- Eğitim & Kariyer konusunda 847 cevap paylaştı.
1 yılKimseye arkandan konuşturacak ağızlarına laf verme , biri bir şey söylüyorsa arkandan hiç umurumda olmasın kimseyle çok samimi olma, kimsenin arkasından konuşma samimi bir kaç çevren olsun diğerlerinden uzak dur. Net ve Dürüst Ol: İnsanlara karşı açık ol, gereksiz alttan alma ya da lafı dolandırma. Ne düşündüğünü net bir şekilde ifade et,
Dedikodudan Kaçın: İş yerindeki olumsuz enerjiyi artıran en büyük faktörlerden biri dedikodudur. Sadece başkalarının değil, kendi itibarını da zedeler.
• Gerektiğinde Mesafe Koy: İnsanların samimiyetini ölçmeden herkesle yakınlaşmamaya dikkat et. Güven oluştuktan sonra ilişkilerinizi belirli bir seviyede tutmaya çalış.
• Sınırlarını Belirle: Özel hayatını herkesle paylaşma. Çalışma arkadaşlarına anlatacağın şeyleri dikkatlice seç.
• Gözlem Yeteneğini Kullan: İnsanların niyetlerini ve davranışlarını dikkatlice gözlemleyerek kimlerle ne düzeyde iletişim kuracağına karar ver.
Başkalarının Hakkında Konuşulanlara Karışma: Kimse hakkında yorum yapma ve başkalarının söylediklerine kulak asmamaya özen göster. Bu, hem tarafsız kalmanı hem de gereksiz sorunlardan uzak durmanı sağlar. Ciddi duruş sergile,
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılİşini severek yap. Kimse sana yanlışlarını söylemesin
yaptığın ise eleştirel gözle bak kendi eksiklerini bul eksik nokta veya yanlış yaptığın şeyler arkada bırakma.
para kazanmak mühim değil onurunu itibarını koru. Bazen para kazanmasanda sözlerinin isinin arkasında dur. Bazen onurunu zedeleyecek şeyler olduğunda benim onurum paradan önemli deyip o parayı o olanağı reddetmesini de bil. Belli şekilde istikrarlı giderseniz parada er geç gelecektir. Namında yürüyecektir. Sayginliginda artacaktır.
Altında çalışan personelin sana çalışan tedarikçilerin hakkına asla tenezzul etme durustlugunden herkes emin olsun bu itibari kazanmış olduktan sonra da paran olmasına gerek yok sözünle iş yaparsın kimse sana para sormaz. Çünkü bilinir bu vatandaş hakka girmez. Her işin kavgasız gürültüsüz zaman kaybı olmaksızın hizli görülür. Önemli anlarda mühim şeyler için çalışanın varsa prim vermeyi bil işi yaptıransan bahşiş vermeyi bil Bahşişi verirken hevesle yapsın diye söz misal 500 lira ateşle. Düzgün hatasız bitir 1000 lira daha çalışır de. Hevesle başlasın dikkatle gitsin ki finalde vaad ettiğin ikinci prim ya da mesai ya da bahşiş neyse onu da alabilmek için tüm konsantresini senin önemli gördüğün kısmı yapabilmek için kullanacaktır
onurun kırılmadıkça kimseye yüksekten konuşma ses yükseltme beyefendilik ya da hanimefendiligi asla elden bırakma. kendinden büyüğe saygılı ol büyük dediğim pozisyon olarak ya da ekonomik anlamda ama yalakalık yapma kendinden küçüğü sakın asla hor görme yükselme potansiyeli olan personel ya da firmalara daha destek ol. Desteğini açtıktan da belirt kademe atladıkça sana minneti artar arttıkça da sana sunabileceği olanaklarda artar.
bir patron olarak bir insan olarak ben böyleyim herkese de böyle olmayı öneririm. İyi kötü bir servetse edindim de diyebilirim bu ilkeler ile
20 Yorumla
1 yılOlabildiğince çok ajansta ismin olsun yani farklı farklı ajanslarda çalış ki iş hayatı dalların geniş olsun ve çok vakit harcamadan kolay iş bul. Ajans dediğim işçi alımı yapan bunlarla ilgilenen maaşlarını ödeyen şirketlere ajans deniyor. Benim 4 5 ajansta ismim var ve iyi çalıştığımı biliyorlar. Hatta ayda bir ararlar iş arıyo musun canım diye, halimi hatrımı sorarlar, sürekli teklif gelir yani. Ekstra olarak çalışıyodum ama çalışmak istesem ve serbest olsam ayın nerdeyse her günü çalışabilirim ve bahşişi de sayarsan sadece ekstra olarak çalışarak ayda 30 40k yapılabiliyor hesaplamıştım. Ekstra dediğim de günübirlik işçi olmak. İzmir Bostanlıda yasemin kafede çalışmıştım işte bazen çok yoğun olabiliyorlar bu yoğun günlerde kadrolu işçiler dışında ekstra işçi alıyorlar. Böyle yani olabildiğince dallarını büyük tut.
00 Yorumla
Kariyer başlangıcında ne olursa olsun. Kazancına 3 biri daima yatırım olmalı. Yatırım derken bu asgari ücret bile alsanız bir kısmını yatırım yapmalısınız 30 sonra bir servetiniz garanti olur. Ne kadar kazandığınızın bir önemi yok nasıl değerlendirdiğiniz önemli
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Esracan, iş hayatı hem bir öğrenme hem de kendini keşfetme yolculuğudur. 😊 İş hayatında başarılı olmanın en önemli yolu, hedeflerini net bir şekilde belirlemek ve bu doğrultuda cesaretle adım atmaktır. Kendini sürekli geliştir, öğrenmeye açık ol ve alanındaki yenilikleri takip et. Çalışmaların sırasında sabır, azim ve kararlılıkla hareket edersen, karşına çıkan zorluklar seni daha da güçlendirecek. 💪
Ayrıca insan ilişkilerine önem vermek, empati yapmak ve takım çalışmasına uyum sağlamak iş yaşamındaki başarı için çok kritik. Bu yüzden, çevrendekilerle olan iletişimini güçlü ve samimi tutmaya özen göster. Unutma, iş hayatı sadece odak ve disiplin değil; aynı zamanda hayatı dengede tutmak ve mutlu olmak için de bir fırsattır. 🌟
2025’e doğru adım adım yaklaşırken, hedeflerin ve hayallerin için bu yıl bir başlangıç yapmak harika olmaz mı? Umarım bu yıl sana bol bol başarı, yaratıcılık ve mutluluk getirir! ✨ Senin gibi azimli genç kadınlar iş dünyasına çok yakışıyor. 🙏 İhtiyacın olduğunda buradayım.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılkimseye güven olmaz
00 Yorumla Özelini açma
Kimseye tam manasıyla güvenme
Dedikodu yapanları gördükten sonra aynısını sana yapabileceklerini de gör düşün.
Patronların %90'ı aynıdır. Asla patronuna karşı sempati besleme, sen onun için sadece para aracısın, yeri geldiğinde samimiyeti de ayaklar altına al resti çek. Hakeden var etmeyen var onu sen ayarlayacaksın.
Fikirlerini açıkça belirt, suskun durma, bir şekilde fikrin olsun, öne atıl seni ezemesinler izin verme. Kendi üzerinden dalga geçip seni eziklemelerine göz yumma ileride çok sıkıntıya girersin. Ben birkaç iş arkadaşımı yanıma çekerdim bu yüzden ki diğerleri çok sataşamasın.Falan fistan gider.
34 Yorumla- 1 yıl
Ya aynısını yaşadım samimiyet kurdum kadın bı hocamız sürekli bana laf sokardi güler gecerdim kadını sallamazdim ama sürekli benle bu şekilde konuşurdu ben sakalastigimi sanardim arkadaşım uyardı kadın seni eziyor dalga geçiyor niye izin veriyorsun o günden sonra ayrildim
- 1 yıl
Benim başıma sürekli geliyor bu ya kavga etmeyide bilmem yinede beni buluyo
Asla duygusal bağ kurma. Onlar sana muhtaç değil, sen oraya muhtaç değilsin.
En ufak maddi bir sıkıntıda gözünün yaşına bakmadan işten çıkartabileceklerinin farkında ol, karşına iyi bir fırsat çıkarsa değerlendir.
İş yerinden kimseyle fazla samimi olma, yakın arkadaş olma, özel hayatına dahil etme. İşini yap ve evine git.50 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 697 cevap paylaştı.
1 yıl1) Alacağın parayı haketmek için elinden geleni yap. Vicdanın rahat şekilde alınterinle kazanmış ol.
2) İş dünyası acımasızdır. Duygusallığı kenara bırakmak gerek. Profesyonellik her zaman kazandırır.
3) İnsanlarla diyalog kurmak, dost olmak için acele etme. Güvenini sağlayan, gerçek kafa dengi olan İnsanlarla görüşebilirsiniz lakin herşeyini kimseye anlatma. Kimin dost kimin düşman olacağı hiçbir zaman belli olmaz.
4) Ayrık ot gibi olma. Güler yüzünü kimseden esirgeme. Uyumlu olmaya çalış.
Bazı sevimsizler olacaktır. Onlara karşı kim olsa olsun saygını ve seviyeni her zaman koru.10 Yorumla
1 yılNet bir hedef belirlemek seni motive eder. Kendini ödüllendirerek motivasyonunu canlı tut.
Daha spesifik bir sorunun varsa lütfen sormaktan çekinme. Örneğin iş görüşmesinde sorular sorabilirsin. Başarı hemen gelmeyebilir, sabırlı ol. Başarı tesadüf değil, çalışmanın sonucudur.10 Yorumla- Fazladan iş yüklenmeyin.
- İşinizi iyi öğrenin gerektiği kadar yapın. Duygusal olmayın.
- Çalıştığınız yere "aileyiz" gibi bir anlam katmayın eğer öyle bir ortam varsa ayak uydurun, iş yeri sadece para kazanacağınız bir yer.
- Saf görünen zeki falan olmayın uyanık olun işinizi bilin.
10 YorumlaBir işte mutlu ve kafan rahat ise güzel gider yani. Ama kafan rahat değil ise o iş hergün sana çile olur.
123 Yorumla- 1 yıl
Kafanın rahat olması için nolması lazım
- 1 yıl
Gıda siparişi hazırlıyorum asgari ücret beden gücü
- 1 yıl
İş arkadaşlarım ile kafa dengi değilim
- 1 yıl
Yok bolu
- 1 yıl
Gıda mühendisligi için haber bekliyorum napsam bilmiyorum haber gelirsem
- 1 yıl
*haber gelirse
- 1 yıl
Hak ettiğimi nerden cıkardınız
- 1 yıl
Ediyorum bu iş yerine layık degilim seviyesiz dolu
- 1 yıl
Bekar
- 1 yıl
Niye zor dedin
- 1 yıl
Evli olunca ne degisitor
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. İncelikle yaptığın işin sonu u senin kisiligini ortaya koyup saygı duyulmasını veya takdir edilmemeyi ortaya çıkarır. Yapilan iş be olursa olsun öncelikle hobiye uygun olmalı.. Çünkü istek ile ve azim ile yapılan iş güven saglar ve kazancı arttirir.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılKendine güven, iş yerindeki insanlarla iyi geçinmeye başla.
12 Yorumla- 1 yıl
İyi geçinmek neden bu kadar önemli
- 1 yıl
Arkadaş çevren çoğalır.
1 yılBulduğun işi güzel iş değil deyip bırakma bu devirde iyi iş kötü iş yok seçme şansımız ne yazık ki yok bulduğun işe sıkı sıkı sarıl. İşte diplomam var, benim o kadar yıllık tecrübemiz deyip iş seçme bu devirde öyle bir şans yok. Unutmayın, nice üniversite mezunlarının markette kasiyerlik yaptığı dönemdeyiz ne yazık ki. Sizi seviyorum 😘. İyi akşamlar..
20 YorumlaVerilen işi layığıyla yap ki işten kendi isteğin ile ayrılsan bile tekrar tekrar çağrılasın o iş yerine yerine gelen personelle o benim elim ayağımdı umarım sende öyle olursun veya onun yerini tutamasın ama bakalım denebilsin
11 Yorumlaİş hayatın gamsız olup hiçbir şey takmayacaksın kafaya ya da yalaka olacaksın birinci olanı tavsiye ederim ikincisi insan ahlakına yakışmaz
10 Yorumla
1 yılYaptığın işte iyisi ol. Kendini yetiştir, araştır sürekli
20 Yorumla
1 yılHiç kimse senin dostun arkadaşın değil, işini yap ve evine geri dön..
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 679 cevap paylaştı.
1 yılKimseyi dinleme , kendi işinle ilgilen, herkes dost değildir
20 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 446 cevap paylaştı.
1 yılOrdakilerin hiçbiri gerçek arkadaşın değiller ve şirketler hiçbir zaman aile değil.
10 Yorumla Tek çalış.. kimseye güvenme arkandan kuyunu kazan çok olur
10 Yorumla
1 yılİnsanlarla gereksiz samimiyete girme kendi özel hayatını onlara anlatma yaptığın yanlışı onlara anlatma
18 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
- 1 yıl
Daha birçok tavsiyem olur
- 1 yıl
Neymis
- 1 yıl
Sohbet edelim mi
- 1 yıl
İnsanlar senin hata yapmanı bekliyor bi hata yaparsan ve bunu söylersen sürekli muhabbetini yaparlar
- 1 yıl
Evet herkes kotulugunu istiyor bu konuda haklısın
- 1 yıl
Özel hayatın hakkında bilgi toplayıp dedikodu malzemesi çıkarırlar
1 yılHerkes sırtından vurabilir, hiç beklemediğin bile. İnsan görünümünde çoğu yüzüne karşı çok iyiler ama kendilerini kurtarmak için seni saniyesinde harcarlar.
00 Yorumla
1 yılEvden çakışacağınız bir iş bulun. Çok çalışsanız bile en azından işinizi mükemmele yakın yapar ve de kendinizi ispatlarsanız ( ben) insanlarla fazla muhatap olmazsınız. Ego savaşları falan filan olmaz pek. Fazla kariyer falan odaklı olmayın. İşinizi iyi yapın.
00 Yorumla
1 yılsevebileceğin seni yormayacak ve bir o kadardan apratik bir iş seçmen gerekir ayrıca yapmak istediğin işi başlamadan önce güzel bir bilgi birikimi yapıp başla
00 Yorumla
1 yılGörevin olmayan hiçbir şeyi bir kereliğine bile olsa yapma, sadece iş hayatı içinde değil genel olarak tüm hayatta uygulamak gereken bir şey bence.
10 Yorumla
1 yılSıkı sıkı tutu nun işinize bir kere çıktınız mı tekrar girmesi zor!!!
11 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın
1 yılKimseye kötü olma yüzlerine gül ama asik süratli olma ezdirme kendini
11 Yorumla- 1 yıl
👏👏👏👏
Ne iş yaparsanız yapın, o işin aranılan elemanı olmalısınız. İnsanlar arkanızdan "nerde lan bu" demeli.
00 Yorumla
1 yılkaypak ol
yalaka ol
hic is yapmamaya calis
iş yapacak olursan
göstere göstere bagira bagira yap00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHerkesle iyi geçin kimse ile bir başkasının arkasından konuşacak bir başkasının dedikodusunu yapacak kadar samimi olma, işini doğru düzgün yap, erkeklerle flörtleşip de iş ahlakı dışına çıkma şimdilik bu kadar
00 YorumlaKendinizi jesfedin yapabildiğiniz yaparken mutlu olduğunuz ve olabildiğince küçük ilde yasamaya çalışın
00 Yorumla
1 yılİş nedir? posizyon nedir? birim nedir? bu bilgilere göre değişir.
04 Yorumla- 1 yıl
Gıda siparişi hazırlıyorum isci kategorisi maalesef
- 1 yıl
Gıda mühendisliği mezunuyum
- 1 yıl
Tavsiyeniz var mı
- 1 yıl
İş kanuna göre beyaz yakalı ya da mavi yakalı fark etmeksizin herkes işçidir. o yüzden bence kendini üzmene gerek yok bir yerden başlamak lazım. iş yerlerinde başarılı olabilecek potansiyeldeki kişiler yeni başladığında ayağını kaydırmaya çalışan olur dikkatli olmak lazım. onun dışında kadınlar arasında çok fazla çekememezlik olur birde güzel bir kadınsa mobbingle karşılaşabilirsin dikkat et buna da. onun dışında belirli bir tecrübeye kadar kendini olabildiğince geliştir bir sonraki işin için hazır olman gerekli
Eğitim & Kariyer konusunda 414 cevap paylaştı. Kizlar için bi tavsiye foziginledegil zekasıyla yukselsin
03 Yorumla- 1 yıl
Neden böyle yazdın
- 1 yıl
Doğrudur
Herkesle çok samimi olma, hayır demesini bil, yalakalık yapanlardan olma…
00 Yorumla
1 yılYılmadan sıkılmadan öğren ne kadar çok yaparsan o kadar çok deneyimlesecek ve ustalasacaksin
00 Yorumla
1 yılYöneticini gölgede bırakma yoksa kapının önünde olursun.
00 Yorumla
1 yılTavsiye vermek bana göre değil.
Herkes bildiğini okumakta kendinden emin.00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. Çalışan yapılan işleri iyi kavrayıp yapan her zaman önplanda olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılbu konuda seni kandırmalarına izin verme sana zahmet şunuda benim için yap diyen tip dolu olabilir kimseye güvenme aile içi şeylerini anlatma aile ile işi ayrı tut bazen seni karşılıksız mesai yaptırmayada çalışırlar sakın onlarada kulak verme eğer mesai yapıcaksın diyolarsa parayıda takır takır vericekler baktın karşı geliyo ara avukatı de mevzu var😁
00 YorumlaBir şeyi biliyorsan bile bildiğini belli etme hep daha fazlasını isterler
00 Yorumla
1 yılHer zaman elinden gelenin en iyisini yap
Patronve yavrularindan uzak dur alayı pust oluyo00 YorumlaHerkesle yakınlık kurma olaylardan uzak dur kimsenin işine de karışma hanımefendi
00 YorumlaKeyif aldığım zamani zorla gecirmeyecegim bir iş olmali
10 Yorumla
1 yılSoğuk kanlı ol.. ortama uyum sagla.. dikkat çekme.. görevini yap.. fazla samimi olması insanlarla bu kadar diceklerim
10 YorumlaNe olursa olsun, ne sorun yaşarsan yaşa, işine devam et. Hakkında bir çok kişi konuşacaklar kulak asma. Sen işini yap geç.
10 Yorumla
1 yılSevme sevildiğini düşünme ve güvenme
13 Yorumla- 1 yıl
👏👏👏👏
- 1 yıl
Gerçekler böyle ne yazık ki.
Severler giderler. - 1 yıl
Aynen öyle sevildiğimi düşünmüyorum orası sadece para kapım
1 yılKendi ayaklarının üzerinde dur ve kendin için herzaman eniyi seceneği seç
20 Yorumla
1 yıl- Yaptığın kadar değil reklamını yaptığın kadarsın.
- Mesele yaptığın işin zorluğu değil, yanındaki insanların zorluğudur.
- Karakterin bir önemi yok. Ne kadar işe yararsan o kadar saygınlık kazanırsın.
Bunları unutmamak gerekiyor.00 Yorumla
1 yılher şey atlama iyi kalpli olma en önemlisi dedikodu yapma
10 Yorumla
1 yılİşten sıkılıp bunalmaman ve sanki hayatın tek düze gibi hissetme diye iş arkadaşlarınla dışarı çıkma
10 Yorumla
1 yılKimseyle arkadaş olma. Görevini yap akşam evine gel. Maaşını al
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kimseye kendini ezdirme kimseye önemli bir şeyini anlatma
Kimseyle fazla samimi olma
00 Yorumla
1 yılİş ortamında çalışma arkadaşlarin senin iş yaptığın arkadaşlarındır yani senin gerçek arkadaşın değildir o yüzden o arkadaşlık iş yerinde kalmalı aksi takdirde üzülürsünüz
00 YorumlaKimseye güvenme, kendini geliştir, yaptığını en iyi işi yap. Bunları yaparsan hiç bir şey olmayabilirsin ama iyi bir yalaka ve arkanda biri varsa iyi yerlere gelirsin.
00 Yorumla
1 yılKesinlikle herkesle arana mesafe koy cıvık insanlar ile diyalog kurma içinin rahat ettiği insanlar ile az da olsa konuş. Dedikodu için gelirlerse yandan yandan 🦀 gibi kaç 😂😂😂
00 Yorumla
1 yılKendini hiçbir zaman ezdirme hakkını savun ama kavga etmeden doğru bir üslupta tavrını net bir şekilde belli et
İşinde en iyisi ol zaten her zaman aranan sen olursun10 Yorumla
1 yılZevk alıp hiç sıkılmadan yapacağın mesleği sana uygun potansiyelini enerjisini taşıyacağın mesleği işi seçmeni tavsiye ederim
00 YorumlaKonuyu açtığınız için teşekkürler 🙏🏻 Benimde çok ihtiyacım vardı bu tavsiyelere, tüm arkadaşların tavsiyelerini dikkatle okuyacam 😊
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 386 cevap paylaştı.
1 yılİşini yap evine git fazla diyaloğa girme
10 Yorumla Herkesin görevini amele gibi üstlenme olurdu
10 YorumlaTecrübe paradan değerlidir.
10 YorumlaSadece işine odaklan kimseye de güvenme
10 YorumlaBence herşeye maydanoz olma yeter
10 Yorumla- Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem