İş bulup çalışırsan kimseye muhtaç olmazsın kendi ayaklarının üstünde durursun eşim olsun diyorsan evlenmen gerek ve bu evliğin çok güzel meyvesi olan bir çoçuğunuz olur buda sence güzel bir mutluluk olmaz mı he çalışmayım diyorsan sadece birilerinin eline bakarak yaşamak nereye kadar bir yerden sonra ailen bile olsa her hareketin gözüne batar birde şu var mutlu olmasını bilmek gerekiyor bu saydıklarımla mutlu olmayı beceremeyen de var kısacası nasıl mutlu olacaksan öyle yap
02 Yorumla- 1 yıl
İşim var zaten
En İyi Cevaplar
1 yılBu düşünce şekli bizden birkaç önceki kuşağın kafa yapısı. Tabiri caizse baba ve dedelerimizin düşünceleri. Onlar için evlenmezsen veya çocuk yapmazsan boşa yaşıyorsun demek. Kendileri hep çevresinden öyle görmüş çünkü (dar çevreleri ve at gözlükleri yüzünden). Böyle insanlar da toplum baskısı dediğimiz algıyı yaratıyor maalesef.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılParan varsa bir yol çizebiliyorsun iyi kötü saygınlığın oluyor. O da zor be... resmen sömürü sistemin de yaşıyoruz haftanın bütün günü çalış 1 gün yatış yap ot gibi gençliğini çürüt. Yaşlılıkta ölümü bekle hayat bu değil , elden bir şey gelmiyor ama imkansız değil
025 Yorumla- 1 yıl
Napılır peki?
Cevap sahibi1 yılKadınlarla ilgili muhabbetlerin çok boş olduğu için yanıt vermicem
- 1 yıl
Düşüncelerimin tamamı değil bir kısmı.
- 1 yıl
Ayrıca profilimdeki düşüncelerle bu sorunun ne alakası var.
Cevap sahibi1 yılKadın düşmanı gibi gördüm ondan dolayı
- 1 yıl
Karı kız peşinde koşmuyorum açıkçası.
Cevap sahibi1 yılNe mutlu sana bu iyi bir şey
- 1 yıl
Aşk meşk muhabbeti boş ya
- 1 yıl
Davetime gelmedin.
Cevap sahibi1 yılKonuyla ilgili bilgim yok çünkü.. Tek vereceğim tavsiye bölümünü boşa okuma sevdiğin bir bölümse kendini geliştir diğer yandan
- 1 yıl
Konuşuruz diye davet ettim.
- 1 yıl
gizliden çıkınca sana takp atiyim dedim.
Cevap sahibi1 yılAnladım
- 1 yıl
gizliden çıkma sebebin?
Cevap sahibi1 yılBenim elim alışık hemen hemen her görüşümü gizli yaparım ama bunda gizlencek bir şey yok canım isterse çıkıyorum
- 1 yıl
Peki.
- 1 yıl
Peki senin de beni takip etmenin sebebi?
Cevap sahibi1 yılTam çıktım bunu yazdın
Cevap sahibi1 yılMesaj kutum kapalı takip etmeden mesaj atılmıyor insanlıkta yaramiyor jxkdk
- 1 yıl
Xper yetmiyor ki.
- 1 yıl
1 xperken olmuyor.
- 1 yıl
yazdım bakarsan.
- 1 yıl
Niye bakmıyosun?
- 1 yıl
Niye bakmıyosun
1 yılHayat benim için asla bu değil herkes kendisine koyduğu amaçlar doğrultusunda mutluluğu bulur. herkes evlenir, herkes bir iş kurar ama ben herkesin yapmadığı şeyleri yapmak isterim benim için daima bilgi daha önemlidir.
04 Yorumla- 1 yıl
Ben kamuda çalışan biriyim ve aöf uluslararası ilişkiler okuyorum. Bu alandan ilerleyebilir miyim?
- 1 yıl
Tabii ki de ilerleyebilirsin sektörünün önü açık devlette olmasa bile kendini geliştirerek çok iyi şeyler başarabilirsin
- 1 yıl
Akademisyenlik falan?
- 1 yıl
İyi
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım Emirhan, hayatın sadece iş bulup evlenmekten ibaret olmadığını içtenlikle söyleyebilirim. Mutluluğun tanımı her birey için farklıdır ve seni en çok neyin mutlu ettiğini keşfetmek senin elinde 🧭✨. Bu yolculuk boyunca hayallerine odaklan, tutkularını takip et ve kendi yaşam amacını belirle. Yeni bir dil öğrenebilir, sanatla uğraşabilir, kendini değişik spor dallarında geliştirebilir veya sosyal sorumluluk projelerinde yer alabilirsin. Unutma, yaşadığın her anı değerlendirmek ve özgün yollarla katkı sağlamak senin elinde.
Hayat, her yeni günle birlikte önüne farklı fırsatlar sunar. Bu fırsatları değerlendirirken kendini tanımayı, gelişmeyi ve ilerlemeyi ihmal etme. Unutma, mutluluk kendi yolunu keşfetmekte gizlidir. 🌟00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
Bu, çok derin ve önemli bir soru. Hayat, elbette sadece iş bulup evlenmekten ibaret değildir. Pek çok insan için iş ve evlilik önemli yaşam amaçları olabilir, ama mutluluk ve yaşam anlamı kişiden kişiye değişir. Hayatı anlamlı kılan şeyler, herkes için farklı olabilir ve mutluluğun tek bir formülü yoktur.
