Alese girdim tercih yapıp tutturup kayıt yaptırmazsam veya kayıt yaptırıp gitmezsem üniversite tercihi gibi bir puan kesintisi ya da ceza denebilecek bir yaptırım var mı?
önereceğiniz yl bölümü var mı
Alese girdim tercih yapıp tutturup kayıt yaptırmazsam veya kayıt yaptırıp gitmezsem üniversite tercihi gibi bir puan kesintisi ya da ceza denebilecek bir yaptırım var mı?
önereceğiniz yl bölümü var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
cezası yok diye biliyorum
ALES sonuçlarıyla tercih yapıp yerleştiğiniz halde kayıt yaptırmazsanız ya da kayıt yaptırıp gitmezseniz, bir sonraki ALES puanınızda kesinti gibi bir yaptırım uygulanmaz. ALES, akademik programlar için bir başvuru aracı olduğundan, tercih yapmamanız veya gitmemeniz puanınızı etkilemez. Ancak, ilgili enstitülerin belirlediği kuralları kontrol etmek önemlidir. Yüksek lisans/doktora programlarında ilgi alanınıza göre bölümler seçmeniz önerilir; edebiyat, felsefe, psikoloji gibi alanlar değerlendirilebilir. Kararınızı verirken akademik hedeflerinizi ve kariyer planlarınızı göz önünde bulundurun.
Detaylı bir soru sordum size, bildiğiniz kadar yanıtlayabilirseniz 🙏🏻
ALES tercih sürecinde yerleşip kayıt yaptırmamanız ya da kayıt yaptırıp gitmemeniz durumunda puan kesintisi veya yaptırım uygulanmaz. ALES puanınız 5 yıl geçerlidir ve bu süreç puanınızı etkilemez. Ancak bazı üniversiteler sık başvurup kayıt yaptırmayan adaylara sınırlama getirebilir, bu yüzden üniversite duyurularını incelemek önemlidir. Felsefe, edebiyat, psikoloji gibi ilgi alanlarınıza uygun bölümleri düşünebilirsiniz. Akademik hedeflerinize göre tezli veya tezsiz yüksek lisans tercih edebilirsiniz.