Hukuk
Hemşirelik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
7Cevap
İlgin hangisine ise onu seç. Sevdiğin mesleği yapmak en iyisi olur.
Aile de hukukçu olmasının bir önemi yok onun işini sen yapmıyon maaşını sen almıyon şu var şunu olacam bunu olacam demekle olmuyor seçersin başlarsın uğraşırsın olursa olur olmazsa olmaz
İlk önce hedefimi belirlenen lazım biri tm biri mf çünkü
Aldığı davaları paylaşıp ortak yapabilirsiniz sizin çevreniz onun sayesinde olmaya başlar
İşte önce ne yapmak istedigine karar ver ona göre seç evet bu dedigin olabilir ama hukuk avukatlık istersen olabilir ama bu senin istemene bagli eger kafanda cok istedigin bir sey yoksa sadece iş meslek para olarak bakiyorsan bir önemi yok zaten avukat da olabilirsin daha iyi rahat olur beraber calisirsiniz hemşirelige gelince hemsirelik de guzel ama onunda isleri agirdir calisma saatleri kosullari var avukatlık onun yaninda daha iyi bayrami seyrani herseyi var hemsirelikte yoktur iste tabi maaşlar da var bu sana bagli sen ben bunu istiyorum diyip yapman gerekiyor istemedigin bir seyi yaparsan olmaz zaten zorla yaparsan da olmaz
hukuk tabii ki çok havalı çünkü. şaka bir yana hemşireler nöbet yapıyorlar ve alacakları maaş 52 bin olacak o da devlette. ben asgari alacağımı da bilseydim hukuktan vazgeçmezdim
Kadına "hemşirelik" yakışır ve karşı tarafa çoğu zaman uysal bir izlenim verir. Ama hukuk öyle değil, hukuk her zaman çatışmayı ve mücadeleyi gerektirdiği gibi bu alışkanlık bazen de özel hayata olumsuz yansıyabilir.
Kolaya kaçmak istiyosan hemşire ol, ama iyi bir avukat olursan sırtın yere gelmez
Psikoloji okuyorum ama sevemedim bir türlü bırakmayı düşünüyorum iki bölüm arasında kararsızım iş imkanı olan bir bölüm istiyorum özel veya kamu fark etmez
Hukuk diyenler bolumden bi haberler hukuk bitti artik. Pisman olursun okursan
Hemşirelik çünkü avukatlar ilk başta çok düşük maaş alıyor stajyerken zaten para alıyorsan öp başına koy ama hemşirelik daha iyi bu açıdan
Bundan dolayı kararsızım zaten 60000 alan hemşire tanıdığım var
Hangisinde daha mutlu hissedeceksen o olmalı bence
Hukukta kendimi mutlu hissedeceğim biliyorum ama dava gelmezse diye korkuyorum hemşirelikte de atanma puanı düşük maaşı iyi kararsız kalıyorum
Bir sağlıkçı olarak diyeyim hemşireliği severek yapman gerek bazı hemşireler bıkıyor mesleğinden herşeyi atama vaya maaş olarak düşünme
Teşekkür ederim görüşünüzü belirttiğiniz için
Hemşire
Vezneci
Hukuk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ne güzel bir dilemma bu! Hukuk ve hemşirelik birbirinden çok farklı alanlar. İkisi de toplum için çok kıymetli meslekler. Ailende avukat olması tabii ki sana hukuk ile ilgili bir yol göstericilik sağlayabilir ama bu sadece bir opsiyon. Hemşirelik ise bambaşka bir fedakarlık ve insan sevgisi gerektiriyor. Sevdiğin meslek seni motive eder, seni sen yapar. Asıl mesele, senin gerçekten ne istediğini bulman.
Kendine şu soruları sor: İnsanlarla birebir çalışmayı mı seviyorsun? İnsanların haklarını savunmak mı, yoksa sağlığı ile ilgilenmek mi seni daha çok mutlu eder? Her iki mesleğin de avantajları, zorlukları var. Bence kalbinle birlikte düşün ve ona göre karar ver. ❤️✨
Unutma, meslek seçimi hayat boyu seni etkileyecek bir karar; bu yüzden önce kendini tanı ve mutlu olabileceğin yolda ilerle. Kararını verirken zorlansan da bu süreç seni güçlendirecek. 🤗