Lisede öğretmeni olan doktoralı bir arkadaşım var.
Onun dediklerine göre Beden öğretmeni ya da İlkokul ögretmeni enaz sorunlu ögretmenlikler.
maalesef ögrenciler her cacıga, hocalarını şikayet ediyor. Ögrenci Aileleride çocuklarından çok suçu verbal vede sözel olarak ögretmenlere atıyorlar.
Ülkemizdeki parti kavgası okullarda büyük olay.
Müdür-ögretmenler hatta bazen
Ögretmen-ögretmenle ideoloji kavgasına girebiliyormuş.
Lisede felan ögrenciler herhaltı yiyip suçu ögretmenlere atıyorlar. Okulda 15 erkek ögrenci ile ilişki yaşamış olan bir kız ögrencisi vardi. Bir sene sürmüş hiç sesi çıkmamış sonra Ailesindeki sorunlardan ortaya çıkmış olay. Ondan sonrada suçu “ögretmenler niye fark etmedi”ye getirip Cimer’e şikayet etmişler.
Gelişmemiş ülkemiyiz maalesef insanımızda öyle.11 Yorumla- 1 yıl
cahil çok… insanla muhattap her mesleğin sıkıntısı büyük
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı. matamatik olurdum severim ozel ilgiliyim bu alanda ote seylere girişirdim. olimpiyat soruları. işte acıklanamayan bazı problemler vs. ne bilim sallıyorum kellin sayıları vardır işte soyle ozel böyle güzel olan. bende kendi soyismimle sayılar bulmaya bakardım. orada bi adım gecsin yani. düz ders anlat gec değil.
ya spor. mis rahat. keyif işi. bi sınıfa 2 derscik. cogu zaman bos olursun. o da ayrı kıyak
aslında farketmez ya ogretmenlik bence güzel iş. tatili bol. haftada bi 2 günü de bosa cıkartıyorlar zaten. en avantajlı memur grubu. ben memurum misal benim 30 gün iznim var ve oyle bi kerede de alamıyorsun. parcalı.
12 Yorumla- 1 yıl
ben de kesinlikle matematik öğretmeni olurdum fakat beden öğretmenleriye aynı maaşı almaları konusu biraz can sıkıcı😅
- Eğitim & Kariyer konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u 1 yılMerhaba, tarih öğretmeni olmak isterdim ama hiç hesapta yokken bir anda İngilizce öğretmenliğinde buldum kendimi. Aslında daha avantajlıyım baktığınız zaman ama tarihe ilgim daha fazla :)
20 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 506 cevap paylaştı.
1 yılhayranlığımdan dolayı tabisiii mat
034 Yorumla- 1 yıl
uzun zaman sonra sen vay be abicim unfşwdöwş. bencede mat
- 1 yıl
Yazdığımı bile hatırlamıyorum aylar geçmiş shshsh
- 1 yıl
habdjsns normaldir silmiştim burayı. bu kadar yorum geldiğini bile yeni gördüm. nasılsın naber
- 1 yıl
İyidir bildiğin gibi işte , dersler nasıl gidiyor bakim
- 1 yıl
iyidir iyidir sağol. zorlanıyorum bu ara çalışmama rağmen tıkandım baya ilereyemiyorum. moralim bozuk bir tık habxksnx
- 1 yıl
Sen halledersin , hangilerinde tıkandın?
- 1 yıl
genel olarak net bazında tıkalıyım şu an. tyt netimi arttıramıyorum. sen hangi yıl girdin bilmiyorum ama ygs oluyor sanırım. o kısım tıkandı artmıyor. konularda büyük çoğunlukta bitti. çalışamıyorum mesela bugün çalışmadım moralim bozuldu diye😂
- 1 yıl
Allah belasini kaldırsın ygs lys
Berboo yıllar , iyi ki bitti okul shshsh - 1 yıl
insallah benim de bitsin artik hsbdksmsl
- 1 yıl
Daha dur ohooo kaç senen var shshsh
- 1 yıl
habdsjdnsk 4 kaldi iste qldmwlmseö
- 1 yıl
Shshshsshshshshs sorry shshshshh
- 1 yıl
komik mi dlmdkmdelkd
- 1 yıl
Baya baya komik , hatta sinir bozucu 😂
- 1 yıl
niye hsnkdmsld
- 1 yıl
E yani senelerce oku çabala sonra torpil bulamadın diye düzgün bir iş sahibi olamama ihtimalin var
- 1 yıl
Emeğine üzülüyor insan , hafife alma bu torpil işi o kadar çoğaldı ki
- 1 yıl
yok hafife alınmaz zaten. hayırlısı olsun her şeyde. yks için hedefim çok yüksek ama ileriye dönük hedeflerimde bir o kadar. bak şu an bile çalışmamın karşılığını alamıyorum. ama beni ayakta tutabilen tek şey emeklerin zayi olmayacağını Allahın söylemesi. her şeyin hayırlısı diyorum Allaha güvenip ona bırakıyorum ;)
- 1 yıl
🧿 bu cümleye bu yakışır
- 1 yıl
Hayaller ne hayatlar ne olacak bakalım shshsh
- 1 yıl
dediğim gibi ben Allaha bıraktım. çalışıyorum pişman olacağım bir şey yok.
