Autocad elemanlarının is bulma orani nedir?
Sadece autocad ogrenmek yeterli mi yoksa baska program ve ya programlama dili öğrenmek gerekir mi
Sadece autocad ogrenmek yeterli mi yoksa baska program ve ya programlama dili öğrenmek gerekir mi
ben makina ressamıyım örnek veriyorum sana autocad ile yetinemezsin hem mastercam hem de solid works öğrettiler bize bir de çok iyi resim çiz ama makina bilgin az olsun yine az maaşla çalıştırıyorlar çünkü resmi çizerken yanına bir de mühendis veriyorlar falan. Ama benim dediğim makina bölümü için geçerli diğerlerini bilemem.
yanlış bence daha çok program bilen varken neden tek autocad bileni alsınlar ki di mi
Sertifikan var mı? Ve hangi sektör üzerine yoğunlaşmak istiyorsun? Netcad'i de öğrenmeni tavsiye ederim eğer harita üzerine gitmek istersen. Hemen her harita bürosuna gerekli böyle elemanlar.
Arkadaş erkek mi kız mı? Ona göre tavsiye vereyim
Bir kızın arazide çalışması pek mümkün değil. Erkekleri araziye kızları büroya alıyorlar :) Bahsettiğin arkadaş Lise mezunu mu? Kpss'ye girdi mi? Zabıt katipliği alımı var 25'inde başvurular başlıyor tavsiye ederim.
Hayatının hatasını yapmış. Meslek liselerinin akşam liseleri oluyor. En azından torna-tesviye okusun. Mezun olduktan sonra iş bulma olanağı olur. İlkokul mezunu olması hayatının her alanında zorluk çekecek.
Yaşı 25-26'ya gelince ve evlenmeye kalkınca sırf doğru düzgün işi yok diye reddedilmek daha zor sanırım. Yakın bir arkadaşımın başına daha geçen hafta geldi, üstelik lise mezunuydu çocuk. Hayatın hiçbir alanı kolay değil. Eğer bahsettiğim gibi torna tesviye okursa nokta atışı iş yeri önerebilirim. Kocaeli-Gölcük Donanma komutanlığı tersanesi. Memurdan fazla Maaş alır.
Evet, hataya düşmesin. Eic için teşekkürler, rica ederim ne demek. İstediği gibi bir hayat geçirmesi dileğiyle.. :)
Cevap
6Cevap
Ofislerde bürolarda belki mühendislik firmalarında auto cad de iş bulabilirsin bende haritacıyım bizde netcad var auto cadı kullanmıyoruz nadir aslında
Auto cad yaygın olan bir program inşaatlarda netcad ve auto cad kullanılır çizim olan her işte aslında auto cadın sertifikasını alırsan daha iyi olur diye düşünüyorum eğer bu programdan ekmek yersen netcadıda öğrenmeyide unutma haritacılık işinin % 50 si netcadde geçer. Peki nerden aklına geldi bu auto cad biraz anlatabilirmisin
benm ablam mühendislik okuyor inşaat autocad ve 3dsmax programlarını kullanıyor çizimi güzel ve heryerden iş bulabiliyor çizimin güzel olsun yeter çizim iyi oldumu tahsil durumuna pek önem vermiyorlar
Mesleğim bu ve güzel bir firmada iş bulursan çok tatlı paralar kazanabilirsin. Üzerine solidworks, inventor, catia eklersen mutlu olursun. Eğer öğrenciysen bu programlar hakkında bilgileri nereden bulabilceğini söyleyebilirim
Facebookta Teknik Ressam diye bir grup var. Tam bir aile ortamı içerisine yardımlaşma var. Üye olursanız orada ki ressam arkadaşlar şüphe yok ki yardım etmekte hiç çekinmezler. Ben de yardımcı olurum
Sadece autocad bilmek yetmez. Neyi çizeceğin detayını kesitini herşeyini bilmen lazım.
bende inş teknikeriyim ancak öğrenemedim öğretecek kimsede yok ne yapmalıyım :(
Kursa gitmeni pek tavsiye etmem, gereksiz. Youtubede autocad kanalları var oradan birşeyler kapabilirsin
iş bulamıyorum almıyorlar
Bende gayet iyi biliyorum , ama yanıdna birkaç program daha kullanabilmek şart
Elektrik çizim , proje işleri ile ililgilenebilirsin
bölümün ney peki ve hangi öğenim düzeyindesin
Revit programınıda öğrenmen lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?