6 kişilik odada kalıyorum. Her hafta 2 kişilik gruplar halinde temizlik yapıyoruz. Bu sene odaya yeni bir kız geldi. O da daha ilk zamanlardan temizlikten kaçmaya başladı. Haber vermeden etmeden eve gidiyor. Oda arkadaşlarım da kendi aralarında 4 kişilik arkadaş grubu olduklarından bana o kız kaldı.
O kızla grup olsak da temizliği sadece ben yapıyorum , grup olmamıza gerek yok ben tek o tek olsun dedim. Kız da daha iyi olur diyip kabul etti. Bu sefer de diğer kızlar bu kızın temizliğini beğenmemişler. Seninle grup olsun , işi öğrenir diyorlar. Ben de sinir oldum artık hani banyodaki çöpü de birinin at demesine gerek yok kendisi düşünebilir dedim. Çok öğretmek istiyorsanız sizden biri 1 haftalığına grup olsun öğretsin. Ondan sonra da kız tek devam etsin dedim ama işlerine gelmediği için bir şey demediler.
Kıza ben de öğretirim ama kız sorun zaten iş yapmak istemiyor , odadakiler de bu tarz şeyleri sürekli bana paslıyorlar. Ekstra sorumluluk alması gereken kişi hep ben oluyorum ve bıktım bu durumdan. Tek takılan kişiyim diye sürekli insanların arkasını toplamak zorunda değilim.
Sonrasında bu durum da yine bana kalacak gibi hissediyorum. Bana kalmaması için ne yapmalıyım?
O kızla grup olsak da temizliği sadece ben yapıyorum , grup olmamıza gerek yok ben tek o tek olsun dedim. Kız da daha iyi olur diyip kabul etti. Bu sefer de diğer kızlar bu kızın temizliğini beğenmemişler. Seninle grup olsun , işi öğrenir diyorlar. Ben de sinir oldum artık hani banyodaki çöpü de birinin at demesine gerek yok kendisi düşünebilir dedim. Çok öğretmek istiyorsanız sizden biri 1 haftalığına grup olsun öğretsin. Ondan sonra da kız tek devam etsin dedim ama işlerine gelmediği için bir şey demediler.
Kıza ben de öğretirim ama kız sorun zaten iş yapmak istemiyor , odadakiler de bu tarz şeyleri sürekli bana paslıyorlar. Ekstra sorumluluk alması gereken kişi hep ben oluyorum ve bıktım bu durumdan. Tek takılan kişiyim diye sürekli insanların arkasını toplamak zorunda değilim.
Sonrasında bu durum da yine bana kalacak gibi hissediyorum. Bana kalmaması için ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Sende onlar gibi ben öğretemem tek benim sorumluluğumda olan bir durum değil her hafta grup olduğumuz kişiler değissin herkes farklı farklı dönüşümlü grup olsun kimseye de haksızlık olmaz sonuçta kimimiz temizlikten iyi anlıyor kimimiz anlayamıyor hal böyle olunca tek bir kişiye daha fazla ağırlık binmiş oluyor vs de
Normalde de kendi aralarında arkadaş oldukları için grupları değiştirmek istemiyorlar. Çok öğretmek istiyorsanız 1 haftalığına biriniz grup olsun onunla. Ben de sizin grup arkadaşınızla grup olur yaparım temizliği bu konuda bir sorun yok dedim. Bunu da kabul etmiyorlar. Odayı değiştirmek için dilekçe de verdim ama odalar dolu olduğu için değiştirmiyorlar. Tek sorun temizlik olsa katlanırım da bıktım artık.
Odanızı temizlikçi bir abla temizlemiyor mi ya ben geçen sene mezun oldum odamızı sabah abla gelir temizlerdi sonra haftalık bir iki kezde biz üzerinden geçerdik bizim gerçi iki kişilikti odalar sana tavsiyem gruplaşma olan yerde durma sürekli kontrol et illaki boşalır oda ya da sende yeni gelen kız gibi üstün körü yap beğenmezlerse de beğenmesinler umrunda olmasın.
Temizlikçi ablanın temizliğini beğenmediklerinden ablaya bizim odayı temizleme demişler.
Heh işte tahmin etmiştim benim de oda arkadaşım namaz kılıyordu bu yüzden temizlikçi ablayı odaya sokmuyordu her yere viledayı değdiriyor diye bir iki hafta ses etmedim baktım kendisi temizlemiyor ona söylemeden direk temizlikçi ablaya dedim odamızı temizle abla diye kendiside bozuldu sonra dedim içine sinmezse üzerinden geçersin bende yardımcı olurum demiştim ses etmedi. Sende böyle diyebilirsin temizlikçi abla girsin bu şekilde sorun yaşıyoruz gruplaşmalar oluyor beğenmeyen üzerinden geçer de pısırık durma
Şu an direkt arızaya bağlama fikri daha cazip geliyor açıkçası. Ablaya benden sonra burayı temizleme derler. İşlerine ne geliyorsa öyle davranıyorlar. 1.5 senedir ya sabır diye diye tükendim artık. Bu hafta tek yaparım. Öbür hafta kendileri kızla uğraşırlar.
Kızla konuşmak istiyorlar benimle birlikte yapması için. Kıza istemediğimi söylersem ısrar edecek bir tip değil zaten. O da tek yapmak istiyor.
O zaman bir süre bu şekilde idare edin bir odayı iki grup halinde silmekte ayrı anlamsız 6 kişi tek tek silse sıra daha geç gelir işlerine kolay geleni yapmışlar resmen oda değişikliği için sizin 3 ay tatilleri kollamanız gerekirdi o zaman odalar boşalıyor anında geçerdiniz 15 gün tatilde de çıkan olur muhakkak bakın
Mayıs ayında dilekçe vermiştim aslında. Ama memur sağ olsun durumu görmezden gelmiş. Sene başında gittiğimde de dilekçemi bulamadılar. Sistemden talep de oluşturmuştum onu da görmemişler güya. İlk boşlukta alacağız dediler ama o ilk boşluğa kadar da çok çekeceğim gibi duruyor.
Siz yine idareye gidip ara ara hatırlatın onlar unuturlar üzerinde durmazlar
Hatırlatırım ders aldım artık. Kusura bakmayın gece gece sizi yordum. Yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim. Konuşmak iyi geldi 😊
Rica ederim ne demek anlıyorum sizi bende senin gibiydim naif biriydim biraz her şeyi kafama takardım üniversiteye gittiğimde ilk umursamamayı öğrenmiştim yoksa çekilmiyor orası bir de belki çoğu kişi diyordur ama mezun olunca çok özleyeceksin değerini bil şimdiden 🥺
Umarım çok özleyeceğim günleri yaşamam yakındır. Şimdi yaşadıklarım daha çok unutmak istediğim günler. Bakalım zaman her şeyin ilacı.
Yurt bu kadar zor mu ya
Yurt zor değil de insanlar zor işte. Sürekli birini kullanmaya çalışıyorlar. Sinir hastası olmadan , kazık yemeden mezun olabilirsen ne mutlu sana.
Hangi şehirdesin ki
Kocaeli
Hmmm valla herkes pişman yurda çıktığına ya korkuttunuz beni 🥺
Paran varsa en güzeli eve çıkmak. Yurtta insanlarla uğraşılmaz.
6 kişi çok fazla bide her oda mi öyle başka odaya nakil alsan
4 kişilik odalara da başvurdum. 6 kişilik başka bir odayla değiştirmek için de dilekçe verdim. Her yer dolu olduğu için bekletiyorlar. Ben de ya sabır çeke çeke sinir hastalığına doğru kayacağım. Bunaldım artık.
Aile özlemi var mi
İlk zamanlar biraz zorluyor açıkçası. Evi de aileyi de özlüyor insan ama düzen kurdukça eskisi kadar çok özlemiyorsun.
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!