- 1 yıl
Aklındaki ne peki
- 1 yıl
ya aslında hukuk ya ybs istiyorum. hukuk seçersem türkiyeyle sınırlı kalıcam o da malum… ybs daha geniş. yapabileceğim çok şey var. ona yönelicem gibi
- 1 yıl
😢 hayallerimmmmmmm
Yurt dışına gidicem diye yola çıkarak yurt içine hapsoldum
Ybs’den devam et lütfen - 1 yıl
habdjsdn yurt dışında çalışmak istemiyorum sadece yönetim alanım olsun yeter. ybs nedir biliyor musum
- 1 yıl
Tatlım yarıda bıraktığım bölüm bilgisayar yazılımcı/muhendis
Sen beni ne sandın tabiiki biliyorum :) - 1 yıl
hasbxbwb boğaziçi ybs yazsam tadından yenmez. neden yarida biraktin pasam
- 1 yıl
Abimle işletme kurduk ondan dolayı :)
- 1 yıl
ha anladım. olsn kurtarmıssın hayatını. allah nasip etsin hepimize habdkwms
- 1 yıl
Amin 🙏🏻
- 1 yıl
sen inanmıyorsun. amin demek olmadı habslwmskw
- 1 yıl
Ne demek inanmıyorsun , şekerim ben sadece hacı hoca taifesine dusmanim..
- 1 yıl
nasıl ya inanmadığını söylemiştin. neyse öyle olsun
- 1 yıl
Yanlış hatırlıyorsun
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, öğretmenlik mükemmel bir meslek. İnsanların hayatına dokunmak, onlara bir şeyler öğretmek çok değerli. 🍎 Ben zaten bir öğretmenim ve sosyoloji dersi veriyorum. Ama ikinci bir şansım olsaydı, kesinlikle edebiyat öğretmeni olurdum! Çünkü kitaplar, şiirler ve hikayeler çok büyülü bir dünya. Gençlerin hem yaratıcılıklarını keşfetmelerine hem de kendilerini ifade etmelerine katkı sağlamak harika bir his. 📖✨
Senin hangi alanla ilgilendiğini merak ettim. Gelecekte bir öğretmen olmayı düşünüyorsan, sevdiğin ve tutkulu olduğun bir alanı seçmeyi ihmal etme. Eğitim sonsuz bir yolculuk, sevgili genç. Hayat boyu öğrenmeye açık olmak seni her zaman başarıya götürür! 💼🚀00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
128Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılSosyal bilgiler isterdim. Her zaman tarih ve cografyaya ilgim oldu. Ikisini bir arada sunan bir brans. Vatandaslik, demokrasi gibi secmeli derslere de giriyorlar galiba. Gunumuz ogrencisinin ne kadar ilgisini ceker ama anlatmasi, dersi islemesinin benim icin cok zevkli olacagini dusunuyorum. Bu bolumu okumak ve atanmak icinde cok mu gec bilmiyorum. Bransim okul öncesi. Sosyal bilgilerin atamasi az diye yazmamistim. Cevremde de atanan cok sonra atandi bu branstan ama pismanim.
