Müşteri hizmetlerinde "eğitim" adı altında işe alım yapıyorlardı, ben de girdim. Çağrıları vermeye başladığımız ilk gün iki satış yaptım, ancak sonrasında hiçbir şey satamadım. Benimle birlikte gelen birkaç kız daha vardı. Fatma isimli kız ilk başta satış yapamamıştı ama dün dört tane sattı, bugün ise sıfır çekti. Ceylan isimli diğer kız ise ilk gün bir satış yaptı, sonra o da sıfır çekti. Bugün, Koç sayesinde sadece bir satış yapabildi. Buna rağmen, o bir tane sattı diye neden onu işe aldıklarını anlamadım.
Kızların elinde bir kağıt gördüm ama bana verilmemişti. Gidip neden bana kağıt verilmediğini sordum. Ekrana bakıp bir şeyleri kontrol ediyormuş gibi yaptı ve “Sen kaç tane yaptın?” diye sordu. Sonra diğer kızı kastederek, “İşte, o dört tane yapmış,” dedi. Ben de “İlk geldiğimde iki tane sattım, şu an sıfırdayım,” dedim. Bunun üzerine, “Benim kararım olsa neyse… ama maalesef yetkilimizin kararı,” diyerek, “Seninle çalışmayı sonlandırıyoruz,” dedi. Ardından, “Benden bir isteğin var mı?” diye sordu. Ben de, “Eğitim kağıdı verebilir misiniz?” dedim. Yalandan, “Evet, bir hafta sonra falan gönderirim,” dedi ama göndermeyeceği belliydi.
Arkadaşlar, bir hafta boyunca sabahtan akşama kadar eşek gibi çalıştım. Yemek verildi ama para ödenmedi. İlk başta bize yemek verildiğine ve para talep etmeyeceğimize dair bir kağıt imzalattılar. O an bir şeylerin ters gittiğini anladım ama yine de şansımı denemek istedim. “Bu kadar da olmaz,” dedim. En kötü ihtimalle en az bir ay devam ettirirler ya da en azından bir miktar para verirler diye düşündüm ama hiçbir şey yapmadılar. Uğraşmak istemedim ve, 'Çıkabilir miyim?' dedim, gitmeye hazırlanıyordum.
Tam o sırada yüzsüz kadın gelip, 'Arada uğra,' falan dedi. Gerçekten çok yüzsüzdü. Orada eskiden kaptan olan biri vardı, bizim mahallede oturuyormuş, hatta yan binamızda yaşıyormuş. Yani çevremdekileri tanıyordu ama bana hiçbir şey söylemedi. En azından, 'Sana kağıt verilmedi, bunun hakkında bilgi al,' diyebilirdi ama hiçbir şey demedi.
Beni orada enayi gibi kullandılar. Hangi müşteriyle konuşsam, 'WhatsApp kurumsal hattına ulaşmaya çalışıyorum ama hiçbir dönüş alamıyorum,' diyordu. Sonra, güya WhatsApp kurumsal hattını değiştirmişler ama öyle bir numara WhatsApp’ta bile yok.
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
4 yıl çağrı merkezinde çalıştım. Tabii ki senin olayda işin gerçek yüzünü bilemem fakat şöyle de bir gerçek var. Satış biriminde en iyi sunumu yapsan dahi bazen şansına satış yapamayabilirsin. Kalite koçları genelde ikna argümanlarına, müşteriye olan yaklaşımına, aht gibi belli oranlar var onlara bakarlar. İki tane argüman sunup müşteri ile hemen telefonu kapatırsan beğenmezler ve işe almazlar. 2 dk süren ve satış olan çağrı ile yarım saat konuşup satış olmayan çağrı kıyaslarlar ise satış olmayan çağrı daha önde olur.
Allah aşkına diğer kız geçen 1 tane en son 1 tane yaptı o da koçun sayesinde dolandırıcılar wp hattı değiştirmişler hangi müşteriyle konuşsam şunu diyorlar kurumsal hatta ulaşamıyoruz
Bunlara pislik olsun diye dedim ki kadına belge verin mala bağladı suratı diyorum ki müşteri ne zaman bilgi alacak on saat geçiyor bilgi atmiyorlar
Ben çok güzel konuştum gayet onlar satışa bakıyorlar pis gözler kaç tane kız var 0 la kapatıp duruyor