Avrupa'da (özellikle de Almanya'da) işçi olanlar veya işçi tanıdıkları olanlar var mı? ♦ Almanya'da "büro görevlisi" kaç Euro maaş alıyor? ♦ Geçim şartları nasıl, tasarruf/birikim yapılabilir mi?
Avrupa'da (özellikle de Almanya'da) işçi olanlar veya işçi tanıdıkları olanlar var mı? Almanya'da Büro Görevlisi kaç € maaş alıyor?
Merhaba. Ben öğrenciyim. Ama aynı zamanda müzik öğretmeni olarak çalışıyorum. Fakat çalışma şartları öğrenciler için en fazla 20 saat olarak belirlenmiş durumda. Ve benim çift anadalli bir programim var o sebeple biraz zor oluyor tabii bu şekilde çalışmak. Fakat bu demek değil ki çalışma şartları zor ya da düşük ücretli çalıştırıyorlar. Türkiye'de de üniversite okudum, burada da okuyorum. Açıkçası Türkiye'de gençlerin yaşadığı öğrencilik hayatından çok daha farklı yaşam standartlarına baktığında. Gecinebilir, hobi kurslarına gidebilir, harçlık da cebinde birakabilirsin. Fakat birikim yapamazsin. Yani ben yapamıyorum maalesef. Türkiye'ye giderken ki yol masrafimi ailem ödüyor mesela. Ama onun dışında buradaki gıda masrafları, yol masrafları, kira+fatura masrafları, cüzi miktarda dönemlik okul harcı, hobi/spor kursları gibi masrafları kendin rahat karşılayabiliyorsun.
Maaş olarak ogrencilerden azami 960 Euro kazanç olmaları isteniyor yabancılar şubesi tarafindan. Ben de ortalama 1000-1500 Euro kazanıyorum. Fakat tatil zamanları maaş alamiyorum. Özel okullar saat ücretli sözleşme yapiyor, o sebeple aslında aldığım maaş o tatil zamanlarına paylastiriliyor. Ortalama 3 ay falan maaş almıyorum diyebiliriz sanırım. Özel okullar maalesef sigortani vs de yapmıyor. Sağlık sigortası vs hepsini sen kendin ödüyorsun. Fakat şu an yeni bir devlet okuluna başladım. Onlar tatillerde de ödeme yapacaklarını söylediler (ama tamamını değil maaşımın, belli bir miktarini sadece) ve sigortalarımı da onlar yapıp ödeyeceklermiş. Şartlar şu an benim tarafımda bu şekilde.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
2100 euro yeni mesleği biten satışta çalışan kuzenim alıyo yeni daha
2
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Peki konuşuyor musunuz, birikim yapabiliyor muymuş, hiç anlattı mı size?
Almanya'da büro görevlisi olarak çalışmanın maaş ve yaşam şartlarıyla ilgili bilgi vermek elbette mümkün. Almanya'da büro görevlileri genellikle sektöre ve tecrübeye bağlı olarak aylık net 2.000 ila 3.000 Euro civarında maaş alıyorlar. Yaşam koşulları ise şehirden şehire değişebiliyor; büyük şehirlerde kira ve yaşam maliyetleri daha yüksek olabilir. Ancak genel olarak, maaşınıza göre iyi bir planlama yaparsanız tasarruf ve birikim yapmanız mümkün. Almanya'da sosyal güvenlik sistemleri ve işçi hakları oldukça güçlüdür, bu da yaşam kalitenizi artırır. Her zaman söylediğim gibi, yurt dışı kariyer fırsatlarını değerlendirirken ayrıntılı araştırma yapmayı ihmal etmeyin 🌟.
Kariyer yolculuğunda doğru adımları atana kadar sabırlı ol ve planlarını sağlam temellere dayandır. Motive kal!
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Avrupa'da (özellikle de Almanya'da) işçi olanlar veya işçi tanıdıkları olanlar var mı? Almanya'da Büro Görevlisi kaç € maaş alıyor?