Ygs-lys ye hazirlaniyorum. Ogretmenlik istiyorum. Ama kararsizim. Sizce ne yapmaliyim?
Cevabın nedir?
+1 yılSoruna bir ogretmen olarak yanitlayayim. Oncelikle sadece bir meslek olarak goreceksen hic bulasma cunku ogretmenligi sadece is olarak goren dersimi veririm parama bakarim diyen bir suru vasifsiz insan su an ogretmen olarak gorev yapiyor ve bu insanlara cocuk emanet ediliyor. Ogretmenlik vicdan isidir, kendinden hayatindan odün verebilecek misin, insan yetistibilecek niteligi kendinde goruyor musun bu sorulari once bir sor kendine. Sonra meslegini eve de tasimak zorunda oldugunu evrak islerinden kafani kaldiramayacagin zamanlarin oldugunu hic bir halttan anlamayan mudurlerle basa cikmak zorunda olacagini da unutma. Butun bunlara gogus gerebilirsen ve isini severek yaparsan bir bayan icin ogretmenlik en ideal mesleklerden bir tanesi. Kafana takilan bir sey olursa elimden geldigince yanitlamaya calisirim
02 Yorumla
Soran+1 yılCokk tesekkur ederim ve bu soylediklerinize bakilirsa ogretmenlik benim icin cok uygun bir meslek :)
- +1 yıl
Sevindim. O zaman hiç bir şey seni yildirmasin cunkü ülkemizin idealist kararli meslegini seven ögretmenlere ihtiyaci var. Bir tanesi neden sen olmayasin 😉
En İyi Cevaplar
Sevdiğin mesleği yapman başarı oranını yükseltir. Bende Tarih bölümünü okuyorum şuanda formasyonda alıyorum atama yok gibi lafları baya duyarsın eğitim ile alakası olmayan bile vah vah nasıl atanacaksın gibi laflar edecek benden tavsiye, istediğini yap atananlar nasıl atandı? emek vermek gerekiyor biraz zor bir süreçten geçiyorsun ama daha sonrası çok güzel oluyor
01 Yorumla
Soran+1 yılInsallah hepimiz icin en iyjsi olur :)
+1 yılŞöyle özetliyim size belki doğru karar vermenize yararli olur
1. hafta sonlari tatil..
2.3 ay yaz tatili
3. yari yıl tatili
4. özel günler tatili kurban yılbaşi vs vs
en önemlisi yaz tatilinde bile paranizi tam olarak aliyorsunuz hiçbir zorlugu yok vaktiniz sosyal anlamda keyifli geçiyor öğrencileriniz olsun diğer öğretmenler olsun... ve arkaniz sağlam oluyor öğretmensiniz daha güzel ne olabilir güzel elit çevreniz oluyor bunlari göz önünde bulundurup karar verin.. en rahat meslek bence..03 Yorumla
Soran+1 yılBence dee vee atama sorunu olan meslek
- +1 yıl
orasida kısmet işte...
Soran+1 yılEvet..
+1 yılHangisini istiyorsan onu oku. Kendine de güven biraz. Bu kpss vs diyenlere bakma, onlar kendilerine güvensiz, korkak kişiler. Kendine güvenen ve başarılı kişi en zoru dahi başarır. Kpssden 80 puan almak da nedir? Komik.
01 Yorumla
Soran+1 yılFarkli bir bakis acisi ve guzel aslinda dedigin dogru insanin isteyip de basaramayacagi bir sey yok.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
22Cevap
+1 yılOgretmenlik mükemmel bir meslek ama şu an torpili olmadan kimse bir yere giremiyor. Universiteden 1. likle mezun olanlarin bile issiz oldugu bir ulkeyiz. Is bulma olasiligi daha yuksek bir meslek secersen kendine ve gelecege yatirim yapmis olursun. :))
06 Yorumla
Soran+1 yılSu torpil olayini anlamis degilim:))
- +1 yıl
Canim insanlar artik hic bir ise torpil olmadan giremiyor. Ilk torpilliler tanidiklar sonra digerleri benim universiteyi MF bolumunu 1. likle bitirmis arkadasim issiz anlatabildim mi?
Soran+1 yılAnladim kotu olmus. .
