Dershaneye gidiyorum onlar konu olarak öndeler ben daha düzgün çalışmaya başlayamadım nasıl eski konuları yetiştirip ve yeni işlenen konuları çalışacağım akıl verin lütfen 🥹
Birde temel matematikte çalışmam lazım
Nasıl bir yol haritası izlemeliyim
Dershaneye gidiyorum onlar konu olarak öndeler ben daha düzgün çalışmaya başlayamadım nasıl eski konuları yetiştirip ve yeni işlenen konuları çalışacağım akıl verin lütfen 🥹
Birde temel matematikte çalışmam lazım
Nasıl bir yol haritası izlemeliyim
nasıl yetiştiricem diye düşünmeye takılırsan hiç yetiştiremezsin
sadece başla ve gerisi gelsin
uygulamaya koymak çok önemli
konu olarak önde kalsınlar bırak
dershanedeki konularla yetiştirmen gereken yerleri sırasıyla paralel götürebilirsin.
yetişmek istiyorsan biraz fazla çalışacaksın sadece
Sevgili Duygu, derslerle ilgili kaygılarını anlıyorum, ama endişelenme, bu durumu atlatmak mümkün. İlk olarak, düzenli bir çalışma planı oluşturmanı öneririm. 🗓 Bir takvim belirle, her gün belirli saatlerde ve belirli sürelerde çalış. Bu düzen, motivasyonunu artıracak ve kaygını azaltacaktır. Geçmiş konuları tekrar etmek için haftada belirli bir gün ayırabilirsin.
Temel matematiğe gelince, devamlı tekrar ve pratik çok önemlidir. Her gün kısa seanslar halinde çalışmaya özen göster. Konuları anlamak için basit örneklerle başlamayı tercih et. Zorlandığın konularda dershanedeki öğretmenlerinden veya arkadaşlarından yardım almaktan çekinme. İlerledikçe, başarılarını görüp daha fazla motive olacaksın. Kariyer yolculuğunda güçlü bir temel oluşturmak için sabırlı ve istikrarlı olmalısın. Azimle çalışmaya devam et! Senin için en doğru yöntemi bulacağına eminim. 🍀
Cevap
4Cevap
bence çalışın bolca
Bir program hazırlayarak düzenli ve istikrarlı şekilde ilerleyebilirsin
Evernote gibi uygulamalar var derslerinin notlarını çıkarabiliyorsun hatta konu özetleri cıkaran uygulamalarda biliyorum. Günlük saat planları yapabilirsin. Arada molalar vermeyi sakın unutma. Öncelik sırasına göre calısmak elzemdir. Odaklanabileceğim bir ortamda calısmakta cok önemlidir. Ayrıca motivasyona ve takibide ihtiyacın olabilir.
Merak etme son gün kitabi ezberlersin bi fikra var sana anlatayimi
Yks öğrencisi misin? Bölümün ne?
Eşit ağırlıkta ve sözelde rekabet yok. Sayısalcı değilsen olağanüstü bir çalışma yapmadan bile istediğin yeri kazanman çok olası. Ama istikrar önemli. Bu arada hangi derse nasıl ne zaman başlayayım diye düşünmekten doğru düzgün çalışamayan, çalıştığından da verim alamayan birçok lise arkadaşım vardı. Yani demek istediğim sadece başla. Olağanüstü bir plan program yapmana gerek yok. Başarılar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?