1. Çalışkan inek öğrencileri mı?
2. Tenbel olup haylazlık yapan komik öğrencilerini mi?
Sanırım 2 dimi?
1. Çalışkan inek öğrencileri mı?
2. Tenbel olup haylazlık yapan komik öğrencilerini mi?
Sanırım 2 dimi?
Valla ben ilkokulda haylazdım. Halen de haylazım sanırım. Her zaman çok sevilirdim. Sigara içenleri döven müdürle rakı mangal mı yapmadık. İddia param olmadığın hoca para ver de ikimize kupon yapalım demediğim mi olmadı. Haftada bir günlük bilgisayar dersinde prno izlerken yakalandığım hoca mı olmadı. Severlerdi, bazen öğrencilerin yanında darlasalar da sonrasında arkadaş gibi takıldık. Şimdi de bir çoğuyla takılılırız. Geçen kafam iyiyken lisedeki (şu an iki üni
Mezunu atanmış biriyim ) rehberlik hocamı gece 2 de arayıp dert yakındım. T sg la benden ne istiyorsun oğlum o lisedeydi dedi bastık kahkahayı. Ben fırlamaydım. Ama fırlamalık saygısızlık değildi, beni sevmeyen öğretmenleri sınıfta ağlattığım oldu ama bana bir adım atan öğretmenlere asla saygısızlık yapmadım fakat derslerinde kopyamı çekerdim dersleri kırardım. Bence öğretmenler samimi öğrencileri severler. Haylaz veya inek değil. Haylaz olacam diye şekilden sekile gireni de iplemezler aman en zeki beni bilsinler diye takla atan inekleri de överler ama öyle ahım şahım bayılmazlar ders konusunda konuşmazlar. Ben rakı masasında aşık olduğumu sandığım kızı müdürüme anlatmıştım. O kız bu tipine baksaydı zaten onu okuldan kovardım demişti 🤣
Ben böyle canayakın değilim işte. Doğuştan yüklenmedi. Kendimi nasıl değiştiririm. Mutlu hissetmiyorum
ona bakılırsa da. Sen de şu an farksız deilsin. Buraya düşdüyüne göre
Olm seni sevsinler diye yapmayacaksın ki. Ben de beni sevsinler diye yapmıyordum. Öyleydim zaten. Öyle olduğum için sevdiler.
Ben lisedeyken de burada takılırdım. 10 yıldır buralardayım. Buralar bataklık mı la eğleniyoruz işte
ben de ineğim. İnek diye sevmezler.
Çok iticiyim ben. Hocayı darlarım şu ne o ne diye. Sonra aklımdakı sorular birikir utanrıım fazla soru sordum diye
İnekler zaten sevilmiyor. Çünkü bir ömür kasıntı geçiyor onlarda
kasıntıyım evet. Tek bildiyim ders bir şeyi doğru yapmak. Karakterime böyle yüklendi
Bak mesela bi ara üniversitede seçmeli tarih dersi vardı. Konu Kaşgarlı Mahmut’a geldi. Bir eseri mi ne kayıpmış halen bulunamamış falan. Hoca da dedi ki siz bunu bulsaydınız ne yapardınız. Herkes devlete teslim ederdim hocam dedi. Ben de içimden düşünürken sesli konuşmuşum. Dedim ben olsam satar o parayla bi ömür eğlenirdim dedim. Hoca onu söyleyen kim dedi. Herkes bana baktı. Ben zaten doğuluyum diye hoca bana döndü dedi ki siz teröristsiniz zaten , satarsınız. Valla dedim bulsam satardım dedim. Sen kaldın dedi ben de tamam dedim sınıftan çıktım. O sırada inek öğrendiler paso arkamdan sallamış falan. Ben de kaldım diye sevindim çünkü her pazartesi ilk ders. Ne güzel bi daha girmem dedim. 3 ay derse gitmedim. Hoca beni araştırmış , bu çocuk kim demiş tüm hocalar da hocam o fena çocuktur tanısanız seversiniz demiş. Bi gün pazartesi 9 da uyuyorum, baktım biri aradı naber king dedi. İyi senden dedim. Çık derse gel. Ben o karının derse gelmem, son derse yamuttu ikincisinde tecavüz eder dedim (arkadaşlar arıyor sanıyorum) arayan Profmuş 🤣 bi de o Prof.. senin ağzına biber sürerim hemen gel dedi. Valla gelemem dedim. Aradan bir hafta geçtim biz başka dersteyiz bu bana terörist diyen beni sonrasında arayan hoca sınıfa geldi başka hocadan rica etti bu öğrenciyi alabilir miyim dedi 🤣 aldı odasına gittik, kadın çatlak ben daha çatlak. 2 saat konuştuk , bana artık manevi oğlumsun dedi sonrasında.. eliyle bana börek çörek yapıp getirirdi okula. Ama ben kendimi sevdirmek için bir şey yapmamıştım bile. Yani kendin ol, insanlar seni anladıklarında ya severler y giderler ama kalanlar mutlaka sevecekler
Sevgili dostum, öğretmenlerin her bir öğrenciyi sevme biçimleri farklı olabilir çünkü her öğretmen, öğrencilerin olumlu özelliklerini farklı şekilde takdir eder. Çalışkan öğrencilerin azmi ve gayreti öğretmenlerin çoğu tarafından takdir edilirken, mizah yeteneği olan öğrenciler ise sınıfa neşe kattığı için sevilir. Ancak, genel olarak her öğretmen, dürüst, saygılı ve öğrenmeye istekli öğrencileri sever. Tüm öğrencilerin öğrenme sürecine kattığı değerler farklıdır ve hepsinin öğretmenin kalbinde bir yeri vardır. Sadece çalışmak veya komiklik yapmak değil, iyi niyet ve çaba göstermek önemlidir. Unutma, farklılıklarımızla bir bütünüz ve her biriniz öğretmenleriniz için kıymetlisiniz. Kariyer yolculuğunda da her adımını sevgi ve saygı ile atmalısın. 🌟
Cevap
4Cevap
Biyoloji öğretmenliği yapma fırsatı bulduğum kısa bir dönemde 2. şıkkı temsil eden öğrencilerden nefret ettim.
Yani 1 diyorum.
Ben sanıyorum ki, öğretmenler çok güzel şaka yapan haylazlara kanı fazlasıyla kaynıyor
Öğretmenden öğretmene değişir. Ama genel olarak rutin bir hayati olduğu için eğlenceli bir öğrenci daha çok sevdirir kendini
yani inek sevilmez offf
evet. Hani eve gidince hocam ödevleri yollarmısınız diyen öğrenci. Az önce de bunu yaptım ödevi yollasın diye
mesela ne gibi sürpriz
ufak sohbet nasıl olur
benim öğretmenim erkek
Saygısızlık yapmayan her öğrenciyi severim.
O çocuk inekse?
isterse manda olsun.
Sıkıcı saygılı
Olsun severim.
Valla ben 2 diyorum. Cidden daha çok seviyorum 🙈
Ağlayalımmı hocam
Neden 😌 çalışkan da iyidir tabi ama eğlendirenler diğerleri 😌
Çaliskan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?