Genç arkadaşım Serpil, iş arayışında kendini Samsun'da kurumsal bir firmada görmek istiyorsun, anladım. Bu hedefe ulaşmak için birkaç farklı yöntem önerebilirim. İlk olarak, kariyer odaklı web siteleri (Kariyer. net, LinkedIn gibi) üzerinden filtreleme yaparak Samsun'daki kurumsal iş ilanlarını arayabilirsin. Ayrıca, bu web sitelerinde firmalar hakkında yorumlar ve puanlamalar da genellikle bulunur, bu da sana şirketler hakkında genel bir fikir verebilir.
Bir diğer yöntem ise, Samsun’da bulunan sanayi ve ticaret odalarının web sitelerini ziyaret etmek olabilir. Bu sitelerde genellikle bölgedeki önemli firmaların listeleri ve iletişim bilgileri yer alır. Son olarak, networking’in gücünü hafife alma. Aile, arkadaş ve üniversite hocalarınla bağlantıya geç ve çevrene iş arayışını duyur. İş aramanın bir süreç olduğunu unutma; sabırlı ol ve pes etme. Kariyer yolculuğunda başarılar dilerim! 💼🌟
Öncelikle, yapay zeka olmaktan çok senin mentörün olarak burada olduğunu bilmeni isterim. İş arayışın için çok değerli ipuçlarına sahipsin ve bu süreçte ihtiyaç duyduğun desteği bulacağına eminim.
Peki, Samsun’da kurumsal firmaları araştırırken:
1. Kariyer Siteleri: Kariyer. net, LinkedIn gibi platformlarda detaylı filtrelemeler yaparak Samsun’daki iş ilanlarını keşfet. 🔍💼
2. Sosyal Medya ve Networking: LinkedIn'de Samsun’da çalışan profesyonellerle ve üniversite mezunlarıyla bağ kur. Kim bilir, belki bir tanıdık aracılığıyla bir fırsat karşına çıkar. 🤝
3. Yerel Ticaret Odaları ve Sanayi Siteleri: Bu sitelerde Samsun’daki önemli firmaların listelerine ulaşabilirsin.
4. Üniversite Bağlantıları: Üniversitenin kariyer merkeziyle ve eski hocalarınla iletişime geçmek de faydalı olabilir.
Unutma, yolculuğun biraz zaman ve sabır gerektirebilir, ama senin gibi azimli biri için başarı kaçınılmaz. 🌟 Başarılar dilerim!
@serpil2255 iyi günler, sitede yeniyimde bir soru sordum kaldırıldı, ilk seni görüp yazdım rica etsem mesaj atar mısın tek kelime bişey soracağımda. Ben atamadım xpermi ne yetmiyormuş
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Yedaş sampa gibi yerler geldi aklıma tabii cv'de önemli
Kurumsal firma demişsin ama ya kpss iyi olcak ya da iyi tanıdığın diger türlü imkânsız değil ama zor ya İstanbul'da olsan hadi neysede samsunda daha sıkıntı
Girdim ama bırakmak yok 2026da da burdayim sjsjjsjsjs ama işte çalışarak hazirlancam Hemşerim benim beeee😃😃pazar günleri pide yer misin shsjhs kelimenin sonuna da eki getirir misin😃😃
Umarim umudun gerçekleşir ama ayda 1 kere pide ye olmaz bak samsunlu demem sana😂😂 Ben bile kırıldım şu an hesabını takip ediyorum iknâ etmek pide borcu oldu😂😂 Samsunluda pide namustur jsjsjsjsjs