1 yılüniversitede zorbalık yok en azından ben bu sene görmedim üniversite neredeyse her yaştan her ırktan her inançtan her yönelimden insanların bulunduğu inanılmaz karma bir yer ve burada herkes birbirine karşı belirli bir hoşgörü/saygı çerçevesinde yaklaşır yaklaşmak da zorundadır bunu yapamayacaksa birileri ikilesin bir zahmet üniversitede ne işi var millet oraya okumaya geliyor eğitim görmeye geliyor zaten kimsenin götü de yemez böyle şeylere merak etme çünkü şikayetçi olunduğu taktirde ceza alınır hatta okuldan bile atılabilirler duruma göre ve bu siciline işler işsizlik oranlarının giderek yükseldiği güzide ülkemde kimse geleceğini bu şekilde yakmak istemez o yüzden hadi sıkıyorsa buyursunlar bunlar çoluk çocuk işi üniversite öğrencileri olarak neredeyse hepimiz koskoca insanlarız yetişkiniz artık zorbalık ne mk kendinize gelin biraz büyüyün artık
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Üniversitede zorbalık var mı? Evet, olabilir. Ama bu demek değil ki her yerde ve herkesin başına gelecek bir şey. Üniversite dediğin yer kocaman bir alan. Liseye benzemez. Artık sınıf mecburiyeti yok, herkesin belli bir alanı, ilgisi, kafası var. Ama ne olursa olsun, insanların olduğu her yerde biraz kötülük, biraz dedikodu, biraz dışlama olur. Bu doğrudan zorbalık mı, yoksa sadece insanların karakter problemi mi, bu da ayrı bir mesele.
Senin kavga edebilen biri olman önemli değil aslında. Zaten mesele fiziksel değil çoğu zaman. Sözle, tavırla, sosyal medya üzerinden, hatta bazen dolaylı yollarla yapılır üniversite zorbalığı. Biri bir bakış atar, biri ortamdan dışlar, biri senin giyimini, konuşmanı, hatta geçmişini tiye alır. Ama işin güzel tarafı şu: Üniversitede alan büyük. Lise gibi sınıfa kapanıp bütün gün aynı insanlara katlanmak zorunda değilsin. Bir yer canını sıkarsa başka bir yere geçersin. Birileri seni dışlarsa başka birilerini bulursun. Kimse vazgeçilmez değil. Bu sana büyük bir özgürlük sağlar.
Üniversitede bazı insanlar hala ergenlikten çıkamamış olabilir. Hâlâ lisedeymiş gibi davranan tipler vardır. Ne giydiğine karışan, arkadaşlıklarını sorgulayan, sevgilin varsa kıskanan ya da yoksa küçümseyen... Bunlar seni sinirlendirebilir, ama o an aklında tutman gereken şey şu: Bu insanlar senin geleceğinde yer etmeyecek. Onlar senin büyüme sürecinde denk gelip geçecek karakterler. O yüzden sana zarar vermelerine izin verme.
Ama hepsi böyle değil. Gerçekten çok güzel insanlar da tanıyabilirsin. Senin gibi düşünen, içi temiz, kendine göre prensipleri olan insanlar. Onlarla tanışınca o karanlık kalabalık sana artık bir şey ifade etmez. Kendine sağlam bir çevre kurarsan, bir kişi bile yeter bazen, tüm sıkıntılarınla baş edebilirsin.
Zorbalık, genellikle kendini güçsüz hissedenlere yapılır. O yüzden senin en büyük gücün kendine güvenmen. Sınırlarını bilen, ne istediğini bilen biriyse karşı taraf, senden uzak durur. Çünkü zorba dediğin kişi, karşısında sağlam duranı değil, zayıfı hedef alır. Senin neye izin verip vermediğin her şeyin belirleyicisidir. O yüzden lütfen kimsenin “alayına giderim” ya da “çok da önemli değil” gibi laflarına kanma. Senin için önemli olan şey başkası için önemsiz olabilir, ama bu senin sınırını değiştirmez.
