileceğimiz deneme Sınavları ni çöz çözümü olanlardan
00 YorumlaAçık konuşuyorum istediğim üniversite v fakülteye gittim lys eşit ağırlıkta örnek veriyim sozeli pek bilmem zevk için esit ağırlığa ggirdim lysde edebiyat ve Coğrafya derslerini dinlerdim ama matematigim iyiydi cok şükür lys edebiyatta 34.5 net Coğrafyada da çok sallamisim 7 yanlış yapmışım mat iyiydi diye sıralamam 2000lerdeydi çünkü genelde eşit ağırlıkcilar mat ve geo yapamaz gerçi sayısaldan tercih yaptım yani diyeceğim oki mata ağırlık ver edebiyat tarihi herkes çalışır yapar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeni üniversiteliyim. Yani geçen yıl girdiğinde sınavlara bende girdim. Konulara çalıştıktan sonra test çözmelisin tabiki ve sözel bölümde oldugunuz için tekrarlar çok önemli. Ve Sınav anında ki şahsında etkisi var. Ben ygs denemelerinde 30 u geçemeken sınavda 34.5 yapmıştım. Ve kesinlikle geçmiş soruları en az 2 3 kere çöz. Her sene aynı şeyi soruyolar. İnşallah yardımcı olabilmişimdir :)
00 Yorumla
+1 yılSon 24 gun ve benim bile umudum var. Koca 1 yilda matematigi de halledersin :) İsin sirri test cozmekte zaten. Sana konu calismaktan daha fazla sey ogretir. O yuzden bol bol test coz. Bilmeden de cozemezsin tabi ara ara tekrar yap hallolur.
02 Yorumla- +1 yıl
Sağol kuzum sanada başarılar Allah gönlüne göre versin :)
- +1 yıl
Tesekkurler canm amin :)
+1 yılMatematige neden öcü muamelesi yapiyorsunuz neden yapamayasn ki yapanlar senden cok daha fazla akilli ve zeki degil bence bir adim at ve matematikle baris bir sozelcinin yaptigi matematigin onemi cok buyuk
02 Yorumla- +1 yıl
Çok yanlışım çıkıyor hatta doğrum bile olmuyor bazen nasıl net yapıcam ki :/
- +1 yıl
Bu baslangic tabiki olacak hatalar eksikler zaman cok bence simdi basla
+1 yılBen lys'ye 2 ay kala edebiyat ve sosyal bilgilerde ne kadar konu varsa ezberleyip girmiştim sınava, istediğim yerdeyim şimdi. ygs daha kolay :) 1 senede çok rahat halledersin, hatta temel matematik hakkında da azcık bilgin olursa, tamamdır :)
01 Yorumla- +1 yıl
Çok ama çok teşekkür ederim :)
Şöyle söyliyim Türçede dil bilgisi hariç test iyidir dil bilgisinide konu çalıştıktan sonra test önemli. Yani türkçede genel olarak test önemli dil bilgisi hariç. Tarih ve coğrafyada kesinlikle konu çalışman gerekiyor genelde yorum ağırlıklı soruyorlar ygsde ama bilgi olmadan yorum yapamıyorsun.
00 Yorumla2003 te ehliyet alırken 2 saatlik sınavı 8 dakikada bitiren ben sonra müfettişler tarafından kopyamı çektin sorusu testler iyidir ama yanıltma sorularına dikkat et yakın bir kız kardeşim üniversite sınavında o yanıltma sorularından uyarmama rağmen kaldı.
01 Yorumla- +1 yıl
Dikkate alacağım :)
Eğitim & Kariyer konusunda 588 cevap paylaştı. Bilgi de lazım.. Testlerde bu bilgiyi nasıl edinebilirsin ki.. Temel bilgiyi aldıktan sonra mümkün diyelim.
25 Yorumla- +1 yıl
konular çalışıldıktan sonra olur yani yapabilirim?
- +1 yıl
Sağol abi teşekkürler :)
+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=NVoXOihE9AEBu videonun yardimci olacagini dusunuyorum :)
01 Yorumla- +1 yıl
İzlemiştim :D
Her konu icin ayri bir anlatim videosu izleyip ustune test cozmen daha iyi olur.
Bu arada kisisel gelisim kitaplarida sinavlara hazirlanmana yardimci olacaktir muhakkak. Erdal demirkiranin kitaplari mesela :)04 Yorumla- +1 yıl
Bakacağım mutlaka.:))
- +1 yıl
Hahaha tamam çok teşekkürler.:)
Benim kiz kardesimde seninle ayni durumda ve günde en az 5 saat test çözüyor bence test çözmek cok cok büyük bir + ama yani sıra heyecan ve korkuya kapilmaman lazim
012 Yorumla- +1 yıl
Başarılar kardeşinede Allah kolaylık versin :)
- +1 yıl
Ölüm var ucunda benim için öyle.
- +1 yıl
2. defa olmaz ilkinde olmalı yoksa fatihamı okuyacaksınız.
- +1 yıl
Kazanamazsam hayat bitmiştir benim için kimse bakmayacak bana
- +1 yıl
Sadece korkuyorum.
- +1 yıl
Güven sorunum var.
+1 yılşu an marmara da cografya okuyan birini taniyorum bana hunde 400 soru cozdugunu soylemisti, soru cesitlerini iyi biliyodu coze coze zaten konularida anlamisti yani cozdugu soru yanlissa hemen dogrusunu arastirarak aklina yaziyodu, yapilabilir
00 YorumlaYGS için test çözmek önemli. Konu çalışmana pek gerek yok.. Ben hep soru çözüyorum mesela bu sene.. Zaten yoruma dayalı olduğu için daha çok soru çözmen daha faydalı olur.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler başarılar sanada :)
Bir matematik öğretmeni olarak tecrübe ile cevap veriyorum artık çok zor çünkü konular derinlemesine öğrenilmeli çünkü artık test soruları ciddi yorum istiyor.. Şıklardan yorum yapma devri kapanalı bir kaç yıl oldu...
00 Yorumla
+1 yılBence çalış sen konu çalış çünkü sözelde testin pek bir önemi yok, ama hafta 3 saat de matematik-geometri'ye hatta fizik kimya biyolojiye de ayır ki diğer sözellerden farkın olsun ve türkçe ve sosyalden 40'ta 40 yapma zorunluluğun kalksın. Sözellerden test çözme ama sayısallardan mesela haftada 2 saat konu anlatımı çalış 1 saat test çöz, haftada 1 gün sayısal derslere ayır. Belli mi olur hem, belki bölümünün 1. si olursun:)
05 Yorumla- +1 yıl
1. olmakta gözüm yok hedefimi okusam kazansam kafi. :)
- +1 yıl
Peki hedefin ne zaten o önemli:)
- +1 yıl
İşitme engelliler öğretmenliği anadolu üniversitesi :)
- +1 yıl
Hm, o zaman birşey diyemem ama bence sen sözelsin. Bol bol kitap oku, 2 gün test çözüyosan 5 gün konu anlatımı çalış. Kendini hızlandır, yorum ve mantığını geliştir, zaten baya bir iyi yere gelirsin bu arada bu tavsiyeleri başka yerde bulamazsın:)
- +1 yıl
Çok sağol.:))
+1 yılBende eşit ağırlıktayım ve bende sadece test çözüyorum kardeşim. Matematikten pek ümidim yok pek fazla sözelciyim ama göndermediler az üniversite tercihi oluyor diye. Ne yapacağım?
012 Yorumla- +1 yıl
Neden göndermediler sözeldede iyi meslekler var.
- +1 yıl
Var ama işte az üniversite tercihi oluyor diye zorla eşit ağırlığa yazdırdılar. Sözel den hukuk oluyor mu?
- +1 yıl
Ne desem yanlış olur iyisi araştır sen.
- +1 yıl
Doğru. Sözel den nerelere gidiliyor peki?
- +1 yıl
Ygs 4 e dair biliyorum işitme engelliler öğretmenliği görme engelliler ve zihinsel engelliler öğretmenliği var birde ilahiyat.
- +1 yıl
Senin hedefin ne peki?
- +1 yıl
İşitme engelliler öğretmenliği
- +1 yıl
Hayırlı olsun kardeşim. Çok güzel bir iş. Duyarlı ve gönüllülük isteyen bir mesleği kimse kolay kolay seçmez. Helal olsun ama sana. İNŞALLAH olursun :)
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim sende isteğine ulaşırsın inşallah :)
- +1 yıl
Rica ederim Amin kardeşim. Ama ne olacağım konusunda kararsızım maalesef ya. Ne yapacağım?
- +1 yıl
İlerde ne olmak istediğini nerde olmak istediğini düşün sadece senin kararın önemli ailenin değil unutma bunu o mesleği yapacak olan sensin.
- +1 yıl
Kararsızım aklımda polislik var, bir yandan oyunculuk düşünüyorum. Birbiriyle alakasız meslekler ama kararsızım işte.
+1 yılMatematik çok eğlencilidir tek mesele öğrenmeyi istemek. Tarih de bol bol not çıkartmalısın. Türkçe de de Dilbilgisi çıkmıyordu bizim Zamanımızda hala çıkmıyorsa onda da soru çözmeliisin habire
01 Yorumla- +1 yıl
En az 10soru var dil bilgisi. :/
Gizli Üye(30-35)+1 yılben 2. girişimde kazandım ilkinde berbattım ikincide dersaneye gittim ama b*k gibi bir dersaneydi (şu an çok sinirlendim hatırlayınca) dedim sonra s-çarım böyle dersaneye sadece test çözdüm netlerim ilk seneye göre 2ye katlandı wuuuhuuuuu :DDD
başarılar :)01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbenim sorumada cevap verin ya :((( www.kizlarsoruyor.com/.../q2557357-sizce-bu-playlist-nasil
Bacım ben çözmedim etmedim ders kitaplarım gıcır duruyor... İnönü Üniversitesi %100 ingilizce genetik bölümünü kazandım 3. girdim...
İnek arkadaşım vardı 340 aldı ben yata yata 320 aldım...
Kabiliyet dedikleri neyse ondan lazım...02 Yorumla- +1 yıl
Ben çalışıp düşük alırsam atarım kendimi herhalde. :/
+1 yılsözelsen konuya pek ihtiyacın olmaz. tabi konuları biiliyosan. Bence math yapamıyosan biraz fen yap bio felan sözel kısımları ezberle netin artar yoksa işin zor
00 Yorumla
+1 yılSadece test çözerek söyle olabilir. Çözerken yanlışlarda konuya dönüp okumak kavramak lazım. Konulara hakim olmalı. Matematikten de yapabildiğini kadar basit ve orta düzeyde başlayabilirsin.
00 YorumlaTestleri cidden çözebiliyorsan mümkün. Yoksa bu soruyu yapamadım bakıyım cevap c neyse sonrakine bakayım dersen olmaz o iş.
02 Yorumla- +1 yıl
Konu çalışmadan test çözmem zaten dershane kursa gitmeden mümkün mü dedim. Yoksa cevaplara bakarak sadece kendimi kandırırım.
ben hiç test çöözmeden gitdim. sadece ilk dönem sıkı not tuttum 10 tane renkli kalemim vardı ikinci dönemde onlara çalıştım gram soru çözmedim. istediğim yerdeyim.
00 Yorumla- Devamını Gör (286)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat