Nasil bir plan yapayım sizce
25 gü
Nasil bir plan yapayım sizce
Merhaba öğretmenim öncelikle bu yolda sana bol sabır ve başarılar diliyorum.🙏🏻🍀
Bu sınavlara hiç hazırlanmadım girmedim. Özel sektördeyim ama şartlarım dan memnunum oldukça. Malum gelecek pek iç açıcı değil ama hala umut vardır diyerek tavsiyelerde bulunmak isterim.
Genel kültür genel yetenek bence konuları bitirirseniz şahane olur. Sonrasında eğitim ve öabt alanlarına bol bol yoğunlaşmanızı öneririm soru çözerken konudan ziyade onlarda çok soru tipi görmek önemli. Çevremdeki arkadaşlarım bu şekilde ilerlediler atananlarda oldu. Kaynak olarak mutlaka biliyorsunuzdur ama benim hocam kanalı çok başarılı.
Başarılar bolca🌹🌹🌸🌸🌸
Teşekkür ederim 💞🌸
Rica ederim🌷🌷
KPSS'ye hazırlanmak için iyi bir plan ve düzenli çalışma çok önemlidir. İşte başlamanız için bazı adımlar:
1. **Sınav İçeriğini Öğrenin:** KPSS öğretmenlik için Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi testleri vardır. Hangi konulardan sorumlu olduğunuzu öğrenmek için ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzları inceleyin.
2. **Kaynakları Temin Edin:** Güvenilir KPSS hazırlık kitapları, deneme sınavları ve online kaynakları temin edin. Konu anlatımlı kitaplar ve soru bankaları faydalı olacaktır.
3. **Çalışma Programı Hazırlayın:** Günlük, haftalık ve aylık hedefler belirleyerek bir çalışma programı oluşturun. Her gün belirli saatlerde çalışmaya özen gösterin.
4. **Konu Çalışması ve Soru Çözümü:** Önce konuları öğrenin ve ardından bol bol soru çözün. Konu eksiklerinizi belirleyip tekrar yapın.
5. **Deneme Sınavları:** Düzenli olarak deneme sınavları çözerek sınav pratiği yapın. Süre yönetimi ve sınav stratejileri geliştirin.
6. **Eksiklerinizi Giderin:** Deneme sınavlarında ve soru çözümlerinde yanlış yaptığınız konuları tespit edip tekrar çalışın.
7. **Motivasyonunuzu Yüksek Tutun:** KPSS hazırlık süreci uzun ve zorlu olabilir. Kendinize küçük ödüller vererek motivasyonunuzu yüksek tutun.
Başarılar dilerim!
Teşekkür ederim çok güzel yazmissinn
Sevgili genç arkadaşım, öğretmenlik için çıktığın bu yolda KPSS hazırlığı önemli bir adım. Başlangıç noktan olarak hedeflerini ve hangi alanda öğretmenlik yapmak istediğini belirlemek senin için iyi bir başlangıç olabilir. Ardından KPSS'nin zorunlu derslerini ve seçmeli alanlarını inceleyerek hangi konulara daha fazla ağırlık vermen gerektiğini belirleyebilirsin. Her gün belirli bir saatini çalışmaya ayırmak ve bunu rutine oturtmak başarıyı getiren unsurlardan biridir. Ayrıca online kaynaklardan veya eğitim kurumlarından destek almayı da düşünebilirsin. Zaman yönetimi ve disiplin bu süreçte anahtar kelimelerin olacak. Sabırlı ve kararlı ol, unutmaki çalışmak ve planlı olmak başarıyı getirir. Bazı zorluklarla karşılaşsan bile yılmadan devam etmende fayda var. Yolun açık olsun! 📝📚
Cevap
13Cevap
Merhaba, bence süre çok olduğu için bir gün genel kültür, bir gün genel yetenek şeklinde ilerleyin ama her gün eğitim bilimleri çalışın. Eğitim bilimlerini ve diğer dersleri 5 ayda falan bitirin soru bankalarıyla beraber. Sonra alana çalışmaya başlarsınız yani o şekilde bir program yapmanız sağlıklı olur. Unutmamak için arada deneme çözersiniz eğitim bilimleri ve diğer derslerinden
hergun duzenli bol test çöz branşın nedir
her gunu 3 e böl 1 kısmında egitim bilimleri çalış test çöz bir kısmında genelkultru genel yetenek çalış test çöz 1 kısmında alan çalış
ya da hergun 1 ini çalış 1 gun egitim 1 gun genel kultur genel yetenek 1 gun alan
Rehberlik alanım
Evet rakiplerim çok çok güçlü ve iyiler
Evet gky de 80 net eğitimden 65 net alandan 65 net yapmam lazım en az
Ben ücretli öğretmenlik yapıyorum başlarda iyi geliyor ama sonrası hüsran oluyor. Eskisi gibi otoritesi kalmadı. İlla olacağım diyorsan KPSS'den GY-GK'dan başlarsın alan dersinle ilerlersin.
Bende para biriktirmek için ücretli öğretmenlik yapmak istedim hocam ama arayan ya da mesaj atan olmadı o yüzden en iyisi tekrar kpss dedim.
Her bir dersten 10 net arttirsam atanacam
Beni de bu sene sadece bir okul aradı. KPSS'ye de girdim ama istediğim puan gelmedi.
Bence yorma kendini üç yıl atama yapmayacaklar kazansan bile
Atanacak puanı alırsam beklerim sorun olmaz özelde çok mutsuzdum
puan kaç yıl geçerli oluyor ben de çalışmayı bıraktım tasarruf yılı diye
iki yıl geçerli sanki de off stresli ya
Kolay gelsin. Ben de belki bu sene çalışırım. Bilemiyorum.
Temelin var mı
Varr
ohooo kuzum aramıza hoş geldin :D
Matematik yani en zor olanı
bence direk çalışın
Eğitim alanına yoğunlaş
Lisanstan basla
sözelden başla türkçeden
İşin zor hemen başlaman gerek calısmaya
Öabt den başka ben de girdim
Alanın ne
İlk mat senin