Sorum halihazırda evlatları olanlar içinde, henüz çocuk sahibi olmayan kişilere de yönelik. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Sorum halihazırda evlatları olanlar içinde, henüz çocuk sahibi olmayan kişilere de yönelik. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Bizim eğitim sisteminde daha 17 yaşındaki çocuk üni sınavına geçip hayatı boyuncs yapacağı mesleği seçiyor bu çocuk neye göre seçim yapabilirki. Ben çocuğumun çok para kazanmasını sağlayacak bir mesleği seçmesini isterim ama şimdi kandan igreniyorsa doktor ol demem ya da konuşma becerisi yoksa avukat ol demem. Yeteneklerini de göz önünde bulundurarak bir meslek seçerim
Oğlumun girişimci olmasını isterdim ya da doktor olmasını isterdim. Kızımda psikolog, doktor, diş doktoru vs. olabilir. Ama onlarında ne istediği önemli.
Oğlumu baklava ustası kızımı öğretmen yapıcam inşallah 😅
Kesinlikle , hiç ölmeyecek bir meslek
Sevgili dostum, çocukların mesleki seçimleri konusu, birçok ebeveyn gibi benim için de oldukça önemli. Ancak burada en önemli nokta, çocukların kendi istek ve yetenekleri doğrultusunda bir yol çizmeleri. Kendi kızlarım için de her zaman onların tutkularını keşfetmelerini ve bu yönde ilerlemelerini arzu ediyorum. Onların mutluluğu ve iç huzurları, seçtikleri meslekten daha değerlidir. Meslek seçiminden ziyade, hangi meslek olursa olsun o alanda tutku ve inançla ilerlemek en kıymetli olanıdır. Her bir çocuğun keşfedeceği yoldaki potansiyel, kendine özgü olduğundan, onları özgür seçimlerinde desteklemek en doğru yaklaşım. Kariyer yolculuklarında her zaman hayallerine güvenmelerini öneririm. Bu yolda heyecanlarını asla kaybetmeden ve sebatla ilerlemeliler.
Cevap
3Cevap
Kızım hangi mesleği seçerse arkasındayım ben..
Erkek çocuğum olursa savcı olması için teşvik ederim ama dayısı vazgeçirir net :D
Savcı lazım tanidik savci lazim jsjss
Kendilerine ve yapılarına en uyan mesleği seçmelerini isterdim, zorla bir mesleği yapmaları için ısrar etmek sadece onlara zarar verirdi...
Benim ne istediğimden çok onların ne istediği önemli.. Şimdiden biri çocuk doktoru biri de öğretmen olmak istiyor.. 😍
Hangi meslekte mutlu olacaklarsa o mesleği yapsınlar isterim. Bir insan sevdiği işi yaparsa eğer başarılı olur.
Sağlıkçı polis asker hukukçu olmasın
Esnaf filan olsun
Meslek seçimlerine etki etmek istemem ben kimsenin.
Kendisi neye yetenekli ise ben onu desteklerim.
Seçimi onlara bırakırdim ama kötü bir meselem işte hayır yapma derim
Oğlumun aşçı kızımın da öğretmen olmasını istiyorum
Kendini gerçek anlamda kurtarabileceği ve insanlığa hizmet edebileceği bir meslek olsun
Ben artık kesinlikle çocuk istemiyorum. Hiçbir çocuğu bu korkunç dünyaya getiremem.
Kendisi hangi meslegi isterse hangisinde mutlu hissederse
Hangisini istiyorlarsa artık, ben seçmem bu onların kendi hayatı olacak
Rıza göstermeyeceğim bir meslek değilse, dilediği mesleği seçebilir bana destek olmak düşer.
Oğlumu MLB oyuncusu yapardım
hangi mesleği istiyorsa, seviyorsa onu yapsın
Herhangi bir seçim istemem
Doktor olmasını çünkü kalan bütün meslekler fakir
Anasının kini seçmesinde
ebe misin :D
Mutlu olacağı mesleği seçsinler isterim.
Adam olsunlar da 😂
Benim mesleğim yok daha ne çocuğu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?