Eğer birileri sana kötü davranırsa, aklını karıştırırsa, bunu kişisel alma. Belki o kişinin geçmişi kötüdür, belki kendi hayatında mutsuzdur, belki de senden korkuyordur. Evet, bazen insanlar senden korktukları için seni ezmeye çalışır. Bu çok garip ama çok gerçek bir şey. Özellikle içi boş ama sesi çok çıkan tipler, genelde kendini göstermek için güçlü olanı hedef alır. Çünkü dikkat çekmek isterler. Ama sen onları ciddiye almazsan, yok olurlar.
Üniversiteye gittiğinde seni yoran, üzen, dışlayan bir yer olursa hemen başka bir ortam bul. Kulüpler var, atölyeler var, topluluklar var. Sosyal olmayı denemek seni yoruyorsa bile, en azından bir kişi bul yeter. Herkesle arkadaş olamazsın. Zaten gerek de yok. Ama seni anlayan bir kişi bile seni zorbalıktan koruyabilir.
Son olarak şunu unutma: Bu devirde zorbalık sadece fiziksel değil, duygusal olarak da yapılabiliyor. Ama sen, o zorbalığa hangi mesafeden bakarsan, etkisi de o kadar olur. Kendine iyi bakarsan, seni kötü etkileyen kimseye fazla yaklaşmazsan, çok daha güçlü olursun. Üniversite dediğin yer, seni kendinle tanıştıran bir süreçtir aslında. Ve sen kendini seversen, zaten kimin ne dediği bir süre sonra önemini yitirir. O yüzden korkma. Belki her şey çok daha güzel olacak. Ve sen o güzelliklerin tam ortasında, gülerek hatırlayacaksın bu kaygılarını.10 Yorumla
1 yılDevlet üniversitesinde zorbalık pek olmaz liseye falan göre eğer cidden kötü biri yoksa zorbalık olmaz çünkü herkes farklı şehirden herkes yabancılık çekiyor üstüne dersler falan kötü şartlar bide orada asla maddi zorbalık olamaz çünkü herkes kötü durumda
00 Yorumla
1 yılAçıktan değil ima edenler oluyor bazen. Ama o da sana bağlı umursamazsan sinek vızıldamış gibi olur. Genelde insanlar daha olgun ve büyük davranıyor. Dışarıdaki ben çok düzgünüm kafası üniversitede de devam ediyor yani
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, heyecanını ve aynı zamanda endişeni çok iyi anlıyorum 🌱 Üniversite çok çeşitli insanlarla karşılaşacağın bir ortam, orada da zaman zaman zorbalık gibi istenmeyen durumlar yaşanabiliyor. Fakat unutma ki, çoğunluk çok daha olgun, paylaşımcı ve saygılı davranır. Senin gibi güçlü ve sınırlarını bilen biriysen, kendini rahatsız eden durumlarda kibarca tavır alabilir, yardım isteyebilirsin. Üniversitelerde genellikle danışmanlar, psikolojik destek birimleri ve öğrenci kulüpleri var, destek almak istersen mutlaka başvur. Kendi sınırlarını bil, kendine güven ve kimsenin seni rahatsız etmesine izin verme! Her zorluk, gelişiminde bir basamak olur. Gönlünü rahat tut, güzel bir üniversite deneyimi yaşayacağına inanıyorum 🤗🎓
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılÜniversitelerde bu tarz şeyler pek yaşanmaz ancak ilköğretim okullarında görülüyor...
00 Yorumla
1 yılSadece üniversite de değil, ilkokul da, lise de, üniversite de, ofiste, iş ortamında, kısacası hayatın her alanında zorbalığa uğrayabilirsin.
Sana tavsiyem kimseye bulaşma, seni zorbalayana karşı da cevapsız kalman, en büyük hakaret olacaktır.
Çünkü kendini bi halt sananlar, üniversite bitince yapayalnız ve hiçbir işe yaramayan insanlara dönüşücektir.
Enerjini harcamaya değmez...
