Neler yapabilirim bu yaştan sonra? Bu zamana kadar fabrikada çalıştım, asgari ücretle ömrümü buralarda çürütmek istemiyorum eve gelince kolumu kıpırdatacak halim olmuyor
24 gü
Neler yapabilirim bu yaştan sonra? Bu zamana kadar fabrikada çalıştım, asgari ücretle ömrümü buralarda çürütmek istemiyorum eve gelince kolumu kıpırdatacak halim olmuyor
Yaşla birlikte bazı avantajlarınız da olacaktır: Daha olgun bir bakış açınız, sorumluluk bilinciniz ve daha iyi zaman yönetimi becerileriniz olabilir. Meslek edinmek için doğru kaynaklara, eğitime ve fırsatlara erişmek için çaba harcadığınızda başarıya ulaşmanız mümkündür. Başlangıçta bazı zorluklarla karşılaşsanız da, motivasyon ve azimle bunların üstesinden gelebilirsiniz. Bu yolda yaş değil, gösterdiğiniz emek belirleyici olacaktır.
ben 21 yaşımda öğrenmeye başladım. ilk işimi 24 yaşımda buldum. zor bir süreç ama 18 yaşındaki bir genç, 22 yaşındaki bir genç büyük ihtimalle boş boş okumuş etmiş olacak ya da boş boş gidip geliyor olacak. istedikten sonra bir şeyler başarmak için her zaman şans var. ben buna inanıyorum
İster istemez bir süre fedakarlık yapmalısın, eğitim, kurs v. b. şeyleri araştır, özellikle kendi yeteneğine göre olanları. Eninde sonunda sana uyan bir şey bulursun. Bitirene kadar bir yandan çalış bir yandan eğitim, canın çıkacak ama sonuca değiyor buna inan. Tecrübe konuşuyor :)
24 yaşından sonra meslek edinmek zor değil, ama toplumun dayattığı 'geç kalmışlık' hissi insanı yıpratabiliyor. Herkes bir şeyleri başarmış gibi görünürken, sen yeniden yola çıkmak istiyorsun ve bu cesaret gerektiriyor. Aslında, yaş sadece bir rakam; doğru motivasyon ve biraz kararlılıkla her şey mümkün. Meslek edinmek için 'ideal' bir yaş yok; insan, ne zaman ne istediğini fark ederse o zaman başlar. Yeter ki cesaretini topla ve o ilk adımı at. Kendi yolunu bulmak için hiçbir zaman geç değil.
Sevgili dostum, bu tür bir değişim kararı almak cesaret ister ve sen bunu düşünüyorsun. Yaşın 24 olması asla geç kaldığın anlamına gelmez; aslında, pek çoğumuz için bu yaşlar kariyer değişiklikleri ve yeni başlangıçlar için harika fırsatlar sunar. 📘
Öncelikle ilgi alanlarını ve yeteneklerini belirlemek için biraz zaman ayır. Belki de bir üniversite eğitimi ya da meslek edindirme kursları sana uygun olabilir. Yeni bir dil öğrenmek, online sertifika programlarına katılmak ya da çeşitli meslek alanlarını keşfetmek seni motive edebilir. İş dünyasında veya üniversitelerde yapılacak stajlar sayesinde alanında deneyim kazanmaya başlayabilirsin.
Unutma, azim ve kararlılıkla her şey mümkün. Kariyer yolculuğunuzda, önemli olan hedefler koymak ve bu hedefler doğrultusunda azimle çalışmak. Başarıya giden yolda cesur olup, yeni fırsatlara açık olman senin içindeki potansiyeli keşfetmene yardımcı olacaktır. Her zaman ileriye bakmayı unutma! 🍀
Cevap
48Cevap
Ortalama 50 sene bir mesleği yapma süresi olduğuna göre, 24 yaş daha yolun başı. Bir arkadaşım çağrı merkezindeydi, 25 yaşında inat etti önce myo olan diplomasını lisans yaptı, ardından mali müşavir oldu ve şu an kendi sevdiği işini yapıyor. Başka bir arkadaşım da myo mezunuydu, 31 yaşında lisansa tamamladı. Ardından mühendis olarak büyük bir kurumsal firmada 36 yaşında işe başladı. Hiç bir zaman geç değildir, kalıplara takılma.
