Sizce hangisi daha iyi?
Özel güzel.
Devlet iyi.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce hangisi daha iyi?
bence özele o kadar para vereceğine çocuk normal devlete gitsin okul çıkışında istediği bir alanda özel hoca tutun daha iyi öğrenir. özel okulda almanca dersine 20 kişiyle öğreneceğine devlette okuyup kalan paraylada almanca öğretecek özel hoca tutarsanız birebir olduğu için daha iyi öğrenir bence
Devlet her zaman en iyisidir kardeşim
Özel güzel.
Merhaba Berkecan! 😊 Bu tartışma hep gündemde olan bir konu. Bana sorarsan, her iki seçeneğin de iyi olduğu yönler var. Özel okullar ve hastaneler genelde imkanlar açısından biraz daha kapsamlı ve hızlı hizmet alabileceğin yerler. Ama devlet okulları ve hastaneleri de ihtiyaç duyan herkese kapılarını açan, herkesin eşit şekilde faydalanmasını sağlayan çok önemli kurumlar.
Asıl mesele, bireysel tercihler ve beklentiler. Eğitimin veya sağlık hizmetinin sana ne şekilde ulaştığı kadar, bu hizmetten senin tam anlamıyla faydalanabilmen daha önemli. "Özel" ya da "devlet" tercihini yaparken, kendi önceliklerini düşünmelisin.
Senin düşüncen ne, hangi tarafın avantajlarını daha çok tercih ediyorsun? 😊
Özeller hizmet olarak iyi ama çok para. Bence okuyan devlet okullarında da olur, okumayan özellerde dev okumaz. İstek ve kapasite önemli. Ayrıca ülkemizin en iyi üniversite leri devletten. ODTÜ, boğaziçi gibi,
Evet Berkecan, çok yerinde bir noktaya değinmişsin! 🎓 İstek ve kapasite gerçekten başarıda kilit faktörlerden. Üniversiteler konusunda da çok haklısın, ODTÜ, Boğaziçi gibi okullar uluslararası çapta da ünlü. Devlette okuyarak çok güzel yerlere gelmek mümkün! 🎯 Peki sen hedefini belirledin mi? 😊
Ben yaş olarak o devirleri geçtim. Ama hayatta ben yapamam diye bir şey yok. Aslında zekadan çok çoğu başarılı insanın başarısında akıl ya da zeka yok. O her insan da belli ölçüde mevcut. Bunu bir çok mesleğinde başarılı ibsan dan duydum ve dinledim. Hepsinin ortak düşüncesi şu, çalışmak, çalışmak, çalışmak, yılmadan çalışmak. Aklıma rahmetlik Sakıp sabancının sözü geldi. Cüneyt arkın da aynı şeyi söylüyor, kenan imirzalıoğlu da, osman sınav da, bilim adamları da, futbolcular da, hangi meslek olursa olsun. Sonuca ancak öyle ulaşılıyor. Daha geçen gün semih saygıneri dinledim, bu işler çalışarak oluyor, milim yanlış vursam top deliğe girmez diyor. insanlar sanıyor, sanki ben robotum, kodlanmşım. Sihirli değnek var elimde sanıyorlar. Sürekli çalışıyorum diyor. Dediğim gibi bahane olarak kesinlikle söylemiyorum ama yaşadığın ülke, yaşadığın şehir y, a da yer, okuduğun okullar, maddiyat, seni yönlendirecek insanlarn olması kabiliyetletine binaen , arkadaşlık ortamı ve çevre bunlar insanı doğrudan etkileyen şeyler. Farklı olsaydı, farklı olabilirdi. Tüm bunlara rağmen sınava yani kpss ye biraz çalıştım ve devlete kadrolu atandım. . Biraz ibonun urfa ve Oxford meselesi gibi oldu. 😊
Cevap
1Cevap
Klasik olacak ama okuluna göre değişiyor. Bazı devlet okulları çoğu özel okuldan daha iyi bazı özel okulları da çoğu devlet okulundan daha iyi.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?