Üniversite sınavında başarılı olamamak?

Gerçekten o kadar bıktım ki... Ben liseye bile gidemedim doğru düzgün korona zamanına denk geldim iyi bir eğitim alamadım o yüzden. İlk sene açık liseye geçtim. Evde ders çalışabilmek için. Açık lise sınavlarına hazırlandım diplomamı aldım. Ama üniversite sınavına nasıl çalışabileceğimi bilmiyordum. Olmadı ve mezuna kaldım. Diğer sene belediyenin sağladığı dershaneye gittim sınav ile kazanabiliyordum dershaneye ve o sınavı kazandım dershaneye gitmeye de hak kazandım. Ama dershane o kadar bocaladık ki İlk 2 ay deneme ile ilerledik sonra derslere başladılar kış kampı yaptılar kış kampında AYT çalıştıracaklardı maalesef sonradan gelen öğrenciler var diye tekrardan tyt'ye başladılar konuları yetiştiremediler. Öyle olunca ben de yetiştiremedim ben günümün çoğunluğunu dershanede geçiriyordum. 2. Senem de çöpe gitti. Ve son sınava deli gibi çalıştım okul öncesi öğretmenliği istediğim için full sözele çalıştım. Netlerim gayet iyiydi ama bu sene matematiği çok zorladıkları için herkes sözel çözmüş yığılma oldu ve istediğim sıralama gelmedi tabii obp de bayağı geriye attı beni. Anlayacağınız hiç şansım yok. O yüzden bu sene tekrardan gireceğim sınava tekrardan hazırlanacağım ama üstümdeki o yorgunluğu atamıyorum ben hala bu sene girdiğim o sınavdaki emeklerimin karşılığını alamadığıma yanıyorum. Gire gire 300 bine girdim sözelde. İlk senelerde bir milyondaydım bence yine bir ilerlemem var ama artık gerçekten bu sene olsun ya ben öğretmen olmak istiyorum KPSS'de atanamadım diyelim özellikle de çalışsam annem göğsünü gere gere benim kızım öğretmen diye etrafa söylesin istiyorum. Benim için dua edin ve size sorum şu ki ben bu üstümdeki isteksizliği yorgunluk hissini nasıl atabilirim nasıl tekrardan tüm gücümü toparlayıp masa başına geçip ders çalışabilirim artık gerçekten o kadar korkuyorum ki çalıştığım halde bu kadar kötü bir sıralama yaptım ya tüm özgüvenim gitti tüm cesaretim gitti. Ülkemizde eğitim sistemi gerçekten kökten değişmeli.
Üniversite sınavında başarılı olamamak?