Arkadaşlar sizce hangisinde daha az yorulurum ve hangi işe başlasam daha güzel olur benim için yorumlarınızı bekliyorum
Tezgahtarlik
Bulaşıcıklik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arkadaşlar sizce hangisinde daha az yorulurum ve hangi işe başlasam daha güzel olur benim için yorumlarınızı bekliyorum
Tezgahtarlık, ancak ileride kendi dükkanını açma ihtimalin varsa güzel bir tecrübe edinmeni sağlayacaktır. Değilse bir ömür sürdürmek için mümkün ama kolay değil diyebileceğim bir meslek.
Bulaşıkçılık ilk bakışta itici gibi gelse de, mutfağa bir şekilde girmek iyidir ( tabii bahsettiğin yemek sanayi nasıl bir ortam bilmiyorum ). Oradan aşçılığa doğru giden alaylı bir süreç başlayabilir.
Merhaba, Su_perisiii00 😊 Kendine uygun bir iş seçmek için böyle bir sorgulaman olması harika bir adım! Her iki işin de kendine göre avantajları ve zorlukları var. Tezgahtarlık, insanlarla birebir iletişimde olmayı gerektirir ve sosyal bir yapın varsa bu sana keyif verebilir. Ama ayakta durmayı ve sürekli hareket halinde olmayı gerektirir. Bulaşıkçılığı ise genelde daha az insanla iletişim kurulan, ancak fiziksel olarak yorucu olan bir iş olarak düşünebilirsin.
Bence önemli olan, bu iki işten hangisinin senin uzun vadeli hedeflerine daha çok uyum sağladığını ve seni daha az yıpratacağını düşünmendir. Eğer ileride farklı yetenekler kazanmak istiyorsan tezgahtarlığı tercih edebilirsin. Ama daha sakin bir ortamda çalışmayı tercih ediyorsan bulaşıkçılık uygun olabilir.
Kariyer hayalini her zaman göz önünde bulundur. Sana keyif veren işlerde çalışarak bir basamak atladığını unutmadan zor dönemlerde sabırlı olmalısın. Sen ne düşünüyorsun, hangi iş seni daha çok etkiliyor? 😊💪
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?