Onların en büyük ve gereksiz egolarının tek sebebi, yanlarında duran 3-4 gereksiz pısırık kişilerdir.30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÜniversitede zorbalık maalesef bazı durumlarda görülebiliyor. Ancak bu, herkesin deneyimlediği bir şey değil ve genellikle kişisel çevreye, bölüm ve okulun tutumuna bağlı olarak değişiyor. Zorbalık sadece fiziksel değil, psikolojik, sosyal dışlama ya da çevrimiçi ortamda da olabiliyor. Önemli olan, böyle durumlarla karşılaşınca yalnız hissetmemek ve okulun rehberlik servislerine, psikolojik danışmanlara ya da öğrenci temsilcilerine başvurmak. Ayrıca üniversitelerin zorbalık karşıtı politikaları giderek güçleniyor, farkındalık arttıkça bu tür sorunlarla daha etkin mücadele ediliyor. Kısaca, zorbalık olabilir ama destek mekanizmaları da mevcut ve sessiz kalmamak önemli.
20 Yorumla
1 yılÜniversitede kendini bilmiṣ çok maalesef. O yüzden ordada var ama herkesle muhattap olmaman gerekiyor hele herkese soru soramazsın veya bir istekde bulunamazsın - yapmazlar veya seni geri kafalı olarak damgalarlar.
En iyisi ama onları hergün görmek zorunda değilsin. Sadece belirli derslerde. O da beraber çalıṣırsanız.
Bunun bir üstü profesör zorbalığıdır ki hiç sorma.
Nereden biliyorsun dersen onuda boṣver 😆
21 YorumlaDkfkfkfkfk şaka mısınız abicim siz üniversite bu ya hala canım saçma şeylere takılan insanlar mı var boş musunuz olm siz hayatınıza bakmanız gerektiğini olgunlaşma sürecini bitirmiş olmanız gerektiğini hala anlayamadınız mı (zorbalar için konuşuyorum)
10 YorumlaUniversiteli biri olarak tavsiye vereyim ilk baştan samimi falan olma gözlemlemeye çalış kendi değerini bil ve bunu etrafa hissettirmeye özen göster güçlü görün umursamaz ol ama saygını da koru kim sana nasıl davranıyorsa sende öyle davran hakkettiklerınden fazlasını verme ezik derler sonra iyilik yaramıyo kimseye
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılZorbaligin alasi üniversite de kendisini bi. ok sanan zeka özürlüler kendi gibi düşünmeyeni insan saymayan ya da gram zekası olmayıp kilo ile fikrinden hepsi var ama en çok bunları görmeyip sadece dersine odaklanan kafayı kullanıp hic birseye karışmayan mutlular var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılFbü deyim ben kimseyle muhatap olmasan doğru arkadaş edinirsen olmaz ama sen bilirsin kişiliğine göre lise gibi değil herkese samimi olmuyor her tür insan oluyor ama güveneceğim biri olsun eğer varsa ben ark kuramam normalde dua etmiştik oğlak bir kız ark vardı ve okula alakalı benim sorumluluklarımı hallediyordu sıkı bir ark yeter eğlenme falan olursa tabii o da olcak ama zorba yaşı geriden gelen canım ama gözlerinle mimiklerine korku sal git sana bulaşan olursa c2 no dağıt gruptan al mal gibi kalsınlar ben öyle yapıyorum bu yüzden korkma her gün okula gidilmiyor zaten sınav zamanları imza atmak için inek bir ark edin ama
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 369 cevap paylaştı. İnan daha çok var diğer öğretimlere göre. Ama umursama. Ben öyle yaptım. Popüler diye aşağıya çeken çok oldu. Hepsini yok saydım. Sonra hepsi bir bir özür diledi. Demem o ki önüne bak. Çelme takan her yerde her zaman olur.
20 YorumlaDostum arkadaşlık yapmak zorunda değilsin kimseyle zaten iş ortamı ve üniversite ortamı kurtlar sofrası kimseyle içli dışlı olma herkese mesafeli davran yurtta bak duruma iyiyse tek tük geçer gider yoksa bı iş güç yap park time bide sütüdyo daire tut bitti gitti
00 Yorumla
1 yılyok askım ama grup odevleriniz olacak bos durma aktif ol, isini zamanında bitir ve gerektiginde de yapıcı ol
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGittiğin çevreye bağlı biraz da. Yetişkin diye zorbalık yapan yok diyorlar. Dolular. Ben zamanında çok zorbalanmıştım. Kendi halinde takıl kimseye güvenme mesafeli ol
10 Yorumla
1 yılBişey olmaz yapan olursa söyle anasini avradinisikerim onlarin
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılÜniversitede kimsenin kimseyi taktığı yok valla akran zorbalığı falan olmaz merak etme.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYüzlerce binlerce öğrenci var dersine girip çıkıyorsun lise gibi değil kavga edersen hakkında disiplin soruşturması açarlar zaten artık çocukluktan çıktığın için böyle şeylerede gerek yok zaten
01 Yorumla
Soran1 yılYurt olarak dedim üniversitede bir zahmet olmasın 😅
Tahammül seviyen kadar zorbalığa uğrarsın. Nelere tahammül ettiğine dikkat etmen lazım karşındakine sana nasıl davranacağını öğretiyorsun. Sadece üni değil hayatın her alanında böyle.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 613 cevap paylaştı. Samimi olduğun ortamda şakalaşmalar olur ama bütün sınıf arkadaşlarınla tanışma ihtimalin olmadığı için lise ve öncesindeki gibi her canı sıkılanın bir birine sataştığı ortam görmezsin.
00 YorumlaVar sakin kal
Siyasetten uzak kal
Siyasetten teknoloji ve edebiyat klüblerinde ol
Ve bol bol kitap oku
Zorbalardan uzak ol
Üni dostlukların yüzde 70 i yalandır00 Yorumla
1 yılOkuduğun bölüm de önemli olmakla birlikte hayır yok. Hatta ergence tartışmalar bile küçümsenir artık yetişkin gibi davranır yetişkin olmaya başlarsın.
03 Yorumla- 1 yıl
He ama yurtta kalırsan aynı şeyi söyleyemicem ahaha oda arkadaşları insanın imtihanı oluyor
Soran1 yılYurt için dedim nasıl bir yer
- 1 yıl
Cehennemi de yaşarsın cenneti de arkadaş ortamına bağlı
1 yılİnsanın olduğu her yerde zorbalık vardır hatta üniversitede kovulma gibi bir tehlike var erkek olarak en mantıkli seçenek açıköğretim
10 Yorumla
1 yılSadece üniversitede değil, okullarda da böyle şeyler maalesef var. İnsanlar arasında birbirine karşı dışlama ve zorbalık maalesef ki var.
00 YorumlaÜniversite hayatı bi tık daha olgun seviye olduğu için mi bilmiyorum ama ben şahit olmadım yapanlarda geri kafalı gelişimi eksik olanlardır net
00 Yorumla
1 yılUnide herkes kendi kafasinda, her tarzdan insan var. Ben fazla zorbalık görmedim. Sadece fazla cesur kişiler var, biraz şeyyyy, yetişkin ortam😄
00 Yorumla
1 yılYok be. Ben en çok zorbalığı lise de yaşadım. üniversitede herkes kendi halinde. Kendini bilmeyen ergenler yok. üniversitede zorbalık yok genelde.
00 Yorumla
1 yılHakkını savun yedirme kiz dovusunu sevmiyorum saçtan tutuyor direk 🤣
03 Yorumla
Soran1 yılYok be ben saç sevmem direk yumruk kafa🤣ama o da tehlikeli oluyor bu yüzden istemiyorum
- 1 yıl
Adanalı misin sen.🤣
Soran1 yılYok yok boş ver 🤣
Gizli Üye(18-24)1 yılZorbalık her yerde var güçlü olmali ve kendini ezdirmemen gerek birde sesin hep çiksin
10 Yorumlaİnsanın olduğu her yerde zorbalık illaki olur akıllanmayan çok insan var
10 YorumlaKavga falan boş şeyler, hele ki kız kavgası asla tahammül edemem
Zorbalık falan olamaz10 Yorumla
1 yılLiseye nazaran çok fazla yok. Ama yine de var.
00 YorumlaŞimdi zorbalık her yerde...
En basiti dolmuşta gidiyorum adam ya bu adam sakiz çiğniyor..00 Yorumla
1 yılZorbalık heryerde güçlü olmayı öğrenin. Hem ruhsal hemde bedenen.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 316 cevap paylaştı.
1 yılillere göre değişiyor mesela konyaya genelde ankaradan geliyorlar
00 Yorumla Yani 2 yıldır öğrenciyim öyle bir zorbalık görmedim ben
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 888 cevap paylaştı. İllaki öyle tipler olur sen çoğu zaman ciddi ol asla fazla gülümseme
00 YorumlaEsek kadar insanlar zorbalik yapiyorsa beynini sevdiklerim okumaya gidiyo millet oraya lan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen hayatımda zorbalık görmedim hiçte izin vermem öyle kavgacı ya da güçlü biri değilim ama gereken yerde güçlü görünebilirim. Kimseye ezdirme kendini
00 Yorumla
1 yılZorbalık her yerde var. İş hayatındaki adı da mobbing.
00 Yorumla
u 1 yılZorbalık, zorba insan 1 tane de olsa her yerde vardır. Bu yüzden kafaya takmamaya çalış.
00 Yorumla
1 yılMilletle çok sohbet içinde olmuyorsun ki zorbalık yapsınlar insanlar genelde derse girip çıkıyor
00 YorumlaBenim için üniversite rezaletten başka bir şey değildi
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 843 cevap paylaştı.
1 yılüniversitede bu tarz şeyler çok olmaz. arkadaş gruplaşmaları olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNe zorbalığı kızım Amerika’da değilsin. Giyimine bakımına önem verip konuşmasını bildiğin sürece saygı görürsün
011 Yorumla
Soran1 yılYa internetten bakıyorum herkes diyor zorbalık görüyorum vs bende tedirgin oldum kavga etmek istemiyorum artık 🤣
Cevap sahibi1 yılÇok yırtık olma. Bu defa da itici olursun. Akılcı davran her zaman
Soran1 yılYırtık derken? Üzgünüm ama anlayamadım
Soran1 yılYa melek gibi biriyim aslında ama görmek isteyene
Cevap sahibi1 yılHer şeye atlama her konuda efelik yapma sosyal olacağım diye çirkefleşme ve çirkinleşme. Akıllı konuş yeri geldiğinde konuş gülüşün seviyeli bakışın delici olsun
Soran1 yılAy yok be hiç konuşkan biri değilim ki zaten bundan ötürü tedirginim sosyal biri değilim bakışlarım aşırı sert ve her zaman başıma dert oluyor bundan ötürü tedirginim
Soran1 yılYani zamanında insanlarla çok uğraştım özellikle lisede üniversitede de aynı şekil olursa dayanamam artık
Cevap sahibi1 yılO zaman da ezik damgası yersin. Konuşmasını da bilmen lazım. Sus pus durursan insanlar seni ciddiye almaz boş görür
Soran1 yılAman Allah büyük bir kazanayım da ama harbi insanları hiç sevmiyorum ya (canım olduğumu düşünüyorsun belki ama ne bilim)
Cevap sahibi1 yılGönlünce olsun kardeşim
Soran1 yılTeşekkür ederim
1 yılÜniversite liseden biraz da olsa farkli zorblalık gibi konular az zaten sinifta cok kişi olur bazilarinin adini bile bilmezsin sadece samimi oldugun kisiler yapar bazen yoksa kimse kimsenin pek umrunda değil ama yinede lise 5 insanlarla karşılaşırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYok knk korkma üniversiteliler ilkokul veletleri gibi m-al değil, yaşını başını almış olgun insanlar gönül rahatlığıyla gidebilirsin
00 YorumlaÜni de zorbalık yok üniversitede vücudu orantısız , sürekli date ayarlayan , üni cafesinin bile iplemediği hatta bunlar zaten eşek diye düşünüp self servis kitlediği insanlar var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKavgacı biriysen uzak doğu sporları kursuna git üniversiteye gitme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTek tük olabilir ama lise gibi kötü olmuyor. Erkek kardeşim çok olur ama onları da döversin zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim de bu sene sınav senem, ben de lisede çok zorbalik yaşadım, hatta cimere bile şikayet ettik o derecedeydi
10 Yorumla
1 yılArtık yetişkin insanlar olduğu için zorbalık yok kendini yetistirememis zihni lisede kalan varsa bilemem..
00 Yorumla
1 yılüniversitede 3. yılım 1 yılım kaldı herkes ile iyi geçinirsen sorun olmaz tabi bu kendini ezdireceğin anlamına da gelmiyo
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAsıl delilerle orada tanışacaksın olaylara girmeyip kimseyle fazla samimi olmadığın sürece rahat olursun tabi şans da var benim şansım pek yüzüme gülmedi artık seneye mutlu olmaya çalışacağım
036 Yorumla
Soran1 yılÇok mu kötüler ya tedirgin olmaya başladım yani kavga vs sıkıntı değil ama min 4 yıl onlarla nasıl savaşıcam
Cevap sahibi1 yılZorbalık tarzı değilde kendini beğenmiş çok insan var sırf bu yüzden karşısındaki insanı ezmeye çalışıyorlar, kavgaya falanda hiç bulaşma yurttaysan direkt yurttan atılırsın, onlara ödül olur eğer bir kız çok güzelim derse mümkün oldukça onla muhatap olma, psikolojik sorunları olanlara da fazla samimi olma, evden gidip gelirsen rahat geçer ama yurtta mutluluğun tamamen oda arkadaşlarına bağlı aşırı pis escrt insanlarla aynı odadaydım odamı değiştirdim şimdi ise iki yüzlü narsistlerle kalıyorum ve maalesef oda arıyorum, mümkün oldukça hiçbir şeyi alttan alma insanları ezmek hoşlarına gidiyor, ve ilk arkadaş grupları maalesef dağılıyor durduk yere düşman olabilirsin sıkıntı etme, ilk gittiğin zaman mutlaka biriyle daha çok yakın olmaya çalış grup dağılsa bile seni bırakmasın 1 yılda neler tecrübe ettim yav
Soran1 yılYa bı laf atsınlar o zaman görürler o pek sıkıntı değil peki etüt vs istediğimiz saate kadar kalabiliyor muyuz ya da ders için ayrı odalar vs var mı
Cevap sahibi1 yılKaldığın yurda göre değişir bazı yurtlar iki odalı olduğu için odanın birinde kendi masan oluyor ve orada ders çalışıyorsun eğer benim gibi 6 kişilik tek odalı bir zindana düşersen ayrı etüt odaları oluyor istediğin zaman ders çalışabilirsin etüt odasında ders çalışmasanda olur yeterki sessizlik olmalı istersen gecenin 3 ünde çalış yine de fark etmez eğer yurdunu beğenmezsen sonradan birini bulup değiştirebiliyorsun buna da becaiş yapmak diyorlar
Soran1 yılBatıda ki yurtlar öyle mi
Soran1 yılPeki hırsızlık vs oluyor mu ve istediğimiz saate gelebiliyor muyuz işe vs gitsek
Cevap sahibi1 yılYeni yurttların çoğu iki odalı ama batı doğu fark etmiyor
Soran1 yılİnşallah öyledir ya
Cevap sahibi1 yılHırsızlık oluyor ama çok dert edilecek bir şey değil heryerde kamera olduğu için hırsız bulunuyor giriş saati en son 11 yine kaldığın yurda göre saati biraz esnetebilirler ama her zaman 11 den sonra gelirsen batarsın arkadaşım devamlı geç geldiği için yurttan atılmıştı işe gitsen bile 11 i çok aşmamaya çalışmak en rahatı duyduğum kadarıyla erkeklerde pek umursamıyorlar ama kızlarda aynı değil
Soran1 yılNeden be orada da cinsiyetçilik var sanırım 😅
Soran1 yılOf belki boş konuşuyorum kusura bakma gece gece ders çalışınca böyle oluyor
Cevap sahibi1 yılBöyle bir yurt çıkarsa bile değiştirme şansın her zaman olacak tabi bunun için uğraşman lazım İnşallah diyeyim ben de senin için
Cevap sahibi1 yılHiç deme ya maalesef alıştık cinsiyetçiliğe 🙃
Soran1 yılAlışmak yok inşaallah bir gün bitecek
Soran1 yılİnşallah sende istediğin herşeyi kazanırsın 💜
Cevap sahibi1 yılHiç sorun değil bu yıl benim için hiç iyi geçmedi ve gelecek sene de böyle olacak diye çok korkuyorum bu yüzden elimden geldiğince herkese yardım etmek isterim umarım biraz faydam dokunmuştur
Cevap sahibi1 yılİnşallah ikimizide mutlu bir gelecek bekler🌹
Cevap sahibi1 yılBu bir gün pek yakın olmayacak gibi😔
Soran1 yılNe okuyorsun
Soran1 yılBence her şey bizde bitiyor umudumuzu yitirmemeliyiz
Soran1 yılYani benim hayatım "kötü günler bitti sıra daha da kötü günlerde"misali
Cevap sahibi1 yılHemşirelik ama tavsiye etmiyorum ataması var diye herkes hemşirelik okuyor ama aşırı yorucu ve insanların gözünde değersizlik bir meslek
Soran1 yılYok ben tıp istiyordum elim titriyor diye vazgeçtim yani sağlık bende olmuyor
Soran1 yılYa peki böyle öğrenci pansiyonu böyle ucuz devamlı olan yerler yok mu
Cevap sahibi1 yılBöyle düşünme üniversite ilk defa tamamen özgür olabileceğin bir yer 4 yılda hayatını tamamen değiştirebilirsin
Soran1 yılİnşallah ya
Cevap sahibi1 yılYurtlarda misafir öğrenciler var parayla kalıyorlar ama bunun dışında herşeyi aynı bazıları 1+1 ev tutuyorlar rahat olabilmek için böyle bir şey yapabilirsin
Soran1 yılEv pahalı değil mi ya
Soran1 yılBilmiyorum
Soran1 yılAman bi ilk kazanayım da
Cevap sahibi1 yılBen de kandan ve vücutla ilgili herşeyden midem bulanıyor ama elden gelen bir şey yok mutlu olmak istediğin mesleği seç yoksa okul zindan oluyor zaten dersler zor
Cevap sahibi1 yılTanıdığın varsa birlikte ev tutabilirsiniz ama bunun dışında evet pahalı insanlar mecburiyetten yurtta kalıyorlar
Soran1 yılBen vücudu çok seviyordum ama işte hayat hep engel çıkardı karşıma Hacettepe güzel sanatlar kazandım yine engel çıktı gidemedim.
Tıp için hazırlandım doktor elin iyleşmez dedi son çare hukuk kaldı..
Cevap sahibi1 yılGüzel sanatlar benim hayalimdi ama iş yok diye hiç düşünmedim hukukta güzel ama üniversiteye bağlı çünkü hukuk mezunu çok kişi var yine de iyi bir üniversiteyi kazanırsın sen inanıyorum sana önemli olan engelleri aşabilmek
Soran1 yılSavcılık istiyorum ya inşallah olur ya tam tersi sanatta para vardı hemde çok para
Cevap sahibi1 yılSanat ülkede pek değerli görülmüyor maalesef savcılık güzel ama avukatlıktan savcılığı yükseliş zor yine de yapılmayacak bir şey değil
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılYani ben denk gelmedim ama tr de kesin vardır
10 Yorumla
1 yılİnsan faktörünün olduğu her yerde olur bunlar.
10 Yorumlaüni içinde kimse kimseyi umursamıyor. kız yurtlarında entrikalar dönüyormuş
00 Yorumla
1 yılOnca şey arasından bir tek bunumu düşünüp dert edindin?
00 Yorumla
1 yılYok be Kore mi burası knka jdjdjd herkes kendi halinde
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. İnşallah kafa dengi bi arkadaeın olur o sana yeter
13 Yorumla
Soran1 yılArkadaştan yana pek yüzüm gülmedi ama neyse
Soran1 yılİnşallah
1 yılHeryerde var kardeşim*klar sallama kudurt
03 Yorumla
Soran1 yılAnlamadım ya *bıraktığın yeri
- 1 yıl
Dan ga lak lar
Soran1 yılŞimdi anladım 😅 çok haklısın
1 yılYaşadığımız sürece zorbalık bitmez ki.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 365 cevap paylaştı. Zorbalık değilde dışlama var
10 Yorumla- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat