şu an kursa gidiyorum biri 2 diğeri 3 boyutlu çizim programı. Grafik tasarıma ilgim var diğer programlarıda öğrenmek istiyorum bu 2 programı bilmek bana ne katar nerelerde işime yarar biliyor musunuz?
1 ay
Autocad daha çok 2 boyutlu cizimlerde kullaniliyor digeri 3 boyutlu cizimlerde. Autocad öğrenmek için kursa gitmene gerek yok. Youtubede bir sürü video var. 2 hafta dinlesen öğrenirsin. Yalnız programlar nankördür. Sık sık kullanman lazım, yoksa komutların çoğunu unutursun.
Hocaya direkt sorular iletebiliyorum ve bize çalışmalar yaptırıyor evde olunca biraz asıyorum o yüzden gidiyorum birazda
Dediğine katılıyorum köreliyor sürekli kullanmak gerekiyor
Cevap
14Cevap
AutoCAD kullanıyorum. Sanayide çalışıyorum. 2014 ten beridir sektördeyim. Cnc plazma, lazer gibi makinalar için olmazsa olmaz. 3 boyut için de AutoCAD kullanıyorum ben.
Mühendis misiniz çizim mi yapıyorsunuz sadece
Makinaları da kullanıyorum. Ama işe giriş sebebim çizim
Değilsiniz o zaman
Yok mühendis değilim, jokerim ")
Ahahahaa o da güzel
Endüstriyel ürünler mi tasarlamayı düşünüyorsun.
kursa niye gidiyorsun ve öğreten şahıs bu konularda bilgi vermediyse büyük eksiklik
Mühendis, mimar falan değilsen çok da işine yarayacağını sanmam ama yine de bilmen senin için iyi bir şey sknsksks
O alanda çalışmayacaksan hiçbir anlamı yok.
Programı ögrenmiş olmak için ögrenme arkasından hemen işyerinde kullanacaksan ögren
Photoshop illüstrasyon, Photoshop, CorelDRAW bunlardan hangisi var
Yok ama öğrenicem onlarıda
Photoshop gibi uygulamalar daha mantıklı olmaz mıydı?
Kursuna gittiğin programların ne işine yaracağını bilmiyor musun :D
Bir çok program var biraz heyecanlı bir tipim düşünmem fazla tabiiki genel herkesin bildiği şekilde biliyorum benim kafa karışıklığım mühendis olmamdan kaynaklı aslında yani bu önüme çıkar mı gibisinden
Olmamamdan*
tabi ki işine yarar sadece bu programları bilip çalısan çok insan var
Grafik tarafı için değil de daha çok mühendislik projelerinde kullanılır bu ikisi.
Autocad çok iyi bir program. Bununla bir sürü para kazanan insan duydum. Mimarlar çok tercih ediyor.
Grafik tasarım programı değil onlar
Çizim var sonuçta tasarım sayılır
İmalata yönelik tasarımlar yapabilirsin. Teknik konularla ilgili.
Ne gibi mesela
Makine tasarımı, parçalarının tasarımı vs, grafik, logo gibi şeyler yapamazsın.
O programları bilmiyorum.
Kesinlikle işsiz kalmazsın.
uzmanlaşmazsan yaramaz
Esas mesleğin nedir
Reklamcıyım
Mühendis misin
Hayır değilim
Yani bilemiyorum ama bionluk, armut gibi sitelerde freelancer olarak hesap aç
Yarar
Hemde çok yarar
eger cızımde ıyıysen tabıkı