Sizce okumalı mıyım okumamalı mıyım?

Üniversite sınavına hazırlanıyorum, 20 yaşındayım, hedefim odtü ingilizce öğretmenliğiydi, netlerim de gayet iyi inşallah gelecek, aklıma esti ekşi sözlükte başlık açmışlar ODTÜ ingilizce öğretmenliği diye, birisi en sona, arkadaşının buradan mezun olduğunu ve atanamadığını asgari ücret bile olmayan maaşa freelance tercümanlık yaptığını yazmış, tercümanlık da yerini yapay zekaya bırakacak zaten gelecekte gibi şeyler yazmış baya bi moralim bozuldu. Zaten herkes işsiz, bari iyi bi yerde okuyim de şansım artsın derken onu gördüm. Boşa mı uğraşıyorum ben, mezun olucam 25 26 da kpss batağına düşücem. İş de arıyorum asgari ücret bile vermiyorlar ve insanı gebertesiye çalışmaya zorluyorlar uzun çalışma saatleriyle. Abim üni mezunu, iş bulamıyor evde her gün kavga gürültü. Bi de ben 25 26 da binlerce kyk kredi borcuyla ne b. k yerim acaba... ben o yaşıma gelene kadar oralarda vakit harcayana kadar hem üzerine bi dil daha öğrenirim ve bi sürü kitap okurum çalışır para da biriktiririm. üniversiteye sırf ailemden kurtulmak için gidicem ODTÜ olmasa bile, sonrasına da iş bulana kadar tahammül edicem
Sizce okumalı mıyım okumamalı mıyım?