Acılıkoala tekrardan merhaba, size geçtiğimiz aylarda bir konu için danışmıştım buradan. Obp puanımın kırılıp kırılmayacağını sizin sayenizde öğrenmiştim. Gerçekten tekrardan çok teşekkür ederim. Yine çok alakasız olacak ancak üniversite hayatımda danışmam gereken bir konu var ve kimseye danışamıyorum sizden başka kimse aklıma gelmedi. Eğer cevaplayabilirseniz çok sevinirim <3
benim okulum başlayalı 1 ay oldu, ancak derslere sadece 2 kere gidebildim. Bir kaza geçirdiğim için raporluydum. Uygulamalı dersler olduğu için vize dönemine yetiştirmemin imkansız oldugunu ogrendim hocalarımdan ki haftaya zaten vizelerim var. maalesef 1 yıl daha kaybetmek istemediğim için bana daha yakın olan bir okula ek madde 1 ile yatay geçiş yapmak istiyorum.
Acaba diyorum ki ocağa kadar bahar dönemi başvurularına kadar kaydımı dondursam. Bu yatay geçiş yapmama engel midir? Bir yerde olmadığını okumuştum. Dondurup gitmek istediğim okulun bahar dönemi başvurusunu beklemek mantıklı mı olur benim durumumdaki biri için?
-Devamsızlık ya da vizeleri teslim edemediğim için bazı derslerden kalsam yatay geçiş yapmama engel midir? ya da yapabilirsem başıma neler gelebilir? 1. sınıf güz dönemim ne kadar kötü olabilirse o kadar kötü :(
-Geçmek istediğim okula sıralamam 200k falan ilerde bir şekilde yetiyor. O yüzden başvuru sırasında sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum. Kusura bakma senden başka kime danışıp destek alabileceğimi bilemedim. Bu okulda gittikçe tükeniyorum. Çok teşekkür ederim <3
Ben geçen ay kan verdim de d vitamini eksikliği referans aralığı 30 olması lazımmis benim çıkan değer 10 dr iki tane vitamin verdi coledan ve desifrol şikayetlerm. tum vücudumda kemik ağrılarım vardı morarmalarim vardı vücudumda ellerim. de çok kurumuştu kuruluk geçti ama ağrılar morarmalar devam ediyor saçlarım da dökülüyor acaba bu losemiye donebilirmi
D vitamini eksikliği kemik ağrısı yapabilir ve saç dökülmesi yapar. Morluklara gelecek olursak sizinle benzer şikayetleri olan çok fazla insan gördüm, çok büyük kısmından hiçbir şey çıkmadı. Tariflediğiniz şey zaten lösemi düşündürmüyor en kötü ihtimalle koagülasyon faktörlerinde eksiklik olabilir o da dediğim gibi morarma şikayeti ile gelen insanların küçük bir kısmında oluyor. Cerrahi işlem gibi kanamalı durumlardan önce o eksik faktörleri yerine koymak için kan nakli benzeri bir şey yapılıyor onun dışında normal bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar.
Ya şöyle ki çok zayıfladım ama bu ara karnimda şişkinlik var 42 kiloyum vitaminleri kullanmadan önce deforme olan yerler olmuştu göğüs gibi kemiklerim ve damarlarım çok belirgin hale geldi az yesem. bile hemen tikaniyorum
Kan hastalığı olsaydı bu değerler normal olmazdı. Belki bir barsak hastalığınız olabilir ülseratif kolit, çölyak vs gibi. Bunlar hem kilo kaybı hem şişkinlik hem vitamin düşüklüğü yapar.
Ya aslında ellerim de çok fazla kuruluk ve beyaz kepek gibi döküntü oluyordu ama şu an geçti bide şu an d vitamini kullanıyorum da bıraksam sorun olur mu çünkü hemoroid var ve bu vitamin galiba kabız yapıyor günlerdir çok kan kaybettim
Doktorunuz ile görüşüp bir de damla olarak kullanmayı deneyin yan etkisi hapa kıyasla daha az oluyor. Ellerde cilt kuruluğuna bağlı soyulmalar da olabilir net bir şey söyleyemem onunla ilgili. Kemik deformitesi normal bir durum değil dahiliye uzmanına gittiniz mi?
Ya aslında çok stresli bı dönem gecirdim epilepsi de var vitamin eksikliği derken iştahsızlık oldu yemei yeme isteğim hiç kalmadı bile ama vitamin almama rağmen ağrım devam ediyor kemiklerdeki ağrı? Vitamini bıraksam sorun olur mu? Bacağımda damar yumağı da var onun içinde emar a giricem daha önce o bölgede şişlik yoktu ama şimdi şişlik oluşmuş zararlı olabilirmi
Çok fazla birbiri ile alaka kuramadığım sorun söylüyorsunuz ben sadece kemik deformitesi dediğiniz şeyi ciddi gördüm. Vitamin eksikliği bunu yapabilir ama çok uzun yıllar süren ileri yaş hastalarda yapar sizin yaşınızda araştırılması gerekir o yüzden dahiliye uzmanına gidin, vitamin işine de o karar versin. Başkasının başladığı ilaca sadece sözel olarak sorulmuş şeyler ile bırakın gerek yok diyemem.
Yok öyle değil sınava girmezsen %90 hastane acilinde çalışıyorsun. Sınavsız aile hekimliğinde çalışmak büyük şans olur. Cerrahiler ise sanılanın aksine sınavda iyi bir puan gerektirmiyor, barajı geçen herkes cerrah olabilir.