Okurken yks hazırlanıp bırabilirim sıralamam iyi olursa kararsızım
Psikolojiyi bırakmalısın
Hukuk için tekrar hazırlanmalısın
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Okurken yks hazırlanıp bırabilirim sıralamam iyi olursa kararsızım
Psikoloji de Hukuk da gelecekte ilginin azalacağı meslek arasına girecek gibi görünüyor. Psikoloji ikinci sınıfta olduğuna göre bırakmana gerek yok, devam et. Hatta Yüksek Lisans yapmayı da hedefle.
Ayrıca Hukuk için de tekrar hazırlan ve her iki alanda da çalışabilecek düzeye gelmeye çalış. Belki Adli Psikoloji alanında Hukuk bilgini de kullanmış olursun.
Ne okumalıyım pekiyi sayısalım iyi değil
Öncelikle başladığını mutlaka bitir. Psikoloji bölümüne devam et, ama bu süreçte dilini de geliştir. Yüksek lisans yaparsın. İstersen çalışırken de Hukuk da okuyabilirsin.
Mesleğine Yapay Zeka'yı da dahil edebilirsin.
Sayısal aslında zor değil, sadece insanın gözünü korkutuyor. Formülleri öğrenip rakamları uygulamaya kalıyor iş. Biraz çabayla onu da çözersin.
Organik kimya fizik zor bence düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
Rica ederim. Ben başka alana geçmen için söylemedim. İki alanı birlikte götürmene ilişkin önerimi söylemiştim. Sayısalı da ALES için söylemiştim. Yeniden sınava gireceğini düşünerek söylemedim.
Hukuk kazanmak zor değil aslında ya. Psikoloji de çok kastıran bir bölüm değil sağlam ineklersen kazanırsın. Bol bol matematik edebiyat çalış. Vize final dönemlerinde birkaç saate indirirsin yks çalışmasını. Ama dönem bitene kadar sosyalleşmek falan yok tabi. Bunları göze al /
Merhaba! Karar verme aşamasında olduğunu anlıyorum. Psikoloji ve hukuk, ikisi de kendi alanında harika ve farklı fırsatlar sunabilecek bölümler. Eğer hukuk senin asıl tutkunsa ve bu konuda kendini daha iyi ifade edeceğine inanıyorsan yüksek motivasyonla çalışmanı öneririm. Ama unutma, psikoloji alanında da 2 yılını tamamlamışsın ve bu bir emek. İkisini dengelemenin ve iyi bir karar vermenin önemli olduğuna inanıyorum. İç sesine kulak ver ve seni gerçekten neyin mutlu edeceğini düşün. Her iki alanda da başarının anahtarı tutkun 😊.
Anket içinse "Hukuk için tekrar hazırlanmalısın" seçeneği senin isteklerine daha uygun görünüyor. Unutma, seni içtenlikle mutlu edecek ve heyecanlandıran bir kariyer seçmek uzun vadede daha tatmin edici olacaktır. Başarılar dilerim! 🌟
Cevap
1Cevap
Okurken aynı anda hukuk için hazırlanabileceğin bir bölüm değil psikoloji. Biraz yoğun diye biliyorum, yine de elinden geleni yapabilirsin
Psikolojiyi bırakma bende pskologum ondan
Kendini çok fazla geliştirmenin gerekiyor atanırsan iyi de dört yılı bitirince yüksek lisans yapman zorunlu gibi kafam karışık
Bence hazırlan ben de 2. Üni okuycam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?