Bazı insanlar için mutluluk, aile kurmak ve sevgi dolu bir ilişkiye sahip olmak anlamına gelirken, diğerleri için kariyer, sanat, seyahat, kişisel gelişim veya toplum için yararlı olabilecek projeler olabilir. Aslında hayat, bireysel hedefler, hayaller, tutkular ve başkalarıyla kurulan anlamlı ilişkilerle doludur. Senin için mutluluğun ne anlama geldiğini bulmak, hayatına derin bir anlam katabilir.
Kendi tutkularını, hedeflerini keşfetmek, kendine yatırım yapmak, farklı deneyimler yaşamak ve kendi iç huzurunu bulmak da hayatın büyük bir parçasıdır. Hayatın anlamı ve mutluluk, sadece dışarıdan beklediğimiz şeyler değil, içsel olarak inşa ettiğimiz, peşinden koştuğumuz ve yarattığımız şeylerdir. Kendine şunu sormak iyi olabilir: "Gerçekten ne yapmak beni mutlu eder? Hangi alanlarda kendimi gerçekleştirebilirim?" Bu sorulara cevap aramak, mutluluğun ve yaşam amacının keşfi için önemli bir adım olabilir.
11 Yorumla- 1 yıl
Mutlu edecek alanları buldum zaten
1 yılBize hayatın sadece böyle olduğu algısı yaratılsa da aslında hayat bu kadar basit değil. Hayata sadece okuyup iş bulup evlenip çocuk yapıp, yıllarca bir rutin içinde sevmediğimiz işlerde çalışıp emekli olup sonrada yaşlanıp ölmek için gelmedik.
Hayat kendimizi, tüm canlıları, dünyayı, evreni, yaradanı ve onun yarattığı her kanunu ve her varlığı keşfetmek için geldiğimiz bir serüvendir. Özümüzü hatırlama serüveni. Hayat bu kadar sığ değil. Çok daha derin. Sadece bunu istemek gerek. Derine dalmaktan korkmamak gerek.11 Yorumla- 1 yıl
Ben de kendimi bulmayı istiyorum zaten
Toplumun çoğunluğu bunu bir statü olarak görüyor. Etrafınızda olmuştur elbet böyle tipler, senden küçük olup evlenmiştir ve söz ablacım bak şimdi şöyle olacaksın gibi triplere giriyordur. Kimse kusura bakmasın böyle düşünen varsa da o hayatı hiç yaşamasa da olur. Hayatta bir kitabın bile bana verdiği heyecan, kendimi aynaya baktığımda iyi hissettiğim bir gün, gezip gördüğüm bir mekan, tattığım bir yemek… Benim için çok fazlası var ama insanlar yaşamak için değil yaşadıklarını başkalarına beğendirmek için uğraştıklarından dolayı hayat onlar için iş bulmak, para kazanmak, evlenmek, çocuk yapmak, araba almak, ev almaktan ibaret… Yani hayatın tadını bilmeyenlerin hayatı evrak imzalamaktan öteye geçemez.
20 Yorumla
1 yılÇok haklısın, aynı görüşteyim. Hatta bekar kalmak herzaman daha iyidir. Çünkü yeni maceralara, yeni heyecanlara, yeni aşklara, herzaman açıksındır. İstediğin gibi gezer, tozarsın, kimseye hesap verme, ya da geçimini üstlenme derdin yok. Kendin çalışır, kendine biriktirir, kendin harcarsın. Eşin, çocuğun hastalığıyla, dertleriyle, ve sorunlarıyla uğraşmak gibi sorunun olmaz. Kendi derdin sana yeter, başkasının derdini üstlenmeye gerek yok. Trilyonlar harcayıp, evleniyorlar, 5 sene sonra boşanıyorlar. Okadar parayı yatırıma, iş kurmaya adasa, belki zengin olacak, belkide bir sürü aşklar tadacak. Haaa. Şirketin vardır, iyi bir. Mesleğin vardır, çocuk seviyor ve istiyorsundur, çocuğun geleceği garantidir. Yoksulluk ve yokluk çekmeyecektir. Ozaman evlen tabi, düzenin olsun. Ama yaşını başını aldıkdan sonra evlen. Gençliğini yaşa. İçinde kalmasın. Yoksa boşananları, aldatanları görüyoruz
10 Yorumla
1 yılHayat boş kardeş boş. Toki den ev çıktı dedim evim oldu, aradan 2 sene geçti geçen hafta indirim kampanyasıyla borç harç 350 bin tl parayı topladım evin borcunu komple kapattım ve sonra düşündüm. Ben ne amaç için yaşıyorum? Evi de aldım bu kadar zorluklar çektim, dünya malı için bu kadar koşturdum, e sonrası peki? Ben ölecem bu ev kim bilir kimlere kalacak ve onlar kim bilir ne yapacak...
Hayat gerçekten boş.
25 Yorumla- 1 yıl
Ne elde etmiş olacağız harbiden? Ve bu dünyadan giderken götürebileceğimiz hiçbir şey olmayacak.
- 1 yıl
Namaz kılın
- 1 yıl
@günümgüzelleşsin Elimden geldiği kadar kılmaya çalışıyorum ama yine de hayat boş geliyor.
- 1 yıl
e boş da şöyle boş geçici yani yapcak bir şey yok.
- 1 yıl
@günümgüzelleşsin Haklısın
Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı. yani bro simdi genc adamsın anlyıorum seni de o yas orada kalmıcak. bi yerden sonra hormonlar bir hatungil bulak modunda olcaktır baba olmak isticeksin bi ufaklıgı egitmek. karınla fingirdeşmek oynasmak. simdi sen diyorsu ki tüm kızlar benim. ama yas 40 olunca sürekli radarlar acık kız düşürme modunda olmucaksın. artık piyasada avlanmak istemeyeceksin. dogal hayat akısı bu. işsizde olmaz para lazım. hem işe gitmesen ne yapcan ki. her gün pazar manasız.
01 Yorumla- 1 yıl
Tüm kızlar benim demiyorum hiç de bile.
1 yılEvet, hayat bundan ibaret. Hayatta başka bir şey yok. İnsan doğar, büyür, okula gider, mezun olur, iş bulur, evlenir, çocuk yapar, çalışır, emekli olur, çocuklarının da aynı evrelerden geçmesini izler, torunları olur ve ölür. Yaşam bundan ibarettir. Herkes bundan neden bu kadar şikayetçi anlamıyorum.
039 Yorumla- 1 yıl
Tamam o zaman isteklerimizi erteleyelim sürekli iş için evlenmek için uğraşalım kendimize vakit ayırmayalım
- 1 yıl
Sana bu mantıklıysa sen öyle yap.
- 1 yıl
Bunlar dışında ne isteğin var merak ettim. Serseri gibi durmadan dünyayı gezmek mi hayalin? Hayat ondan değil bunlardan ibaret. Gezmek hayatın bir parçasıdır sadece. Bunun neresinin mantıksız olduğunu da anlayamadım. Bunları yaptığında kendine vakit ayırmamış olmazsın. Saçma sapan, tembel insan hobilerini bunlardan daha gerekli görüyorsun anlaşılan.
- 1 yıl
Benim fikrimin hiçbir yerinde serseri gibi gezmek yok. Eğitimden kültürlenmekten bahsediyorum senin dediklerinin alakası yok.
Bir de erkekler derin bakamaz derler ya hayret... - 1 yıl
Alanında okuyup uzmanlaşmış yetkinleşmiş ülke ülke gezebilen önemli işler yapabilen başka insanların hayatına dokunabilen bir kişi olmak da var mesela.
Çocukluğumdan beri belgesel izlerim o belgeselleri çeken insanlardan doğada bulunan insanlardan biri olmak var. - 1 yıl
Evlilik de hayatın sadece parçasıdır.
- 1 yıl
Evlilik ve gezmek bir değildir. Evlilik hayatın parçası değildir evlilik iki insanın hayatını birleştirmesi demek olduğu için hayatın tümü etkileyen bir eylemdir. Hayatın ibaret olduğu şeylerden biri evliliktir ama gezmek öyle değil. Eğitimden bahsediyorsun ama eğitimde insanın hayatındaki bir evre zaten. Yani bu evreler içinde eğitim de var. Derin bakma sorumsuz olmak ve bu gerekli evreleri küçük görmekse evet, derin bakmıyorum. Önemli işler yapan insanlar da bu evrelerden geçiyor. Bu evrelerden geçmemek yan gelip yatmak, serseri gibi durmadan gezmek ve fuzuli hobiler edinmekle olur. Belgeselde izlediğin insanlar da hayatın bu evrelerinden geçiyor. Gezmekle evliliği bir tutamazsın. Bu evreler insanın fıtratında olan ve gerekli olan evreler.
- 1 yıl
Yaşamak istediğin hayatı küçümsemeye hakkın yok bu hayat en normal olan hayat.
- 1 yıl
İnsanlar evlenir ya da evlenmez. Sizi ilgilendirmez. Sorumluluk almakla alakası yok. Zaten her evlenen anne baba ya da iyi eş olamıyor. Dolayısıyla ben olur da ileride evlenmezsem benimle ilgili bir eksiklik olduğu anlamına gelmez.
- 1 yıl
En nihayetinde sen, ben olamazsın. Ben de sen olamam. Kendi içinde hayatında mutluysan devam et.
Ben kendi hayatımda bir şeylerin değişmesi gerektiğini düşünüyorum ve daha gencim. Sen belli ki benimle aynı yaşta da değilsin belki yetişkinsin tam bilmiyorum.
Ama kimin nerede olacağına karar vermeye kalkışma. - 1 yıl
Evlilik sorumluluk almaktır. Bunun farkında olmayan evlenmemeli. Evlenmeyi seçmeyip hayvan gibi doğada yaşamayı seçmek eksikliktir bana göre. Senin yaşlarında bir yetişkinim ve çocukluğumdan beri zihniyetim aynı. Bu evrelere uyulmaması bana saçma geliyor ve küçümsenmesi de yanlış.
- 1 yıl
Ben kimin nerde olacağına karar vermiyorum ama sen karar veriyorsun. Normal evrelere göre yaşanmasını yadırgıyorsun, yanlış buluyorsun ve küçümsüyorsun. Bu yanlış. Herkes aykırı yaşamak zorunda değil
- 1 yıl
Yaşamın bu evrelerini küçümseyemezsin çünkü hiçbirisi küçümsenecek nitelikte değil. Hayvan gibi doğada yaşamaktan daha iyi hepsi
- 1 yıl
Ben hayvan gibi doğada yaşamaktan bahsetmiyorum.
Neyse sizinle uzlaşmak zorunda değilim. - 1 yıl
Doğada yaşamaya müsait olan ve yaşayan canlılar hayvandır. İnsanlar o beğenmediğin evrelerden geçer ve insan için normal olan da budur.
