Yks hiç adil bir sınav değil bu beni çok üzüyor, motivasyonumu kaybediyorum?

Özünde zeki bir insan olduğumu düşünüyorum keza yks zeka sınavı asla değil ortalama zekan olsun, günde ortalama 6 saat çalış bir yerlere gelirsin. Şimdi yös sınavıyla vatandaşlıktan çıkıp tıp yazdıktan sonra geri girenleri, yabancı uyrukluları (dışarıdan gelen çocuklar hariç ilk ve ortaöğretimini bizlerle aynı sıralarda okuyup yöse girenler), sınav sorularını çalanları, kopya çekenleri geçiyorum onlar başlı başına milyonlarca insanın hakkını yiyorlar. Onun dışında ben hasta anne ve babaya sahibim, küçümsemek olarak algılamayın onlarla gurur duyuyorum ama ilkokul, ortaokul mezunu insanlar çünkü okutulmamışlar eminim imkan olsa ne cevherler var bizimkilerde. Ben kendime ait bir odaya 18 yaşımda sahip oldum, çoğu zaman yoğun bakım kolidorlarında ders çalıştım, lise dönemimde inanılmaz bir zorbalığa uğradım BAZEN bu zorbalar akranlarım değil bizzat öğretmenlerimdi (herifin teki Mustafa Kemalin sözünü yazdım diye taktı, müzikçi bir kadın dersime girmiyordu benimle derdi ne hala çözemedim sürekli küçümsüyordu 🙃) onun dışında ben kitap okuyorum veya namaz kılıyorum diyede zorbalandım geçiyorum buraları çünkü trajikomik. Geçen yıl çalışacak ortam bulamıyordum e anne baba hasta olunca küçücük yaşta birçok şeye tanık oluyorsunuz şimdi koca koca adamlar zor duruyor o kolidorda heh ben o kolidorda biyoloji sınavına çalışmak zorunda kaldım ya şimdi ben ilkokuldan beri özel dersler alan, mis gibi yetişen veya çoban olup dağda mis gibi sessiz ortamda çalışan çocukla nasıl eşit olayım, benzer puanları yapayım? Veya benden daha kötü durumda olanlar var onlar nasıl yapsın?

Yks hiç adil bir sınav değil bu beni çok üzüyor, motivasyonumu kaybediyorum?