19 yasındayım uni dusunmuyorum artık, evden pek dısarı cıkmıyorum köye servis geliyor calısanlar için birkaç ay sonra girsem mi işe cok kararsızım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ben 21 yaşındayım kanka + üniversite mezunuyum önlisans, yeni DGS sınavına girip yükselttim lisansa tamamlıyorum şu an
İş bulamadım kendi alanımda (bilgisayar programlama) sonra saldım, fabrikalara, ağır işlere, nakliyat, inşaat, amelelik falan hepsine gittim, bir komi garson paketçi olmadığım kalmıştı 2 hafta kadar önce onu da oldum :d
Sırada barmenlik var gibi AŞLKDSJALKŞFJLŞSADF
Uzun lafın kısası, üniversite mezunu oldum işim yok. Arkadaşlarımdan işe girenler var fakat hep bir yerde dayısı olan elemanlar girdi öyle söyleyeyim.
Ama üniversite mezunu olmak önemli çünkü bundan 5-10 yıl sonra üniversite mezunu olmayanların yüzüne bakacaklarını sanmıyorum, sistem çok kötü bir yere evriliyor çünkü. O yüzden açıktan da olsa bir üniversite oku, yine çalış.
Ha fabrika ortamını asla tavsiye etmem, çok leş ve kurnaz, arkadan iş çeviren, dedikoducu tipler dolu. Kaç tanesini hastanelik etmemek için kendimi tuttum hatırlamıyorum.
Ha eninde sonunda bize de fabrika yolu gözükecek gibi ama bulduğun işe girmek ayrı tercih etmek ayrı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bir yerden başlamalısın bence, okusan okuyanada iş yok, olsa bile sıkıntı, kendi kararlarını kendin vermen gerekiyor, önce kendine güvenmelisin, korkun varsa önce bu korkuyu atman gerekir, korkak insan hiç birşeyi başaramaz, hayatında kaybetmek kelimesini ve geriye bakmayı unutacaksın, kazanıcam, kazanamazsam, öğrenirim diyeceksin, asla kaybetme korkun olmayacak, Allah'tan başka hiç birşeyden ve kimseden korkmayacaksın bu hayatta, yoksa başaramazsın, bir insan kendi isteğiyle bir şey yaparsa, asla kaybetmez, yeter ki iste. Bundan sonraki hayatında başarılarının temennisini diliyorum, sağlıcakla kal 🙋♂️
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılSana bir abla tavsiyesi vermek istiyorum. Senin yaşlarındayken beni yönlendiren biri olsaydı bugün hayatım daha iyi şartlarda olurdu kesinlikle. Öncelikle sen ne yapmaktan hoşlanıyorsun? Mesela ben makyaj yapmaktan çok hoşlanıyorum. Senin yaşlarındaki aklım olsa makyaj kursuna giderek sertifika alırdım ve makyöz olurdum. Bir yandan da aöf bile olsa bir üniversite okurdum ve kenarda bir diplomam olurdu ne olur ne olmaz. Aöften yine üniversite okudum ama markette sürekli ağır işlerde çalıştığım için sağlığımı kaybettim. Senin yaşlarında bana akıl veren olsaydı o kadar farklı şekilde ilerletirdim ki hayatımı. Benden sana tavsiye bir yandan kesinlikle aöften üniversite oku, diğer yandan da ilgi duyduğun hangi alan varsa bunun sertifikasını falan al. Fabrika, market vs. Bunlar erkek işi. Paraya ihtiyacın varsa kısa süreli çalış ama uzun süreli olarak kadınlara göre işler değil. Kimse şimdi çıkıp bana kadınlar her işte çalışabilir diye ahkam kesmesin.
00 Yorumla
Merhaba bölümün iyi degilse okuma bence parani al isine bak bende okuyodum biraktim esnaflik yapiyorum :) yinede hayirlisi olsun
02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
70Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u 1 yılmantıklıdır bence
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 895 cevap paylaştı.
1 yılÜni şart değil ama farklı sektör görmek için ve her iş ne olursa olsun bir deneyimdir diyerek deneyebilirsin ama bildiğim kadarıyla fabrika ortamı demek çoğunlukla vardıya sistemi demek bu da işin dışında başka bir zorluk. Bunu bilerek deneyebilirsin belki yine de...
10 Yorumla Eğer kendi hayat şartların içerisinde üniversite eğitimi gerekli değilse bu senin kendi kararın, sonuçta üniversite okumak zorunluluk değil.. ama ileride pişmanlık yaşar mısın onu bilemiyorum çünkü yaşın çok genç. Ama insan üniversite okumadan da kendini gayet geliştirebilir, sadece ülkemiz şartlarında meslek konusunda üniversite okumadan tam ne yapılabilir emin değilim... ama eğer kafanda tasarladığın bir planın varsa ve üniversitede okumak gereklilik değilse neden olmasın? Hayatında başarılar diliyorum :)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKesinlikle üniversiteye gitmeni tavsiye ederim tıpkı bı zamanlar senin gibi düşünüyordum okumayı sevmiyordum o yaşlarda ama üniversite okuman demek elinde garanti bı mesleğin olması demek şu an belki bu dediğin yerlerde markette fabrikada ayak işleri yapmak zoruna gitmeyebilir gençken her şeyi yaparsin ama bı yaştan sonra seni kimse işe almaz diplomasi olanlar iş bulamazken sen neyine güveniyorsun ayrıca üniversite bitirdin ve bı mesleğin oldugunda çevrende o yönde kaliteli kültürlü düzgün insanlardan oluşacak kimse kusura bakmasın önce mesleğin olacak bu hayatta şu an dediklerim umrunda olmayacak biliyorum çünkü bende o yaşımda kimseyi dinlemiyordum ama yinede sağda solda boş işler yapacağına git adam akıllı üniversiteni oku
00 Yorumla
1 yılEvet mantıklı, insanlar sana emir veriyor bir nevi kendini saatlik ücret karşılığında pazarlıyorsun ve senle istediğini yapıyorlar. Güzel hayat, 12 saat çalışıcaz deseler çıkarsın işten başla bir işe orada da benzer şartlar, maaş desen harika zaten asgeri ücretle ev araba alınabiliyor hatta fabrikada çalışmak o kadar iyi ki çoğu fabrika cumartesi çalıştırıyor ve senin kazandığın parayı yemeye vaktin kalmadığından birikime yapabiliyorsun
00 Yorumla
1 yılFabrikada insanların davranışlarını bilemem ama kişisel olarak çalışıp para kazanmak güzel bi durum. Maaş kazanan insanları hep tebrik etmişimdir. Gelecek olarak olmadı beğenirsen devamlı da çalışabilirsin
10 Yorumla
1 yılAlnından öperim.
Meslek edinmeye dönük de olursa çok iyi olur.
Olmadı, gençsin zaten, birikim yapar bakarsın yoluna.
Aferin lan, walla 3 kere aferin, şurda ki dang. laklara benzemiyosun
10 Yorumla
1 yılKendini geliştir, kendini. Fabrikada herkes çalışır, çalışacaksan gene de çalış. Çalışmak ayıp değil de üniversite ile falan kıyaslama. Açıköğretime başlayabilirsin ama bitirmek şartı ile. İnatçı ol, oku, bol bol oku. Vizyonunu genişlet. Her zaman öğren. Bir gün geldiğinde belki home office çalışarak da para kazanırsın, çok hayalinin ötesinde bir iş de yapabilirsin
10 YorumlaNereye kadar kocamla mutsuzum çocuğum da boşansam kim bakacak nasıl ve nerde çalışırım diyene kadar dewam eder pişmanlık sonradan gelir. Umarım mutlu olursun herkes okumak zorunda değil tabi
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılBoşta kalma çalış ama iyi bir meslek sahibi olmaya yarayacak bir okul okumalısın. Daha çok gençsin ve bugün yapacağın hatanın telafisi ileride olmaz. Biraz daha sabredip iyi bir mesleki diplomaya sahip olmaya çalış
10 YorumlaÜni okumak hayatından beklentinle alakalı düzgün bir yerde okursan faydalı olur hem vizyonun değişir hem meslek sahibi olursun. Dandik bi yerde okuyup iki sevgili yapıyım eğleneyim dersen zaman kaybı git fabrikada calış
12 Yorumla- 1 yıl
Tam yazmak istediğim yorum buydu siz yazmışsınız elinize sağlık 😅
1 yılSizin orada işler nasıl işliyor bilmiyorum ama avrupda okumuş insanı el ustunde gutuyolar ben bir tarafa gittikğimde lise mezun diplomamı bile gosterince oyle bi saygı gosteriyolarki şimdi bide universitem bittince daha da iyi yere gelecegim
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 583 cevap paylaştı. Çalış işte erkenden sigortan yatmaya başlar ve emekli olursun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÜniversite okumak artık boş gibi. Doğru düşünmüssünüz. Fabrika ilk baslarda iyi olabilir ama geleceği yok. Bence kadın kuaförü olun bayağı iyi kazanıyorlar.
10 Yorumlaİyi bi bölüm okuyamayacaksan, maddi olarak yani ; mecbur işe giricen.
10 Yorumla
1 yılİmkanın var ise oku yok elimde çok iyi iş fırsatları var ise hiç uğraşma okumak ile
10 Yorumla
1 yılBen fabrikada çalışıyorum 2 yıldır 18 yaşımdan beri
10 Yorumla
1 yılDiplomanın değeri pek yok bu zamanda ama iş deneyiminin çok var. Bilgisi taze yeni mezuna deneyimi yok diye iş vermeyip, tecrübesi olanın bilgisine bakmadan havada kapıyorlar.
00 YorumlaFabrika mabrika bilmem ama. Elinde bir meslek olsun... Etraf diplomalı işsizlerle dolu. Üniversite diplomasının bir hükmü yok. Artık önemli olan becerinn ne? Sen neyi iyi yapabiliyorsun? Bugün bir su tesisatçısı bir marangoz ustası v. b. çok iyi kazanıyor.
00 Yorumla
1 yılTabii canım sen boş ver üniversiteyi git fabrikada çalış 3-5 kuruş için milletin ağız kokusunu çek.. ne işin var üniversitede diploma alma ile falan kim uğraşacak mühendislik yüksek bir dairede ofis kurmak boş ver elalemin hammallığını yap kızım kafan mı güzel senin ya millet böyle fırsat arıyor bulanlar da tepiyor
01 Yorumla
1 yılBen kadınların kızların fabrika tarzı yerlerde calismasiini uygun görmüyorun.. varoş insanlar cok olur ssnde varoş degilsen tabi ki.
04 Yorumla- 1 yıl
Öyle düşünüyorum yapacak birsey yok..
- 1 yıl
Ben çok çalıştım doğru söylüyor bir sürü varoş tipler var
- 1 yıl
Haksız degilim o zaman😊
Gizli Üye(25-29)1 yılÜni mezunuyum aldığım maaş fabrika da çalışanlardan daha az okumak mı iyi okumamak mı bilmiyorum 💩 gibi sistem
10 Yorumla
1 yılKesinlikle böyle düşünme çünkü üniversite hayatında kendini çözmeye başlıyorsun zaten üniversiteye gitmeni şiddetle tavsiye ederim
15 Yorumla- 1 yıl
Hatta ilerde dersin keşke okusaydım diye
- 1 yıl
Beni dinle canisi üniversiteye git gerekirse ikinci öğretim okuyup çalışırsın ama yeter ki oku
- 1 yıl
Katılıyorum ben gitmedim pişmanım. Seneye inşallah kazanabilirsem 2 senelik bir bölüm okuyacağım ya açıktan ya da örgün hayırlısıyla. 25 yaşındayım bu arada
- 1 yıl
Ama pişmanım deme bak 25 yaşında gençsin canisi 🥰
- 1 yıl
Ne güzel senin adına sevindim 🥰
1 yılİstediğini yap hayat senin karae senin. Mutlu ol. Ben 10 tane okudum intihar düşünüyorum. Hiç bir şey yok duyarsan intihar ettigimi dua edersin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 666 cevap paylaştı.
1 yılNiye üni düşünmüyorsun ki? Yani bence okumaya devam et fabrika işçisi her türlü olursun ama iletisi için okuyup kendini geliştirsen çok daha iyi
00 Yorumla Bende 19 yaşında inşaata girdim 😥
Millet tatil tatil gezerken ben inşaatta demir taşıyom 😥
Ayrı yeten saç dökülmesi yaşıyom 😥😥00 YorumlaÇalışmak kötü bir şey değil,. lakin yükselebileceğin bir işte çalışman daha doğru olacaktır. fabrikanın şartları ve verdikleri maaş ortada.
00 YorumlaBen ustabaşı yım fabrikada paketleme de calişda gör ebenin hörekesini en seri işleri bayanlar yapıyor en az parayida yine onlar alıyor
03 Yorumla- 1 yıl
Erkek halimle paketleme de çalıştım yok abi. İnsana farklı muamele yapanlar var. Birini öldürecektim zor tuttum kendimi 😂🤣
- 1 yıl
Sorma reis. Ben sakin adamım, ama ben bile dayanamadım. İş vereni dovecektim eğer istifa etmeseydim😂
1 yılben senelerdir fabrika vardiyali çalışıyorum cok sukur alin terimi aliyjrum dq
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılçalış paranı faize yatır dolar altın al bide dil öğren üniversiteyi boş ver
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 334 cevap paylaştı.
1 yılÜniversite düşünceni bırakma İleride pişman olursun fabrikanın sana bir yararı olmaz
00 Yorumla
1 yılHem oku hem çalış can. Okumak çalışma imkanı varsa iyi. Bos yere okuma.
00 Yorumlaİşe gir çalış
Üniversite için ilk 100bin içinde isen oku00 Yorumlaüniveriste mezunu olmak değil meslek sahibi olamk öenmlidir. bence doğru yoldasın
00 Yorumla
1 yılGüzel bir bölüm okuyacaksan üniversite düşün. Yoksa zengin bir eş bul
01 Yorumla- 1 yıl
Üç harfli marketlerde mi var, madem fikri veriyorsun kıza, nerede bulacağını da garanti belgesini de anlat🤣
1 yılKanki ordada yükselebilirsin yani yukselebilecegin bir fabrika tarziysa deneyebilirsin aama ben tercih etmiyorum yas 24 bakalim boş boş geziyoruz hala farkli gelir kaynaklari arıyorum yapıyorum al sat vadeli işlemler bana daha mantıklı geliyor
02 Yorumla- 1 yıl
Ben vadeli islem piyasalarinda uğraşıyorum borsadan anliyorsan girebilirsin ytd tabi
Gizli Üye(25-29)1 yılİlerleme fırsatın varsa mantıklı. Herkes üniversite okuyor, mezun sayısı arttığı için iş bulmak zorlaşıyor.
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBence şansını dene. Fabrika ne üzerine bilmiyorum ama ileride kalfa, usta vs. olabilirsin belki.
Gir tabi taze kana ihtiyaç var kaçırmazlar taşı sıksan suyunu çıkaracak yaştasın para yapmaya bak kazım olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılTatil gunlerinde kitap okusan ful , emin ol cogu unuversteliden daha dolu olursun. Hemde para kazanmis olursun.
20 Yorumla
1 yılbir yerden başlamak gerekir. çalışma şartları kötü değilse ve birikim yapmak istiyorsanız düşünebilirsiniz.
01 Yorumla
1 yıltavsiyem turizm oku gerçi üniversitede şart değil 5 yıldızlı çoğu otelde barmenlik yaptım hilton başta olmak üzere parası gerçekten güzeldir yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBayansın diye fabrikda en kolay işi veriyolar zaten
00 Yorumlabi yerden başlamak lazım
10 YorumlaMantikli bu senaryoda
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı. Gir bence senin için de bir değişiklik olur
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılValla bir yerden basla ama oku derdim
10 Yorumla
1 yılGir çalış tecrübe olur.
10 Yorumla
1 yılGir fabrika ortami görmüş olursun
10 Yorumla
1 yılEvet çok mantıklı emim ol 5 sene sonra yaşıtlarından bir adım önce plıcalsın
00 YorumlaÇalışma boş ver ya ıse gıderken bile borca gırıyorsun
00 YorumlaEvde boş durmaktan iyidir... Gir bence.
Köy yerlerinde böyle işler mantıklı.00 YorumlaOkuma imkânın varsa, sonuna kadar git derim. İşkapıları sonuna kadar açılacaktır...
00 Yorumla
1 yılYıllar sonra bir dolu pişmanlıkla hayatına devam ediyorsun.
00 Yorumla
1 yılbence çalışma ya
16 Yorumla- 1 yıl
fake instan var mı
- 1 yıl
yazıcaktımm
- 1 yıl
olur mu
- 1 yıl
muhabbet
Bence işe gir. Dene. Begenmezsen ayrıl.
03 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılOkumak neden istemiyorsun?
04 Yorumla- 1 yıl
Lise bitmedi mi?
- 1 yıl
Anladım ama dışarıdan okusaydın keşke ben bile 2 üniversite okuyorum şu an 🤭
1 yılMantıklı, evde durdukça depresyona girersin.
02 Yorumla- 1 yıl
Hem bağlantıların oluşur, ileride rahat edersin. Ben okudum da ne oldu hiç bir şey.
1 yılKocaya git daha iyi hiç değilse 8 saat s... mez
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEn azından açıktan oku üniversite doploman olsun elinde bu ülkede her an her şey olabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKendini layık gördüğün seviye buysa yapacak bir şey yok ne diyelim
00 Yorumla- Devamını Gör (31)
Devamını Gör(76)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem