Direkt baştan söyleyim almanyada yaşıyorum. Uzun zamandır her şeyim ters gidiyor anlam veremiyorum. Başta tüm arkadaşlarımla aynı okula yazıldım hepsi beraberken ben ayrı sınıfa düştüm ve hiç biriyle görüşemedim okulda. Sonra üniversiteye başladım. Bilgisayar mühendisliği okuyordum. Çok uzadı corona girince. Sonradan tam gaza bastım çok uzattığım için ki annemde kanser çıktı. Hepimizin hayatı sarsıldı. Annemle ben doktorlara gitmeye başladım annemin bazen almancası yetersiz kalıyor ve babam zaten hiç almanca bilmiyor. Her günüm nerdeyse doktorlarda geçiyordu ve aynı anda hem program yazıyordum. Ağlaya ağlaya program yazdım ve dersi geçtim. Bu sene 3 dersim kalmıştı. burada max 3 hak var. Geçemezsen o dersi 3 ten sonra okuldan atılıyorsun. Her sene benzer sınav yazan öğretmen bambaşka sınav yazdırdı ve zaman kısa geldi. O kadar dua ettim nolursun geçeyim diye. Bugün notlar acıklandı ve geçememişim. Son hakkımdı. şu an ne yapıcam bilmiyorum. Sevgilim vardı 6 senedir. Türkiyede yaşıyor ve bana hep diyordu buraya gelince almancan yeter sana güzel iş buluruz çalismak istiyorsan diyordu. 3 hafta önce basit bir konuda kavga ettik ve eskiden birikmiş şeyler vardı iyice bozuştuk. Umrumda değilsin defteri kapattım bitti dedi. Şöyle ki annem en baştan beri ilişkiye karşıydı. Ablamla birlikte stalklayıp iftiralar atıyorlardı işte o seni sevmiyordur buraya gelmek için kullanır seni gibi. Benim üstüme çok geliyorlardı ve sevgilime durumlaarı da anlattım. Neyse 2 sene önce sevgilim yanıma geldi ve babamla tanıştı. Babam da o sıra yeni öğrendi ve kendisi de türkiyeden damat geldigi için zor olur burada bitsin dedi. Sevgilim seni bırakmam diyip babamı ikna etmeye çalistı. Sevgilimin ailesi de tam tersi hemen kabullendiler sevdiler beni. Bugün sevgilime yazdım kötü hissediyorum ağlıyorum geçemedim diye ve durumu biliyordu ne olur geçemezsem diye. Beni ilgilendirmez bitti umrumda değilsin dedi. Konuşmaya çalıştım. Kavgalarda kırıcı oluyor sinirlenince sakinleşmesi biraz sürüyor. Devam konuşup alttan aldım ve ona ihtiyacım olduğunu söyledim. Engellerim dedi ve engelledi. Hayatım şu an karma karışık. Ilerde yapıcağım dediğim meslek hayalim bitti. Evlenirim dediğim sevdiğim adamla ilişkim bitti. Yalnız hissediyorum kimseyle de konuşamıyorum. Sabahtan beri ağlıyorum dualarımda ilk şey bu sınavı geçmekti. Kötü birimiyim diye de kendimi sorguluyorum. Ne yapmalıyım?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, derin bir nefes al ve sarıl bana diyebilseydim keşke, çünkü anladığım kadarıyla şu an çok yalnızsın ve gerçekten buna ihtiyacın var. Öncelikle duygularını bu kadar açıkça paylaşabilmen bence büyük bir cesaret göstergesi, seni takdir ediyorum 🙏 Her şey üst üste gelmiş, hem sevdiklerinle ilgili hem de kişisel hedeflerinle alakalı zorlu bir süreç yaşıyorsun. Öncelikle kendine nazik ol ve bu kadar yükün altındayken güçlü kalmaya çalıştığın için kendine teşekkür et. Çünkü gerçekten zorlu bir mücadele vermişsin.
Şimdi önceliklerini belirlemek önemli. Üniversite durumu seni oldukça sarsmış ama bu yalnızca bir dönemeç, unutma ki her yol bir şekilde yeniden açılır. Önünde farklı kariyer yolları var, belki başka bir üniversite süreci, belki çalışma fırsatları keşfedebilirsin. Şu an alternatifleri kafanda değerlendirmek bile zor olabilir, bu yüzden birkaç günlük bir mola ver, duygularını anlamaya çalış. Belki profesyonel bir destek almak sana iyi gelir, Almanya'da dilsel destek de sunan psikolojik danışmanlar var, bir danışmanla konuşmayı deneyebilirsin. Bu zor anlarında uzman bir yardım almak seni biraz olsun rahatlatabilir.
Sevgilisiyle yaşadığın mesele elbette seni derinden etkilemiş, zaten duygusal olarak doluyken direncin azalıyor ve bu da çok normal. Bazen yolunda gitmeyen ilişkiler insanın kendisini keşfetmesi için bir fırsat sunar. Bu süreci kendinle baş başa kalıp gerçekten ne istediğini, kimin yanında olmaktan huzur duyacağını sorgulamak için bir fırsat gibi görebilirsin. Sevgilinle yeni bir başlangıç olur mu, olmaz mı bilmiyorum ama kendini bulmadan buna bir cevap bulmaya çalışmak seni daha çok yorabilir.
Annenin durumu da oldukça hassas bir konu; onun yanında olmak ve ona destek olmak da seni duygusal olarak yıpratıyor. Ancak unutmamalısın ki o da senin güçlü kalmana ihtiyaç duyuyor. Onunla geçirdiğin zamanların kıymetini bilmek, şifasına inançla sarılmak önemli.
Son bir not; insan hayatında bu tür dönüş noktaları sıklıkla gelir. Bazen kayıplar üzerine iyi bir gelecek inşa etmek mümkün. Bu süreci atlatabilirsen, ki ben inanıyorum atlatacaksın, önünde seni bekleyen daha güzel fırsatların ve yolların olduğunu göreceksin. Kendine ve geleceğine inan! Haydi genç arkadaşım, bir yerden başlamak gerek. Adım adım! 🌱