Ders çalışmaya motive olmak bazen zorlayıcı olabilir, ancak birkaç etkili stratejiyle bu süreci daha verimli ve keyifli hale getirebilirsin. İşte ders çalışma isteğini artırmak için kullanabileceğin bazı yöntemler:
1. Net Hedefler Belirle
Kısa ve uzun vadeli hedefler koymak: Her ders için küçük hedefler belirleyebilirsin (örneğin, bir üniteyi tamamlamak, belirli bir soru türünü çözmek). Ayrıca, genel hedefin olan sınavı geçmek için de bir plan oluştur. Hedeflere ulaşmak, başarı hissi yaratır ve motivasyonunu artırır.
2. Çalışma Planı Yap
Zamanını organize et: Ders çalışmanın sürekliliğini sağlamak için bir takvim ya da program oluştur. Hangi günü hangi konuya ayıracağını belirlemek, seni planlı hale getirir ve odaklanmanı sağlar. Çalışma sürelerini 45-50 dakika olarak ayarlayıp, ardından 10-15 dakikalık kısa molalar vermek de verimli olabilir.
3. Çalışma Alanını Düzenle
Sakin ve düzenli bir ortam: Çalışma alanının temiz ve düzenli olması, dikkatinin dağılmamasını sağlar. Elektronikleri (telefon, TV, sosyal medya) minimuma indirerek, sadece ders materyallerinle ilgilenebilirsin. Bu, odaklanmanı kolaylaştırır.
4. Küçük Ödüller Ver
Kendini ödüllendir: Belirlediğin küçük hedeflere ulaştığında, kendine küçük ödüller verebilirsin (örneğin, sevdiğin bir tatlıyı yemek, kısa bir yürüyüş yapmak). Bu, çalışma sürecini daha keyifli hale getirir.
5. Ders Çalışmayı Bir Alışkanlık Haline Getir
Rutine oturt: Her gün aynı saatlerde çalışmak, alışkanlık oluşturur ve zamanla motivasyonuna katkı sağlar. Düzenli bir şekilde ders çalışmak, beyninin buna adapte olmasına yardımcı olur.
6. Zihinsel ve Fiziksel Sağlık
Egzersiz ve uyku: Düzenli fiziksel aktivite yapmak, enerjini artırır ve zihinsel olarak daha odaklanmanı sağlar. Ayrıca, yeterli uyku almak da zihinsel tazelik ve verimlilik açısından önemlidir.
7. Pozitif Düşünce ve Kendine Güven
Motivasyon kaynakları: Kendine, bu sürecin sonunda istediğin mesleği kazanacağın gibi büyük bir ödül olduğunu hatırlat. Kendine güvenmek ve pozitif düşünmek, motivasyonu artırır.
8. Başarıyı Görselleştir
Hayalini canlandır: Hemşirelik gibi bir mesleğe adım atmayı hayal etmek, seni motive edebilir. Bu hedefe ulaşmanın verdiği tatmin duygusunu düşündükçe, çalışmak daha anlamlı hale gelir.
9. Çalışmaya Başlamak İçin Küçük Adımlar At
Başlamak en zor kısımdır: Ders çalışmaya başlamak bazen zor olabilir, ancak küçük adımlarla başlamak, seni daha büyük adımlar atmaya teşvik eder. 5 dakika bile olsa bir şeyler yapmaya başlamak, seni derse dahil eder.
10. Sosyal Destek
Destek al: Eğer mümkünse, bir çalışma grubu oluşturabilir ya da derslerinle ilgili soruları arkadaşlarınla tartışabilirsin. Sosyal destek, motive olmanı sağlayabilir ve farklı bakış açıları kazandırabilir.
Bu stratejiler, zaman içinde seni daha motive eder ve ders çalışmayı alışkanlık haline getirmene yardımcı olur. Hemşirelik gibi değerli bir hedefin olduğunda, bu adımlar senin için daha anlamlı ve etkili olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 26 gü
Kim ne derse desin ders çalışmak her zaman sıkıcıdır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre insanlar ilgisini çekmediği konular üzerinde öğrenme isteği duymuyor ve bu bir mecburiyete dönüştüğü için de sıkılıp başarısız oluyor ve kendini zorlayarak mücadele etmek durumunda kaldığı için de zihinsel ve ruhsal olarak yoruluyor.
İlgi alanına göre bir bölüm seçilip o alanda ilerlemek yaptığı şeyden zevk alındığı için otomatik olarak kişiyi hem başarıya götürür hem de hayattan zevk almasını sağlar.00 Yorumla
- 26 gü
Kanka şu mühendislikte iyi para varmış, ben çalışıp bu bölümü okuyacam. Bitirince de mühendis olup zengin olucam gibi saçma sapan kafalar yaşarsan çalışmakta zorlanırsın. Sana para kazandırmasa bile içinden gelen bölüm, meslek neyse onun için çalışın. Gerçekten istiyorsan zaten çalışırken büyük bir hevesle çalışırsın. Biraz disiplin de şart tabii.
00 Yorumla
- Gizli Üye(18-24)26 gü
Ders çalışmak bazen işkence gibi gelebilir, biliyorum. Başlamak da zor ya hani, kafanda hep “Birazdan yaparım, azıcık daha dinleneyim,” diye dolanıp duruyor. Ama bak, kendini çok zorlamadan küçük küçük başla. “Bugün şunu bir halledeyim,” diye kafana koy, ama abartmadan. Kendini yormadan yapınca, işin içine daha kolay girersin.
Bide bak, çalışma ortamını biraz çekilir hale getir. Sevdiğin müziği aç, bir kahveni koy, pomodoro falan dene; 25 dakika çalışıp 5 dakika mola veriyorsun, hem kafa dağılmıyor. Yavaş yavaş kendini alıştır.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorGenç arkadaşım, ders çalışmak bazen zor gelebilir, ama unutma ki her bir sayfa seni hayalindeki geleceğe bir adım daha yaklaştırıyor 📚. Her gün biraz daha gelişen dünyada, kendini eğitmek ve yeteneklerini geliştirmek çok önemli. Bu süreçte devamlılığını korumak, sana büyük başarılar getirecek. Ders çalışmanın sadece sınavlar için değil, hayat boyu gerekli bilgi ve becerileri kazanmak için olduğunu unutma. Kendine küçük hedefler koyarak, bu hedeflere ulaştığında kendini ödüllendirerek yola devam edebilirsin. Motivasyonunu yüksek tut ve azimle çalışmaya devam et sevgili dostum. Edebiyat kulübümüzde seni de aramızda görmek isteriz, belki böylece edebiyata olan ilgin de artar ve motivasyonunu artırır. Hedeflerine ulaşma yolunda her adımın anlamı büyük; unutma, gelecek senin ellerinde 🌟!
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- 22 gü
Yani öncelikle kendinize bir çalışma programı oluşturmalısınız sonra bu programa kesinlikle uymalısınız rehavete kapılma şansınız hiç olmamalı. Ders çalışırken sabahın erken saatleri ya da daha geç saatler sessiz bir ortam için çok önemlidir. Ders çalışırken telefon, tv, radyo, müzik hiç bir etken yanınızda olmamalı...
00 Yorumla Çalışma kız, 3-4 yıl gez toz gönlünce yaşa. Geri kalan hayatını (yaklaşık 40 yıl) eşşek gibi çalışarak geçireceksin sadece, 3 yıl çalışanlar yılda iki üç farklı yerde en lüks otellerde tatil yaparken sen 2-3 yılda bir kıytırık bitli bir motelde tatil yapacaksın sadece, o çocuğunu okula lüks jipiyle bırakırken senin çocuğun soğuktan eli ayağı donmuş şekilde minibüsü bekliyor olacak sadece.
30 YorumlaSen aklına koyduğun her şeyi başarırsın
0rospuçocuğu akrabalar soracak; Ders çalışıyor musun? Sınavların nasıl? Netlerin nasıl? diye
Sen kalkıp suratlarına bakıp; "eheğ işte, kötü gibi" mi diyeceksin mk
Çıkartıp masaya vurup, Anasını zkiyorum ortalığın, bütün sınavların da mnakoydum burs verecekler üzerine lan kaşmerler
diyeceksin.
Bu diyalog için BASS mnakoyiUğmmm KLHFDAKJLJSFKSALKJAhkdhadgkhjlkgsahaksag
34 Yorumla- Soran26 gü
Ajskajdkajd sag ol yaa
- 26 gü
Akrabalar konusu cok doğru
- 10 Yorumla
- 22 gü
Pomodoro'yu deneyebilirsin.
https://www.youtube.com/embed/mh1SJGo8Jbc00 Yorumla - 26 gü
Ciddiyim ben kulagima oynak muzik calar hem oynar hem calisirdim boyle motive olmak beni uc uni bitirmemi sagladi
00 Yorumla - 26 gü
Edeyim , maddi açıdan edeyim , üniversite de 2k ile geçinmeye çalışırken şu anda 150 katı kazanıyorum , çünkü çok çalıştım çabaladım
00 Yorumla O bilgileri kullanmak zevkli oluyor öğreneceksen sadece not bazında düşünme, mesele sadece not olunca herkes sıkılır.
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)26 gü
Baskasina bagimli olmadan her sitedigini yapabilip insanca duzgun kosullarda yasyabilmek için ders calismak zorundasin oyke ders calismadim okul okumadim basarili oldum diyenlere bakma onlar yuzde birdir ve turkiyedede birkac kisidir asiri yeteneklilerdir okul lumazlar ama yetenekleri uzerinde gece gunduz çalışırlar herkese de oyle yetenek nasip olmaz yani diyecegim o ki esek gibi ders calismak zorundasin kendin için
10 Yorumla duvara şu yazıyı yaz 364 günü 1 güne feda etmedikçe asla hayallerini gerçekleştiremezsin
00 Yorumladers için motive olunmaz ya içinden gelirse çalışırsın ☺️
00 Yorumla- 26 gü
Bu eğitim sisteminde çok zorlanıyorum ama yinede kpss çalışıyorum
00 Yorumla - 26 gü
Gelecekte nasl sartlara sahip olmak istedigini duşun
00 Yorumla - 26 gü
benim motivasyonum @zeusunoğlusu 🤗 hem guguklu saatim hem de çınar ağacımdır kendisi 🤭🧿
07 Yorumla- 26 gü
Her türlü zorlabama yapılır ders çalışmak isteyenlere😈. Necla hanım dedi ki Zeus bey Zeus bey ders çalışamıyorum beni zorbala beni motive et dedş ben de seve seve yapıyorum😌
- 26 gü
sadece bana ama dimi tek kişilik 👉🏻😌👈🏻
- 26 gü
Zaten tek kişi zorlabalama gücüm var😊🤗
- 26 gü
çok olsa da sadece bana dimiiiii
- 26 gü
%99,9 zorbalık %00,1 de rahatlık kabul mü? Hadi bakalım derse😌
- 26 gü
kaçalım 🥳🧿
- 26 gü
⚡️⚡️
- 26 gü
telefonun birak ve gelecegini düşün fakirlik mi yoksa?
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)26 gü
Günde 7-8 saat ders çalışmam gerek. Kahveyle ayık kalmaya çalışıyorum
00 Yorumla - 25 gü
Öğrenciyken, tek görevinin ders çalışmak olması ve bu görevi bile yapamiyosak vay halimize diyerek motive olursun
00 Yorumla - 26 gü
Zor iş telefon kalbindeki kişi etrafındaki zehirli insanlar oldukça eger kendine güveniyorsan sadece kendine odaklan
00 Yorumla Pişman olmamak için çok çalış bundan sonraki 50 seni güzel gecirmek için.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)26 gü
İstemediğin bölümü kazanıp geçmişe bakipda keşke daha çok çalışıp istediğim bölümü kazansaydım dediğinde ….
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 330 cevap paylaştı. Kötü sonuç olursa neler olacağını düşün 😉
00 Yorumla- 26 gü
Motivasyon konuşma vidyosu dinle
00 Yorumla En güzel motive müziği aç başla derse
00 Yorumla- 26 gü
sadece dersi sevmek gerek baska turlu olmaz
00 Yorumla O hırs içinde yoksa biz bir şey yapamayız canım
00 Yorumla- 26 gü
Geleceğe odaklanmak en iyisi.
00 Yorumla - 26 gü
Calismamayi tercih ederim
00 Yorumla - u26 gü
düzenli plan yaparak