10 yıl fazla uzun değil mi?

İş için başvurduğum yer ne kadar süre çalışmayı planlıyorsunuz ben uzun süreli birini arıyorum dedi. Ben de aşağı yukarı 1-2 yıl çalışmayı planlıyorum dedim. "Uzun soluklu diyince bende en az 10 yıl canlanıyor" dedi. Şöyle ki ben ikinci üniversitemi okumaya başladım ve ikinci okuyacağım bölümden anında iş bulamam lisans dönemimde ufak ufak başlayacağım ama ilk başta para kazanacağım meçhul kazansam da maaşımın bana yetmeyeceği kesin. Bu yüzden kurumsal olmayan ama görece kolay kazandığımın bana yeteceği o işe girip bu sırada okulu bitireceğim belki hatta umarım bitirmeye yakın hayalimdeki işe girebilirim. Yani 24 yaşındaki bir kişiye yükselme şansının olmadığı uzun soluklu en az 10 yıl gel burada çalış demek saçma değil mi :).

Belki (aslında çok yüksek ihtimalle) 2 sene sonra başka bir şehre taşınacağım, belki evleneceğim (düşük bir ihtimalle). Ama deneyim kazanmam gerekiyor, çünkü ülkemizdeki patronlar 20 yaşında 5 yıllık tecrübe istiyorlar malum...

Şu an parasızım çalışmak zorundayım günü kurtaracak cafe/bar tarzı bir yerde çalışmak istemiyorum.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
1 yıl
Güncell
10 yıl fazla uzun değil mi?