Ben istemiyorum böyle düşüneyım ama benden bağımsız oluyor ve cok vicdan azabı çekiyorum
Sizce ne yapayım
Sizce ne yapayım
soyle dusun kıskanmak peygamberlerımızn zamanında varmıs daha hz yusufu kardeslerı kıskanıyormus hepımız bılırız bunu kıskanmak ıyıdır hırs yaparsın onu gecersın nasılkı ruya gormeyen bı ınsan tuhaf bır ınsan olark adlandırılıyorsa benım nazarımda kıskanmayan ınsanda tuhaf bır ınsandır uzulme o yuzden kıskanmayan ınsan yoktur
Böyle bir konuda kıskanmanı dogru bulurum kıskan ki ders calış ve azim et biraz. Ama karşı tarafında kötülügünü istemeden olsun okey..
Yok hiçbirzaman istemem ama işte niye ben yapamıyorum diyorum
Doğru söylüyorsun aslında ben düşük yapmıyorum o çok yüksek yapıyor moralim bozuluyor
Vicdan azabı çekmen senin iyi bir insan olduğunu gösterir. Öncelikle düşündüğün bütün kötü şeyler için tövbe et. Senden daha fazla net yapan arkadaşınla beraber ders çalış. Onun bilgisinden yararlan. İkiniz de başarılı olun. Bu memleketin sizin gibi vicdanlı, başarılı insanlara çok ihtiyacı var.
lisede bende bazen takılırdım arkadaşıma. "Biz kankayız nasıl benden yüksek not alırsın?/ nasıl benim kaldığım dersten geçersin?" vs vs büyüyünce geçiyor.
19 yaşında yım
Cevap
5Cevap
Bak doğru yoldasın. Yaratılışın gereği bu gayet normal bir durum. Ciddiyim gayet normal. Şimdi 2. aşamada onu geçmek istiyorsan gene bir NORMAL insan olarak bunu yapmak istiyorsan yani doğan gereği otur ve çalış. Birilerinin ayagına çelme takma da
insanoğlu böledir elinde olan bişey değil canım kıskanmak senn elinde değil hırsından dolayı böle
Aynen ve bu huydan nefret ettim
Onu kıskanacağına, sende çalışsan kendine inansan?
Yapabileceğine inansan hayalini kurduğun okul için çabalasan?
Kıskanma...
hahaha bu herkesin başına gelmiştir takma kafana bu senin ne kadar hırslı olduğunu gösterirr
Ama ciddi anlamda. Kötü bir duygu
bende geçtim o yollardan onlarda aynı duyguları yaşıyorlar kendini kötü hissetme
Çok doğal bişey ama yanlış faaliyet vicdan azabı yerine full çekmelisin
Oda geçer elbet sinavlarda biter şimdilik calismana bak
arkadaşının kaç net yaptığını öğrenme olsun bitsin
Kendisi söylüyor
Öyle dersem anlar.
Çalış sende.. daha çok net yap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar