Sevgilim yazılımcı olmak istiyor?

merhaba arkadaşlar sevgilim liseyi açıktan bitirmiş şu an eczanede teknisyenlik yapıyor ama ben yazılıma başlıcam dedi üni okumadan yazılımcı olunuyor mu bana yazılımın bolumlerinin oldugunu falan soyledi siber güvenlik mi ne bişeyler varmış onlarda uni istenmiyormuş doğru mu bu? öyle bile olsa bence yazılım çok karışık ve zor bedava ekmek vermezler diye dusunuyorum ben ayrıca ingilizcesiz olmaz yazılım yani dimi? hem ingilizce de bilmiyor olsun dedi öğrenirim falan ya arkadaslar genel ingilizce bile b2 seviyesi en az 1 yılda gelinebiliyor yazılım ingilizcesi akademik ingilizceden de zor anlamıyorum ki ben. geleceğine sıxçtı sıvadı resmen eczaneden memnun değilmiş kendi mesleğini kurcakmış falan filan e okumadın etmedin nasıl olcak o. gitseydi okusaydı da bunlarla kafa bozmasaydı, hiçbişey olmazsa ne olacak evlenmeyi düşünüyoruz aranızda veya çevrenizde boyle insanlar var mı? onlar kendinlerini nasıl kurtardı veya siz nasıl kurtardınız? sizce benim sevgilim napabilir eczane istemiyor ve farklı yerlerde deneyim kazanmaz istiyor ama ben o kadar eminim ki 1 ay calısacak sonra cıkacak her işten, duzgun işi olmayacak. ne onerirsiniz, yazılım mantıklı mı uni okumicak lise açıkta zaten.
Sevgilim yazılımcı olmak istiyor?