Nereye gitsem kadin calisanlar erkek calisandan fazla doktorlar hep kadin dis hekimleri hep oyle. Muhendislikte bile erkekle neredeyse ayni sayida. Universitede muh. Fakultesinde bile kadin erkek neredeyse yari yariya.
Hadi kadinlar hayata atildi da erkekler nereye gitti?
Erkeklerin sayisinda azalma var gibi artik erkek doktor, diş hekimi bulmak imkansiza yakin.
Merak ediyorum erkekler ne yapiyor çalışmıyor mu okumuyor mu neden sayilari cok azaldi mesleklerde ve eğitimde?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Eğitim sistemimiz kötü. Ezberci bir anlayış hakim. Eline enjektör bile almamış adamı Biyoloji, Kimya, Fizik, Türkçe ezberledi diye Tıp, Mühendislik fakültelerine alıyorsun. Uygulama eğitimlerinde erkekler başarılıyken oradaki eğitimde de daha çok ezberci anlayış hakim olduğundan kızlar daha başarılı oluyor. Sonra Türkçe, Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık bilgilerini daha iyi ezberlediği için KPSS'den yüksek puan alıp atanıyor. Zekası parlak, ezberci anlayışa karşı olan erkek işsiz kalıyor, asgari ücrete talim ediyor. Sonra bu kadınların bilimde bir çığır açtıklarını görmüyorsun. Yine bakıyorsun ki en kilit, en işe yarar mevki eşine az rastlanır bir erkeğe bırakılmış. Misal bir Aselsan'da, bir Tusaş'ta kadınlar mı erkekler mi daha çok? Tıpta ilklere imza atanlar kadınlar mı, erkekler mi? Ayrıca kalifiye bir eleman olmayan kadını iş sahibi yapıp dolgun maaş verince o artık değme erkekleri beğenmez oluyor. Mesleğinde daha bilgili, uygulamada daha başarılı erkek asgari ücrete talim edince o da evlenip yuva kuramıyor. Halbuki o erkeğe dolgun maaş versen o çalışmayan kadınla bile evlenir. Kadının hem dışarıda hem evde çalışmak zorunda kalıp yorulmaz. Boşanmanın eşiğine gelmez, yuvalar yıkılmaz. Bu şekilde dolgun maaşla çalışan kadın bekar. Evlense de evliliği yürütemiyor. Asıl gelire ihtiyacı olan erkek işsiz, parasız ve bekar. Yuva kuramıyor. Bir ülkede işsizlik varsa önce erkekleri iş sahibi yapmalı. Ülkede hiç işsizlik olmazsa o zaman kadın da çalışır. Ya da kadın kendi işini kurar, girişimci olur, üretici olur ya da hizmet sektöründe faaliyet gösterir. Ama kısıtlı kamu kaynağını kullanmaz.
Ben sana işin aslını yazayım. Kararı sen ver. Hükumetin şirketlere bu konuda gizli baskısı var. Farklı yollardan kadın istihdamının destekliyor hükumet. Örneğin benim iş yerim erkek egemen bir çalışma alanı olduğu halde şirket aniden 3 tane erkek stajyeri, eğitim süreleri dolmadan işten çıkardı ve hemen yerine 3 tane kız stajyer aldı. Neden böyle yaptıklarını sorduğumuzda, baskı yapıldığını söylediler. Biraz araştırdık ve aynı iş kolunda birçok şirketin aynı şeyi yaptığını gördük.
Yaparlar. Kandırabildikleri bir tek saf yurdum kadınları kaldı. Onları iş sahibi yapıp oylarını alma derdindeler.
Kaynagi varsa atabilir misin merak ettim
Kaynak olsa çoktan medyadan okumuştun. :D
Sanki bncedr öyle