size kriterleri yazdım
bir bayana yakışmalı, para, rahatlık vs
Psikoloji, avukatlık riskli meslek.. nedenmi : savunduğun taraf yalancı ve kötü niyetli haksız taraftır ama sen para için onları savunup kazandırırsan vebali ne olacak? veya sana yalan beyan verdiler savundun ve kazandılar vicdanın rahat olucakmı? davayı kazandırdın ama karşı taraf sana düşman oldu kötülük yapmıyacağının garantisi varmı?
Yukarda bahsettiğim konularda, kendinde eminsen hassasiyetle ve vebale girmeden ve haksız tarafı savunmam diyorsan devam et :). aksi söz konusuysa uzak dur.
Psikoloji güzel bölüm : insanların derdine dermana vesilesin ve parasıda iyi ve müşterin bol :).
Kendi psikolojik sorunlarını, akraba, arkadaş, eş dost vb. insnaların sorunlarınada faydası var ve olgunlaştırıp tecrübe ehli olmana vesile :) ve sevabıda var, alacağın hayır dualarda var, vede riski az.
Müslümansan : https://m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=3002 istihareye yatmak hakkında hayırlı olup olmaması adına tedbir manevi anlamda.
Hakkında hayırlısı olsun.
Şimdi şöyle oluyor güzel kardeşim.
bir avukat var aylık geliri salliyorum 2 bin TL
bir avukat var aylık geliri 10 bin TL
Neden?
Çünkü işini severek yapan kazanıyor.
Psikolojide ve aklına gelebilecek her meslekte bu var.
Sen kadına yakışan iyi getirisi olan bir iş yapmayım diye başlarsan olaya. Baştan söyleyeyim 1-0 yenik başlarsin.
Düşünsene onca sene oku hukuk bitiricem diye. Sonra mesleğe başla. Ama hiç zevk alma sabah buroya giderken aglamakli ol. Senin yapina uygun olmadığı halde sırf iyi para getiriyor diye başladığın meslek sana ömür boyu zindan olsun.
Demem oki severek yapacağın sabah ise gitmek için kosacagin bir meslek edin. Emin ol çok büyük paralar kazanacaksın.
Teşekkür ederim 😎
Ben psikoloji okuyorum. Çok memnunum tabiki türkiyede nasıl bilmiyorum ama burada aç kalmayacagimi da biliyorum. Öncelikle psikoloji okursan okullarda rehber öğretmenlik yapabilirsin ve buradaki okullarda rehber öğretmenleri baş tacı ediliyor. Istemezsen psikolog olabilirsin. Aç ya da bos kalmazsin yani.
Devlet hastanesinde yeni başlayan bir psikolog ne kadar maaş alıyor? Doner sermaye ile
hukuk okuyorum. güzel bölüğm falan ama dürüst olmak gerekirse artık hukukun adı var. benim dönemimde mezun olacak 200 avukat var düşün sen. ama psikolojiyi ben bir bayana daha çok yakıştırıyorum nedense. tabii ki en büyük karar sana ait.
Cevap
16Cevap
Her şey para veya rahatlık değil. EİG'de de belirtildiği gibi senin karakterine uygun olanı seçmelisin tm'de iyi bir sıralama yapan her öğrenci illa hukuk seçecek diye bir şey yok.
Zira, hukuk fakültesini okumak, kazanmaktan daha zordur bilesin. Hukuku tercih edersen ne olur mezun olduktan sonra önüne diğer fakültelerin mezunlarına kıyasla çok daha fazla kapı açılmış olacak ancak bu kadar HF öğrencisi varken kendini geliştirmen gerekiyor orası da ayrı bir külfettir.
Ancak ne derse desinler Hukuk Fakültesi candır.
"Hangi meslek bayana yakisir"
Bu ve bunun gibiler basimiza hukukcu , psikolog olacak ya kocaman bir koyuyorum.
Sen psikolog ol psikologlar cok seksi oluyormus.
o anlamda değil be boştan feministlik yapma
bana göre makine mühendisliği kadına yakışmaz o anlamda dedik insanların seksi görüp görmemesi umrumda değil
sen kimsin de bana olamazsın diyosun be nesin bir söylesene :)?
Hukuk bence. Çünkü hiç bir zaman mezun olduktan sonra aç kalırım düşüncesi olmayacak kafanda. En azından kendi büronu açma imkanın var. Fakat bu sana bağlı yapabileceğin meslek olup olmadığına sen karar vereceksin. Hukuk okuyanların bu konuda idealist olmaları gerektiğini düşünüyorum.
hukukta artık para yok. tayyipçi olman gerekli. bizim bir tanıdık savcıydı nerden anladılar bilmiyorum kars'a gönderdiler durduk yere. anlıyorlar görüşünü. aç kalırsın. psikoloji ve pdr'nin önü açık.
nerden anlıyolar
ne bileyim ben
Para bakımından bilemiyorum ama insanları dinleyip yardımcı olmayı seviyorsan psikolojiyi, insanları savunmayı seviyorsan hukuğu seç :)
Bence hukuk veya psikoloji dusunme gunumuzde kime sorsan hukuk veya psikoloji diyor yani cok talep var baska mesleklerde var önü açık olan
ne mesela
Burada insanlara sorar seçemezsin bunu. Hangisini seviyorsan onu seç. Parayı da zaten ona göre kazanırsın. İşini seversen çabalarsın yüksek yerlere gelirsin.
Piskoloji. Sene basinda bende ikisi arasinda gittim geldim ama piskoloji bir bayan icin daha ideal hukuk agir gelir ev ve esinle ilgin pek olmaz
ev işi ölsem yapmam zaten
hukuk en azından icra işi felan yaparsın psikoloji işi milletin deliyiyle paso uğraş
sana kafası gerinde olanlar düşecekse problem yok
Hukuk ve hukuk yine hukuk tekrar sorarsan yeniden hukuk derim senin iyiligin icin, KPSS Yok, kendi işin ve kimseye zorla muhtac değilsin
Hukuk okuyorum hukuk secmelisin agzin guzel laf yapiyosa ac kalmazsin:)
Sen o puani alda ondan sonra dusun bunlari bence :)
hukuk varken psikolojiyi düşünme bile aklını yoldamı buldun psikoloji ile uğraşılırmı.
psikolog daha fazla kazanır bence
eşit ağırlik olduğun için bence psikolog ol
Psikoloji daha rahat her bakımdan.
niye
Okulda bahsedilen kadarıyla hukukta artık para yok yani üst düzeylerde olan gerek vs vs. Bayan için psikoloji daha ideal hem ekonomik hem çalışma koşulları bakımın. Statü olarak ikisininde toplumda yeri iyi tabi.
saol bebek
Devletse hukuk diyorum
ben serbest biriyim biraz baro açsam neden olmaz
Baro derken?
Hukuk bürosu mu diyecektin?
mobilden yazıyorumevet
Tabi ki hukuk psikolojide aç kalırsın
neden para var diyolar
Psikoloji tabii kadına uygun ve geliri iyi
Hukuk okuyorum eger birakip kacmayacaksan oku :D
hocam sizde sadece 1. sınıfta mat var değil mi,, diğer yarıyıllar yok?
Bizde hic matematik yok dostum.
@Dmt1234 ama seviyosan sorun yok ama :)
@Dmt1234 evet oyle biraz:)
Ben hukuk okuyorum ve hukuk
b*k var hukuk da
Hukuk
neden
Psikoloji
neden
Hukuk okursan adaletli olcan mi?
hee
Inşallah yolun açık olsun o zmn :)