Ogretmenlik istegimi tutturdum da bransi tutturamadik. Hatta tarih bile isteyebilirdim. Bu sene aciktan tarih yazip okuyacaktim 35 yas sarti getirdiler diye yazamadim. Icimde ukte kaldi. Acaba sinava girsem de sosyal bilgiler yazsam okusam mi diye dusunuyorum ama cok kararsizim. Okumasi da eminim cok zevklidir. Okul oncesinden keyif almadim.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSınıf öğretmeniyim yine olsa yine sınıf derdim. 🤗 Aynı zamanda Sosyoloji de okudum bir dönem kpss çalışırken ücretli öğretmenlik yapayım dedim. Bir lise çağırdı felsefe grubu öğretmenliği için. 3 ay çalıştım nefret ettirdiler öğretmenlikten. Suça meyilli çocuklar seninle alay ediyor. Ne yapsan kadın öğretmene saygı duymuyorlar erkek hocalardan korkuyorlar sadece. Orayı deneyimledikten sonra ilkokula gidince cennet bahçesi gibi geldi bana. Bayılıyorum hepsine canım kuzucuklarım benim
21 Yorumla- 1 yıl
Başarılar dilerim
1 yılAyyy benim ilk hayalimdi fen öğretmeni olmak da ama müzik öğretmeni de olurum seve seve ama nerde keşke olsam
30 Yorumla
1 yılKesinlikle matematik
Bunu hatta ciddi ciddi dusunmustum, ama matematigi her ne kadar cok sevsem de coluk cocukla ugrasacak. sabir yok bende 🤦🏻♀️
10 YorumlaBenden öğretmen olmaz. İyi bir öğretmen olmak için konuyu bilmek yetmez, o yaştaki çocuğun seviyesine inip sabırla onun dilinden anlatabilmek gerekir. Bende o sabır yok maalesef.
00 YorumlaTürkçe öğretmeni olabilirdim veya matematik. Ortaokuldayken bunu düşünüyordum. O zamanki konuları yapabildiğim için ve o konular eğlenceli olduğu için öyle bir düşüncem vardı
00 YorumlaFarketmez’Öğrencilerle arkadaş olurdum. İyi bir eğitimci olmayı isterim, Öğrencileri iyi yönlendirmek isterim, Notlarla ölçmeyen değil iyi meslek seçeceği yönlere gitmesini isterim. Not veren öğretmenlere kızıyorum. Sanki Öğretmen gelecek nesillere engeller koyuyor, Kötü notlar verip insanın ufkunu hevesini kırıyor,
00 YorumlaÖğretmenlik bana göre bir meslek olmasa da matematik diyeyim en sevdiğim ders.
20 Yorumla
1 yılBen olamazdım, bu yüzden düşünemiyorum. Çolukla çocukla ergenle uğraşamam, sokakta görmek bile beynime kan sıçratıyor
00 YorumlaValla Anasınıfı öğretmeni çocuklar ile vakit geçirmeyi çok seviyorum çiçek ilgiyle çocuk sevgiyle büyür 💫💫
00 YorumlaBeden eğitimi öğretmeni olabilirdim en basit rahat öğretmenlik diyebilirim 😅 ders yok otur çay iç öğrencileri izle oh mis
00 Yorumla
1 yılEdebiyat, ve sınav sorarken bilgi değil de daha çok yorum sorusu sorardım insanların aynı soruya verdikleri tepkileri görmek için
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 981 cevap paylaştı.
1 yılResim ya da beden belki din kültürü ama din kültürü öğretmenleri de ders anlatıyor gerçi en iyisi beden eğitimi öğretmeni
00 Yorumla Bir öğretmenim hal-i hazırda.
İki farklı dilde pedagoji formasyon; biri kendi lisanım, diğeri İngilizce üzerine.
