Okula yeni başlayan öğrencilerin defterlerinin etiketli olmamasına tepki gösteren bir öğretmen, yaşadığı sıkıntıyı çektiği video ile dile getirdi.
Haklı
Haksız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Okula yeni başlayan öğrencilerin defterlerinin etiketli olmamasına tepki gösteren bir öğretmen, yaşadığı sıkıntıyı çektiği video ile dile getirdi.
Öğretmenler niye hep böyle sıkıntılı tipler. Sen kimsin ki bağırıp defteri vuruyosun. Boş şeylerden sebep ortalığı ayağa kaldırıp çocukların psikolojini bozuyorlar. Çok biliyorsanız matematiği çocuklara sevdirin. Korkudan başka bişey dayatmıyorlar. Çünkü o öğretmenlerde o şekilde yetiştirilmiş demek ne üzücü
Eğitim önce evde başlar sonra okulda devam eder. Okulda sadece teorik, akademik bilgileri edinmez çocuklar davranışları da şekillenir. Öğretmen, arkadaşlar birer idol halini alsbilir. Küçük gibi gözüken her hâl tavır gelişim sürecinde motivasyonlarını etkiler. Ve bu yaşlarda bilinç altı inanılmaz bir depo. "Öğretmenlik" çok zor bir meslek olsa gerek ama "çocuk" bu kavramı göze alarak çıkıyoruz yola. Masaya defter vurarak anlatmak yerine tatlı bir sorumluluk vererek daha pozitif ve yapıcı bir şekilde bu sorun çözülebilirdi.
"Yarın herkes kendi süslediği etiketlerini yapıp, defterine yapıştırsın" gibi gibi.
Bir yerde haklı olabilir ama tepkilerine dikkat etmeli. Öğretmenlik zor olabilir ama bu mesleği de onlar seçiyor sonuç itibari ile. Sinirle yapılan her harekete karşıyım.
Teşekkürler Profss 😃
Ricalar Sosiciğim mücadele arkadaşım çatlatacağız buradakileri 😃
Hiçbir şey yapmadan, yapıyoruz zaten o işi 😅
@Sosyetic_SheqiiL varlığımız yeter dimi cann 😅
amaaan, o kadar önemli bir şeyler değiller benim gözümde. Alsınlar siteyi de, yalaka ‘arkadaşlarını’ da…. bana dolanmasınlar yılan gibi. Benim alnım açık, yüzüm ak.
Kesinlikle ablam bizden uzak dursunlar
Bana göre, bir öğretmenin sinirlenip defteri masaya vurması fazla sert bir tepki. Öğrenciler genelde hata yaparak öğrenir ve sabırla yaklaşmak daha yapıcı olur. Etiketlenmemiş defterler elbette bir eksiklik olabilir, ama bu durum bir eğitimciye yakışan sakinlik ve anlayışla çözülmeli.
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Ricalar...
Sevgili dostum, defter etiketleme konusunu ele alan bu gibi olaylar eğitim hayatının küçük ama önemli detaylardan biridir. Öğretmenin tepkisini dile getirme şekli biraz sert olabilir, bu da bazıları için gereksiz bulunabilir. Ancak, öğretmenler her zaman sınıf düzenini sağlamak ve öğrencilerin sorumluluklarını yerine getirmesine yardımcı olmak isterler. Etiketleme kuralları bu düzenin bir parçasıdır. Her iki taraf için de empati kurmak önemli: Öğrenciler için daha sabırlı ve yapıcı olabilirken, öğretmenler de iletişim tarzında biraz daha dikkatli olmalı. Kariyer yolculuğunda her zaman empati ve sabırlı iletişimi ön planda tutman önemli. Unutma, iletişim her şeydir!
Cevap
4Cevap
Haksız bence
Yeni mezun çömezin teki onun havaları bunlar.. Şimdi yazık okul yüzü görmemiş veli bunu adam yerine koyacak tir titreyecek. Ben böylesinin elini kırarım xcxcxc
Boşa tepki veriyorsun ne olmuş yani hatalar insanlar için adam mı öldürmüşler bu tepki yersiz haklı olabilirsin ama şova dökmene gerek yok bir etiket için mi o kadar tepkin ego başka bir şey değil
Eline ufacık güç geçtiğinde Ali kıran baş kesen kesilen tiple bunlar. Bir tane veli höst dese korkusundan sesini çıkaramaz.
haklı bile olsa çok haksız bir şekilde söylüyor bunun gibiler görevinden alınsın
Agresif öğretmen sevmiyorm
Tırlatmış bu derim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?