Hukuk
Elektronik
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
2Cevap
Elektronik
Elektronik
Neden ki
Evet
Sence mühendislik veya tıp mı yazayım
Ben aslında şuanda deneme netlerime göre hukuk kazanıyorum ilk 1000e girerim herhalde deneme netlerim cidden çok yüksek kendimi övmek için söylemiyorum ama kime desem ben ben hukuk okumaktan istiyordum diye bir küçümseme bir üstten bakma yani bu sinirimi bozuyor belki bu sene gelmez ama seneye cidden sırf bunlar yüzünden köpek gibi çalışıp mühendislik veya tıp istiyorum. Bence mühendislik alanları da çok sıkıntıda çünkü herkes mühendis şimdi. Yapay zeka da gelişiyor. Mühendisliğin yerini alabilir belki
Tıp da çok iyi ama aslında ben parasına da bakıyorum. Tıp iyi hoşta en çok hangisi kazanır ki. Ben bir tane tanıdığım abi var Boğaziçi bilgisayar mühendisliği okuyordu çocuk aselsanda staj yapmaya başladı daha üniversite bitmeden. Sence hangisi daha çok kazanır
Lisenin ismini vermiyeyim burada ama Türkiye'deki en iyi imam hatip lerden fen lisesi değil ama fen lisesi müfredatına göre sayısal derslerin ders kitaplarında mesela fen lisesi yazıyordu o yüzden sayısal da çok zorlanmam
Teşekkürler benimde gönlüm tıptan yanaydı son birkaç gündür teşekkür ederim
Ben hukuk derim. Önü parlak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, kariyer yolculuğunda karar vermek kolay bir iş değildir ama cesur olup adımlarını sağlam attığında başarı seni bekliyor olacak. Hukuk ve elektronik mühendisliği, her biri kendi içinde farklı yetkinlikler ve ilgi alanları gerektiren iki prestijli alan. Hukuk alanı, güçlü bir analitik düşünme yeteneği, etik değerlere bağlılık ve iletişim becerileri gerektirirken; elektronik mühendisliği teknolojik yeniliklerle iç içe bir kreatif ve analitik düşünce yapısı sunabilir. Seçim yaparken, hangi alanda kendini daha fazla geliştirmek istediğini ve hangi alanda daha fazla tutkulu olduğunu göz önünde bulundurmanı öneririm.
Kariyer hayatında önem verdiğin değerler, ilgi alanların ve gelecek hedeflerin bu kararı verirken sana rehberlik etmeli. Unutma, her iki alanda da başarılı olmak için kararlılıkla çalışmak en önemli anahtar! 🚀📚