- +1 yıl
Yardimci oldum mu bilemem tabi ama ben gorusumu belirttim gerisi sana kalmis bir mesele :))
Soran+1 yılTesekkur ederim canim
çok yüksek bir maaşın olmayacak önce onu bil atanma sıkıntısı var fizik kimya biyoloji düşünme sınıf olur matematik olur edebiyat olabilir pdr süper olur
06 Yorumla
Soran+1 yılTurkce ogretmenligi dusnuyorum
Soran+1 yılPDR guzel ama ben mat yapamiyorum sozelim
Soran+1 yılTamam canim tesekkur ederim :)
+1 yılBence tercih etmemelisin.. Yani keşke olabilsen ama günümüz şartlarında en zor şeylerden biri.. Hele ki o kadar zorluktan sonra emeğinin karşılığını alamamak yıpratıcı olabilir..
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet orasi da var 4 yil oku o kadar sonra bir kac yil atamayi bekle.
- +1 yıl
Hiç heba etme derim.. güzel bölümler var geleceği olan, araştırırsın daha dur, bir sınava gir de.. Bu dönemlerde bunları hiç düşünme, sınava odaklan.. Daha çok vaktin olacak zaten :) kolay gelsin..
Soran+1 yılTesekkur ederim:)
- +1 yıl
rica ederim :)
Eğer çok istiyorsan hayalinse ileride pişman olmamak için oku.
Ama kafanda belli bir şey yok ve bu işe yöneliyorsan tavsiye etmem. Okumakla bitmiyor çünkü ondan sonra yıpratıcı bir süreç başlıyor.03 Yorumla
Soran+1 yılYaa aslinda 1 senedir istedigim tek sey.
Soran+1 yılUmarim herkes icin :)
Istedigin branşa göre değişir fen sakın okuma bence veya sen öğretmenlikden vazgeç sağlığa yönel kaçbin açıkda öğretmen var sen daha hazrlaniyorsun sen baslayip mezun olana kadr 4 dönem mezun verilecek o okullarda
02 Yorumla
Soran+1 yılAma saglik okuyamam ki sozelim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kadın için en iyilerinden biri. Ben de mühendislik okuyorum bir tane de öğretmen almayi planlıyorum kendime. Orta guzellikteysen seni de alabilirim :)
011 Yorumla
Soran+1 yılTabi kadinlar icin en iyi mesleklerden biri ama.. atama konusu beni düşünduruyor
Cevap sahibi+1 yılAma hangi öğretmenligi okumayı planlıyorsun o da var şimdi. Benim bir kadına yakıştırdigim en iyi meslekler öğretmenlik hemsirelik ve doktorluk. Herhalde tıp senin için uzak bir ihtimal. Ama hemsirelik olabilir hiç atanma sorunu olmaz ve gerçekten iyi paralar kazanıyorlar.
Soran+1 yılTurkce ogretmenligi istiyorum. Bolumum sözel vee hemsirelik bana uzak... sozelde de dogru düzgün bölüm yok
Cevap sahibi+1 yılO zaman en uygun bu görünüyor. Ayrıca Türkçe öğretmenliginin şimdiki durumunu düşünecek olursak diğer öğretmenliklere göre atama konusunda daha avantajli durumda olanlardan
Soran+1 yılEvet atama puani 74 vee her zaman ihtiyac olunan bir bölüm
Cevap sahibi+1 yılYani bu yüzden ben tavsiye ederim. Biz mühendisler de bu saydığım mesleklerden insanlarla eş olmak isterler. Eğer buna da önem veriyorsun aklında bulunsun :)
Soran+1 yılHahaha burdan es ariyorsun ne diyeyim hayirlisi :)
Cevap sahibi+1 yılHayır asla aramiyorum yanlış anlasilmasin. Gerçi gizliyim kim ne anlaraa anlasın
Soran+1 yılTamam hahah gizlemeden önce gördüm seni :))
Cevap sahibi+1 yılHe o zaman kendimi sana inandirmak zorundayım olmadı bu şimdi :) ben asla internet üzerinde kurduğum bir arkadaşligi gerçek hayatıma taşımamam yani cok zor bir ihtimal. Burayı çok ciddiye almadığımdan gelişigüzel konuşurum ne de olsa sanal, adı üstünde. Ama eş seçim konusunda ciddiydim, bu mesleklerden biri öncelik olurdu benim için herhalde. Gönül tabi bu kime konacagini bilemeyiz yine de
Soran+1 yılAynen oyle insallah ogretmen bir esin olur :))
+1 yılAtama Falan Olursa Güzel Ama Bir bayana Göre Çok zor bir meslek Şimdiki Ögrenciler başa bela Bizim sınıftan aglayıp çıkan bayan ögretmenlerimiz vardı...
