Benim meslektaşlarımds benzer olayı yaşadılar iğne batması falan hiç panik falan olamadılar l ben küçük çocuğun iğnesi battı parmağıma diye kendime cehennem hayatı yaşatıyorum psikolojik olarak çöktüm başka bir iş yapmayı düşünüyorum
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
illa aktif mesleğin içinde olman gerekmiyor.. akademik olarak ilerleyebilirsin.. yüksek lisans doktora.. öğretim üyesi vs
Bilmiyorum hastane görünce midem bulanıyor artık önceden hiç böyle değildi bu olay yaktı beni 13 yaşında kız çocuğuydu zaten hiç tarzı bir şey olmazda
Başka meslek düşün
Zaten dediğim gibi aşırı ölü gibi oldum benim gibi olanlar hiç korkmuyor kaç defa batmış elien falan
Anksiyete vardır
Ölü gibiyim anksiyete krizi geçirdim hatta sabahları kalktığımda falan elim ayağım titriyordu kalbim hızlı hızlı atıyordu
Gisevdiğin işi yap
Seviyordum ama travma kaldı iğne batması sonrasi
Zamanla gececektir
Aşırı korktum hiv olayından falan 13 yaşında çocuktu zaten ama
Takip etsene bmi
Neden
Sen bilirsin
Ne tür bir meslek❓
Hemşire
Tıp bölümünde olur böyle şeyler.
Tam olarak nasıl battı iğne detaylı anlatmak ister misin❓
Parmağıma battı elim titredi bir anlık Allah'tan 13 yaşında çocuktu
Birçok korku gibi iğne korkusu da çocukluk döneminde daha yoğun olabilir. Yaş ilerledikçe ve iğne deneyimleri arttıkça bu korku gitgide azalır ve yetişkinlerde iğne korkusu yaşanma oranı daha düşük olur. Elbette herkeste süreç böyle ilerlemeyebilir ve farklı yaşlarda iğne korkusu daha yoğun olabilir. Herhangi bir nesne ya da durum için aşırı derecede korku hissetme ve bu hissin günlük hayatı olumsuz etkileyecek kadar ciddi boyutta olması tıp literatüründe fobi ya da tripanofobi olarak da tanımlanır. Biraz sabırlı olmanı tavsiye edicem ancak bu durum sende fobi haline gelmişse atlatman uzun sürecektir.
Geçmiş olsun dikkat et kendine.
Cidden kafayı yemelik raddeye geldim küçük çocuktu ama insan korkuyor yine d e
Anlıyorum seni insan sağlığı yönünden riske girmekte var işin içinde büyük bir sorumluluk
Peki ne tür bir meslek dalı düşünüyorsun❓
Bilmiyorum hosteslik falan veya A101 BİM tarzı yer olur çok zorda kalırsam
Tıp mesleği üzerine aaha henüz hipokrat yemini etmediysen sıkıntı yok ayrılmanda 😄
Hayır daha etmedim okuyorum son sınıfım
Moral vermek için espri yapayım istedim 🙂
Şaka bir yana hemşirelik mesleğin senin üzerinde meslek hastalığına yol açmışsa yapılabilecek bir şey yok karar senin farklı bir iş senin için iyi olacaktır
Hosteslik düşünebilirsin 👍🏼
Evet ya zaten kazanmıştım mülakatları THY de de gidemedim
THY neden gidemedin (özel değilse)
Acil işim çıktı artı şehir dışındaydi mülakat yeri
Anlıyorum seni umarım yeni iş hayalin gerçekleşir yalnız sabırlı olman gerek
Peki THY girebilme ihtimalin % kaç sence
%50 60 olsun torpil yok zaten bende 😂
Torpil yoksa işin şansa kaldı 😅
Rabbim nasip ederde inşallah girebilirsin THY e hayallerinin gerçek olması ümidiyle 🙂
BİM 101 de çalışırım
Evet olabilir daha önce hiç yaptın mı o işi❓
Evet çalıştım markette hemşirelik ten BİM 101 e terfi ederim keşke takıntım korkum olmasaydı güzel meslek hemşirelik
Evet güzel meslek ama içine düşen korkuyu yenebilmenin yolu var aslında ❗
Onu yaparsam yaparım bir ihtimal yoksa imkanı yok
Korkuyu yenebilmen adına uzmanına danışmışmıydın
Dedim ama bilmiyorum biraz takıntılı pipirikli biriyim
Bak sana bir tavsiye de bulunayım...
Portakal ve greyfurt üzerinde pratik yap ve içlerine su enjekte et sonra klinik rotasyonlarında, dezenfekte edeceğin deri parçasına konsantre olup, bunun bir insan yerine portakal olduğunu hayal et, hem enjeksiyondan önce hem de enjeksiyondan sonra profesyonel, kendine güvenen ve destekleyici bir şekilde hastayla etkileşim kurmaya çalış, ancak enjeksiyon anında tıpkı insan derisi yerine turuncu deriye iğne yapmaya hazırlandığın gibi deneyimini kişiliksizleştir.
Derin bir nefes al ve soğuk kanlı ol 👍🏼
Evet haklısınız ama bulaşıcı hastalık riski varsa ondan korkuyor insan yoksa bilmiyorum aşırı paranoya oldum kimine yüzden fazla batmış ameliyat bıçağı kesmiş kimisini bir şey olmamış sağlıklılar
O tamamen senin dikkatine ve refleksine bağlı
Evet ama hastalık riskinden korkuyorum onu da aşmam lazım
Kafama koydum
sana tıp mesleğini sevdiricem 😄
neticede bir hemşire bile kaç hayat kurtarıyor 😉👍🏼
Hastalık rsikinden korkma,
sen kendine ve sağlığına dikkat et ve dezenfekte ol alamayacağın hiç bir bulaşıcı hastalık kalmaz
Ne demiştik; korona virüs bile alacağımız tedbirlerden daha güçlü değil 🙂👍🏼
Hiv hepatit ten korktum o yüzden millete 100 den fazla batmış iğne sağlam
Büyük geçmiş olsun hepsine
13 yaşındaki çocukta hiv olmaz değil mi kolay kolay
Ama karar senin tabi bana kalırsa sabret derim 🙂
Öylede 13 yaşındaki çocukta hiv tarzı bir hastalık olamaz değil mi
Yo sanmam bulaşacağını ama yinede 13 yaşında ki hasta çocuğu gözlemle
Bilmiyorum test yaptırmamış bulaşıcı hastalıklar ile ilgili annesi falan da sağlıklı
Umarım öylece sağlıklı kalır
Kzi çocuğu ne gezer ki hiv çocuk daha cinselliği falan bilmez zaten
Başka bilen var mı iğne batması vakasını
Tabikide bilmez hiv falan olacağından endişe etme
Var onlarda sıkıntı olmaz dedi
Onlarda öyle söylemişse hiç korkmana gerek yok emin ol sağlığı yerindedir
Doktor yazmış ailesinde geçmiş hastalık öyküsü yoktur diye sağlıklı diye not geçmişler
Böyle güzel bir raporu doktor sunmuşsa o halde korkmanı gerektiren hiç bir sebep yok rahat ol çünkü olay senden çıkmış doktor rapor etmiş neticede
Ama bilmiyorum tövbe ettim bir daha ya aşırı travma kaldı yardım alacağım
Bencede bir psikoterapistten yardım alman çok iyi gelecek sana
Evet ya travma kaldı millete çokça batmış bir şey olmamış ben bir tane battı parmağıma diye delirme raddesine geldim
İnan bana sen bu mesleği daha çok seveceksin zamanla yeter ki dikkatli ol ve sağlığına dikkat et
Alışırsın
Çok zor cidden kaç gündür ölü gibi geziyorum. hiv ihtimali falan mahvetti beni çok istemiştim ama takıntı yapıp panik atak yaşıyorum bu olaydan beri
Knk bende çocuklarla uğraşıyorum bazen düşüyorlar bazen ben dikkatsizlik yapıyorum. Senin gibi hassasım bende ama zamanla alıştım. İnsanları iyi gözlemle onlar nasıl yapıyorsa aynı sende yaparsin
Sizde mi sağlıkçısiniz
13 yaşında çocuktu zaten millete ameliyat bıçağı falan kesmiş hep
Yok ben çocuk gelişimi öğretmeni
Anladım ama psikolojik olarak çöktüm ilk kez böyle bir şey yaşadım beynidmen kan sicardi sanki
Yapma senn
İstifa edeceğim zaten
Cokta gaza gelme sen yeni bir iş bulmak çok zorr
Ama bu psikolojiyle de çalışmam ki verimli bu işte yine olma ihtimali var yani bu durumun
Var tabiki ama sabredip alışmaya çalışıcaksin
Orası öyle ama bulaşıcı hastalık riski kafayı yemelik raddeye getirdi beni
Ozaman önce başka bir iş ara netlesirse ayrılırsinn
Öyle yapacağım bilmiyorum aşırı kötü psikoloji benim meslektaşlarımds da olmuş benzer olay soğuk kanlilar