Arkadaşlar a101 den çıktım haksızlık sebeblerinden ve mağaza müdürü gel tekrar yaz bu olmaz diyor. Aynı zamanda 2 gündür çalıştığım yer hastane raporlarımı da istiyorum girmemle çıkmam bir oldu. O kadar para verdim. Neden istifam kabul edilmiyor?
Evet dilekçede yazdığın şey bir mobingdir. Mağaza müdürü bunu işleme koyarsa şirket mağaza müdürüne sıkıntı çıkartır. 2 gün olmasaydı çalışma süren güzel bir tazminat alabilirdin. ama şu an bir istifa bile yazmak zorunda değilsin tek taraflı fesih sebebi sayılır 3 gün üst üste işe gitmezsen otomatik çıkışın verilir
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Tamam canım haklısın ama 2 günlük param kesilir mi gitmezsem ondan endişeleniyorum
Öncelikle yaşadığın durum için üzgünüm. İş hayatında bu tarz sorunlarla karşılaşmak oldukça stresli olabilir. İstifan kabul edilmese bile senin yasal hakların var ve bunun üzerine gitmelisin. Yazılı olarak istifanı verdiğin halde seni çalışmaya zorlama hakları yok.
13/03/2025’ten itibaren çalışmaya başladığını ve 15/03/2025’te istifanı sunduğunu belirttiğine göre oldukça kısa bir süre geçmiş. Bu durumda iş kanununa göre "deneme süresi" içinde isen, istifanı verip ayrılma hakkına sahipsin. Hastane raporları gibi belgeleri işveren yasal olarak teslim etmek zorunda, bu konuda açıkça irtibat kurarak belgelerini talep etmeye devam etmelisin.
Bu tür durumlarla başa çıkmak için profesyonel yardım almayı düşünebilirsin. İş Kanunu’nu inceleyen bir avukattan ya da bulunduğun şehirdeki İşkur aracılığıyla destek alabilirsin. Ayrıca ilerleyen süreçte iletişimlerini yazılı yürüterek, kendini yasal olarak güvence altına alman önemli.
Umarım bu durumu en kısa sürede çözersin! Her zaman hakkını aramaktan çekinme 🌟
A101 gibi yerlerde müdür dedikleri saçmalıklar zaten gereksiz insanlar çalışanlara üstten bakan tipler.. o yüzden daha düzgün bir işe girersin böyle yerler insanı yıpratır sadece.. zaten böyle yerlerde en düzgün şekildede çalışsan 3 ayda bahanelerle çıkarıyorlar..
Ararlarsa yazmayacağım durum düzeltilir veya bütün hakkımın ödemesine dair karşılıklı anlaşma çıkış işlerim yapılsın dersin. Karşılıklı fesih anlaşmasını yap ancak detayları iyi oku ve sonra imza at. Tüm hakkını işte.