00 YorumlaBen çok güzel bir öğretmen oldum Hayat Koç olurdum kızlara öğretirdim yani tecrübelerini kızlara aktarıldım Nihahaha
00 Yorumla
1 yılHayat bilgisi : hayatı kayan adamın bilgisi çok olur
03 Yorumla- 1 yıl
ah be
- 1 yıl
tarih ogretmeni olmak isterim seviyorum tarihi millattan oncekilerini shhs
10 Yorumla
1 yılSınıf öğretmeni olurdum öğrencilerimle aile gibi olmak. Tek dersle yetinmemek isterdim heralde
20 YorumlaSınıf bir köt okulunda sınıf öğretmeni olmak isterdim
20 Yorumla
1 yılBana müzik öğretmenliği çok yakışır çünkü sesim güzel
10 Yorumla@wouldliketobelulu bizden ne olurdu la lulu
125 Yorumla- 1 yıl
2 çılgın pdr'cı bence 🤪😂😂
- 1 yıl
Ahahahsh her birey bir öğretmen aşkı olur zaten... Bari biz olalım o kişiler de kaliteli aşık olsunlar snndjf
- 1 yıl
Benim her okulum için ayrı bir idolüm vardı 😂😂
- 1 yıl
Şimdi açtırma benim ağzımı burada erkekleri de biliyoruz 😂😂
- 1 yıl
Peki abiii 😂😂
- 1 yıl
Yine muhteşem ikili bir arada 🤣
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 ahahahah eyvallah reis 🤣
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 sen fazla meraklı gibisin 😂
- 1 yıl
@Shizoo007 hadi kıyamadım salayım bari ajsjfkgk
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 kurtarayım mı seni bu caninin elinden ajdjgkg
@Shizoo007 bekle bakalım ne kadar sadık sana ajdnfng - 1 yıl
Salmasa ne olacak diyormuşum Qqeeqq
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 aslanım benim işte 🤣 @wouldliketobelulu örmek al örnek yarı yolda bırakmıyor lafının arkasında 🤣
- 1 yıl
Aman abi gazlama luluyu saygılar ablam 😅😂
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 şu dönem iyi bir dönem değil bencede biz bi tüyelim 🤣
- 1 yıl
Tüydüm bile 🤣
- 1 yıl
@GereksizBilgi80 güzel bir seçim 🤣
- 1 yıl
😂😂😂😂😂
1 yılAnaokulu öğretmeniyim birdaha bölüm seçsem yine okul öncesini seçerdim
00 Yorumla
1 yılKesinlikle resim
Resimlerle uğraşan biriyim zaten
00 Yorumlaİnkılap Tarihi sanarım ama İngilizce de olabilir 🎀🎀
02 Yorumla- 1 yıl
@periiiii_ bendedinkülturveahlakbilgikeri
Matematik... Bayılıom matematiğe offf çok güzel cidden zevk alıom
00 Yorumla
1 yılİlköğretim matematik öğretmenliği istiyordum, sayısalı çok seviyordum
00 YorumlaEdebiyat öğretmeni olmak isterdim. Okul oncesi öğretmeni oldum yeni okuyacak varsa olmasınlar 😅
00 YorumlaMatematik olsam sinir olurdum severdim ama delirtirlerdi herhalde
Beden olsa keyifli olurdu00 YorumlaMatematik veya Fizik. Lakin yüksek ihtimalle Fizik olurdu.
00 Yorumla
1 yılFransizca ya da Ingilizce ogretmeni olmak isterdim ozaman
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 895 cevap paylaştı.
1 yılHerkes beni edebiyat Türkçe yakiştırdı bugüne kadar ama benim gönlümde İngilizce...
00 Yorumla
1 yılMatematik ya da geometri en iyi olduğum ders. Çalışmayı en sevdiğim dersler aynı zamanda
00 Yorumla
1 yılAnasınıfı öğretmeni olurdum çocuklarla ilginmek hoşuma gidiyor
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 537 cevap paylaştı. Öğretmenim zaten. Sınıf öğretmeniyim. Seviyorum mesleğimi
00 YorumlaDil bilgisi ve edebiyat.
Muhtemelen de çok basarilj olurdum.07 Yorumla- 1 yıl
Evet, ben de yaptım bir klavye hatası; zaten sizin cevabınızda da bunun olabilirliğini kabul etmiştim.
Hiç değilse 'önyargı' kelimesini bitişik yazıyor ve özel isim olarak değerlendirmiyorum. Haliyle kesme işareti kullanma hatasına da düşmüyorum.
Eskiden buna apostrof denirdi...
Ah bir de bu üç nokta mevzusu var. Adı üstünde; üç noktadır, tasarruf edilmez.
Bir de virgüller gerekmedikçe kullanılmaz.
Hevesinizi kırmak değildi niyetim. Uzun ve zorlu bir eğitimden sonra elbette herkes başarabilir.
her şey gönlünüzce olsun. - 1 yıl
Teşekkür ederim.
Denememe gerek kalmadı.
Fakat; Klavye ile yapılan sohbetlerin dezavantajını da hatırlatmak isterim yine de.
Zira, yazılanlar karşı tarafta okununca üslup istendiği şekilde vurgulamayabiliyor.
Size mesleğiniz de başarılar diliyorum.
Önyargısız ve naif şekilde.
Sevgiler.
- 1 yıl
Önyargı, elimizde hiçbir veri olmadığı halde fikir sahibi olmamızdır. Şayet iddiamızı göz önündeki birtakım örneklere dayandırabiliyorsak, bu bir önyargı değildir. Örneğin, son cevabınızdaki klavye hatalarını saymazsak, yaptığınız dört dilbilgisi hatası gibi...
Sanırım bunları sıralamamı istemezsiniz.
Naiflik konusunda ise size hak veriyorum. Neticede her bireyin bu husustaki sınırları farklıdır.
İyi dilekleriniz ve saygı çerçevesinden taşmadığını düşündüğüm bu tatlı münazara için teşekkür ederim, hoşçakalın.
Biraz daha fazla okuyup beden eğitimi öğretmeni olmak istrtdim...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılMatemtik veya coğrafya. İkiside en sevdiğim alanlar. Ama sayısalcı değilim o yüzden matematik seçemiyorum. Sözelci de değilim coğrafya seçemiyorum😞
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİngilizce Fransızca veya İspanyolca. Bide müzik öğretmenliği var. Ama olmam büyük ihtimalle kendi iş yerimi açıcam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTarih çok severim. Masal gibi geliyor bana okuldayken de çok severdim.
02 Yorumla- 1 yıl
ayy ben hiç sevemiyorum shdbwkdm
Cevap sahibi1 yılBizde yüz yıllık tarih anlatılmazdı ki, dandan akan savaşından bir girdi adam bütün ecdadımızı anlattı.
Anadolu'nun Turklesmeden önceki halini falan. Direk bin dokuzyüzlü yıllardan başlarsan sarmaz tabi, filmin sonunu izlemek gibi bisey sadece.. 😅
Gizli Üye(25-29)1 yılBen okul öncesi öğretmeni oldum hoş devlet benimle aynı fikirde olmamalı ki atamadı beni
10 Yorumla
1 yılEdebiyat öğretmeni olmak isterdim çünkü lisedeyken edebiyat öğretmenimi çok severdim ve onun izinden gitmek isterim
11 Yorumla- 1 yıl
🥲 ne güzel. ben de edebiyat severim
1 yılEğer tercih için soruyorsan. Özelde iş bulma imkanı daha fazla olan branşları seçmeni öneririm. Örneğin matematik ya da İngilizce gibi. Özel ders verme imkanın da olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİlişki Koçu😂
Kimse seçmeyi, geçinmeyi ve sevişmeyi bilmiyor ak😂
00 YorumlaOkul öncesi öğretmeni olmak isterdim. Çocukları çok seviyorum ve hayatlarında önemli bir kısmına katkım olmasını isterdim.
10 Yorumla
1 yılTarih çünkü severim çok okulda da en başarılı olduğum dersti tarih dersleri
00 YorumlaAtaması olsa Coğrafya, tarih, felsefe, kimya isterdim (yeterki biri olsun hiç farketmez) bunların dışında pek başarılı olmasamda matematik isterdim
00 Yorumla
1 yılDin ya da tarih tabi fizikte olabilir fizikte de iyiyimdir
10 YorumlaBende hiç sabır yok ya, benden öğretmen olmaz... Şaplağı yerdi şımarık tipler...
10 Yorumla
1 yılFelsefe tabi ki bilginin sınırı yoktur bilginin sınırını ölçecek bir şey de yoktur
00 Yorumla
1 yılTarih öğretmeni olmak isterdim tarihe çok ilgim var
00 YorumlaTürkçe öğretmenliği hayatımda en çok istediğim meslek öğretmenliktir
00 Yorumla
1 yılÖğretmen olmak istemiyorum ama yine de olsam ingilizce ya da görsel sanatlar falan galiba
00 Yorumla
1 yılTürk dili ve Edebiyatı zaten hayalimdi kısmet olmadı.
00 Yorumla
1 yılMüzik öğretmeni olurdum çünkü sesimi çok beğeniyorlar
00 YorumlaKultur sanat oğretmeni olurdum oyna devam diyecez 56
00 YorumlaEn güzeli beden eğitimi
Akarı yok kukarı yok temiz iş 😅00 Yorumla
1 yılMatematik seviyorum olabilirdi
01 Yorumla- 1 yıl
ben de öyle
1 yılMatematik veya geometri öğretmeni olurdum kesin
01 Yorumla- 1 yıl
ben de ya
Resim öğretmeni 👩💼😆