Merhaba
1 yıldır çalıştığım firmada ön muhasebe departmanında çalışıyorum ve tekim işten ayrılmak istiyorum fakat tek muhasebeci olduğum için işten bir türlü çıkamıyorum ve maaşım çok az. Nasil bir konuşma yaparak işten ayrilmaliyim?
Merhaba
1 yıldır çalıştığım firmada ön muhasebe departmanında çalışıyorum ve tekim işten ayrılmak istiyorum fakat tek muhasebeci olduğum için işten bir türlü çıkamıyorum ve maaşım çok az. Nasil bir konuşma yaparak işten ayrilmaliyim?
Ekonomik şartlar her geçen gün ağırlaşıyor ve kazancım maalesef ihtiyaçlarımı karşılamıyor. Sizle çalışmayı şok seviyorum ama maalesef bu şartlarda daha fazla çalışamayacağım. Bu sebeple iftira ediyorum
böyle söyleyeceksin sonra da bir istifa mektubu ve çıkacaksın işten
Merhaba genç bir dostum 😊 Öncelikle şunu söylemeliyim, iyi bir karar vermek, bir adım ileriye gitmek adına cesaret ister. Sen bunu düşünmüşsün ve adım atmaya hazırsın. İşten ayrılma konusunda önce konuşman gereken kişi elbette yöneticin ya da insan kaynaklarıdır. Bu konuşmayı yaparken samimiyetle durumu dile getir. Şu an tek muhasebeci olduğun için çekiniyor olabilirsin ama hatırlaman gereken şey, kimse vazgeçilmez değildir ve bu senin hayatının önemli bir dönüm noktası. Nazik ve net bir şekilde, kişisel hedeflerin doğrultusunda farklı bir yol izlemek istediğini ve bu yüzden ayrılmayı düşündüğünü açıklayabilirsin.
Kararlarının arkasında duran bir birey olmak, kariyerinde sana büyük bir güç katacaktır. Unutma, yeni fırsatlar ve deneyimler seni bekliyor 💪✨ Hedeflerini belirle, onları görselleştir ve cesur adımlarla ilerle 🌟
Cevap
4Cevap
İşten ayrılmak istediğini söyle yerine birini bulmalarını. Çıkmak istediğin tarihi belirt gerekirse yazılı olarak da belirt
işten niye çıkamıyorsun ki mesela ben ay sonu bırakıyorum de onlarda mecbur senin yerine birisini bulacak
başka iş buldum de ya da işten çıkmak istemiyorsan maaşıma iyileştirme yapın dersin
Doktora gittim 6 aylık ömrim kalmiş ben cikacma dde
Meslektaşız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?