- 1 yıl
Sizinle uzlaşmıyorum. Ne olarak baktığınızı da önemsemiyorum.
- 1 yıl
İstediğim hayatı yaşayamadıktan sonra evlenip bir de geçim derdi ve ay sonunu getirme derdine düşüp yaşayıp ölmek istemiyorum.
Kendi isteklerim önceliğimdir... - 1 yıl
Evlenmek demek geçim derdi çekmek değil. Doğada yaşarken çok daha zor geçinirsiniz. Doğada yaşam insan için zor.
- 1 yıl
Türkiye'de yaşamıyorsun o halde sen.
- 1 yıl
Doğa yaşamaktan bahsetmediğimi kaç defa söyleyeceğim?
- 1 yıl
Ha bir de evlenirken erkekleri soyup soğana çevirmenizi saymıyorum o da var.
Şimdi.
Beş para etmeyen fikirlerini al ve git. Kendi hayatına bak. - 1 yıl
Türkiye’de yaşıyorum ve fakir olmadığım için geçim sıkıntısı çekmiyorum. Neden her evli olan geçim sıkıntısı çeksin ki? Doğada yaşayanlara imrenmen doğada yaşamak istemek
- 1 yıl
Beş para etmeyen fikirler senin fikirlerin. Aykırı yaşamayı havalı olmak sanıyorsun ve normal yaşamayı küçümsüyorsun. Evlenirken kim erkeği soyup soğana çeviriyorsa ona dert anlat. Belli ki acı tecrübelerin var evlilik konusunda
- 1 yıl
Bence asıl sen kendi hayatına bak. Kendi hayatına bakarsan normal yaşayan insanlardan rahatsız olmazsın.
- 1 yıl
Konuşma bitmiştir herkesin kendi hayatı kendi hayalleri var ve evlenmek zorunda dahi değilim.
- 1 yıl
Herkesin kendi hayatı ve hayalleri varsa normal yaşamak isteyen ve yaşayan insanlara saygı duymak zorundasın. Aykırı olmak zorunda değil kimse.
- 1 yıl
Ben kime neyi dayattım?
Ben öyle yaşamak istemiyorum dedim elli kez. - 1 yıl
Devamlı normal yaşayan insanları küçümsüyorsun ve bu saygısızlık.
- 1 yıl
Küçümsemiyorum.
- 1 yıl
Yaşın kaç senin harbiden ya yaşın kaç?
- 1 yıl
Ben karı kız düşkünü zevklerine esir olan insanlar gibi değilim.
- 1 yıl
Sen yaşını çok mu ilerlemiş sanıyorsun ki beni yaşımdan dolayı küçümsemeye kalkıyorsun? Ben karı-kız düşkünü ve zevklere esir olmayı mı savundum ki bana bundan bahsediyorsun? Basbaya normal bir hayat yaşamayı küçümsüyorsun. İfadelerin ve düşüncelerin küçümseyici nitelikte.
- 1 yıl
Bir erkek kadınsız yaşayamaz mı neden evlensin?
- 1 yıl
İnsan yapısal olarak yalnız kalmak istememe içgüdüsünden dolayı bir hayat arkadaşına ihtiyaç duyup evlenmek ister ama bu doğada yaşamayı savunmayan, hayvanlaşmamış insanlar için geçerli. Her insan bir hayat arkadaşına ihtiyaç duyar. Evlenmek için karı-kız düşkünlüğü ve zevklere esir olmak demek aptllık.
- 1 yıl
Aseksüeller de var insanlar arasında.
Onu da hesaba kat. - 1 yıl
Onlar azınlık ve aseksüeller de aşık olabilir. Azınlık değil çoğunluk baz alınır. Evlilik sadece şehveti değil duyguları da tatmin eder ve aseksüellik hastalıktır.
- 1 yıl
Hayır hastalık değildir sadece cinsel isteksizliktir.
- 1 yıl
Cinsel isteksizlik bir hastalıktır. Devamlı konuyu kapattığını söyleyip yazman saçma bu arada.
- 1 yıl
Seninle uzlaşmaya çalışmıyorum. Kendi hayatım. Hayatımda bir kadın da yok ilişkimde yok cinsellik de. Sade takılıyorum...
Yooo varsa hayallerin çalış çabala yap. Millet dünyayı geziyor. Kimi yemeklerini kimi denizlerine. Kimi extreem sporlarını. Kimiyse oturuyor müstakil bahçeli evinde kurulu düzen seviyor gezmek istemiyor pek hayvanlarına bakıyor hayvan seviyor vs vs çok var
02 Yorumla- 1 yıl
Ben aöf okuyorum işte kamu çalışanı olunca.
- 1 yıl
Aöf bitirip nereyi gezebilirim ki
1 yılBana göre hayat sadece iş bulup evlenmekten ibaret olamaz. Kendini tanımak, hayallerinin peşinden gitmek, dünyayı deneyimlemek ve kendi hikayeni yazmak çok daha önemli. Yaşamak demek, sadece "iş bul, evlen, yaşlan" döngüsünden çıkıp, kendi rotanı çizebilmektir. Asıl mesele, bu yolda ne kadar kendin olabildiğin.
00 YorumlaHiçbiri hayat değil. Sadece hayatın parçası. Senin hayatında ne kadar yer ettiklerine sen karar vereceksin. Ben 60 yaşında bodybuildinge başlayan hacı dede de gördüm, 25 yaşında 3 çocukla geçinmeye çalışan adam da. Her ikisi de verdikleri emekten memnundu👍
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılEe sonuçta tüketiyorsun, her gün yemek yiyorsun, istersen bahçene fidan dik onlardan çıkan ürünleri ye, ama yine küreği başkası üretiyor.
Yani tükettiğin için üretmeye mecbursun. İş bulma iş kur birşeyleri farklı yapmak istiyorsan.08 Yorumla- 1 yıl
AÖF uluslararası ilişkiler okuyorum ve kamu çalışanıyım. Napabilirim yani?
- 1 yıl
İşte sen kamu çalışanı olmayı seçmişsin, başka bir şey de seçebilirdin.
- 1 yıl
Param yoktu ve babamı kaybettim artık durumlar başka
- 1 yıl
Herkesin başına farklı olaylar geliyor, ama herkes hergün beslenmek zorunda.
- 1 yıl
E napalım o zaman en az şartlarda kıt kanaat mı yaşayalım demek istiyorsun?
- 1 yıl
Bütün isteklerimizi çöpe mı atalım yani
- 1 yıl
bütün isteklerinde önce beslenme ve barınma zorunluluğunu halletmen gerek
- 1 yıl
Hallettiğim meseleleri anlatmana gerek yok.
Mutluluk, kişiden kişiye değişir ve hayat sadece iş bulup evlenmekten ibaret değildir. Farklı hobi ve ilgi alanları, seyahat, arkadaşlık ilişkileri ve kendini geliştirme gibi şeyler de mutluluğu artırabilir.
01 Yorumla- 1 yıl
Aöften ne yapılabilir balkız.
Gizli Üye(18-24)1 yıl25 yaşından sonra evlenmeyince “evde kaldı” derler. O yüzden çoğumuzun amacı atanıp memur olup, sonra eş bulup evlenip, daha sonra haddine olmayan ev-araba alıp ömür boyu borç kapatmakla uğraşıp durmaktır. Böyle böyle derken bi bakmışsın ömür bitmiş. O yüzden evliliğinde işin de bir adabı vardır. Herkes mutlu olacağı şeyi yapmalı. Mutlu olacağı evlilik, iş , yaşam sürmeli. Toplumun yargılarıyla yaşamamalı.
00 Yorumla
1 yılİş bulup evlenmek bir mecburiyet değildir sen işini bulursun paranı kazanırsın ne zaman hazır hissedersen ne zaman istersen o zaman olur bunları düşünmek için yaşın çok erken kariyerine odaklan hayallerine odaklan evlilik çok basit onu herkes yapabilir sen zoru başar ilk önce
01 Yorumla- 1 yıl
İşim var zaten benim.
1 yılBence insan kendine kendini mutlu edicek hedefler koymalı ve bunları gerçekleştirmeye odaklanmalı. İster dünya gezisi , ister iş veya evlilik olsun🙃😌🙂
03 Yorumla- 1 yıl
Sence kamuda çalışan ve aynı zamanda aöfte okuyan birisi, aöf bitirince neler yapabilir? İşini de değiştirmek istiyosa tabi...
- 1 yıl
Bakar mısın?
- 1 yıl
İşini değiştireceksen emeklilik yaşına kdr seni mutlu ve tatmin edicek bir iş bakmalısın. Bir süre birikim yapıp yurt dışı veya yurt içi gezileri de yapabilirsin🎀
- Eğitim & Kariyer konusunda 972 cevap paylaştı.
s 1 yılHayat bu kadar olmamalı ama yıllardır böyle büyütülmüşüz. Oku, iş bul, evlen. Okulum bitti, işimden memnunum gibi ve evlendim. Sanki her şey tamamlanmış ve bitmiş gibi hissediyorum çok saçma
10 Yorumla
1 yılBizim klasik toplumumuza göre üstüne çocuk da olursa tüm hayat misyonun tamamlandı demektir. Gel gelelim hayat edinilebilen tüm deneyimlerin toplamıdır. Akademik, sosyal, kültürel ve daha bir çok alanda farklı şeyler öğrenmek insanlarla daima iletişim halinde olmak, gezebilmektir.
00 Yorumlaİnsanların %95'i için hayat, yiyip içip sevişmekten ibaret. S*k*secekleri günleri düğün yaparak kutlayan başka varlık var mı? Yok askmis bilmem neymis bunlar boş laflar...
00 Yorumla
1 yılPart time işlerle tüm dünyayi da gezebilirsin illa burada bişeyler yapmak zorunda değilsin var öyle biri🙃
01 Yorumla- 1 yıl
Ben kamu çalışanıyım işte öyle olmaz
1 yılKimine göre Dünyayı gezmek kimine göre spor dallarında birinci olmak ülkesini temsil etmek kimine göre ahşap dokuma , şiir yazma , kimine göre ise iş bulup evlenmek bunlar değişken şeyler hayat aslında çok geniş kapılar bırakır bize sadece biz çoğu kapıyı fark edemez ya da tercih etmeyiz Yaşamaktan zevk almak için önce kendimizi tanımalı kendimizi sevmeliyiz sevdiğimiz şeyleri bulup zamanımızı o tarz şeylere ayırmalıyız
00 YorumlaBu ikisini gerçekleştiren 30 yaşına falan geliyor. Geriye kaldı 40 yıl falan o da kendine iyi bakarsa.
01 Yorumla- 1 yıl
Neden? İş bulduk diyelim o işte yükselmek daha iyi yerlere gelmek mümkün... Evlenip geçim derdine düşmektense
1 yılİkisi de boş mutluluk insanın içinde bence ve insan hiç bir zaman tam anlamıyla mutlu olamaz...
