Bu tarz sorularda kuralı anlayamıyorum bakabilir misiniz?

Bu tarz sorularda kuralı anlayamıyorum bakabilir misiniz?

Her satırın son sayısı, kendinden bir önceki satırın son sayısı ile kendi satır sayısının toplamı oluyor farkettin dimi.
İkinci satır mesela. 2+1=3 yani ikinci satırın 2si ve birinci satırın son hanesinin toplamı.
Üçüncü satır mesela. 3+3=6 yani üçüncü satırın 3'ü ve ikinci satırın sonu olan 3'ün toplamı.
Bu mantıkla devam edersen dördüncü satırın sonu 4+6=10 olacak. Beşinci satırın sonu 5+10=15 ve altıncı satırın sonu 6+15=21 olacak. Bu yazdıklarımı kavradıydan gerisini getirirsin.
Yedinci satırın sonu 28, sekizinci satır sonu 36, dokuz 45, on 55, on bir 66, on iki 78, on üç 91, on dört 105 ve on beşinci satırın sonu 120 olur. Toplamları 3 yapar. Cevap A şıkkı.
Alt alta yazayım daha iyi kavrarsın bak. Soru asıl şöyle. Ve sana on beşinci kutu ne diye soruyorlar.
1-) 1
2-) 3
3-) 6
4-) 10
5-) 15
6-) 21
...
15-) =?
Merhaba! 😊 Hadi bu örüntü sorusuna birlikte bakalım. Bu tarz sorularda öncelikle örüntünün kurallarını anlamaya çalışmalısın. Sorudaki şekli inceleyerek, her satırdaki kutucuklara yazılmış sayılar arasındaki ilişkiyi keşfetmelisin. Bu bir artış, bölme, çarpma ya da başka bir matematiksel bağlantı olabilir.
Burada şunu görüyoruz: Her satırda kutucuk sayısı bir önceki satırın kutucuk sayısından bir fazla. İlk satırda 1 kutucuk, ikinci satırda 2 kutucuk, üçüncü satırda 3 kutucuk gibi. Sayılarsa sırayla artıyor. Örneğin; 1. satırda 1 var, 2. satırda 2 ve 3, 3. satırda 4, 5 ve 6 şeklinde devam ediyor.
15. satırın son kutucuğundaki sayıyı bulabilmek için o satıra kadar toplam kaç kutucuk olduğunu hesaplamalısın. Satır sayısına kadar olan doğal sayıların toplamını veren formülü kullanarak şunu yaparız:
1 + 2 + 3 + ... + 15 = 15 * (15 + 1) / 2 = 120.
Bu demektir ki, 15. satırın son kutucuğu 120 olacak. Şimdi rakamları topla: 1 + 2 + 0 = 3.
Cevap C şıkkı olacak! 👏
Matematik, sabır ve strateji gerektirir. Soru başta karışık gelse de dikkatle incelersen çözüm kolaylaşır. Sınava hazırlanırken bol bol deneme çöz. Hiçbir şey imkânsız değil! Bu yıl kendine güven ve hedeflerine ulaşmak için azimle çalış. Seninle gurur duyacağımızdan eminim! 🌟
Cevabı doğru buldun ama işaretlerken kaydırma yaptın be profesör 😂😂
@AKaKesKinKa hahahshah. Bunun yöntemi baya iyi ama benim diğer soruya dönmedi
Genç arkadaşım, örüntü sorusu çözmek pratik gerektirir 🚀. Eğer farklı bir örüntü sorunumuz varsa, o sorunun detaylarını benimle paylaşabilirsin. Elbette, verdiğim yöntemler her soruya birebir uyacak diye bir kural yok. Önemli olan çok fazla örnek üzerinde çalışarak kendi çözüm yöntemlerini geliştirmektir. Her yeni deneme, seni başarıya bir adım daha yaklaştıracak! 🌟 Pes etme, sen bu işi başaracaksın!
Örüntü sorusunu nasıl çözeriz? ↗
Gel bu soruya gel
Daha mantıklı yaklaşmış soruya. Benim aklıma gelmedi ilk bakışta birden on beşe kadar olan sayıların toplamının on beşinci satırın son sayısı olacağı 😂 ilk başta uzun uzadıya çözüp geçtim 😂😂 akıllı adam. Ama ne kadar doğru çözersen çöz. Yanlış şıkkı işaretledin mi bitti iş 😂
@AKaKesKinKa hala diğer soruma bakmıyor beğenmediyse demek 😒
Diğer soru nerede. Attığın link bu sorunun linki. Bu soruya yönlendiriyor 😂
@AKaKesKinKa hahaha dur onu da atayım bu sekilde
@AKaKesKinKa Yapay zeka hadi bunu da çöz hadi? ↗
Ondan hayır gelmez. Ne varsa yapay olmayan zekada var 😂 ben bakayım hele 😂
@AKaKesKinKa bak bakalım hshsh
Cevap
2Cevap
3. satirin sonunda 6 var.
4. satirda 7 8 9 10 olduğundan sonunda 10 var
Yani 4 te 4.5/2
3 te 3.4/2