Rezillik lütfen okuyun?

Müşteri hizmetlerinde "eğitim" adı altında işe alım yapıyorlardı, ben de girdim. Çağrıları vermeye başladığımız ilk gün iki satış yaptım, ancak sonrasında hiçbir şey satamadım. Benimle birlikte gelen birkaç kız daha vardı. Fatma isimli kız ilk başta satış yapamamıştı ama dün dört tane sattı, bugün ise sıfır çekti. Ceylan isimli diğer kız ise ilk gün bir satış yaptı, sonra o da sıfır çekti. Bugün, Koç sayesinde sadece bir satış yapabildi. Buna rağmen, o bir tane sattı diye neden onu işe aldıklarını anlamadım.

Kızların elinde bir kağıt gördüm ama bana verilmemişti. Gidip neden bana kağıt verilmediğini sordum. Ekrana bakıp bir şeyleri kontrol ediyormuş gibi yaptı ve “Sen kaç tane yaptın?” diye sordu. Sonra diğer kızı kastederek, “İşte, o dört tane yapmış,” dedi. Ben de “İlk geldiğimde iki tane sattım, şu an sıfırdayım,” dedim. Bunun üzerine, “Benim kararım olsa neyse… ama maalesef yetkilimizin kararı,” diyerek, “Seninle çalışmayı sonlandırıyoruz,” dedi. Ardından, “Benden bir isteğin var mı?” diye sordu. Ben de, “Eğitim kağıdı verebilir misiniz?” dedim. Yalandan, “Evet, bir hafta sonra falan gönderirim,” dedi ama göndermeyeceği belliydi.

Arkadaşlar, bir hafta boyunca sabahtan akşama kadar eşek gibi çalıştım. Yemek verildi ama para ödenmedi. İlk başta bize yemek verildiğine ve para talep etmeyeceğimize dair bir kağıt imzalattılar. O an bir şeylerin ters gittiğini anladım ama yine de şansımı denemek istedim. “Bu kadar da olmaz,” dedim. En kötü ihtimalle en az bir ay devam ettirirler ya da en azından bir miktar para verirler diye düşündüm ama hiçbir şey yapmadılar. Uğraşmak istemedim ve, 'Çıkabilir miyim?' dedim, gitmeye hazırlanıyordum.

Tam o sırada yüzsüz kadın gelip, 'Arada uğra,' falan dedi. Gerçekten çok yüzsüzdü. Orada eskiden kaptan olan biri vardı, bizim mahallede oturuyormuş, hatta yan binamızda yaşıyormuş. Yani çevremdekileri tanıyordu ama bana hiçbir şey söylemedi. En azından, 'Sana kağıt verilmedi, bunun hakkında bilgi al,' diyebilirdi ama hiçbir şey demedi.

Beni orada enayi gibi kullandılar. Hangi müşteriyle konuşsam, 'WhatsApp kurumsal hattına ulaşmaya çalışıyorum ama hiçbir dönüş alamıyorum,' diyordu. Sonra, güya WhatsApp kurumsal hattını değiştirmişler ama öyle bir numara WhatsApp’ta bile yok.

Rezillik lütfen okuyun?