Myo mezunu olan güzel yerde çalışamıyor mu:D
Bende 24 yaşındayım 16 yaşından beri özel sektörde çalışıyordum 21 yaşında artık çok yoruldugumu anladım ve krediyle küçük bir butik açtım kısa bir sürede genişlettim 3 şube açtım şuanlık kazancım iyi ve kendi işimin patronuyum. Bir yerden başla bence hoç geç değil
Vayyy çok iyi
Tebrikler , giyim butiği mi bu acaba ve şu an ne kadar kazanıyorsunuz biraz süreçten bahseder misiniz ya
Tebrik ederim, herkes masa başı memur olup kendini devlete atma derdinde, risk almadan başarılı olunamıyor, en iyisini yapmışsın, sermaye de önemli ama iş fikri de çok önemli, ben de bir şeyler denemek istiyorum başarılı olabilirim umarım
Bosey sorcam böyle işlere nasıl atiliyorsunuz ya butik açma vb baya birikim ister ya tutmazsa bir de o iş
@sinemmmmyy aynen
Tutmazsa diye korkmadım biraz birikmişim vardı birazda kredi çektim o şekilde açtım kıyafet sektörü her zaman tutar insanların temel ihtiyacı
E peki o kıyafetleri nerden alıyorsunuz satıyorsunuz felan
Sana bir şey söyleyim mi 23 yaşındayım hayatımı yeniden dizayn etmeye çalışacağım yani yaşı boş ver nerden başlarsan kar
Ne yapmayı planlıyorsun?
Olur, seni düşürmek isteyenlere kulak asma. İnsanlar senin onlardan önde olmanı istemezler, biri sana "bu yaştan sonra öğrenmen zor" diyorsa o kişinin bunu ne niyetle söylediğini analiz et.
Senin yaşındayken bende de herşeye geç kaldım düşüncesi vardı. 40 yaşına geldim hala elimde bişey yok. Yaşı düşünme hangi mesleği istiyorsan onu olmak için hemen çabalamaya başla.
Bence sen de hâlâ bir şeyler yapabilirsin 40 ne ki, ekonomik nedenler günden güne zorluyor insanı, maddiyat olmadan her şey iki katı daha zor, ben hem çalışıp hem de okumayı düşünüyorum sen şu an ne işle meşgulsun?
Ben 25 yaşındayken artık çok geç diyerek 2 yıllık kıytırık bir bölüm okudum. Ona uğraşacağıma öğretmenlik okuyabilirdim imkanım da vardı. Yaşım geçti diye okumadım. Şimdiden sonra artık iyice zorlaştı öğretmenlik. Zaman geçti evlendim boşandım. Hayatı kaçırdım. Kpssye girdim 70 puan aldım o da yetersiz. Şu an part time temizlikçilik yapıyorum.. Yaşım geçti diyerek başladığım çoğu şeyi yarım bıraktım. Sen asla öyle yapma çok kıymetli yaştasın 🙏
Yaşadıklarına üzüldüm, öğretmenlik okusan kesin atanmış olurdun, ama sıkma canını her şey nasip belki de hayırlısı böyleydi bilemeyiz.. Ben artık örgün okuyamam öyle bir şansım yok, hem okuyup hem de uzaktan öğretim bi bölüm okumak istiyorum ama işte inanılmaz yoruluyorum tek pazar günüm boş, evde oturup ders de çalışamam ailemin gözüne batarım, onlar da bi an önce bu evden bi defolup gitse diye bakıyor, asgarî ücretle tek başıma eve de çıkamıyorum, evlenme gibi bi düşüncem de asla yok, hele ki şu zamanda birine güvenmek cok zor, evlenince zaten sorumluluk katlanıyor hiçbir şeye fırsat olmaz hayat bitiyor resmen, anlasamasan boşanayım desen boşanma aşamasında öldürülen kadın da çok, artık okumak boşuna çabalamak gibi geliyor, her şey torpille dönüyor, dediğin gibi öğretmenlik gibi meslekler artık bitti, ama üniversite diplomam olsun diye okuyacağım ben de iki yıllık olsa bile, kpss ortaöğretime girmek istiyorum zor ama bi de oradan denemek istiyorum şansımı. Yoksa benim de hayatım böyle fabrikalarda üç kuruş için sürünerek geçecek, köle gibi çalıştırıyorlar insan Allah canımı alsa da kurtulsam diye dua ediyor iş başındayken, her şey inanılmaz zor çalışmak geçinmek, yaşım genç olabilir ama çöktüm bittim hiçbir şeye heves istek kalmadı
Ben de senin için üzüldüm gerçekten. Aslında farklı sektör denesen? Mesela BİM gibi? Fabrikaya göre daha hafif çalışma şartları. Bazen öğleden sonra 2 de başlıyor. Erken başlarsa öğlen 4 te bitiyor. Özel güvenlik kimliği alıp güvenliğe de başvurabilirsin. Açıktan da tıbbı sekreterlik, büro yönetimi bu bölümlerde her zaman alım oluyor
Başka iş ilanlarına sürekli bakıyorum ama marketler olmaz oralarda hiç yapamam kasiyerlik çok sabır gerektiren bi şey her türlü insanla uğraşıyorsun, evet ya iki yıllık açıktan ya da dört yıllık uzaktan eğitim bir bölüm okumayı planlıyorum.. Bundan sonra hayatlarımız daha iyi olur umarım, çabalamaktan başka çare yok bu liyakatsizlik ülkesinde.. 🤐
Meslek edinme kursları var belediyelerin ücretsiz... Aşçılık egitimi alıp iyi bir başlangıç yapa bilirsin. Ya da masörlük egitimi alıp kaliteli bir spa da çalışa bilirsin
Bizim burada Bulgarlık 50 yaşında bile Okuyup
Meslek Ediniyor
Kafası Çalışıp Anlayan Herkes İş Sahibi Para Güç
Sahibi😇
Her yaşta herhangi bir işi yapabilirsin önemli olan kendini geliştirmiş olmayı ve kendini pazarlayabilmeyi tamamlamak, sınırlamalar saçma
Neden zor olsun? Çalışırsınız olur her şey. Kendimden örnek vereyim 30 yaşında atandım mesela.
@Nergis_69 Meslek her ne olursa olsun burada mesleğin ne olduğunun pek bir önemi yok bence... Asıl önemli olan bir mesleğinizin olmasıdır.
on parmak yazma kurslarına git kpssden 70 ve üzeri al adliyede katipliğe başvur
Ben 26 da edindim. 28 yaşındayım çok da mutluyum
Tebrik ediyorum, ne işi yapıyorsun?
Öğretmenim
Yok yaw, ne alakası war. Ne istiyosun mesea yatkınlığın nedir?
Ölümü bekle geçti yasin geçmiş. Erkek kocala
Meslek edindirme kurslarına katıl. Kaynak, CNC vs. öğren.
2 yıllık özelde iş bulabileceğin alana yönel kamu bitik durumda en azından rahat bir işin olur
Aslında olursa on muhasebe personeli olabilirsin. Akla da yatan güzel meslek
Biraz zor ama çok zor değil
Ben 28 yaşında meslek değiştirdim iyi ki değiştirmişim.
