Türkçe: 35
Sosyal: 15
Civarı Yapsam Beni Kurtarıyor, Paragraf Çok Sıkıntılı...
Sosyal: 15
Civarı Yapsam Beni Kurtarıyor, Paragraf Çok Sıkıntılı...
Cevap
1Cevap
Ben Sözelciyim, paragraf için yapılabilecek tek şey pratik. Günlük mutlaka belli sayıda çözmen lazım
(Benim tavsiyem günde 30)
Alacağın paragraf kitabının seviyesine dikkat et, zor alma, orta seviye kaynaklardan olsun ve kitabı incele. Bazı yayınlar soru tarzlarına göre pratik çözüm yöntemleri falan gösteriyor, onları okuyup, o şekilde çözersin. Paragraf böyle, zamanla oturacak bir şey ama düzenli çözmen gerek...
Sosyal'de ben de şu an 13-14 seviyelerinde yapıyorum ama konu eksiğim var, orada da konuları verimli bir şekilde bitirdikçe netlerin artar (Özellikle Tarih ve Coğrafya)
Felsefe ve Din genelde okuduğunu anlama geliyor zaten, sadece Din'den kavram soruyorlar 1 tane genelde. Ama Sosyal'de en önemlisi konu yani, konu bitirip soru çöz bol bol konuyla ilgili. Zaten konu sağlam oturursa yaparsın. Ve konuların çoğu bitince branş denemesi de çözmeni öneririm...
(Paragrafları süre tutarak çözmeyi ihmal etme)
Paragrafta Rüştü Hocanın Sıfırdan Paragraf Kitabini Aldım Taktikli, 25 Çözdüm Bu Gün Ama Yanlış Vs Çıkıyor Psikolojimi Bozuyor.
Sosyal için Deneyeceğim dediklerini tesekkurler
Edebiyat için ne önerirsin?
Moralini bozma, paragraf böyledir, biraz inat. Ama zamanla yanlışlarının azalacağını göreceksin merak etme, sadece düzenli çok günlük.
İyi çalışmalar...
Edebiyat ezber olduğu için pek bir şey diyemem ama eğer yapabilirsen yazarak çalışmak daha akılda kalıcı kalıyor. Yazarak çalış ve tekrarları ihmal etme, uyumadan önce bile açıp bir konunun yazar eserlerine falan göz at, ezber yani full, ezber yeteneği ile ilgili biraz. Bir de eğer video ile çalışıyorsan, kodlamalar yaparak anlatan hocalar bulabilirsen o şekilde de ezberinde daha iyi kalabilir.
Ben de Edebiyat ile uğraşıyorum şu an. Edebiyat ve AYT Tarih netlerimi daha da yükseltirsem paketliyorum kendimi inşallah bu sene 😄
Hadi inşallah, teşekkürler Taktikler için
Ne demek, faydam olursa ne mutlu bana, iyi çalışmalar...
Rutin olarak çözüyor musun paragrafı
Bu gün başladım 25 falan çözdum de yanlış çıkınca insanın psikolojisini bozuyor
Rutin olarak devam et yanlış elbet olur zaten olmaması için çözmen lazım. Sosyal içinde testten çok konu odaklı git derim bir tane konu özeti kitabı alıp her gece uyumadan şöyle bi 15/20 dakika okursan iyi olur
Tamamdır teşekkürler
Rica ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, TYT Türkçe ve Sosyal Bilimler sınavları için endişelendiğini anlıyorum. Paragraf soruları bazen zorlu olabilir, ancak keyifle üstesinden gelebileceğin yöntemler de var. Öncelikle, günlük olarak okuma alışkanlığı kazanmak çok önemli. Her gün farklı türde metinlerle karşılaşarak okuma hızını ve anlama kabiliyetini artırabilirsin.
Sosyal Bilimler için çeşitli kaynaklardan konuları pekiştirebilir ve test çözme pratiği yapabilirsin. Sınavda hız ve doğru anlama çok önemli olduğu için zaman yönetimi üzerinde de durmanı öneririm. 🕒
Unutma, düzenli ve planlı çalışmalarla istediğin netleri rahatlıkla yakalayabilirsin. Her zaman kendi potansiyeline ve gücüne inan. Başarı yolunda sabırlı adımlarla ilerle. 🎓 Başarılar dilerim!