Türk gençliğinin hali ne olacak?

Ufakligimdan beri aileler hep derdi ki okuyun memur olun okumazssaniz köle olursunuz diye söylerlerdi. Okuduk mezun olduk ama atanamadik ya da kendi okudugumuz bolumle alakalı iş bulamiyorum. Neyse dedim madem akademik kariyer olması silbastan yapıp sanayide makine öğrenip ustalasayim dedim. 10 dan fazla ise başvurdum bunlar CNC enjeksyon torna gibi sektörler. Görüşmeye gittiğimde bana 11 saat çalıştırıp asgari ücret teklif ediyorlar. Meslek ogrenirim deyip kabul ediyorum. Bu sefer beni makine haric angarya ne iş varsa yaptırıyorlar. Yerleri süpür onu getir bunu taşı vs. Verdikleri maaş iş ogretiyoruz diye asgari ücret ama kimsenin iş falan öğrettiği ya da öğretmek istedigi yok. Sadece insanları kullanmak amaçları. Bu işverenler diyor ya hani biz sanayide ara eleman bulamıyoruz gençler is begenmiyor masa başı iş istiyorlar diye. Külliyen yalan. Buna asla ama asla İNANMAYİN. Bircok fabrikada işe girdim hepsi aynı muameleyi yapıyor. Biz sana iş ogreticez ayağına asgari ücrete 10 saat köle gibi hammal gibi kullanıyorlar. Makinenin yanından dahi gecirtmiyorlar. Nerde saçma sapan pis iş varsa oralarda kullanıyorlar. Genellikle hammalik kırın pasın içinde oyun hamuru gibibistedikleri şekilde kullanıyorlar. Sonra da diyorlar ki biz yetiştirmek için eleman bulamıyoruz. Ulan sen yetiştirmek istemiyorsun ki bulasın. Bildiğin işçileri kendi boklarini temizlemeye kullanırsan o adam o işte en fazla kaç gün durabilir? Halbuki sen o elemana makineyi sevdirsen işi sevdirsen biraz da olsa değerli hissettirsen kendisine gelişmek için şans versen o eleman orada 1 seneye canavar gibi olur bal gibi de para kazandırır. Böyle yetiştirmek varken neden saçma bir şekilde pis angarya hammalik işleri yaptırıp o insanı o işte calismasini ya da yetişmesini bekliyorlar? Gençler böyle bir işi neden beğensin?
Güncellemeler
1 yıl
İşverenlerin hepsi aç. Ellerinden gelse yemek bile vermez bunlar işçilere. Neymiş efendim yan hakları varmış yemek veriyormuş şu veriyormus ulan tabiki vereceksin yan hakkı mi oluyor bu? Yan hak dediğin şey ekstra prim ya da erzak yardımı vs dir. Allah hepsininislah etsin bu açlarin.
Türk gençliğinin hali ne olacak?