Hayır değil asıl meslek sahibi olman gereken yaş zaten 24 ve sonrası
28 yaşında atandım
Tebrikler, ne okudun mesleğin ne
zor değil her şey senin istemene bağlı ama uygun olan mesleği seç
Bence değil ben de 35 yaşındayım meslek edinmek istiyorum
1 dil ogren. zor ve bilinmeyen bi dil ogrenmen daha avantajli
Yolun çok başındasın ya bu yaştan sonra demişsin sanırsın nedir. Allah'a dua et lütfen
Hayat ciddi sürprizlerle doludur bi bakmışsın daha az yorulduğun bir işin başındasın
Ben de aynı yaştayım iki üniversite bitirdim ama işsizim. Şu an meslek öğrenmek üniversite bitirmekten çok daha önemli. Kendine uygun bir alan seçip sertifikalar alabilirsin mesela
Çok üzüldüm umutsuzluğun ve yorgunluğuna. Bir an seni içim yandı. Evet elbette yapabilirsin. Hatta sana bu konuda tecrübelerimi dürüstçe paylaşabilirim.
Büyük yaşlarda okuyan çok fazla insan var. Okul okuyabilirsin. Hem de hem çalışıp hem açıktan bir bölüm okuyabilirsin, üstelik iki yıllık olursa daha çabuk biter.
daha yaşın çok küçük güzel düşündün valla ayrıl kendi işini kur pişman olmazsın. asgari ücret neki boş para
Evet tek başına kiraya çıksam gecinemem ama e. ssek gibi çalışıp yoruluyorum bu paraya
İlgi alanını keşfet ve bu alanda eğitimler al. Bence 24 yaş çok geç değil ama biraz daha düşünüp harekete geçmezsen geç kalmış olabilirsin
Ohooo şimdi millet 40 yaşında o zamana kdr yaptığı işi bırakıp girişimci oluyor.
Senin yaşın ne ki
Çok iş yaparsin. Kpss ye hazırlan. Başka işe gir. Yabancı dilini gelistir
Kpss ortaöğretime giricem alımlar az olsa da, başka işlere de bakıyorum
degil calisma hayatina atilirsan ogrenirisn biseylee
Zor değil tabi ki. İnsan 40ından sonra dahi meslek değiştiriyor.
Degil tabi ki yapabilirsinnn ben de 24 yasindayim universte sinavina hazirlaniyorum yani universte okumacak olsam da gayet kursa girip allahin izin verirse meslek edinebilirdim neden olmasin
Hayır değil, doğru yerlerde bulunursan halledersin.
Ya ne diyorsunuz 55 yasinda meslek sahibi olan. var okuyan var evlilik yapam. var
Kaçak kanadaya git derim ben askerden sonra para biriktirip 28 olunca gidecem. İnsaalah.
Neden kaçak?
Hiç bir şey geç değil eğer hırslı birisiysen inan o hiç zor olmuyor değilsende yap çok geç değil yolun başındasin
daha yaşın küçük hayatın başındasın neden geç olsun
Kurslars giderek sertifikalar alarak
Daha genç bir yaş, zor değil bence
Çok zor ama imkansız değil
Tecrübe ve zaman gerek
Ne karar verdin. Ne düşünüyorsun?
yabanci dil öğrenmek olabilir
27 de edindim. isteyen her yasda edinebilir
Yabancı dil öğrenip tur rehberi olabilirsin
İstersen çalışırsan ekstra emek verirsen olur
Olabilir gayet kendine hedef belirle
Yok be normal bu devride
yooo hiç zor değil. Hatta geç sayılmaz bile.
Ben 25 te edindim hiç sorun olmadı
İki yıllık bölüm oku bebiş
Meslek öğren kuaför vs
Meslek kurslarına git
Hafta sonu çalışmıyorsan
Yoo aynı zorlukta
Güzellik salonu aç 😀😀
Aynen bi de kara para aklasak sonra da girip bi sene kadar yatıp çıksak hayatımız kurtulacak da işte, böyle helal yoldan ne yapabiliriz diye çabalıyoruz 😄
Evlen
Araştır kendini gelistir
Bilmem İolarken ogrenirsin
Değil meslek sahibi olabilirsin