Üniversite de böyle bir olayın yaşanması normal mi? Başka üniversitede böyle bir olayla karşılaşır mıyım?

Büt sınavına girdik. Sınav online di. Sınavdan Çıktık. Hepimize sıfır verdi. Hoca bölüm başkanı olduğu için ters düşmek istemedim itiraz etmedim. Soruşturma açtı. El yazımızı gondermemizi istedi. Gönderdim. Sonra ifade için yazın yaz tatilinde okula çağırdı. Okula gitmezsek suçu kabullenirmişiz. Okula gittim ifademi bir öğretim görevlisi aldı. Ses kaydını da aldı. Soruşturma yı o yürütüyormus. Sonra bir süre sonra ders çalıştığım dokümanları istedi. Onlarıda gonderdim. Bölüm baskaninin yanına bir evrak için gittim. İfadede ne söylediğimi sordu. Sınav anında internete sınav sorusunu 2. Dakikada yüklediğimi 8. Dakikada cevabinin geldiğini söyledi. Bu soruyu ben hazırladım dedi. Böyle bir şeyin olmadığını söyledim. Ben yalan mı söylüyorum dedi. Soruyu açtı soruda bunu niye böyle yaptın şu niye böyle diye açık aradı onlarıda cevapladım. Sonra çıkarken dur diğer grubun sorusunuda internetten buldum şimdi dedi güldü. Olay şöyleymis. Bu bir öğretim görevlisine soru hazırlamasini söylemiş o da internetten almış ama ben hazırladım demiş. Sonra soru internette olunca herkes aynısını cevaplamış hocada bunu öğretim görevlisi hazırladı. İnternetteyse bunu siz sınav anında sormuşsunuz dur diye düşünmüş. Ama soruşturma kapanmadı. Affettim dedi. Soruşturmayı yönetende dekana verdim onla konusun dedi. Herkes kabullenmiş biz hata etik demiş bende kabullenmedim. Sorunun sınavdan önce internette olduğunu soyledim. Savunmaya sorunun sitedeki linkini ekran görüntüsü alıp savunmaya ekledim. Hoca takıntılı biriymiş. Birde bölüm başkanı olunca. Bende okulu bıraktım başka okula gitmek için sınava gidicem bu yıl. Bu tür olaylarda ne yapmamız lazım ne önerirsiniz. Kabullenmedim için bence soruşturma çıkmaza girdi ve soruşturma yı kapatamadilar. Belkide okuldan uzaklaştırma alıcaktim. Benim cekincem herhangi bir iftira ya da suclamada bulunup yeni soruşturma acilmasindan korktum. Böyle bir durumla karsilasmam normal mi böyle durumlarda ne yapmak lazım.

Üniversite de böyle bir olayın yaşanması normal mi? Başka üniversitede böyle bir olayla karşılaşır mıyım?