Arkadaşlar işe girip çalışmak istiyorum ama yüzümü beğenmiyorum çok çirkinim ve bu beni hayatta çok zorluyor ise girip çalışmak istiyorum ama özguvenim yok 😞 ne yapmalıyım
1 ay
Arkadaşlar işe girip çalışmak istiyorum ama yüzümü beğenmiyorum çok çirkinim ve bu beni hayatta çok zorluyor ise girip çalışmak istiyorum ama özguvenim yok 😞 ne yapmalıyım
Merhaba, kimse 4 4 lük değil ki ben de dışarıda çok görüyorum yani aslında hiçbir albenisi olmayıp da özgüveni yüksek olan insanlar çokça var. Bir de sizin yapacağınız iş zaten doğrudan güzellikle ilgili bir şey değil ve zaten saygılı, görgülü olan insanlar dış görünüşe sebep insanlarla iletişim kurmaz. Onlara kişiliğinden dolayı saygı gösterirler.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Senin yaslarindayken kendini sosyal medya ya da sokakta gördüğün güzel kızlarla kiyaslaman zaten saçma olur. Bende senin gibiydim ve aradan geçen yıllar aklımı başıma getirdi. Senin kimseden eksiğin yok. Onlar sadece güzeller hepsi bu. Sende onların yanında kendini ezik gibi görüyor olman son derece normaldir. Bi de onlar sosyal ortamlara çok girmişlerdir. Çirkinim diyerek uzak durduğun yerde merak etme pek iyi şeyler yok. Sevgilin olmadığı için mi dert yaniyorsun? Merak etme sosyal medya da abaza çok. Adını yazınca burada da yazilirlar. Dediğim gibi sohbet etmek istersen arkadaş gibi ben yardımcı olurum. Fakat arkadaşlık ötesi insan arıyorsan o ben olamam.
Teşekkür ederim yorumunuz için ama güzel olmak de değil istediğim sadece insan içine çıkacak bilecek kadar iyi durumda olmak istemem sevgilim var o bile bazen değişik bakıyor
Belki de erkek arkadaşında diğer insanlar gibi düşünüyordur. Sorgulama malum herkes yapar. Kendince çirkin bulup ben neden bununla birlikteyim diyerek.
Neden kendine çirkin diyorsun ki? Kalbin temizse dış güzelliğinin bir önemi yok, iç güzelliğinin önemi var. Sen sonuçta ekmeğini kazanacaksın orası güzellik yarışması değil. Güzel olup da işveren askıntı olabilir. Her şey gelebilir. Zaten işe alacak işveren işçinin işi yapabileceğine ikna edebilen işçiyi işe almalı. Ayrıca ben biriyle arkadaşlık kurarken hep iç güzelliğine bakarım, ben birini işe alırken işi yapacağına ikna etmesi lazım ki öyle işe alayım. Kim ne düşürürse düşünsün boş ver. Sen yeter ki özgüvenini geliştirecek adımlar at. Unutma hiç kimse senden daha değerli değil.
Teşekkür ederim
Rica ederim. Her zaman seni dinlerim.
Kendine güven eksikliğiyle başa çıkmak zorlayıcı olabilir, ancak unutma ki senin değerin dış görünüşünden çok daha fazlasına dayanır. İşe başlama sürecinde adım adım ilerleyerek küçük hedefler belirlemen faydalı olabilir; her başarı özgüvenini artırır. Ayrıca, güçlü yönlerine odaklanıp kendini geliştirmeye çalışabilirsin. Eğer zorlanıyorsan bir uzmandan destek almak, duygularını daha iyi yönetmene yardımcı olabilir. Başkalarının seni sadece dış görünüşle değerlendirmediğini ve becerilerinle öne çıkabileceğini unutmaman önemli.
Teşekkür ederim
Genç arkadaşım, öncelikle şunu bilmelisin ki, herkesin özel ve biricik olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dış görünüşün kendine has ve bu, seni sen yapan özelliklerden sadece biri. Kariyerinde öne çıkmanı sağlayacak olan, yeteneklerin, azmin ve çalışkanlık gibi içsel değerlerindir. İşe girmek ve çalışmak, hayatına farklı perspektifler katacaktır ve bu cesaret verici bir adım olabilir.
Kendine güvenini artırmak için küçük hedefler belirleyip onları başarmak üzerine yoğunlaşabilirsin. Her başardığın şey, seni daha güçlü ve özgüvenli hissettirecek. Ayrıca, kendini başkalarıyla kıyaslamak yerine, kendi potansiyeline ve kişisel büyümene odaklan. Unutma ki, senin değerini şekillendiren şey, iç dünyan ve insanlara katkındır. Hedeflerine doğru adım atarken, her yeni başlangıç bir fırsattır ve sen de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilirsin. Yüreğinde cesaret ve azim olsun! 😊🌟
Cevap
46Cevap
Bir işe girip çalışabilmek için önce öz güveninizin olması gerekiyor kendinize ben bu işi yaparım başarılı olurum istediğim basamakları çıkarım demeniz gerekiyor. Zaten zamanla işinize adapte oldukça öz güveninizin nasıl oluştuğunu görecek ve daha başarılı olacaksınız...
Bir profesyonel destek almakla birlikte her çalışanın fiziki anlamda 4 4 lük veya güzel olmadığını kendine hatırlatarak daha rahat zihinle çalışacağına inanabilirsin.
Bak cano boşta kaldıkça insan kuruyor kafada. fiziksel ozelikkler göze batmaya başlıyor. ne yapabilirsin makyaj yap para kazandıkca Özgüvenin yerine gelir İstediğin şeyleri belli ölçülerde yapmaya çalışırsın 💐💛
Teşekkür ederim 🫶
Sadece iş için değil kendini sevmezsen asla bu hayatı sevemezsin kişilere takılıp kalma kişiler her zaman bi bahhane bulur cok güzel olursun buenu havada derlee aynı zamanda bakımsız olursun ne güzel kalbi var derler bu konuda sana yardımcı olabilirim özelden yazarsannn
Teşekkür ederim
Online çalış o zaman. Turcell, bankalar, hastaneler ya da büyük firmalar uzaktan müşteri temsilicisi vb ilanlar veriyor. Ya da youtuber olabilirsin yüzünü göstermeden vlog çekip izlenebilirsin. Ya da paran varsa kendine hobi edinip onları yapıp satabilirsin. Butik, takı vs gibi şeyler de olabilir.
Her insanın farklı bir güzelliği vardır. Ama giyim tarzı ve makyajla zenginleşti rebilirsiniz.. Fotomodellik yapmayı düşünmüyorsan, iş için daha önemli olan şey bilgi birikimi, kabiliyet, iş yerine uyum, ve özveridir.
Kendi kendinle kavga ederek daha ne kadar ayakta durmayı düşünüyorsun peki Hanım kız
Çok yoruyor bu durum beni zaten
Yaşın ve eğitimin nedir peki senin ponçik
Evde yatmak 😂
Lise bile yok mu poncik 😢
Belki dr asıl sorun yüzün değildir seni asıl üzen ne
Yüzüm işte beni çok zorluyor küçüklüğümden beri
Saçmalama git çalış paranı kazan sonrada beğenmediğin yerlerini yaptır bu kadar basit.
O yüzden çalışmak istiyorum 🥺
Şimdi bir sürü şey yazarım ama sen bakmazsın boşuna yazmiycam
Hepsini tek tek okudum desem 🥺
Kendin için çalışmalısın birileri için değil özgüveninide geliştirecek bir çok kaynak var saçma gelsede verilen egzersizleri uygula. Psikologları dinle.
Benimde sosyal fobim var kendimi beğeniyorum ama çalışmaya cesaretim yok başarısızlık korkusu var
Yaş aralığın doğru mu peki senin
Terapi aldın mı peki
Evet neye şaşırdın anlamadım?
Bu yaşta daha da zor olur hayat senin için
O yüzden sordum doğru mu diye
Eğitimin nedir peki
Okul okuyabildin mi
Benim gibisin ben öyleyim 🥺
Konuşalım mı birbirimize güç veririz
Birbirinize destek olursunuz
Konuşun bence...
Seni terk etmeyen tek şey kariyer, paradır o yüzden insanlarin ne dediği umrunda olmasın. Evde takilip kalirsan kimse sana para vermeyecek kendini çirkin görmen kimsenin umrunda değildir inan ki herkes ekmeğinin peşinde
😞
Yaşamana engel olnamalı, kendini değerli hissettiğin özel alanların, ideallerin olsun ama insan ilişkileri konusunda haklısın özgüveni düşürdüğü doğrudur ama herkes mükemmel değil...
Öncelikle kendini sevmeyi öğren kendinde değişiklikler yap kilonu mu sevmiyorsun zayıfla saç rengini değiştir bunları yaparken başkaları güzel bulsun diye değil kendini sevmek için yap kusurlarını kabullen ve herkesin kusurları olduğunu idrak et unutmaki kimse mükemmel değil sen kendini sevdiğin kadar güzelsin sen kendine ne kadar sevgi saygı gösterirsen çevrende o kadar gösterir.
İşe güzel olanlar tek gelebilir diye bir şey yok ve unutmaki kendini sevmezsen hiç kimse seni sevmez her şey dış güzellik değil bakım önemli mesela yüzünü yıkmak ya da dış fırçalamak veya temiz kıyafetler kendinle barışık olman lazım hiç kimseyi unursama
Kendini sevmekten başka herhangi bir tavsiye verilemez senin durumuna, bahane üretmeyi, burnum yüzüm gözüm şöyle diye cevaplar vermeyi bırakıp aksiyon al
Yapma bunu kendine. Hayatinda engelleri kendi kendine yükleme. Özgüven öyle oluşmaz yaşaya yaşaya oluşan bisey...
Kimse yüzüne bakmaz yaptığın işe bakar.
Sen de insanlarla muhattap olmucak bir işte çalışırsın.
Kendinizi özel görmeyi beğenmeyi bilin herkesin kendinde sevmediği bir şey olabiliyor ama bu eve tıkılmaya sebeb değil
Güzelliğine mi para veriyorlar? Ne alakası var güzellikle? Asosyal içine kapanık birisin belli arkadaş çevreni değiştirmeni öneririm.
10 yıldır hiç arkadaşım olmadı
Aktivitelere katılarak sosyalleşebilirsin ve yeni insanlarla tanışabilirsin spora gitmek hatta sabah koşularına çıkmak bile aktivite olabilir
Kendine çirkinim dediğinde zaten 1.0 yenik başlıyorsun çirkin değilsin ama makyaj yapmayı öğrenememişsin daha
😞evet fazla bilmiyorum sadece bb krem sürüyorum diğerlerini suruunde çok makyaj oluyor sevmiyorum
yüzümü beğenmiyorum ne demek sağlıklısın elin ayağın tutuyor bundan daha güzel şeymi var kendine güven sen başarırsın ayrıca çokkta güzelsin kesin ♥️
Teşekkür ederim ❤️
Çok abartıyorsun. İş yerinde sunum yapacak halin yok.
Karım olsana. Yüzün mü? Bedeni bırak bebek ver bana. Senin kadar çirkin olsun
O zaman işe girme ve çalışma çok basit 🤷🏾♂️
Kesinlikle psikolojik destek al bu kadar özgüvensiz olunmaz
Çirkinlikle işin ne alakası var. ayrıca çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır
Bakimlida olsam kurtarmıyor ki alt yapı kotu
Kendine çirkin demen hiç doğru değil bu bir.. ikincisi çalışmakla güzellik arasında ilişki yok.. bu fikirlerden uzaklaş ve sevdiğin bir alanda çalışma hayatına katıl...
Bence bunu aş güzelik göreceli bir şey çalıp estetikte olabilirsin kimse oraya sevgili bulmaya gelmiyor zaten
Büyük ihtimalle 18 yaşındasın 😅 zamanla geçen bir şey merak etme
23
Kendini zorlaman lazım istikrarlı bi şekilde devam ettikten sonra alışıyorsun geçici her şey emin ol
Çok yordu beni 11 yaşımda bu yaşıma kadar bu durumu yasiyorum
Dışarı cikicam mesela aynadan kendime bakıyorum stresten şekerim düşüyor
Bende aynıydım ama her şey kafada bitiyor. İnat et ve gir inan alışıyorsun ve calışmamazlık gelmiyor
Deniycem
Kaşlarını beğenmiyorsan aldır, sivilcen varsa tedavi ol. Böyle kendimi beğenmiyorum demekle olmaz ki. Bir yerden başlamak lazım.
Ozguven kazanmak için çalışmalısın ama. Çalıştıkça ozguvenin yerine gelir. Psikolojik destek alıp bakımlı olursan daha ozguvenli olursun 🙂 Bir yerlerden başlaman lazım
Iste calismaya ozguvenin yoksa paran var demektir boş ver calisma
Param da yok
Ben dışarı çıkarken 40 takla atıyorum stresten
O zaman cocuklugunuzda agaca da tirmanmadinız hic
Tirmadim 8 9 yaşımda 11 yaşımda bu olaylara karıştım 4 sene boyunca maske taktım korona daha çıkmamıştı uyurken maske ile uyur yemek yerken maskenin altından yerdim
Korana cogu insani ciddi anlamda etkilemis ben o sirada ormanda koyunlara bakıyodum ama yinede yakalandim gezme ayagina merkeze gitmistim neyse cokta kotu gunleri hatirlayip kendini bunaltma daha kotu gunler var nasıl olsa onlara da biraz yer ayırmak lazım😂 hayati cok takıyosun muhtemelen surda yasıcagimiz kac sene yarına cikacagimiz belli degil ben motorla giderken raskele birine korna calip el salliyorum guluyorum markette bisey alacagim zaman kendi kendime alsammi almasammi diye sorup cevap veriyorum bu kadar deli ruh hastasi insanin içinde akıllı gezinmek sacma olur kimsenin yuzu gulmuyo herkes somurtuk nesene bak sen
Evet öyle ama yapamıyorum işte takıntı haline gelmiş hemde büyük takıntı
Bende seninle aynıyım. Kilolu oldugum için herhangi bir işte çalışacak özgüvenim yok. Gel sarılalım kardeşim 🫂
❤️🥺🫶
Evden çalış. Yüz kadar fizik de önemli belki ordan kurtarırsın
paran olunca estetik olursun önüne koyduğun hedef bu olsun
Tipi düşünme, ekmek parası için gidiyorsun sonuçta, koca bulmaya değil
Sorun koca bulmak değil kendimi begenmiyorummm
Spor salonuna yazıl, fiziğin güzelleştikçe özgüvenin gelir. Hafif makyaj yap, saçlarına fön çek, boyat vs herkes anadan doğma güzel değil yapay güzel bu devirdeki kızların çoğu
Yüzüm kötü yüzüm burnum ağzımın içine girmek üzere
bence acilen iş bulun çalışın. para gerekli hayatta
İşi gir çalış
Güzel bakımlı giyin, güzelsindir bnce sen abartıyosun..
Vücudunu begeniyo msn
Ya sorun yüzüm
Vücut iyi mi yani?
Güzellik görecelidir bende kendimi güzel bulmam kendine güvenin olsun ozaman farkı anlarsın
Bu tavsiyeyle olacak iş değil ki ablacım neden özgüvensiz hissediyorsun sorgulayıp üstüne git
bir yerden başlayacaksın öz güvenim yok diye bir şey yok illaki çalışcan.
Korkularınla yüzleşmen senin için daha faydalı olur. Kaç kaç nereye kadar ömür bitiyor.
Ayrıca çirkin kız yoktur bakımsız kız vardır.
Ne kadar çirkin olursa olsun bakımlı kız her zaman ilgi duyulan biri olur
Bakımda yapıyorum aklına gelecek herkesi yaoiyorum ama kurtarmio
Bence sana öyle geliyor
Hayır ya gerçekten ben bile aynaya bakmaya tahammül edemiyorum
Görebilir miyim
Basta oyle gelir gozunde buyur ama ise baslayinca bi sure sonra alisinca hicte oyle degilmis dersin tecrubeyle sabit
Bu kadar ezik ve korkak olmayın knk
Olur düğmeye basta değişsin ne saçma insanlar var ya knkymis ergenlikten cik sen önce😒
@zumruduankaaaa ötede havla
Senin burada havlaman gibi mi😂🤣🤣
@zümrüdüankaaaa benim görüşümün altında olan kim bak bakım iki kişi muhatapken 3. ye ne düşer bilirsin
@zümrüdüankaaaa 🥺❤️
Ezik dayanışması
Kudurmaya devam🐁
Makyaj denedin mi
Makyaj kurturamio hatta lens bile 😭
Abartıyorsundur
Hayır 🥺elimi yüzümden çekince sanki burnum düşüyor ya da yüzüm yamuluyor gibi hissediyorum
Özgüvenli olmalısın çünki her insanın güzel yanları kötü yanları vardır ilk önce kendini sevmekle başla kendini sevmeyi öğren gerisi gelir
Psikolojik destek almalısın.
Sosyal medyadan uzak dur
Benimde yok ama bi şekilde çalışıyorum
İşe gir, öz güvenin gelsin.
Valla bu iş sende bitiyor
İşe girip çalışmalısın
Parasız mı kalmak istiyorsun
Çalışırsan özgüven geliştirirsin zaten
İşe girmelisin. Özgüven buradan yüklenmez
Tiple calismanin ne alakasi var.
Bi psikoloğa git