04 Yorumla
Soran+1 yılBen aglamam aglatırim.:) ogretmen olayim da tek derdim ogrenciler olsun ;)
- +1 yıl
Büyük lokma ye büyük konuşmaa :)) Bir gün hatırla bu dediklerimi amaa :))
Soran+1 yılHı hı hatirlarim :)
- +1 yıl
Hadi bklm inş :)
Eğitim & Kariyer konusunda 358 cevap paylaştı. bence hayır. sonradan çok üzülürsün :( çok güzel bir meslek ama hakkını alamıyorsun ne yazık ki atamalar sorunlu
01 Yorumla
Soran+1 yılAma cok istiyorum :(
+1 yılögretmen olmak da zor. ama olursan iyidir
okul biter kpss ye girersin anca atamanı beklersin vs03 Yorumla
Soran+1 yılEvet su atama bekleme olmasa..
- +1 yıl
şöyle yapabilirsin
ögretmenlik oku bitir
ardından yüksek lisans
hatta ögretmenlik okurken ingilizceni geliştirip erasmus halad evam ediyorsan ona katıl
ve yüksek lisans doktora derken ögretim yüseissin nerde mi? üniversitede. yani üniversite atamalar daha kolay olur. cünkü kpss ye ihtiyac duyulmayabilir.
Soran+1 yılEvet bu iyi fikir insallah kazanabilirim
Sevdiğin işi yap eğer bunu istiyorsan kafandaki soru işaretleri o kadar da önemli değil
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet ogretmenligi cok istiyorum eskiden yine ogretmenlik okuyanlar atamaya kadar dersanede calisabiliyordu. Dersaneler de kalkcak..
Soran+1 yılaynen bencede
+1 yılOkuyan ogretmenlerin hepsi boşta şimdi abimde dahi yinede sen bilirsin inşallah istediğin yeri kazanirsin
06 Yorumla
Soran+1 yılInsallah.. Bu sene ikinci senem hazirlaniyorum bakalim nolcak. Bu arada abin hangi bolumu okudu
- +1 yıl
Sinir öğretmenliği şu an özelde zihnsel ogretmenligi yapiyor oda KPSS sinavina hazirlaniyo
Soran+1 yılHiimm insallah kazanir ve atanir
- +1 yıl
Sağol tskr ederim inşallah. İnşallah sende istediğin bölümü kazanirsin...
Soran+1 yılInsallah herseyin hayirlisi..
- +1 yıl
evet herşeyin hayırlısı olsun amin
https://twicsy.com/i/Sb4cKd atanamazsin ki 😂
04 Yorumla
Soran+1 yılBelki atanirim :)
Soran+1 yılTürkçe
+1 yılÖnce bir hazırlan da.. Öğretmenlik de ne öğretmenliği? Deneme sınavlarında puanın kaç
08 Yorumla
Soran+1 yılTurkce ogretmenligi 320 aldim en son ki deneme de
- +1 yıl
Ygs-5 sen mi
- +1 yıl
Yeterli değil 360-380e gel ki doğru düzgün bir üniversite oku kpss atamaları bilmem neyi var daha
Soran+1 yılYgs den en az 340 almaliyim ygs-4
- +1 yıl
Eski dershaneciyim canım :) puanını yeterli görme hiçbir zaman ;)
Soran+1 yılYeterli degil zaten :)
- +1 yıl
Ygs-5 den pek birşey alamasan da lys daha önemli biliyosun tercih zamanı yine tercih edersin öğretmenliği olmazsa da bir sürü bölüm var ya :) şimdiden bakmana gerek yok tercih zamanı bak buna
Soran+1 yılEvet tesekkurler
Öğretmenlik çok kutsal bir meslek bence gerçekten istiyorsan ol bende anaokulu öğretmenliği istiyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet cokk istiyorum hayirlisi insallah kazanırız
Soran+1 yıl:))
Rehberlik. İngilizce. Belki sınıf. Anasınıfı da olabilir. Kendi kararın tabi.
01 Yorumla
Soran+1 yılTurkce istiyorum sinifin atamasi yok diyolar
türkçe önermem sınıf Öğretmenliği ya da okulöncesi düşünmelisin
02 Yorumla
Soran+1 yılSinif ogretmenliginin atamasi yok diyolar
+1 yılatamalara dikkat et illa öğretmenlik istiyorsan pedagoji eğitimiyle öğretmen sertifikası alabileceğin bir meslek seç hem gönlün olur hem işin
03 Yorumla
Soran+1 yılMesela ornek verir misin
- +1 yıl
onu tam bilmiyorum
Soran+1 yılPeki
- Eğitim & Kariyer konusunda 781 cevap paylaştı.
+1 yılAma ne öğretmeni olacaksın felsefe müzik resim öğretmenleri atanamıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılTurkce istiyorum
- +1 yıl
Türk dili ve edebiyatı onlarda çok atanamıyor öğretmenlik Türkiye'de zor ya :(
Sakın tercih etme sakin ben şu an son sınıfm pişmanm
06 Yorumla
Soran+1 yılBölümün ne
Soran+1 yılOnun atamasi zor diye biliyorum
Soran+1 yılNeyin ne olcagi belli olmuyo
+1 yılBenim teyzemde ögretmendi simdi emekli oldu ama cok pisman piskolojisi bozuldu sinir hastasi oldu kolay degil 100lerce ogrenciyle bas etmek
03 Yorumla
Soran+1 yılBen bas ederim yaa o sorun degil yeter ki ogretmen olayim:)
- +1 yıl
Sen biliyon ozaman nasil mutlu oluyosan oyle :)
Soran+1 yıl:))
+1 yılYabancı dil oğretmenliğinin atama derdi yok aklında bulunsun ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokumakta sorun yok da okul bıtınce o diploma ne işe yarayacak onu düşün. Bence sağlık ya da hukuk okursan iyi olur garant meslekler. Asla ölmez.
024 Yorumla
Soran+1 yılOyle de ben sozelim ve sozelde ogretmenliklerden baska guzel bölüm yok
Cevap sahibi+1 yılatma şimdi. Psikoloji var.
Soran+1 yılBence sen atma psikoloji tm 3
Cevap sahibi+1 yılben mı atyrm sen mı bı dusun bakalım
Soran+1 yılbir arastir istersen
Cevap sahibi+1 yılben arastrdm da söyledm sana. Öğretmenlerın 85 ile ataması olamzken psikolojı 70 ve ustu ıle atanabılıyr sallama kafana göre
Soran+1 yılPsikolojinin atamasi zaten var. Ben bununla ilgili birsey soylemedim ki.. Sozel bolum fazla yok dedim sen de atma psikoloji var dedin. Ama psikoloji sozel de degil.. esit agirlikta anlatabildim mi? Ama sen tutmus atamasi fazla diyosn. Okey onda sorun yok zaten
Cevap sahibi+1 yılYa sözel ile eşit agırlık arasında pek bir fark yok kı. Sadece kazanırken bıraz caba sarf etmen grekır. Okumasını da okursun zaten. Sankı ne gorcen Allah askına Gidip de mat 2 alcak halın yok ya
Soran+1 yılPsikoloji kazanmak icin de mat 2 yapmak gerekir
Cevap sahibi+1 yılben okul derslerınden bahseetmıstım. Istatıstık bır de ekonomı var onlar da bısey degıl ben de aldım ba ile gectm yani
Soran+1 yılBende ygs ve lys den bahsediyorum
Cevap sahibi+1 yılSen bunu ıyı bı arastır. Mat 2 yapmadan da bence kazanabılırsın dıye dusunyrm: cunku eşt agırlık adı ustunde sayısal degıl. Muhendıslık felan okusan anlarım da psikolojı genelı sözel saten arastır sen.
Soran+1 yılArastirdim ve mat 2 yapmak gerekiyor
Cevap sahibi+1 yılHım anladım. Özelde okuma ımkanın varsa onların puanları dusuk bır de onlara bak derm. Bir de su var matematıkten korkma bısey yok. Ben 22 yasındaym gecen yıl ogrendım matematıgı. Istersen ogrenebılıyosun bısy yok abartılcak. Sadece ıstemek lazım tamam mı. Eskıden ben de derslerden kacardım sevmezdım matematıgı ama dikey gecıs sıvında 22 kpss de de 10 tane yaptım yıne de. Cokcalıssam daha ıyılerını yaparım. Matematık onemlı bence nefret etme. Daha yasın kucuk ben bızden daha ıyı duurmdasn. Bizim kafa bı dunya sızler ımkanlarınızın kıymetını bılın
Soran+1 yılSanki yasn cok buyuk. Hem matematigi sevmeye calisiyorum ama o bir türlü beni sevmiyo en fazla 5 net yapabiliyorum lise de matematik gormedim. bir tek 9. sinifta gormustum o yuzden zorlaniyorum
Cevap sahibi+1 yılyasım cok buyuk deıl ama bı erkek ıcın 22 yasında olmak yeterınce buyuk olmak demektır. Sizin bir sorumlulugunuz yok cok. Ama hayat erkegın ustunde. Askerlik, evlilik, iş bulmak vs cok zor. Kadın olmak kolay. Calısmasan da oluyo. Ama erkek calısmak zorunda. Birilerinden destek alarak calıs bence yaparsın sen nefret etme. Sevmedğin seyı saten basaramazsın onu sev kı ılgın artsın daha da calısma azmın gelsın
Soran+1 yılBu devir de bayanlarin çalışmasi lazim vee elinde bir mesleginin olmaso lazim. Asil bayanlarn isi zor. Iste cAlis sonra evde calis cocuk dogr bak..
Insallah yapicam mat
Cevap sahibi+1 yılCalısmalarına bısey demıyorum ama bayanlar calısmak zorunda degıl. Sen hiç evde yatan erkek gördun mu? Kadın calısıyo erkek yatıyr ımkansız kımse oyle bı erkegın kahrını cekmez. Insallah yaparsın. Isterse sana destek olabılırım
Soran+1 yılMecbur herkes calismak zorunda nasil destek olucaksin
Cevap sahibi+1 yılkadın mecbur deıl ıste. Erkek mecbur onu demek ıstyrm. Tamam hayat sartları zor ıkı taraf da calısyr ama erkek ıcın daha zor.
Soran+1 yılHayir bayanlar icin daha zor
Cevap sahibi+1 yılbir erkek kadar zor olamaz. Bak misal benım, misal derken gercek olanlar bunlar; evım yok, maddi durumum da ıyı degıl. Kız arkadasım bıle olmuyo. Ikı tne oldu ıkısı de param yok dıye ayrıldı. Insanlar parayı cok sevyr. Erkek olarak herseyın olmak zorunda. Fakır bı kız evlenebılır ama fakır bı erkekle kımse evlenmez demek ıstedgm bu
Soran+1 yılAnladim..
Cevap sahibi+1 yıltamam.
öğretmenlik hem çok güzel hem de çok zor bir meslek. ben okumak isterdim.
00 Yorumlabranşına göre değişir
010 Yorumla
Soran+1 yılTurkce ogretmenligi
Soran+1 yılDikab dusundum ama kalkmis
Soran+1 yılIlahiyat mi okusam ama cok zor
Soran+1 yılOrasi da dogru ama ilk yil hazirlik ya arapca falan goruluyor o beni zorlar diye dusunyorum
Soran+1 yılEzberim iyi
Bölümüne bagli. Inglizce pdr okunur önü acik
00 YorumlaAtama olayına dikkat et
01 Yorumla
Soran+1 yılAh su atamalar yok mu
okuma yeterince mezun var
00 YorumlaPDR ya da İngilizce derim.
010 Yorumla
Soran+1 yılPdr guzel ama mat istiyor ve ben sözelim
Soran+1 yılCalisiyorum ama 5 netten fazlasi olmuyor
Soran+1 yılYgs de mat 1 cikiyo
Soran+1 yılEsit agirliktakiler degisti hukuk tm3 old mesela.. pdr tm3 ile aliyo
Soran+1 yılHer an hersey değişiyor
uni de yapicaksan super
02 Yorumla
Soran+1 yılTürkçe ogretmenligi istiyorum. Ama cevremdekiler atama cok zor falan diyorlar
nasıl isitoyosn öyle olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılOgretmenlik istiyrum insallah olur
- Eğitim & Kariyer konusunda 817 cevap paylaştı.
+1 yılAtana bileceğini düşünüyorsan dene şansını.
00 Yorumla açıkda kalırsın demedi :d dem :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılrehberlik ya da Türkçe oku
01 Yorumla
Soran+1 yılTürkçe istiyorum bende
okuma atanamazsın
02 Yorumla
Soran+1 yılAtananlar nasil ataniyoo
Okuma
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında