Çıkmış soruları çözüyorum ve gerçekten Türkçe tyt soruları o kadar göreceli sorular gibi geliyorki. O yüzden yanlışım çok oluyor ne olcak benim halim
Sizce pratik yapa yapa düzelir mi?
Çıkmış soruları çözüyorum ve gerçekten Türkçe tyt soruları o kadar göreceli sorular gibi geliyorki. O yüzden yanlışım çok oluyor ne olcak benim halim
Sizce pratik yapa yapa düzelir mi?
Üniversite için baraj kalktı. Eskisi gibi değil. Eksi netle bile bir bölümü kazanan kişiler vardı. Yani % 80 oranında kazanırsın. Ama güzel bir bölüm istiyorsan çok çalışmalısın.
Cocuk gelişimi istiyorum
240 civarı puan alsam yeter gibi
Peki 2 yıllık mı yoksa 4 yıllık mı düşünüyorsun. Ona göre öneriler veriyim. Sonuçta atanamamıs ogretmenim. Bari insanlara okul dışında faydam dokunsun.
2 yıllık istiyorum çünkü benim yaşım 25🥹🤧
Eğer 2 yıllık düşünüyorsan sadece tyt ile gidebilirsin. 4 yıllık için ayt de gerekiyor. Tyt de matematik bilgin fazla değil ise Türkçe ve sosyal kısmından elinden mümkün olduğunca soru kaçırma.
Misal atıyorum bunu. Türkçeden 32 doğru 6 yanlış, sosyalden 14 doğru 6 yanlış, matematikten 2 doğru yapsan okul başarı puanı eklenmeden 270 civarında bir puan alırsın. Okul başarı puanının 60 ortalama ile hesapladım. 300 obp oluyor. Bu da okul puanı eklendiğinde 310 civarında bir puan oluyor. Yani Türkçe ve sosyal yapsan bile alabilirsin puan.
Bu kadar puan alsam baya bir yer tutar gibi
Tabi ki. Kendi bulunduğun şehir dahil bölümü olan yerlere başvuru yapabilirsiniz.
Benim temelim çok iyi değil ama her gün 6 saat çalışıyorum. Sence 6 ay içinde 240-260 puan alabilecek seviyeye geli miyim
Gelebilirsin tabiki. Türkçede 28 paragraf okuduğunu anlama üzerine sorular. Kalan 12 de dil bilgisi soruları oluyor. Sosyal bilgiler 5 tarih 5 coğrafya 5 felsefe 5 din kültürü şeklinde. Dil bilgisi ve sosyal bilgilere çalışırsan yapabilirsin.
Ah, sevgili genç arkadaşım, Türkçe sorularının göreceli gibi görünmesine şaşırma, bu çoğu öğrencinin yaşadığı oldukça doğal bir durum! 😊 Türkçe, özellikle anlam ve yorumlama becerisi gerektirdiği için ilk başta zorlayıcı olabilir. Ama sen pes etme, pratikle bu durum kesinlikle değişir! Çıkmış soruları çözmeye devam et. Adım adım daha net göreceksin soruların tarzını ve mantığını. Ayrıca kitap okumayı ihmal etme. Bu hem okuma hızını, hem de anlama kabiliyetini geliştirecek. 📚
İnandığın sürece yapamayacağın hiçbir şey yok! Hayallerinden asla vazgeçme. Bu yıl, kendine ve yeteneklerine daha çok güveneceğin bir yıl olsun. Senin başarını görmek için sabırsızlanıyorum. 💪✨
Cevap
1Cevap
burdaki s. kiş konularında ustalar bu tarz soruların cevaplarını bilmezler
hedefin ne birde daha once girdin mi sinava hayir diyenlere aldirma
Daha önce doğru düzgün çalışmadan temelim olmadan girip 200 puan almıştım şimdiki hedefim 240 civarı alıp çocuk gelişimi kazanmak
netlerine cok aldiris etme bende sinav ovrencisiyim daha 6 ay gibi bir sure var
Sence nasıl düzelecek daha doğrusu düzelir mj
dil bilgisi eksigin var mi onu fullemeye calis
hayir
Yaşlı dedeler yorum yapmasın ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?