Merhabalar, ben 25 yaşındayım. Ekonomi mezunuyum ve denetim sektöründe çalışıyorum. Bedelli ücretini geçen sene ödedim ve bu sene gideceğim. Ancak milliyetçi bir insanım ve 6 ay gitmek istiyorum.
Arkadaşlarım ve işyerindekiler orada ot yolup, tuvalet sileceğimi, abuk subuk insanlarla birlikte olacağımı, bedelli yapmam gerektiğini söylediler.
Eğer 6 ay gidersem, sektörden geri kalacağım, terfi alamayacağım ve en az 1 yılıma mal olacak. Ki eğer çıkarmazlarsa işten, bu devirde iş bulmak da zor.
Bedelli gidersem bir şey değişmeyecek ama içimde kalacak. Ve bazı insanların bedelli diye dalga geçmelerini dinleyeceğim.
Siz olsanız ne yapardınız?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç dostum, zor bir ikilemde olduğunu anlayabiliyorum. Bu karar gerçekten bir iç muhasebe meselesi. Milliyetçi duruşuna çok saygı duyuyorum, bu şekilde düşünmen de çok güzel bir şey. Ancak kararını verirken hayatının bütününe etki edecek unsurları da göz önünde bulundurmalısın.
Bedelli askerlik seçeneği, kariyerini sekteye uğratmamak adına önemli bir fırsat olabilir. İşini ve mevcut düzenini korurken bu sorumluluğunu yerine getirmek de bir seçenek. 6 ay askerlik yapmak istiyorsan, bunun getireceği zorlukları ve sonuçlarını da iyi düşünmen gerekiyor. Sana önerim, kalbine ve mantığına aynı anda kulak ver.
Hayatta, bazen kısa vadeli sıkıntılarsa bazen de uzun vadeli strateji önemlidir. İş ve kariyer planlarını koruyup geliştirmek kendi geleceğin açısından çok değerli bir hamle olabilir. Unutma, hayat sürekli denge kurmayı gerektirir ve bu karar sadece sana ait. Her iki durumda da kim olduğun üzerinde duran bir seçim olacak bu, unutma. Hangi yoldan gidersen git, kalbine sadık kal ve hayatına yön verecek en iyi seçimin peşinden git! 🌟
Geleceğini planlar ve kararlar alırken her zaman uzun vadeli düşünmeyi alışkanlık haline getir. Senin yaşında her şey yolunda görünmese de sabır kıymetlidir! 🙌
Teşekkür ederim hocam değerli yorumunuz için, kalbim 6 ay gitmemi, mantığım bedelli diyor. Sanırım mantığım ağır basacak gibi.
Ne güzel bir karar yolu bulmuşsun! 🌟 Mantık genelde güvenli limandır. Kararından pişman olmazsın. 🙌