İsteklerin şikayetlerin biri biter biri başlar...01 Yorumla- 1 yıl
O zaman kendi potansiyelimizi çöpe mi atalım napalım yani.
Öyle değil ama çalışmadan para kazanamıyorsunuz. Bir çok şeyin yolu paradan geçiyor. Evlilik şart değil o göründüğü kadar kolay değil bence
01 Yorumla- 1 yıl
E tamam parayı kazanan birisi kendi potansiyellerini gerçekleştiremez mi
Yoo gezmek, yeni yerler görmek, hayal kurup bunları gerçekleştirmekte mutluluk veren şeyler. Belki evlilikten daha çok mutlu eder
03 Yorumla- 1 yıl
Kamu çalışanı olup aöf okuyan bunu nasıl yapacak
- 1 yıl
Aöfte uluslararası ilişkiler okuyorum. 4. Sınıfım
1 yılYok ya yıllarımız böyle geldi geçti
İnsan onu mutlu eden seyi bulup onu yaşamalı
13 Yorumla- 1 yıl
25 yaşındasın be bir dur.
- 1 yıl
24 ama sonuç olarak bu kafayla geldik bu yaşa
- 1 yıl
Bizi erkenden yaşlandırdılar demek ki.
1 yılevet baska ne ıstıyon
temel olarak evet yanı gerısı ztn gelir
055 Yorumla- 1 yıl
Boş fikir.
- 1 yıl
gayet mantıklı fikir. temel mantığı da şu: naparsan yap hayatta tek başına yapınca zevk alıcan mı yani. hayatına eşlik edecek birisi olması mükemmel bir şey herşeyine şahit sevdiğin bir insan
- 1 yıl
Benim işim var ve kendi isteklerimi gerçekleştirmeden evlenmek istemiyorum
- 1 yıl
Kendi isteklerimi yapana kadar hayatımda bir kadına yer yok.
- 1 yıl
tamam geç evlen farketmez. zamanını söylemedim :D
- 1 yıl
Hayır hiç evlenmicem belki.
- 1 yıl
işin ne fizik filan okuyosun kesin yani o tarz mühendislik vibe ı aldım
- 1 yıl
Ben kamu çalışanıyım şu an ve açıktan okuyorum.
- 1 yıl
niye bu kadar kasıyorsun o zaman emirhancım uzaya çıkmayacaksan alper gezeravcı gibi :D
- 1 yıl
Mutlu değilim be. Bu kadar yüzeysel baktığın için derine inemicek gibisin.
- 1 yıl
e mutlu değilsin diretiyosun evlenmicem diye evliliğin suçu ne kardeşim :D yüzeysel de bakmıyorum onu nerden çıkardın. Şöyle de bir şey var, evlenince dünyanın en mutlusu musun hayır tabiki. Hayat dengeden ibaret öyle tek bi hedefe ulaşınca heh ben mutluyum şimdi diyemiyosun tabiki. Kendi kafanda her koşulda mutlu olmayı öğrencen
- 1 yıl
Sen git iş bul hemen evlen. Bana böyle bir hayat lazım değil.
- 1 yıl
Ha bir de kız tarafısınız rahatsınız giren erkeğe giriyor maddi olarak. Neyse fikirlerin umrumda değil açıkçası.
- 1 yıl
Hayattan beklentin yok gelmişsin yorum yapıyon
- 1 yıl
ayy ev hanımı sandın herhalde triplere bak ev hanımı olsam dahi şu cümlelerin çok çirkin. maddi olarakda gayet güçlü olacağım erkekte de maddiyatı umursamıyorum açıkcası. hem soru sorupta burada keyfine göre cevap alamayınca çirkinleşmen hoş değil. saygılı olmayı öğren önce burada iki yorum yapıyoruz hemen sen şöylesin böylesin yargı makinesisin resmen
- 1 yıl
Tamam o halde fikirleriyle ilgilenmiyorum. İyi geceler.
- 1 yıl
Fikirlerinle*
- 1 yıl
böyle de egoist görmedim üstün insan seni
- 1 yıl
Kendi isteklerime ulaşmaya çalışan biriyim. Egoistlik yapacağım bir durum yok yapmıyorum da zaten. Kendi işine bak hadi be.
- 1 yıl
Kendi isteklerin ne onu bilmiyorsun bence sen. Orayı hallet bu gergin halini de üzerinden atarsın sevgili kardeşim
- 1 yıl
Biliyorum.
- 1 yıl
Sen beni benden daha iyi bilecek değilsin.
- 1 yıl
Ben sana saldırmışım gibi bir halin var, soru soruyorsun yardımcı olmaya çalışıyoruz. Anlatırsan dinleriz nedir yani
- 1 yıl
Bitti gitti iyi geceler.
- 1 yıl
Ablandan birşeyler öğrenebilirdin kaçırdın iyi geceler
- 1 yıl
Bir senin böyle derdin varmış gibi tribe girme :D Sana tavsiyem
- 1 yıl
1 yaş var sadece.
- 1 yıl
Beyin olarak daha büyüğüm ben yaşanmışlık :D
- 1 yıl
Konuştuğun kişinin yaşanmışlığını bilmiyorsun. Abes oldu bu yorum.
- 1 yıl
İyi, sende burada anonim insanlardan fikir alıyorsun, kendin cok mantıklısın he
- 1 yıl
Ben hayat işten ve evlilikten ibaret fikrine zaten katılmıyorum bu kısır döngüde olmayı reddediyorum.
- 1 yıl
Neyse polemiğe devam etmek yersiz.
- 1 yıl
hayat işe git eve gel bunu kastediyosun herhalde ama ne alaka senin mesleğine bağlı durum. işin esnekse hayatın esnek olur eşinin olması bir aile kurmakta çok güzel birşeydir çoluk çocuk vs. türkiyede zor tabi yaşamak bakcaz canım ya hayaller hayatlar işte. amerikada olsaydık hem aile kurar hem gezer hem kariyer yapardık ne güzel. sende hayatı bitirdin. uzaya çık. yatıyom ben bb
- 1 yıl
Ben kendi hayatımın peşinden gidicem valla aşkla evlilikle uğraşmam şimdilik
- 1 yıl
Bende su an oyleyim aynen once is aşka sonra bakariz 25 oliyim bi en az
- 1 yıl
Benim isim zaten ic mimarlik yani meslege bagli senin bu dedigin, yine iş den bahsediyon dersin doye aciklama. geregi duydum.. benim tutkum isim o sebeple yani. Sinirlenme emirhancim <3
- 1 yıl
E madem işinin derdindesin ne diye hayat budur böyledir demek istiyorsun ki...
- 1 yıl
Kafam karisik ben de bilmiyom napcaz :D
- 1 yıl
Ee niye muhalefet yapıyon bana o zaman
- 1 yıl
Benim isteğim evlenip de sonrasında geçim ve fatura derdinde boğulup ay sonunu getirme derdine düşmek değil.
- 1 yıl
Ben karamsar insanlara açıklama yapmayı bıraktım artık, iyi günler.
- 1 yıl
Yorumlarında kendin bile kararsızsın kendi hayatınla ilgili. Kendine bak sen önce bence de.
- 1 yıl
Hayatla ilgili kesin kararın olamaz zaten kuralı mı var bu işin. Sen bu cahil kafayla cevap aramaya devam et.
- 1 yıl
Kendi işine bak ya. Herkesin kendi hayatı.
- 1 yıl
Uzatma artık ya ne yazasın varmış
- 1 yıl
Kes.
- 1 yıl
Sizin gibi vizyonsuzlara laf anlatmakla uğraşıyoruz ya zamanıma yazık.
- 1 yıl
Hımm nerden anladın vizyonsuz olduğumu anlat bakalım
- 1 yıl
Sen benim cahil olduğumu nerden anladın?
- 1 yıl
Yavrucum senin gibi tipler etrafımda o kadar çok ki. Sabahtan beri tartışma yaratan cümleler dışında hiçbir şey yazmadın. Uzlaşma taraftarı olmayan insanla uğraşamam ben. Git başka yerlerde kavga et. Bu da sana son cevabım. İyi günler
- 1 yıl
Kavga falan ettiğim yok. Tekrar karşıma çıkmasan iyi olur bence ve şu üstten üstten bakmayı bırak.
aramızda bir yaş farkı var sadece. - 1 yıl
kendinden bir yaş küçük bir erkeğin karısı bile olabilirsin geldin ablalık rolü oynuyorsun.
- 1 yıl
Allah akıl fikir versin hala kendi kendine kuduruyor ya
- 1 yıl
Yav yazma be o zaman.
- 1 yıl
Konuştuktan sonra sal beni demeni anlamadım ama kendini ödül zannetme derim...
aslında değilde başka şeylerde yapılabilir mümkün olduğunca mesela evlenmek yerine o parayla gezmek 😂
00 YorumlaGenellikle maalesef öyle, sen ne yapmak istiyorsun peki? Önemli olan soru bu
03 Yorumla- 1 yıl
Hayatta bunun dışında başka şeyler de var diyorum
İş bulup , kariyer sahibi olup , ayaklarının üzerinde durmayı bilip , hayatı dolu dolu yaşamak ibaret evet ama evlilik değil..
00 Yorumla
1 yılDeğil. Ama bir yığın psikolojik özürlü yüzünden, kısır bi ülkede kısır hayatlara mecbur kaldık
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 3b cevap paylaştı. 35 yaşındayım işim yok evlenemedim işsiz bekar ve asosyal bir hayat yaşıyorum bunlar olmadan yaşamak beni her yönden olumsuz etkiliyor
01 Yorumla- 1 yıl
Naptın peki hayatta
1 yılFrida Kahlo, önce kendini bulmalı diyor insan... İş ve evlilik ararken kendini kaybeden çok kişi var maalesef.
00 Yorumla
1 yılAynen öteki tarafta nasıl tanıştığınızı sorarlar anlatırsın
01 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka
1 yılAsla değildir evlilik kurtarış değildir hayatta daha güzel şeyler de var evlilikten çok daha güzel şeyler
00 YorumlaÖncelikli Allah'a ibadet etmek gerek sonrada iş bulmak evlenmek kendini geliştirmek onemli
02 Yorumla- 1 yıl
Evlenenler yapamıyor o gelişme işini hayatın detlerinden
Evlilik gereksiz bisey olmasada olur yani ama kariyer statü sahibi olmak para vs daha mantıklı
00 YorumlaYapılabilir elbette ama sonu hep paraya çıkıyor
00 Yorumla
1 yılBilmiyorum. Ama duygular beslemek aptallık bunu biliyorum kendimden
00 Yorumla
1 yılSen nasıl mutlu olacaksan onu yap. Mutluluk herkes için aynı şeyi ifade edecek değil sonuçta
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 501 cevap paylaştı. Iş evliliğin değil insanin hayallerine kapisini acar... özgürlük verir...
00 Yorumla
1 yılHayat da bunlar gereklidir evet ama her şey bunlardan ibaret değildir bence
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı. biraz öyle :) isterdim ki farklı bir şey söyleyim, ama kaçınılmaz son :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDeğil tabiki bu insanların birbirlerine dayattığı şeyler bunları yapmak zorundayız yoksa sürünün dışına çıkar ve dislanirsin hayattan koparsin vs vs hayatı nasıl yaşamak istediğimiz bize bağlı
00 Yorumla
1 yılHerkesin benimsediği bu bu değil hayat senden ibaret nasıl bakıp yaşadığından
00 YorumlaFinansman sorununu çözebilir sen hayal gücünle sınırlı 😃
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİşini eline alacaksin hayatının aşkını bulup evlenip sonra da dünya turuna çıkacaksin misss
11 Yorumla- 1 yıl
Dünya turu tamam da öncesi pek olmadı
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de aylardır bunu düşünüyorum. Okuyoruz iş buluyoruz evleniyoruz ee sonrası yok
13 Yorumla- 1 yıl
Bu mu yani diyorum bu mu anasını satiyim.
Cevap sahibi1 yılİnsan ömrü 25 30 yıl bence sonrası sadece solunum yapma ölümü bekleme falan
- 1 yıl
Bakar mısın?
1 yılİş dediğimiz yaşamak için para akışı olması demek. O yüzden iş şart ama evlilik değil. İşini yaparken hayallerini yaşa.
111 Yorumla- 1 yıl
Aöf okuyorum napabilirim?
- 1 yıl
Kamu çalışanıyım aynı zamanda.
- 1 yıl
Hobi edin mesela. Neyi sevdiğini keşfet.
- 1 yıl
Uluslararası ilişkiler okuyorum ve bu konuları seviyorum mesela
- 1 yıl
E tamam mis gibi işte bu alanda ilerle kariyerine odaklan, başarmışlık hissi bile aşırı iyi hissettiriyor insanı
- 1 yıl
Açıköğretim ama işte. Kamuda çalışıyorum
- 1 yıl
Farketmez açık maçık bilgine bak. Okul bitince bi yerden başla
- 1 yıl
Bu alandaki eserleri kaynakları alıp okuyacağım.
- 1 yıl
Aklına ne gelirse onu yap
- 1 yıl
bu alandan yüksek lisans doktora falan sence? Ama aöf olunca ciddiye alırlar mı...
- 1 yıl
Notlarını yüksek tutarsan niye dikkate alınmasın
Hayat cok garip. Bazi seyleri cok sorguluyorum ve bir sonuca ulasamiyorum. O yuzden nasil istiyorsan oyle yasamak gerek.
01 Yorumla- 1 yıl
Haklısın bir mantık yok hayatta.
Yo benim siyahi erkek arkadaşım var gayet de güzel bir hayat yaşıyorum. Zaten almanyada eşcinsel evlilik yapıcaz
02 Yorumla- 1 yıl
Bize ne bundan da.
1 yılDeğil ama toplum böyle görüyor evlilik marifet sayılıyor. Evlenmeyenlere evlilik baskısı kuruluyor o kadar saçma ki insan nasıl mutluysa öyle yaşasın
00 Yorumla
1 yılHayaller ve gerçekler var… iş bulup evlendikten sonra… tırmanışa gidebilirsin, kayağa gidersin… gezmeye gidersin… gitmek istersen ve maddi durum…
00 Yorumla
1 yılhayat düzeni bu farklı bir şey keşfettiysen oradan devam edebilirsin
01 Yorumla- 1 yıl
Ben böyle monotonluk istemiyorum
1 yılİnsan çalışmadan yaşayamaz
İnsan tek kalmak için var olmamıştır
01 Yorumla- 1 yıl
Bu ikisi en temel amaç da değil.
Ev almazsan hayat iyi degil ve ev olmazsa evlilik olmaz
01 Yorumla- 1 yıl
Tek mesele evlilik mi
1 yılEmirhan bey çok yakışıklısınız
09 Yorumla- 1 yıl
Sağolum hanımefendi.
- 1 yıl
Sağolun
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
O zaman Eto li schast'e? Şarkısı size armağan olsun.
- 1 yıl
Dinleyeceğim hanımefendi. :) :)
- 1 yıl
Görüşünüz ikide bir dikkatimi çekiyor.
- 1 yıl
Haha okadar yorum içinde mi
- 1 yıl
Evet. İltifatınız ilgimi çekti.
- 1 yıl
Hanımefendi. Nasılsınız?
1 yılTercih meselesi
02 Yorumla- 1 yıl
Ben böyle tercih etmiyorum
- 1 yıl
O da güzel
1 yılYaşın zaten küçük tatlım.. hayatını yaşa..
01 Yorumla- 1 yıl
Hayatını yaşa ne demek peki söyler misin?
Eğitim & Kariyer konusunda 395 cevap paylaştı. Düzeni öyle kurmuşlar, biz de ayak uyduruyoruz…
05 Yorumla- 1 yıl
Banane düzenden.
- 1 yıl
Ben karı kız peşinde koşuyorum.
- 1 yıl
Koşmuyorum dıcektım. Yanlış olmuş.
- 1 yıl
@neptun_q noldu?
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılaraba almak ev almak
sonra da ölmek işte01 Yorumla- 1 yıl
Bu benim mottom değil
- Devamını Gör (35)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım